Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Tetszik a Mach1 is.Altrix Dirt Jumpon és Sunon gondolkodom.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Felnifékest keresek 44 és később majd 50 széles gumival lenne szerelve.Melyik márka vált be neked?

Nekem nincs ilyen jellegű kerékpárom. De ezeket a tulepitett trekking felniket nem szoktak elrontani a "nevenincsek " sem.

Mach1 610 tetszik-e?

Edited by Vejne, 2018. May 01. - 10:58.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

semennyire. Mai 19-20mm belső szélességű felniken több ezren használnak megelégedéssel 23mm-es külsőket, sőt, 22mm-est.

13-as felnire meg már a 25 is borzalmasan sz.r, arra 23-tól szélesebbet nagyon nem tennék.

Amúgy valami 25 körüli belső szélességűt érdemes venned szerintem.

Más: felni v tárcsafék lenne?

Felnifékest keresek 44 és később majd 50 széles gumival lenne szerelve.Melyik márka vált be neked?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Hehe, nálam a 19-es felnin megy a 2,4-es gumi. :) :D

Tárcsafékes lesz az, innen látom. :) Ha esetleg érdekel bb7, lesz itt egy garnitúra alig használt eladó.

én meg hót elégedetlen-csalódott vagyok, hogy a 17-es felnijeimre a 23-as szinte túl széles: bőven túllóg a peremen a gumi, már-már villanykörte effekt. :D Kénytelen leszek venni KinLin XR31T felniket.. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Hehe, nálam a 19-es felnin megy a 2,4-es gumi. :) :D

Tárcsafékes lesz az, innen látom. :) Ha esetleg érdekel bb7, lesz itt egy garnitúra alig használt eladó.
  • Vejne likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Szeretnék tanácsot kérni,milyen felnivel fűzessem az új első kereket.Aszfaltos túrázásra kellene,eddig egy Araya volt benne.

Mennyire kell komolyan venni ezt a táblázatot. 

https://bicipedia.hu...lső_gumi_mérete

semennyire. Mai 19-20mm belső szélességű felniken több ezren használnak megelégedéssel 23mm-es külsőket, sőt, 22mm-est.

13-as felnire meg már a 25 is borzalmasan sz.r, arra 23-tól szélesebbet nagyon nem tennék.

Amúgy valami 25 körüli belső szélességűt érdemes venned szerintem.

Más: felni v tárcsafék lenne?

Edited by Vejne, 2018. May 01. - 09:48.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Szeretnék tanácsot kérni,milyen felnivel fűzessem az új első kereket.Aszfaltos túrázásra kellene,eddig egy Araya volt benne.

Mennyire kell komolyan venni ezt a táblázatot. 

https://bicipedia.hu...lső_gumi_mérete

Edited by ny zoli, 2018. April 30. - 18:12.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

9 és 10mm-es tengellyel is tudom használni?

Köszi a választ.

én a 9mm-vel próbálkoznék, az való oda.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Úgy emlékszem, az a teló csak qr kivitelben készült, tehát a válasz igen.

9 és 10mm-es tengellyel is tudom használni?

Köszi a választ.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Sziasztok!
Menetes tengelyű aggyal szerelt első kereket tudom rögzíteni Manitou Black villába?
Köszönöm szépen a válaszokat.

Úgy emlékszem, az a teló csak qr kivitelben készült, tehát a válasz igen.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Sziasztok!

Menetes tengelyű aggyal szerelt első kereket tudom rögzíteni Manitou Black villába?

Köszönöm szépen a válaszokat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A 135ös vázadba nyilván nem megy bele a 142es.

Ma már az a divat, hogy a kerékszetteket különböző távtartókkal (tengelyvég) kell a vázadnak megfelelőre szabni. pl DT vagy Mavic kereket bármilyet vehetsz és kicseréled a távtartókat, lehet az akár gyorszáras, akár bármilyen szélességű átütős a vázad.

Marci

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts

Sziasztok!

Kerékszettett szeretnék vásárolni és megzavarodtam kicsit:jelenleg egy 12/135 ös aggyal fűzött kerékszett van a bringámba,ezt cserélném,de mindenhol csak 142-est találok.(vagy még szélesebbet).Jól tippelem,hogy a kettőnek ugyanannyi lehet a szélessége és belemegy a jelenlegi vázba a 142 -es is?Vagy kell hozzá átalakitó,esetleg csak és kizárólag 135-ös agyat fogad a vázam(Wilier 501 XN)?

You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

egyébként ez így?

http://www.wiggle.co...speed-groupset/

Elég lesz nekem a 105-ös szett is :) sor és lánc együtt lesz cserélve. Esetleg 105 5800-as első, hátsó váltókra lenne szükségem ami lehet kissé használt is, viszont váltókarok esetén biztosan újakat veszek.

Komplett 105 váltás szett ( fd, rd, st 5800) van ribblin jó áron.

https://ibb.co/kE8dHx

Ha sort és lancot is teszel mellé, 268€ postazva

Így olcsóbb, mint komplett szettet venni

Edited by Vejne, 2018. March 16. - 16:12.

• Procolus likes this

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 posts
egyébként ez így?

Elég lesz nekem a 105-ös szett is :) sor és lánc együtt lesz cserélve. Esetleg 105 5800-as első, hátsó váltókra lenne szükségem ami lehet kissé használt is, viszont váltókarok esetén biztosan újakat veszek.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok!

Jelenlegi 2x9-es váltórendszert szeretném cserélni 11-re és az lenne a kérdésem, hogy fékeket ill. a hajtóművet meg szeretném tartani, ami Tiagra 4700-as széria elvileg 10-es rendszerhez való. Mennyire kompatibilis a 105 5800-as szériája ezzel a középrésszel? Főleg a láncra gondolok... Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

nem lesz vele gond. Sőt, a 10s karok még hangyányit szebben is működnek 11s lánccal. (a 10s sorok is jobban váltanak 11s láncokkal, de ez most irreleváns)

egyébként ez így?

eléggé korrekt

Edited by Vejne, 2018. March 16. - 12:30.

• hátszelet likes this

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

Jelenlegi 2x9-es váltórendszert szeretném cserélni 11-re és az lenne a kérdésem, hogy fékeket ill. a hajtóművet meg szeretném tartani, ami Tiagra 4700-as széria elvileg 10-es rendszerhez való. Mennyire kompatibilis a 105 5800-as szériája ezzel a középrésszel? Főleg a láncra gondolok... Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Aki még nem találkozott Acros Nineteen hátsó aggyal, mint például a Nineteen XC, íme, ilyen a Star Rachet része (38 reteszelés/360°):

38510579230_9398fe788b_c.jpg

Külön érdekesség még, hogy a 3 kis rugót 3 különböző helyre tehetjük, ami a reteszelés gyorsaságát és ezzel a hangját befolyásolja. Nekem a közepes állásban van most, de még így is elképesztő hangja van. :)

Edited by zscs, 2018. February 21. - 10:06.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

És pl ha hátul véletlenül beesik a lánc a racsnisor mögé, az szokta rendesen megsérteni a küllőket. Akkor ezzel a zsinórral mit csinálna ?

A másik kérdésem, én idáig abban éltem hogy a küllő is adja a kerék merevségét. Vastagabb küllő - merevebb lesz a kerék kicsit. De itt nem beszélhetünk küllőmerevségről, ugye ?

az első kérdés, gondolom nem kérdés. :)

a másodikhoz: az acél küllőkre sem "támaszkodsz". az adott pillanatban az agy alatt lévő küllőkre sem támaszkodsz, egyszerűen csak kisebb lesz az őket érő feszítőerő, mint ami terhelés (a bringára való felülés) nélkül éri őket.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
http://www.berdspokes.com