Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2011. április 25. - 18:38
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. április 25. - 18:34
van olyan kedvezobb aru agy, amit nem a novatec gyart?
A novatec nem gyárt semmit, a joy-tech gyártja és a saját márkája a novatec.
Ebbe csak azt nem értem, hogy van egy gyár. pl ez a quando. Alacsonyabb kategóriás bringákon (acera...) szoktam látni quando agyat, és akkor gyártanak BTS néven olyan cuccot amit meg a 280ezres pyxis-re tesznek. Ez nekik miért jó? Vagy külföldön kaphatók drága quando agyak is?
Ez olyan, mint a kalloy. Õ gyártja az összes nagy márka kormányát, stucniját, nyeregcsövet.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 25. - 18:30
a másik amit még látsz occsó bringákban az a joytech. és mit gyárt még a joytech ? pl novatech-et. meg még amikrõl fentebb. (syncros is nova volt egy idõben). de a quando gyártja a sun ringlé agyak egy részét is, pedig az nem olcsó kategória.
Ez okés, hogy van a tömegtermelõ gyár ami fossa az alap cuccokat olcsóért de van pár üzemük ahol jobban odafigyelnek a minõségre és azokat átmatricázzák. De a BTS (az nem a bike+ sznob neve?), Novatec, sun ringlé stb mittomén az olyan jól fizet hogy nem éri meg a quandonak meg a joytechnek drága agyakat saját néven adni?
Írta 2011. április 25. - 18:12
Ebbe csak azt nem értem, hogy van egy gyár. pl ez a quando. Alacsonyabb kategóriás bringákon (acera...) szoktam látni quando agyat, és akkor gyártanak BTS néven olyan cuccot amit meg a 280ezres pyxis-re tesznek. Ez nekik miért jó? Vagy külföldön kaphatók drága quando agyak is?
a másik amit még látsz occsó bringákban az a joytech. és mit gyárt még a joytech ? pl novatech-et. meg még amikrõl fentebb. (syncros is nova volt egy idõben). de a quando gyártja a sun ringlé agyak egy részét is, pedig az nem olcsó kategória.
Írta 2011. április 25. - 18:08
bts, amit a quando
Írta 2011. április 25. - 17:15
van olyan kedvezobb aru agy, amit nem a novatec gyart?
bts, amit a quando
Írta 2011. április 25. - 16:55
Írta 2011. április 25. - 14:22
Nekem van actionsports-os kerékszettem. Az ígért 1450 g helyett 1520. A FunWorks agyak meg átmatricázott Novatec AA szériás agyak, azaz alu tengely és kazetta. Szabvány méretû csapágyakkal van szerelve az agy, az elsõben kettõ, a hátsóban kettõ és a kazettában is kettõ. Egy szezont - összes magyar maraton hosszú táv + pár xterra - mentek, egy csapágyat kellett cserélnem a hátsó agyban 720 Ft volt.fun works -rõl semmi infóm... mit kell róla tudni ?
Írta 2011. április 25. - 13:38
Írta 2011. április 25. - 13:10
Tervezem a nagyon közel jövõben FEKETE kerék építését az XC bicómra. Szeretnék bele venni elsõ/hátsó agyat. Nézegetem a neten, de megmondom õszintén sokat nem érek vele, mert nem értek a témához. Most ezért hozzátok, okosokhoz fordulok.
Az a lényeg, hogy Shimano LX, XT szintû legyen legalább, fogorgjon mint állat, hosszú távra veszem, szóval jó minõség legyen.
Most nem sorolom fel, de mi a véleményetek a különbözõ gyártókról(BTS, Novatec stb.)? Elsõ hátsó agynál kb. 9-10eFt/db-ig menék el lehetõleg.
Jah még annyi, hogy milyen fajta kenõanyag a LEGJOBB agyak kenésére?
Ha súly nem számít akkor novatec d041sb, d042sb páros. full iparis, nekem 16ezer volt az agypár.
Írta 2011. április 25. - 10:45
Írta 2011. április 25. - 06:57
én raknék bele fun works agyakat árban is jó és tömegben is. a Sapim Race küllõkkel 1580 gramm körüli kereket kapsz!Sziasztok,
Vennék egy új kerékszettet. Notubes ztr flow 29er a kiszemelt felni. Elég drága móka, de úgy gondolom ez egy örök darab lesz. Szerintetek milyen agyakkal rakassam össze ? XT az még OK lenne árban, de ellentmondásos dolgokat olvastam róla itt. Hope PRO 2 ? Az meg horror drága. Viszont örök darab ? Innen rendelnék : MTB Disc 29er - Action Sports-Bike Onlineshop
mit gondoltok ?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. április 24. - 23:32
Vennék egy új kerékszettet. Notubes ztr flow 29er a kiszemelt felni. Elég drága móka, de úgy gondolom ez egy örök darab lesz. Szerintetek milyen agyakkal rakassam össze ? XT az még OK lenne árban, de ellentmondásos dolgokat olvastam róla itt. Hope PRO 2 ? Az meg horror drága. Viszont örök darab ? Innen rendelnék : MTB Disc 29er - Action Sports-Bike Onlineshop
mit gondoltok ?
Írta 2011. április 24. - 22:33
Az a lényeg, hogy Shimano LX, XT szintû legyen legalább, fogorgjon mint állat, hosszú távra veszem, szóval jó minõség legyen.
Most nem sorolom fel, de mi a véleményetek a különbözõ gyártókról(BTS, Novatec stb.)? Elsõ hátsó agynál kb. 9-10eFt/db-ig menék el lehetõleg.
Jah még annyi, hogy milyen fajta kenõanyag a LEGJOBB agyak kenésére?
Írta 2011. április 24. - 12:58
M
Vuelta/Rodi Airline 4 jó, vagy keressek tovább?
jó nehéz. 620g.
mindenesetre bírni fogja a strapát az biztos.
Írta 2011. április 24. - 12:24
Mostani antik kereket alig fogja a fék, a jó fékhatás mindenképp elsõdleges szempont, nem tudom valójában mekkora különbségek léteznek ilyen téren.
Másik, hogy Aero profil kellene, mert az tetszik.
Vuelta/Rodi Airline 4 jó, vagy keressek tovább?
Az, hogy egy felni szegecselt, mit jelent?
Kösz elõre is!
Írta 2011. április 24. - 09:06
Nem, új bringát kell venned ! :-))))
Hát persze, hogy javítható ! De ha tényleg minimális, akkor még nem kell javítani. Járjál vele nyugodtan.
csak idegesít az elsõ fék hangja
Írta 2011. április 23. - 22:57
Nem, új bringát kell venned ! :-))))Egy láma kérdés: minimális 8-as a felniben javítható?
Hát persze, hogy javítható ! De ha tényleg minimális, akkor még nem kell javítani. Járjál vele nyugodtan.
Írta 2011. április 23. - 22:54
Egy láma kérdés:
minimális 8-as a felniben javítható?
Simán.
You can never have "enough" bikes.
Írta 2011. április 23. - 21:27
Köszönöm.