Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

az alex fele scandiumfelnikkel van valakinek tapasztalata? mi a sulylimit, mennyire tartos?

Te is a DT 240-es kerékszetten filózol? :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Ha deore agy csapagycseszen beragodasok vannak, akkor kuka? Vagy lehet valahogy csapagycseszet javitani, cserelni?

Egyszer, jobb híján, megpróbáltam polírozással eltüntetni. Egy kis, gyorsan forgó motorra (pl. Dremel) tettem egy filckorongot és barkácsbolti polírpasztát használtam. Fényesen sikerült (fokozatosan, negyedóra kellett kb. hozzá), azaz teljesen eltûntek a berágódások, a golyóstollhegy-próba igazolta. Azt képzelem, hogy így a golyók kevésbé ütõdnek forgásuk közben a „kátyúkhoz”, azaz valamivel hosszabb életû az egész. Mivel az anyag vastagságából elvettem, nem tökéletes megoldás (hisz a pálya így nem tökéletes tórusz :)), de ismétlem, jobb híján (régi, ritka méretû kerék illetve agy esetén) megteszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha deore agy csapagycseszen beragodasok vannak, akkor kuka? Vagy lehet valahogy csapagycseszet javitani, cserelni?

Arra gondolsz, ami az agyban van? Ha igen, akkor annyit lehet tenni, hogy egy másik agyból kimûtöd és beleteszed ebbe vagy használod így ahogy van ha annyira nem zavar a berágódás.

A sebesség mindent megold.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az alex fele scandiumfelnikkel van valakinek tapasztalata? mi a sulylimit, mennyire tartos?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Az XT és az XTR szokott inkább beszarni, ez más egy kicsit.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Olcsó volt a posta. Ez még a vékonyabb, acéltengelyes. Ezzel nem volt annyi probléma mint a csõtengelyessel.

ezt mire irod? ahogy en olvastam, a shimano gyari kerekeknel a racsni szokott besz*rni.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Olcsó volt a posta. Ez még a vékonyabb, acéltengelyes. Ezzel nem volt annyi probléma mint a csõtengelyessel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
korabban is volt mar ennyiert mashol. en is sokat nezegettem, de a shimano racsni miatt nem mertem vele kikezdeni. az xtk is sokkal olcsobbak kint, de nalam is ez menne a 6 lyuku agy miatt. az biztos, hogy tubeless cuccot olcsobban nehez :)

http://www.preissuch....x=0&image1.y=0

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

igazából ha ilyen árban gondolkodnék -tudom könnyen verem más ...val a csalánt :) - akkor csak megpróbálnám még azt a 100 eurót hozzásporolni és crossmax st.
súly erõsség arány tekintetében kb verhetetlen. és nekem semmi probléma nem volt az agyakkal

magamnak meg ilzet vennék most ha muszáj lenne cserélnem :

Shimano WH-MT65 MTB UST Disc-Laufradsatz 6-Loch - Action Sports-Bike Onlineshop

Jó hogy írtad, vettem is egyet gyorsan.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
igazából ha ilyen árban gondolkodnék -tudom könnyen verem más ...val a csalánt :) - akkor csak megpróbálnám még azt a 100 eurót hozzásporolni és crossmax st.
súly erõsség arány tekintetében kb verhetetlen. és nekem semmi probléma nem volt az agyakkal

magamnak meg ilzet vennék most ha muszáj lenne cserélnem :

Shimano WH-MT65 MTB UST Disc-Laufradsatz 6-Loch - Action Sports-Bike Onlineshop
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hope Pro II esetleg az evo verzió + ZTR Flow
Bár nagyon ajánlom a DT agyakat is...mondjuk egy 340s szettet.

bár én szeretek túlépíteni kerékügyben, kevés hely van ahol nem viselek el némi rugalmasságot de a kerék az...:) (meg a villa)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
azert irtam, hogy en a crestet vennem, de erosebb kulloket es felnit nezhetsz hozza, eleg szepen skalazza a notubes, es suly/erosseg aranyban nehez jobbat talalni (frm csinal hasonlot europaban).

van ajanlas az oldalukon (te meg tudod, hogy mire hasznalod):
http://www.notubes.c...R-Rims-C18.aspx

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

kérdés: minek a 9mm - 15mm konverzió? két villában használnád ugyanazt a kereket?

Igen, gyorszáras Talasban használnám még idén végig, aztán jövõre átkerülne egy qr15-ös villába. Mivel a régi bicajt is meg akarom tartani, így az lenne számomra az ideális, hogy ha az elsõ kerék könnyen visszaalakítható gyárszárassá. A tapasztalataim alapján nálam (sajnos:-)) szempont, hogy a kerékszettet tudjam mindkét bicajomban használni, mert valahogy minden õsszel sikerül 1-1 küllõt kitörnöm és vihetem a kereket szervízbe, ha épp rossz oldalon töröm és a fogaskeréksort is kell leszedni a küllõcseréhez. Nálam aztán bármi elõfordulhat, ha "anyagfáradásról" van szó... :-)
Szerencsére állítólag a Fulcrumhoz és a Mavichoz is könnyû beszerezni a pótküllõket - bár utóbbihoz nagyon durván drága. (A kedvenc boltomban nagyon jól felhomályosítottak tegnap, hogy a kettõ közül melyiknél mire kell figyelnem és melyikkel milyen gondok szoktak lenni, a Shimanot viszont valahogy elfelejtettem megkérdezni.) Épített kereket is mondták, hogy fontoljam meg, szóval a fene tudja - noha tegnap úgy tûnt, döntöttem... ;-)
Arn, 1400-1500 grammos kerékszettel én nem merek közlekedni, azt nem nekem találták ki:-), bár valamivel nehezebb cuccokból azok a Hope agyak szintén jól variálhatónak tûnnek (sõt), ez nekem új infó és köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Shimano lutri, de olcso. Masik tipp: novatec es frm. Esetleg sram x9 agynak, de asszem az is novatec (vagyis joytech).
Kullonek sapim cx ray.

ha most jo ar/ertek aranyu kereket fuzetnek, akkor hope2evo + cx ray + ztr crest lenne. 26osban 1400-1500g, 29erben ~1600g lenne. frankon varialhatoak az agyak, es a felnik is elegek egy lightosabb allmountainre is. ~100e alatt megallna asszem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
kérdés: minek a 9mm - 15mm konverzió? két villában használnád ugyanazt a kereket?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Most, hogy olvasgatok a tapasztalatok után, pont ilyen javaslatot találtam egy Mavic Crosstrail vs. Fulcrum Red Metal 3 címû külföldi topikban, hogy a felsoroltak helyett ZTR felni, DT Swiss küllõk és Hope Pro 2 fûzetve. :-) De valami gyárit szeretnék, abban gondolkozom. Shimano XT is felmerült, de sajnos ott nincs (vagy csak nem tudok) olyan opcióról, hogy az elsõ kerék qr9 és qr15 kompatibilis is vagy átalakítható legyen egyszerûen. A Crosstrailról viszont olvastam pár helyen most és felhomályosítottak bicajboltban, hogy számítsak arra, pár havonta lehet, meg kell bontani hátul a kazettát, mert könnyen elkoszolódhat. (Ezt sajnos még a Bikeradar-on is említik.) Na, ez nem valami szimpatikus, pont a ritkább karbantartás-igény vonzana... (Kónuszos Shimano XT agyaim vannak most, az nálam relatíve jól bírja eddig félévenkénti full szervízeléssel, de felújításon már így is esett át, volt kazettacsere stb.)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

#9672-re valaki?

valószínûleg érezhetõ marad bármit is csinálsz vele, de azon is múlik, milyen a sérülés. ha meg akarod csiszolni, valami nagyobb sík felületre rakd a csiszolóanyagot, ne kézbe fogd. van például egy ilyen cucc, parafa csiszolótuskónak hívják. én raknék rá kb. kétujjnyi csík csiszolópapírt középen keresztbe, azzal próbálnám, és csak addig, amíg a kiálló részek lejönnek. a bemaródást rajtahagynám a felnin mindenképpen, nem hiszem, hogy jobban jársz, ha elkezded kicsiszolgatni az árkokat.
nem minden felninek párhuzamos síkokban vannak a fékfelületei, hanem mondjuk nagyon kicsit homorúak, vagy befelé döntöttek, ezeket nyilván nehezebb így javítani (szerintem a tiéd nem ilyen, de te tudod).
én még nem csináltam ilyesmit, de ahogy magamat ismerem, nekiállnék.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
#9672-re valaki?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szinten egy szavazat a hope2re, ha kicsit is varialni kell a tengelyekkel... vmelyik ztr felnivel.