Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

29er felniket nézegettem, "hátha" találok valamit, ami könnyebb mint a jelenlegi*. a mostani 21mm (belső) szélességű, nem is nagyon váltanék. (gondolom, az, hogy belső nélkül is használni lehessen, ma már nem nagy kérés.) ezt a hármat találtam, amik árban/tömegben jónak tűnnek:

DT Swiss X 392

Mavic XC 421

Mavic XC 621

ár/tömeg arányba a 421 tűnik legjobbnak, kérdés, hogy van-e olyasmi, amit tudnom kellene róla (ami miatt kerülendő), vagy a többiről, illetve ha van ezeknél jobb alternatívára javaslat, megköszönöm. :)

*a mostani (WTB Trail 29 LaserDisc) valami 570+ gramm, mint kiderült, ami "nem kevés". egyébként nem strapálom a felniket. Mavic 717-et nyúztam vagy tíz évig, nem volt vele gondom. tehát ha van a fentieknél (megfizethető) könnyebbre javaslat, ennek fényében szívesen megfontolom.

Edited by Kisherceg, 2019. May 22. - 17:30.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Megrendeltem amit kuldtem, eleg univerzalisnak tunik. Azt neztem, hogy a tavtartot is ki lehet szedni, es vegig menetes, tuti be lehet szoritani koze a kereket.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

én ilyesfélére gondoltam: https://www.aliexpre...2843809714.html

A tiedet nem ismertem, mondjuk nem is centrírozok..

Ott azért aggódnék kicsit, mert bár önközpontozónak tűnik a kialakítás, a gyakorlatban nem tudom, ez kellő pontossággal működik-e.

Attól meg totál kivagyok, hogy a hátsó tengelynél mindenhol keverik a  9 és 10 mm-es átmérőket a leírásnál, pedig tudtommal a hátsó gyorszáras tengely mindig is 10mm volt, míg az első 9.. de ezen ne akadjunk fenn :-/ Ettől persze lehet, hogy tényleg 9mm-es az adapterük.

Erre gondoltal? Lehet ezzel 142es kerekeket is befogni?
https://www.ebay.de/...C-/232995292367

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Erre gondoltal? Lehet ezzel 142es kerekeket is befogni?
https://www.ebay.de/...C-/232995292367

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Megneztem, 1x15 es 3x12mm az atutos arany :) koszi a tippet.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

a 20-asról gyorszáras nem tudom, van-e, de a másik kettőhöz Kkínából olcsón létezik adapter (póttengely).

Rendeltem egy olcsobb centirallvanyt (tacx), es azt hittem az atutos tengelyek tamogatasa 2019ben alap... ez szerint nem, de van vmi olcsobb rogzitesi lehetoseg? Vagy vmi olcsobb allvany kozvetlen tamogatassal?

Talaltam egy shimano univerzalis tengelyt, de annyiba kerul, mint az allvany maga, meg mindenfele megoldast egyfele tengelyhez, de nekem vagy haromfele atutos tengelyem van (12-15-20 emlekeim szerint), nem terveztem ennyit invesztalni az egeszbe :(

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Rendeltem egy olcsobb centirallvanyt (tacx), es azt hittem az atutos tengelyek tamogatasa 2019ben alap... ez szerint nem, de van vmi olcsobb rogzitesi lehetoseg? Vagy vmi olcsobb allvany kozvetlen tamogatassal?

Talaltam egy shimano univerzalis tengelyt, de annyiba kerul, mint az allvany maga, meg mindenfele megoldast egyfele tengelyhez, de nekem tobbfele atutos tengelyem van, nem terveztem ennyit invesztalni az egeszbe :(

Edited by arn, 2019. April 20. - 16:14.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

ilyen lesz ittho, 8k alatt listaár (- fórumos diszkont :)). amiben nem vagyok biztos amíg nem láttam mennyire tl ready igazából.

https://blackjackwhe...ims/ready-25-3/

én wtb kom lightból fűznék, csak az nem annyira baráti büdzsé.

xd-s agy itthon dt-n kívűl ...passz

A 27-es nalam nem latott belsot, semmi gond nem volt vele TL teren eddig...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Köszönöm a válaszokat.

Közben találtam képeket ilyen fűzésre is, így duplán megnyugodtam.

Ha a Tune is így fűzi a kereket, nagy bajt nem csinálhattam. :)

TUNE_2015_eurobike_2014_24.jpg

A centírozást most kihagyom, elviszem műhelybe a profikra bízom.

Edited by talpfa, 2019. April 14. - 15:31.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

szerintem is jó lesz, ha kicsit visszaolvasol, nekem is van ilyen is, olyan is, egyikkel sincs gond.

friss felnivel nem lesz vészes a centrírozás sem, főleg, ha átgondoltan kezdesz neki.  ;)

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Jó lesz így, mert ha van is különbség, elhanyagolható. Kitartást a centrírozáshoz.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Üdvözlöm az urakat

A mai nap befűztem az újdonsült kis kerekeimet (32 küllő, 3 kereszt). :)

Hozzáértőket kérdem, hogy jól fűztem-e őket?

Azért bizonytalanodtam el, mert nekem a hajtás iránnyal "szemben" helyezkednek el a belső küllők (a neten látott ábrákon meg fordítva)?

Vagy ez teljesen mindegy, milyen szerepe van???

A képen a hajtás felőli oldal látható, tehát így tenném be a vázba.

26315419_84ce238a0c7cfa216d5ece344adb252

• Kisherceg likes this

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Holnap éjfélig 12 hetes szállításra az rcz-n:

DT SWISS Wheelset E1700 SPLINE TWO 29'' Disc 6-bolts (15x100mm / 12x142mm) Black (W0E1700AFIXS101943 / W0E1700NFDAS101946) = 169.99e instead of 579.2e  kupon kód: RCZG16

DT SWISS Wheelset M1700 SPLINE TWO 29" Disc 6-bolts (15x100mm / 12x142mm) Black (W0M1700AFIXS102015 / W0M1700NFDAS102017) = 189.99e instead of 579.2e kupon kód:  RCZG18

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

...csak szólok, hogy aki Novatecben gondolkodik, talán érdemes kihasználni az Ali évfordulós akcióját, még ha nem is olyan durvák, de pár dollárt lehet fogni. Oké, bevallom, én is elgyengültem :) Ezzel mozdultam a fűzött kerék irányába, de azért nyitva tartom a szemem addig is, amíg megérkeznek.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Lehet, hogy nála már másfél évet állt a sarokban ;-)

Eközben csábítanak a Novatec agyak (főleg, hogy megtudtam, hogy hátul a Hunt is azt használ, vagy azt IS) , ahol összességében jó áron kaphatnék XD nyúlványt (mondjuk akkor is 30párezernél megáll az agyszett ára, ha megáfázzák). És a kínai karbon felnik is, de az már túl van egy másik fajta lélektani határon, ami azt szabályozza, mennyi pénzt utalnék el szívesen egy ismeretlen eladónak az ismeretlen termékéért qrva messze.

Itthon/németből meg jóféle felnikkel, pl. az említett WTB, esetleg DT, Stan's cuccokkal megint ott tartanék, hogy küllők és fűzés nélkül 100e környéke.

A Blackjack mondjuk más tészta, talán tényleg jó irány lenne az is, és akkor inkább 50+ küllők az ár.

Az már elég baráti.

Egyébként a Novatec is adapterezhető oda-vissza 135 és 142 között, nem? Épp emiatt nem vettem boostos vázat, és Fulcrumokkal is f*szán ki lehet használni hogy ide-oda pakolom.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

De van ez is 110ért:

https://apro.bikemag...uper-aron-15638

azon túl, hogy nem XD-s, ennél a hirdetésnél felmerül egy-két kérdés.... 6 hónap garancia? milyen alapon? a csökkentett ár miatt?

már csak emiatt is fura:

https://www.dtswiss....nty-conditions/

Edited by Kisherceg, 2019. March 28. - 10:04.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
megint köszi! meglátom,mi lesz akkor kapható,amikor pénzem is lesz,meg az sem biztos,hogy kerekekkel együtt viszik a vázam,ha viszik, de egyelőre úgy van. ha nem viszik őket,akkor b terv, mert más sort kell vennem, de ráérek gyűjteni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Hátsó: DT1700, XD, 25mm széles - 320€

https://www.bike-dis...interrad-672344

Első: DT1700, 25mm : 106€

https://www.bike-dis...orderrad-502707

Kicsit több, mint a 120as határ de tényleg nem sokkal.

Nem a DT-t fényezem de jobban bízom bízom benne mint a Hunt.kerékben.

És az adapterezhetőség nagy királyság ! 2 év után vázat kellett cserélnem, csak benyúltam a fiókba és kivettem a hátsóhoz adott kis zacskót, kivettem az átütős adaptert és nem volt gond, probléma, keresgélés.

De van ez is 110ért:

https://apro.bikemag...uper-aron-15638

Edited by marton, 2019. March 28. - 00:59.

Marci

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

a következőket tudom elmondani:

-1700-ast (nekem) rohadt drágán találok csak, a 120 magyar pénz lenne kb az abszolút felső határ, de azt sem a biciklis kvalitásaim indokolják, hanem az, hogy építkezni is szeretek :)

-ez a Hunt wheels teljesen megvett, én elhittem. Szóval ha a fenti árat benyelem, akkor szerintem ez lesz.

-olcsóbb alternatíva 1: valami okos leárazás az On-One, vagy másik oldalon, csak nem az ellenjavallt DT (hanem Fulcrum. Az ha nem is extra könnyű, legalább árában van)

-olcsóbb alternatíva 2: fűzetés akár használt aggyal, vagy hátha szembe jön valami Xd racsnis akció (apróban van Sram hátsó agy pl., de garantáltnak látom, hogy a 60ezres Fulcrumnál drágább lesz a vége, vagy pedig nehezebb)

rczbikeshop.com-on szokott lenni Dt swiss akció. Ilyesmik:

DT SWISS Wheelset E1700 SPLINE TWO 29'' Disc 6-bolts (15x100mm / 12x142mm) Black (W0E1700AFIXS101943 / W0E1700NFDAS101946) = 169.99e instead of 579.2e

DT SWISS Wheelset M1700 SPLINE TWO 29" Disc 6-bolts (15x100mm / 12x142mm) Black (W0M1700AFIXS102015 / W0M1700NFDAS102017) = 189.99e instead of 579.2e

De azt hiszem, ezek nem XD-sek voltak. Az is igaz, hogy 12 hetes szállítást írtak :-/

• ZolkoW likes this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

a következőket tudom elmondani:

-1700-ast (nekem) rohadt drágán találok csak, a 120 magyar pénz lenne kb az abszolút felső határ, de azt sem a biciklis kvalitásaim indokolják, hanem az, hogy építkezni is szeretek :)

-ez a Hunt wheels teljesen megvett, én elhittem. Szóval ha a fenti árat benyelem, akkor szerintem ez lesz.

-olcsóbb alternatíva 1: valami okos leárazás az On-One, vagy másik oldalon, csak nem az ellenjavallt DT (hanem Fulcrum. Az ha nem is extra könnyű, legalább árában van)

-olcsóbb alternatíva 2: fűzetés akár használt aggyal, vagy hátha szembe jön valami Xd racsnis akció (apróban van Sram hátsó agy pl., de garantáltnak látom, hogy a 60ezres Fulcrumnál drágább lesz a vége, vagy pedig nehezebb)