Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
A 775-ös XT agyak is ilyen szarok mint a 756-osak ? Mert akkor inkább megéri azt a plussz pár ezret egy 370-es dt agy.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Ha van 32 küllõs felnim és 36 lukas agyam föl lelet füzi...haszlálhatóra,esetleg csak átmenetileg...vagy hülyeség

"just chillin killin"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!

Mit jelent a kerék agyaknál a szám után az L és a H? Mi a különbség?

Még egy kérdés: berágódott az elsõ agyam, újra lehet fûzni a kereket a régi küllõkkel, küllõ anyákkal, vagy illik kicserélni õket?

Low és High, alacsony és magas perem? Küllõrõl azt mondják, hogy ha az új kerékben ugyanazt a pozíciót foglalja el, mint a régiben, akkor nincs probléma (ember legyen a talpán, akinek van még ehhez külön türelme egy kerékfûzés során)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
küllõt cserélj. (gondolom nem fog anyagilag földhöz vágni de) jobban jársz.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Mit jelent a kerék agyaknál a szám után az L és a H? Mi a különbség?

Még egy kérdés: berágódott az elsõ agyam, újra lehet fûzni a kereket a régi küllõkkel, küllõ anyákkal, vagy illik kicserélni õket?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a gyari fuzesu kullok elbirnak kb +1.5mmt? egy novateket neztem, de annak 2mmel kisebb a lyukkore.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nekem egyszer fosott be a racsniszerk. , kicserélték gariba, visszakaptam szarul összerakva, szervízbe jól összerakták, most semmi baj vele

ha szorul akkor valsz a kónusz szar, vagy golyó, vagy berágódott, de akkor kukka....

hat gyari allapotaban total sz*r volt: az egyik oldalon alig volt zsir, a masikon meg femforgacs volt a csapagyhazban. mivel feltunoen ratyin forgott (eloszor azt hittem az ujdonsag "varazsa", aztan majd "bekopik"), szetszedtem es osszeraktam. ranezesre minden resze rendben, robbantott abrat is csekkoltam (hatha vmit rosszul raktak ossze), ezert tartok attol hogy total feleslegesen futok egy kort vele.

nem nagyon erdekelne a dolog, ha menet kozben nem ereznem, hogy vmi nem koser - tekerek, es gyorsan veszt a bringa a lenduletbol. sokfele cangam volt mar, de ezt igy egyiknel sem tapasztaltam - lassan 500eben van a canga, es bar lassan bringacseren gondolkodom, annyira elment a kedvem az egesztol, ugy erzem "csont" van a rendszerben valahol.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

nem tudtam leszedni azt a rohadt fogaskoszorut... teljes sulyommal ratehenkedtem mindkettore, de semmi. ez a 756os xt agy szvsz egy ipari hulladek - iszonyat csalodas :( csak az a gond, ha visszaviszem a boltba, mit csinalnak vele? minden mukodik rajta, csak eppen szvsz nem ugy, ahogy kellene.

harom fura dolgot vettem eszre:
* szerintem nem ugy porog a kerek, ahogy egy ilyen szintu agynal illene (sot egy sokkal szarabbnal sem). siman forog, csak mintha szorulna. pedig a total hataron allitottam be - ha kicsit lazabb a gyorsszar, akkor mar kotyog.
* jobban megporgeve a kereket, a fogaskoszoru ugy mozog, mitha kis nyollcas lenne benne (ut)
* minden tarcsa ferde rajta kicsiit - ha belegondolok, hogy lehet ezert csereltem potom 60eert tarcsafeket (a gyari 180asat keptelen voltam beallitani), akkor szet tudnam tepni.

de a legidegesitobb az egeszben, hogy gurulas kozben mindig ugy erzem, mintha fekeznek nemileg. haladni sem lehet vele ugy, ahogy illene. osszefoglalva teli a tokom, az egesz nap ezzel idegeskedtem.

1 lehet azért forog szarul, mert jól tömített agy. valamit valamiért

2 az imbolygásnak az égvilágon semmi jelentõsége

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
nekem is kóvályog picit a fogsor, kézzel megmozgatva van is minimális játéka, két ilyen kerkem van egyik 9-es LX sor M505-ös hátsó keréken, másik meg sram 5.0-ás nem tom milyen agyon, talán joytech.

ma átzsíroztam a hátsó kereket is, némileg könnyebben pördül, de ez sem olyan hogyha rászáll a küllõre a légy akkor elfordul a kerék, de azért könnyen forog.
kónuszos elsõ agynál a gyorszárat milyen merevebb rögzítési móddal lehetne kiváltani?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

A 28 küllõs kereket is úgy kell fûzni, mint a 32 és 36 küllõset? Miskolci triál videó alapján tanultam az elõzõ kettõt.

28-asat már 2x szokás fûzni.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Mavic XM 317 Disc (Ker
WTB LaserDisc CrossCountry (Ker

Köszi! Ebike valamiért kiment a fejembõl. És ezek közül szerintetek melyiket? Volt már WTB felnim (Dual Duty XC)... két évig használtam, és nem volt vele bajom.

szétverted a ritchey felnit? :)

Háát... bírná még egy darabig, de fõ a biztonság. ;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
A 28 küllõs kereket is úgy kell fûzni, mint a 32 és 36 küllõset? Miskolci triál videó alapján tanultam az elõzõ kettõt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts

adok egy utolso eselyt ennek az xt hatso agynak, es ripityomra szedem. szvsz meg mindig nem ugy mukodik, ahogy kellene... lenne par kerdesem:

1. a racsnit kell zsirozni?
2. elvileg egy 10es imbusz kell hozza... ha a kazettatestet leszedem (asszem igy hivjak, ami a fogaskoszoru alatt van), akkor hozzaferek a kalapacshoz es rugohoz?

Válasz
1 :a szabadonfutót is karban lehet tartani, az egy másik dolog, hogy a shimanó szerint ezt az alkatrészt csak cseréled.
2: NEM! A 10es imbusszal csak a szabadonfutót szeded le az agyról. A szabadonfutóhoz speciális szerszámra lesz szükséged....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem egyszer fosott be a racsniszerk. , kicserélték gariba, visszakaptam szarul összerakva, szervízbe jól összerakták, most semmi baj vele

ha szorul akkor valsz a kónusz szar, vagy golyó, vagy berágódott, de akkor kukka....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem tudtam leszedni azt a rohadt fogaskoszorut... teljes sulyommal ratehenkedtem mindkettore, de semmi. ez a 756os xt agy szvsz egy ipari hulladek - iszonyat csalodas :( csak az a gond, ha visszaviszem a boltba, mit csinalnak vele? minden mukodik rajta, csak eppen szvsz nem ugy, ahogy kellene.

harom fura dolgot vettem eszre:
* szerintem nem ugy porog a kerek, ahogy egy ilyen szintu agynal illene (sot egy sokkal szarabbnal sem). siman forog, csak mintha szorulna. pedig a total hataron allitottam be - ha kicsit lazabb a gyorsszar, akkor mar kotyog.
* jobban megporgeve a kereket, a fogaskoszoru ugy mozog, mitha kis nyollcas lenne benne (ut)
* minden tarcsa ferde rajta kicsiit - ha belegondolok, hogy lehet ezert csereltem potom 60eert tarcsafeket (a gyari 180asat keptelen voltam beallitani), akkor szet tudnam tepni.

de a legidegesitobb az egeszben, hogy gurulas kozben mindig ugy erzem, mintha fekeznek nemileg. haladni sem lehet vele ugy, ahogy illene. osszefoglalva teli a tokom, az egesz nap ezzel idegeskedtem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
koszi a tippeket! nagyon jo oldal... :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
arn: kalapácsokra csak mûszerolaj....zsírt nem szabad, gyenge a rugó ás nem fog jol reteszelni

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

adok egy utolso eselyt ennek az xt hatso agynak, es ripityomra szedem. szvsz meg mindig nem ugy mukodik, ahogy kellene... lenne par kerdesem:

2. elvileg egy 10es imbusz kell hozza... ha a kazettatestet leszedem (asszem igy hivjak, ami a fogaskoszoru alatt van), akkor hozzaferek a kalapacshoz es rugohoz?

Park Tool Website

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Milyen 28 küllõs tárcsafékes felnit ajánlanátok? Ha nincs nagyon ilyen, akkor Sun Ufo lesz.

szétverted a ritchey felnit? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu