Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sun Mach4 ilyesmi súlyban van. Nekem okés 80-90kg-mal.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen normalisabb felni van 28 es 32 lyukas verzioban is? 420g alatt - tura, maraton celra. alattam nem nagyon esik szet, mert lefele gyik vagyok es csak 75kg :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Köszi!Pont ezzel szemezek.De ha ti is csak ajánljátok, akkor egyértelmû a választás.

Mondjuk az én véleményem mérsékelten mérvadó, de a boltos ezt ajánlotta nekem 120kg testsúly alá.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Jó választás....vegyed nyugodtan...

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Novatec DO42SB (Kerék | Agy - Hátsó | Disc) | Kerékpár Webshop

Van benne 4db 6001es csapágy. Ha nem is örökélet, de legalább szabvány.

Köszi!Pont ezzel szemezek.De ha ti is csak ajánljátok, akkor egyértelmû a választás.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Novatec DO42SB (Kerék | Agy - Hátsó | Disc) | Kerékpár Webshop

Van benne 4db 6001es csapágy. Ha nem is örökélet, de legalább szabvány.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Azért a kónuszosakt sem kell orrbaszájba' szervizelni.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdvözletem!

Hátsó kerekemben szeretnék agyat cserélni, az elvárásaim:

-zárt ipari csapágyas legyen (szolgálja ki a bringát, nem akarok zsirozgatni meg kónuszozni)
-hobby CC re kell, a sully nálam nem lényeg
-6 csavaros tárcsafék felfogatós
-persze kazettás

Mit ajánlanátok?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

vagy 20 külsõ átmérõjû 100 hosszú csõ vékony fallal, és a két végébe beütve két kupak ami leszûkíti 15-re, és nem kell tömörnek lennie végig :)

Az is egy megoldás, csak én jobban szeretem egy darabból készíteni az ilyen kacatokat, de tény, hogy így könnyebb lehetne.

Már csak azt nem értem, hogy miért 110mm a DH agyak sarutávja, amikor sok DH agynál a peremtávolság ugyanaz mint a 100mm-es agyaknál? :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Milyen sarutávhoz kell? 100hoz? nem tudom a 15os villáknak milyen a sarutávja.
eredetileg ugye 110mm, de a két szélén lévõ csõdarabból le lehet szúrni, 5-5mm-t és akkor utána csak egy 15X20X~100as alucsövet kéne beletenni. Nem tudom a megoldás mennyire jó, de az biztos, hogy nehéz. 150g a csõ ami kell. De pl ha a tengely közepét nem kell megtámasztani, elég csak a két csapágynál, akkor a szélén lévõ két kupak helyett kell olyat esztergálni amire rámegy a tömítés, és felfekszik a csapágy belsõ gyûrûjén, és szépen átmegy rajta a tengely.

vagy 20 külsõ átmérõjû 100 hosszú csõ vékony fallal, és a két végébe beütve két kupak ami leszûkíti 15-re, és nem kell tömörnek lennie végig :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

NOVATEC - DH41SB agyhoz létezik valamilyen 15mm-re konvertáló szett? vagy megoldható valahogy?

Milyen sarutávhoz kell? 100hoz? nem tudom a 15os villáknak milyen a sarutávja.
eredetileg ugye 110mm, de a két szélén lévõ csõdarabból le lehet szúrni, 5-5mm-t és akkor utána csak egy 15X20X~100as alucsövet kéne beletenni. Nem tudom a megoldás mennyire jó, de az biztos, hogy nehéz. 150g a csõ ami kell. De pl ha a tengely közepét nem kell megtámasztani, elég csak a két csapágynál, akkor a szélén lévõ két kupak helyett kell olyat esztergálni amire rámegy a tömítés, és felfekszik a csapágy belsõ gyûrûjén, és szépen átmegy rajta a tengely.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
NOVATEC - DH41SB agyhoz létezik valamilyen 15mm-re konvertáló szett? vagy megoldható valahogy?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Így már barátibb. Ugyanannak tûnik. THX :)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Hope Conversion Kits Pro 2 X12 Rear | Buy Online | ChainReactionCycles.com

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Az Hope Pro2 142mm Rear Axle Adapter Caps 12mm ThrueBay Nemzetközi Piactéren a kedvenc kategóriájának legjobb ajánlatait megtalálhatja a világon bárhol. Minden szállítható az Ön országába!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
biztos, hogy 18ezer az az átalakító? ha egyre gondolunk én kb. 6 ezerért látom mindenhol

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
canyon-t. Gyárilag sun drift 2.1-es kerekekkel jön,de a két kerék 2530 g.Ebbõl a hátsó agy 408 g.
Közben találtam e-bay-en átalakítót,de 18 ezer. :( (Még jó,h lehet kapni. )
Apróban viszont találtam 135/12-es agyat jó áron. Bár ez 36 lukas,az én 75kg-mhoz meg elég lenne egy 32 lukas is.
Ennyit számít ez a 7 mm? Nem sok 142-es agyat találtam. Találtam egy listát,de ezekbõl itthon nem sokat lehet szerezni ezért gondolkodtam,h 135-ös és adapter.
Syntace
De az is lehet,h a hátsó agyat megtartom és másik kerékbe fûzetem,mert itthon lehet,h el se tudom adni a 142-es agyat egykönnyen.
A korábbi 10mm-es agyamtól elvileg merevebb lesz a 12-es átütõs még,ha adapterezem is a 135-ös agyat. Vagy rosszul gondolom? :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintetek egy hope pro 2 135mm/12mm-es agyból lehet két db 3,5 mm-es alátéttel 142/12-est készíteni vagy az nem a legjobb megoldás? :(

Milyen vázat veszel, hogy ilyen agy való bele?
Egyébként a 142-ben pont az lenne jó, hogy szimmetrikusabb hátsókereket lehet építeni és láncvonalad is jobb.

A sebesség mindent megold.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Szerintetek egy hope pro 2 135mm/12mm-es agyból lehet két db 3,5 mm-es alátéttel 142/12-est készíteni vagy az nem a legjobb megoldás? :(

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Végre megjöttek a Mavic Open Pro felnik, már csak 1,5-ös dt küllõk kellenek és kész az 1600 gramm alatti kerékszett :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"