Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

örömmel iszom minden szavadat :D

Kell is ,vagy nem ,Sala úr?
Jó irányba halad az élete?:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
örömmel iszom minden szavadat :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Ha jól emlékszem, akkor Atom továbbra is keresztezve fûz, csak az utolsó keresztnél nem bújtatja át a küllõket. Ennek elhagyásával a küllõkbõl kikerül az a minimális hajlítás, ami a részben a kerék rugalmasságát is okozza, viszont az ütéseket is kisebb csillapítással kapja meg az agyperem és a küllõfurat. A rugalmasságot egy vízszintesen befogott kerék felnijére súly okozta kimozdulással mérik legegyszerûbben.

Én is így gondoltam a dolgot,mármint hogy az utolsó küllõ nincs átbujtatva.
Jó néhány kereket csináltam már így,viszont találkoztam egy problémával:
elsõ kerék esetében/tárcsás/ az van hogy a féknyereg belsõ oldala és a küllõk közt alig 1 mm marad.
Nyilván ez hátsó kerékél nem áll,mert ott el kell húzni jobbra a kereket,hogy elférjen a fogsor.Elég -e ez a távolság?

Sziasztok!

A shimano kazetta testeket szét lehet szedni? Kell zsírozni õket?

Szétszedni szét lehet,bár nem igazán lehet hozzá szerszámot kapni.
Ha mégis összejön valami, igen lágy zsírt tegyél bele,csak a golyókhoz,vagy sûrû olajat.Ne tömd meg,mert ha sok a cucc benne ,hidegebb idõben bedermed,és mivel gyengusz a rugó benne nem fog tudni a fogaslécbe ütni rendesen a kalapács,szalajtani fog.
Elvileg nem kellene,de a mostaniak tapasztalás szerint szárazon futnak sajna.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

A shimano kazetta testeket szét lehet szedni? Kell zsírozni õket?

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Tanácsra lenne szükségem, belsõ nélküli rendszerre szeretnék áttérni, gumi már megvan, de kéne 2 felni, ami normális súlyben van (én 90 kg vagyok). Néztem a mavic xm819-es felniét ami ust-s, de nem szeretnék felnire költeni ~40 ezret, nincs valami olcsóbb megoldás? Esetleg valami normális felni, ami nem belsõ nélküli rendszerhez teremtetett, és azt átalakítom... Az 2 felnire szánnék úgy 20 ezret... Valaki valamit tud ajánlani?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ha jól emlékszem, akkor Atom továbbra is keresztezve fûz, csak az utolsó keresztnél nem bújtatja át a küllõket. Ennek elhagyásával a küllõkbõl kikerül az a minimális hajlítás, ami a részben a kerék rugalmasságát is okozza, viszont az ütéseket is kisebb csillapítással kapja meg az agyperem és a küllõfurat. A rugalmasságot egy vízszintesen befogott kerék felnijére súly okozta kimozdulással mérik legegyszerûbben.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ezt mivel merik?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Sziasztok sokat tudók.:)
Ülök a wcn és olvasom a 2007-es bikemagot.
Azt Írja Ardó úr,hogy az összes kerekét átfüzette keresztezés mentesre,és láss csodát 20%-kal merevebb=erõsebb? lett.
Van errõl véleményetek?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Báá, tamaska megelõzött. Én is a Hope agy vételét akartam ajánlani. Amúgy pár alkalom után meg lehet szokni és fel sem tûnik, hogy egy traktor kerget. A CK visítását már meg se hallom és erre a kutyák sem jönnek :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Mr.Monster

Mr.Monster

vendég

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Jogos jogos bár elég nevetségesen nézne ki...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a hangos agy valoszinuleg Hope volt, vehetsz olyat es akkor nem kell barmolni. persze nem olcso...

es ha tul hangos az annak a jele is lehet hogy nincs benne eleg kenoanyag. amitol viszont ido elott kikophat a belseje. szoval inkabb legyen halk de mukodjon jol szerintem. es gyalogosoknak meg rakjal fel egy csengot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mr.Monster

Mr.Monster

vendég

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Zsííír. amugy valami drágábbfajta bike positive agyam van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

a multkor jöttek le nagy dhs formák jánosrol és nagyon megtetszett hogy undorítóan hangos agyuk volt és én is szeretnék hangos agyat. ha más nem azért hogy meghalljanak a gyalogosok és menjenek el az utambol.

Milyen agy van a bringán? Ha pl. Novatec, akkor baromi egyszerû, mert abban a rugó egy egyszerû karika, egy kis réssel (magyarul egy kör alakban meghajlított fém huzal), ha ezt összébb nyomod, máris nagyobb lesz a rugóerõ.

Mr.Monster

Mr.Monster

vendég

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
a multkor jöttek le nagy dhs formák jánosrol és nagyon megtetszett hogy undorítóan hangos agyuk volt és én is szeretnék hangos agyat. ha más nem azért hogy meghalljanak a gyalogosok és menjenek el az utambol.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az miert jo? ha normalisan reteszel, en inkabb azt szeretem ha minel finomabb mozgasu.

Mr.Monster

Mr.Monster

vendég

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
SZiasztok! Hogyan lehet brutálisan hangos hátsó agyat csinálni?
Megsúgták nekem hogy erõsebb rugó kell a racsnitestbe. Hol lehet ilyet beszerezni?
Válaszotokat elõre is köszönöm!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
én 1.4-es michelint használtam az elõbb említett sun felnin.igaz,kicsit szenvedõs volt felrakni és leszedni,de nem volt vele probléma.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sun felnire 1.3-as gumit? jo otlet az? :)

amugy egy nagyjaboli keret nem artana. mert tudnak itt ajanlani 3000ert is meg 23000ert is felnit. nem mindegy.

1.35os cx gumit hasznaltam taurus2000 felnin, sokat kibirt. igaz nem 100kg vagyok, es a bringara is vigyazok.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

amugy egy nagyjaboli keret nem artana. mert tudnak itt ajanlani 3000ert is meg 23000ert is felnit. nem mindegy.

Jaj igen!

A keret: kb 6000 ezer körül gondoltam, ha lehet értelmeset kapni ennyiért és v fékes.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

No jo ez igaz :), kínlódós lenne a külsõt a perem miatt leszedni :)