Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
maradj a 3 keresztnél...:)

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
2 keresztes fûzés nagy hülyeség egy enyhe DH kerékre? (36 küllõ)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Nah lényeg hogy szerintem maradok a rigida zac2000nél jó lesz ez nekem elõre hátulra.. Már csak küllõ meg küllõ anya kell.

Tehát a méretek:

Rigida Zac200
ETRTO méret: 559mm
Falvastagság: 3
Felni belsõ átmérõje: 527

Shimano deore fh-510 hátsó agy
Villasaru-távolság (O.L.D.): 135
BAL küllõperem: 45
BAL peremtávolság: 30
JOBB küllõperem: 45
JOBB peremtávolság: 45

-bal: 246,9mm
-jobb: 245mm

Wheeler (pro 19 gyári) elsõ agy
Villasaru-távolság (O.L.D.): 100
BAL küllõperem: 38
BAL peremtávolság: 14
JOBB küllõperem: 38
JOBB peremtávolság: 14

-bal,jobb: 250,1mm

Ezt adta ki az ebike.

Nah most akkor ehhez milyen küllõt és milyen küllõ anyát vegyek??

Hátsó bal: 246, jobb 244
Elsõ 250 szerintem így:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Kisherceg: elõre szvsz elég a novatec....semmi baj a gördülésével, vannak könnyebb fajták is, nem is drága.....

Hátra én DT-t javaslok, 340 vagy 240s.....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én meg novatech-et vennék, még mindig, bár mjrfaktora nincs az tény.
szépen forog, és ha az én súlyomat bírja :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

sikerült rekordidõ alatt eladnom a szép, de semmihez nem passzoló kék színû hope pro2 agyamat. mivel régóta gondolkozok másik kerékszett építésén, most talán eljött az ideje. szóval, van itt két (négy) darab 717-es mavic felnim. érdemes lehet eladni õket és venni inkább picit szélesebbet (a 75kilóm alá)? nem gyilkolom õket, de a peremet sikerült már meghajtogatni. a másik, hogy agyból mit lenne érdemes venni? elsõsorban 6 csavarosra gondolok, kiemelt szempont lenne a könnyû gördülés, alacsony ellenállás. ötlet?

Ha meg tudsz szabadulni a 717esektõl, akkor 75kg alá én 719est javasolnék. Tényleg 460g és sosem volt vele gondom. Ennek nem hajlik befele a pereme és több is benne az anyag, így nem valószínû, hogy felütésnél egybõl meghajlik a perem. Esetleg ZTR Arch, bár az drágább, mint a Mavic.
Agyból gondolom a kónuszosokat kizárod, meg a shimano többnyire nem 6csavaros, már amit érdemes megvenni belõle.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás
sikerült rekordidõ alatt eladnom a szép, de semmihez nem passzoló kék színû hope pro2 agyamat. mivel régóta gondolkozok másik kerékszett építésén, most talán eljött az ideje. szóval, van itt két (négy) darab 717-es mavic felnim. érdemes lehet eladni õket és venni inkább picit szélesebbet (a 75kilóm alá)? nem gyilkolom õket, de a peremet sikerült már meghajtogatni. a másik, hogy agyból mit lenne érdemes venni? elsõsorban 6 csavarosra gondolok, kiemelt szempont lenne a könnyû gördülés, alacsony ellenállás. ötlet?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Nah lényeg hogy szerintem maradok a rigida zac2000nél jó lesz ez nekem elõre hátulra.. Már csak küllõ meg küllõ anya kell.

Tehát a méretek:

Rigida Zac200
ETRTO méret: 559mm
Falvastagság: 3
Felni belsõ átmérõje: 527

Shimano deore fh-510 hátsó agy
Villasaru-távolság (O.L.D.): 135
BAL küllõperem: 45
BAL peremtávolság: 30
JOBB küllõperem: 45
JOBB peremtávolság: 45

-bal: 246,9mm
-jobb: 245mm

Wheeler (pro 19 gyári) elsõ agy
Villasaru-távolság (O.L.D.): 100
BAL küllõperem: 38
BAL peremtávolság: 14
JOBB küllõperem: 38
JOBB peremtávolság: 14

-bal,jobb: 250,1mm

Ezt adta ki az ebike.

Nah most akkor ehhez milyen küllõt és milyen küllõ anyát vegyek??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mammoth felnit egy 09es pyxis vázba? :) Boltos is meglátott aztán adta volna a mammoth felnit, mert nem gondolta volna, hogy xc-zek. :)

pedig még a rhino lite is erõs túlépítés
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Haverom nagyon ajánlja a Sun CR18at. Nagydarab haverjai is XC-znek azzal, neked 60kg alá is elég lehet. Én azért 120kg-hoz inkább rhyno lite-ot vettem hátra, elõre meg tárcsás Sun-t.

Hm jó lenne ez a sun is mit a különbség az L7 és az ATB oldal fal között?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

120kg-hoz szerintem Mammoth....

Mammoth felnit egy 09es pyxis vázba? :) Boltos is meglátott aztán adta volna a mammoth felnit, mert nem gondolta volna, hogy xc-zek. :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Jövõ szerdán Bp-n leszek. A lánchíd (azt hiszem ott van az MTA ahova megyek) - Keleti pu. vonal közelében (szigorúan közelében, halott vagyok Bp-n, meg félek a dakotáktól) tudtok-e kerékpár boltot mondani, ahol kapok 1,5-ös ezüst dt küllõket (ha lehet darabonként) országúti kerékbe?

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
120kg-hoz szerintem Mammoth....

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Volt pár több noname felnim a 60kilom alatt egész jól bírták :D Sajnos a nagy nevet meg is kell fizetni 7alatt nem is láttam felnijüket..

Haverom nagyon ajánlja a Sun CR18at. Nagydarab haverjai is XC-znek azzal, neked 60kg alá is elég lehet. Én azért 120kg-hoz inkább rhyno lite-ot vettem hátra, elõre meg tárcsás Sun-t.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor nézz szét jobban :)

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Ha semmi baja ne cseréld.

Felni...ugye nagy név a Mavic. Sun háza táján is nézz szét.

Volt pár több noname felnim a 60kilom alatt egész jól bírták :D Sajnos a nagy nevet meg is kell fizetni 7alatt nem is láttam felnijüket..

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha semmi baja ne cseréld.

Felni...ugye nagy név a Mavic. Sun háza táján is nézz szét.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Az elsõ agynál ugyanezeket a távolságokat kell lemérni, a program jól fog számolni.

Már rájöttem miket kell méregetni! Köszi! :)

Szerintetek cseréljem az elsõ agyam? Gyári wheeler egész jól tette/teszi a dolgát lassan 6éves 3k lenne egy új deore. Hátsót nem akarom cserélni az szintén deore. Milyen felnit ajánlanátok még a zac2000-n kívül?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Olvasottak alapján valóban jónak tûnik! Hát ez a szerelõ segít így necces mert haverom összerakja csak tudnom kéne h milyen küllõhossz kell. Megrendelem a felniket meg a küllõket és -3000ft hogy nem a szerelõ rakja össze :) Találtam ebikon "hogy számoljuk ki" meg van egy rajz is de az csak a hátsókerékrõl. http://ebike.hu/images/kullo_hu.jpg

Az elsõ agynál ugyanezeket a távolságokat kell lemérni, a program jól fog számolni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Egyenlõre csak nézegetek viszonylag olcsón megszeretném úszni :P Tudsz nekem kicsit segíteni a küllõk kiszámításában? Rigida ZAC2000-rõl esetleg vélemény?

nekem zac 19-em van (használtam 9 ezer km-t) ami szerintem majdnem ugyanaz, mint a 2000

nem volt vele gondom, jól bírta a strapát nem fékezõdött szét, normálisan fogott rajta a fék