Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Egy Mavic XM 819 bírná az agresszív all mountain-t egy 130/130 gépen?
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a gyari fuzesu kullok elbirnak kb +1.5mmt? egy novateket neztem, de annak 2mmel kisebb a lyukkore.

erre vki?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Be lehet. Mindkét agyperemen kihagysz 2 lyukat, célszerûen egymással szemben. Gánynak persze gány... (Fordított esetben, 36 lyukú felnivel és 32-es aggyal nem menne.)

Kösz...mondjuk nem akarom megcsinálni...csak lett ingyen 2 db 36-os alig használt xt agyam ..a mavic felnim meg 32-es

"just chillin killin"

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ha van 32 küllõs felnim és 36 lukas agyam föl lelet füzi...haszlálhatóra,esetleg csak átmenetileg...vagy hülyeség

Be lehet. Mindkét agyperemen kihagysz 2 lyukat, célszerûen egymással szemben. Gánynak persze gány... (Fordított esetben, 36 lyukú felnivel és 32-es aggyal nem menne.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Huh, a reggeli féliglátás eredménye.. >.< Kerék(pár)építésnek olvastam. Most már mind1, köszi a választ.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hali!

Vennék egy régi bringát alapnak, amire építeném az outimat, (ktm, favorit, csepel, puch) nem tudom még pontosan milyen, de a lényeg, hogy alapból a váltó a vázon van. Vennék ehhez kormányra outi fékváltókarokat (láttam egy szetet, 30 ezerbe Tiagra félváltókarok és tiagra elsõ-hátsó váltók 3x9 rendszer). Ilyenkor a bovdenezést hogy oldom meg? Hogyan rögzítem a váltók bovdenházát, stb.-t a vázon? szigszalag? csõbilincs? Valahogy fel kell vezetni a kormányig.

Bár nem tudom miért a keréképítés topikot válaszottad, de a váltó helyére kell egy ilyen

Feltöltött kép

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Hali!

Vennék egy régi bringát alapnak, amire építeném az outimat, (ktm, favorit, csepel, puch) nem tudom még pontosan milyen, de a lényeg, hogy alapból a váltó a vázon van. Vennék ehhez kormányra outi fékváltókarokat (láttam egy szetet, 30 ezerbe Tiagra félváltókarok és tiagra elsõ-hátsó váltók 3x9 rendszer). Ilyenkor a bovdenezést hogy oldom meg? Hogyan rögzítem a váltók bovdenházát, stb.-t a vázon? szigszalag? csõbilincs? Valahogy fel kell vezetni a kormányig.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
off
Tamaska, olyan gonosz vagy CJ-vel! semmi rosszat nem írt.
on

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat ha meg miskolci is volna. es trialos.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Nekem, nagyon szimpatikus az alábbi videósorozat a kerékfûzésrõl:

How to build a bicycle wheel - Part 1 36 Spoke
How to build a bicycle wheel - Part 2.1, 36 Spoke
How to build a bicycle wheel - Part 2.2, 36 spoke
How to build a bicycle wheel - Part 3.1 36 spoke truing
How to build a bicycle wheel - Part 3.2 36 Spoke truing

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

de akkoris miskolci trial video.

Elnézést, nem tehetek róla, hogy onnan tanultam meg fûzni, ráadásul nem csak én...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.680 hozzászólás

A 775-ös XT agyak is ilyen szarok mint a 756-osak ? Mert akkor inkább megéri azt a plussz pár ezret egy 370-es dt agy.

Az új fajta, 14mm-es tengelyes XT/XTR agyakban nagyon sok gond van a szabadonfutó reteszelésével.
Haveri körben kb. 2 év alatt már a 4. szabadonfutót kellett cserélni. (xtr-t is!!)
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de akkoris miskolci trial video.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A miskolci triál videó alapján fûzöm a 3 keresztet, akkor a küllõlyukak közti hely agynál-felninél ugyanaz?

Nem tudom, nem értem a kérdést.
Én magamtól tanultam meg fûzni kereket, így valószínûleg egyedi módszerem van, viszont ezért értem az összes fûzést.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha kerékfûzés, akkor (is) Sheldon Brown.
Building Bicycle Wheels by Sheldon Brown

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
A miskolci triál videó alapján fûzöm a 3 keresztet, akkor a küllõlyukak közti hely agynál-felninél ugyanaz?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valakinek van leírása/videója/akármije a 2 keresztes fûzésrõl?

Ugyanúgy kell fûzni, mint a 3 keresztet csak itt 2 keresztet csinálsz és nem fekszik föl egymásra az utolsó kereszt két küllõje. Nem olyan bonyolult dolog ez.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Valakinek van leírása/videója/akármije a 2 keresztes fûzésrõl?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Shimano kazettás hátsóagy egyszer csak tökéletesen elnémult, és forogni is majdnem úgy forog mint az elsõ kerék.

Ez lehet valami racsni probléma tûneti megnyílvánulása?

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
hááát nekem sikerült eltörni az elsõben egyszer a "nagyon erõs és merev" 14mm-es tengelyt.... kép
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.