Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy csúnya eséssel szétgyilkoltam az esõ kerekemet (a felnit), ami a bringával jött (Alex ACE-18 felni, Formula Disc agy), ehelyett szeretnék egy másikat (tárcsafékest) építeni. A 85kg-ommal ütöttem-vágtam 4000km-en, centírozni nem kellett, az agy rendesen forog, bár a porvédõ sapkák lefogják kicsit. Szerintetek ezt az agyat 4000km-el még érdemes befûzni másik kerékbe vagy ha nem, mit ajánlanátok helyette, vannak bevált típusaitok (kónuszos vs. zárt csapágyas)? Felnibõl mit szabad venni, amire 1.5-2.25(2.35)-ig ajánlják a gumiméretet? Mavic 719 biztos jó, csak húzós és annyiért majdnem 819-et lehet venni, ami UST + FORE technológiával készül (nem tudom mennyit számít). Nem létszükséglet elõre az UST, középkategóriás felnit szeretnék (5-10 ezer forint között), de ha azok annyira gagyik, akkor már nem spórolnék ezen, inkább 819.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ez annyi.. nem néztem ezt a felnit, XT agy annyira nem rossz, ha nem tetszik neki majd kicseréli. :) Nem tudom nem lenne-e kicsi erre az 1.5-ös slick gumi. Szerk.: 438g-ot ír.

(Canyonnal az volt a gond, hogy a nyár végére jönne meg. Egyébként best buy egyértelmûen.)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a kerek tipikusan az, amin sporolnak... sajna 400-500k alatt bringan ritkan szokott epkezlab kerek lenni. canyonnal pl erre is figyelnek.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nagyon nem egy kategória a hátsó kerekeddel. Hulla egyszerû, nehéz, belépõ szintû kerék.

Köszönöm nektek. Egy barátom néz magának bringát és már nagyon úgy nézett ki, hogy ezt a Cube-ot veszi, miben ez a kerék volt és megyünk Bpre megnézni/megvenni, de végül nem emellett döntött (szererncsére). Már én sem bírom követni, azért kérdezek, ennyit, sorry. :) Amit úgy néz ki megvesz, abban XT agyak vannak, elöl 15mm-es átütõs Alex XD Lite White Eyelet-26 felniken.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Lehet itthon kapni valahol elsõ-hátsó XTR gyorszárat? Nem nagyon találok, csak ebay-en.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sun Ringlé Ryde XMB kerékszett használható XC-re, ismeritek? Ez egy új bringában van, nem tudom meg szabad-e venni vagy nagyon gáz. (Neten nem sok infót találtam.)

Nagyon nem egy kategória a hátsó kerekeddel. Hulla egyszerû, nehéz, belépõ szintû kerék.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sun Ringlé Ryde XMB kerékszett használható XC-re, ismeritek? Ez egy új bringában van, nem tudom meg szabad-e venni vagy nagyon gáz. (Neten nem sok infót találtam.)

xcre tobbnyire sokminden hasznalhato, max nehez mint a ko :) szerintem ez sem kivetel.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a multkor linkeltem cikket errol - vegsosoron oda lyukadtak ki, hogy megindulaskor, gyorsitaskor van elonye, amugy nem jellemzo (inkabb placebohatas). 29er annyibol erdekesebb, hogy ott eltero a nyomatekkar hossza, ill mashogy jonnek ki az attetelek is. persze egy atlagbringasnal, nem ott, ahol ki van mar hegyezve minden. szvsz 90% bringas, 10% bringa - valszeg sokkal tobbre mesz egy magassabb edzettsegi szinttel, mint egy atlagoshoz kepest vmilyen extrem sulycsokkentessel.

epp most probaltam slickgumikat kimerevitett karbon osszteloson - hat tobbre szamitottam: egyaltalan nincs az a "suhanos" erzes, mint a crosstrekkingnel. mi a fene miatt erzi azt az ember "haladosabbnak" (amugy merve az idoket, egyaltalan nem az)? geometria, attetelek? majd a gumis vagy vmelyik topikba leirom, de meg tekerek egy masik cangaval is ugyanitt :) milyen erzesre, es mit mondanak a szamok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezt Te sem gondolod komolyan, ugye? :)

De, igen. Ez a fizika.
Tudom, a grammmániásokat rosszul érinti :) , de ez van.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

40-50mp, max 1perc + placebo az elején.

ezt Te sem gondolod komolyan, ugye? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Értem, akkor többet érnek a megfelelõ feszességû küllõk... Az igaz, hogy 560gr/db mellett 4 év alatt csak a küllõket kellett meghúzni!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Koszi szepen!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A két keréken összesen 520gr könnyítés (felni+belsõ) mennyire érezhetõ az életben? Itt arra gondolok, pl. középtávon ugyanannyi energiával, hozzávetõlegesen milyen különbségek lehetnek. XM321 felniket lehetséges, hogy kevés ráfizetéssel letudnám cserélni 717re, de ha valakinek van új 717 felnije jutányos áron, nyugodtan küldjön egy üzenetet. :)

~520 gramm keréken azért már érezhetõ szerintem. Emlékszem, amikor megvettem az American Classic kerekeimet... fúú, gyorsult ám a bringa! ;)
Viszont a belsõkön történõ könnyítést meggondolnám.

Én is kérdeznék: Történt ugyanis, hogy volt egy hátsó kerekem, amibõl kellett a felni egy új kerék építéséhez, így most van egy kerekem felni nélkül. Nem szeretnék másik küllõket venni, mert teljesen jók ezek, csak egy felnit szeretnék. Mit kell lemérni a felhasznált felnin, hogy tudjak keresgélni?

szerk.: gondolom, a magasságot, de hol, hogy, értitek...

Belsõ átmérõ + falvastagság a küllõfuratoknál.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
~520 gramm keréken azért már érezhetõ szerintem. Emlékszem, amikor megvettem az American Classic kerekeimet... fúú, gyorsult ám a bringa! ;)
Viszont a belsõkön történõ könnyítést meggondolnám.

Én is kérdeznék: Történt ugyanis, hogy volt egy hátsó kerekem, amibõl kellett a felni egy új kerék építéséhez, így most van egy kerekem felni nélkül. Nem szeretnék másik küllõket venni, mert teljesen jók ezek, csak egy felnit szeretnék. Mit kell lemérni a felhasznált felnin, hogy tudjak keresgélni?

szerk.: gondolom, a magasságot, de hol, hogy, értitek...

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
A két keréken összesen 520gr könnyítés (felni+belsõ) mennyire érezhetõ az életben? Itt arra gondolok, pl. középtávon ugyanannyi energiával, hozzávetõlegesen milyen különbségek lehetnek. XM321 felniket lehetséges, hogy kevés ráfizetéssel letudnám cserélni 717re, de ha valakinek van új 717 felnije jutányos áron, nyugodtan küldjön egy üzenetet. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hasonlo arban van red metal 5 es shimano mt65 is (ez utobbi tubeless!)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszi mindenkinek. Akkor nem szemezek vele tovább. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Már régóta szemezek a Mavic CrossRide kerékszettel, de nem tudom megéri-e rá lecserélni a jelenlegi kerékszettemet. Most SLX aggyal szerelt Mavic XM317-esem van. Szerintetek?

nem éri meg. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szerintem ha cserélsz, akkor már UST-s legyen, én ezt tartanám szem elõtt és sokkal jobban, mint a grammokat meg a kinézetet! (Utóbbi szempontból elég jó a CrossRide, van egy ilyen a családban.:-))

Infó. Mavic 2012-re update-eli például a Crossmax ST-t és SLR-t: Mavic Launch All-new Crossmax Line For 2012 - BikeRadar
2012 Mavic Crossmax Mountain Bike Wheels Outed – Wider, Stiffer - Bike Rumor