Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nem elégre akarom méretezni a bringát, hanem legalább ötszörösen túl. Ez benne a lényeg :) Én nem vagyok nehéz, de alkalomadtán fölmegy a csomagtartóra 50-70 kg.

Nem értelek, de ha te vagy mondjuk 70 kg, a bringa cuccokkal együtt még 60, az 130 kg, azzal még simán ismerek embereket, akik bringáznak gyári bringákkal.

páncélozott kerékpár

páncélozott kerékpár

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Nem elégre akarom méretezni a bringát, hanem legalább ötszörösen túl. Ez benne a lényeg :) Én nem vagyok nehéz, de alkalomadtán fölmegy a csomagtartóra 50-70 kg.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Üdv!
Tudtok ajánlani olyan felnit, amelyik illik egy 30 kg-os, 2,5-3,5 mm falvastagságú acélcsövekbõl épült járgányba?

itt a te sulyod a szuk keresztmetszet, nem a bringae :) ez annyit szamit, mintha 15-20kgal nehezebb lennel.

páncélozott kerékpár

páncélozott kerékpár

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Üdv!
Tudtok ajánlani olyan felnit, amelyik illik egy 30 kg-os, 2,5-3,5 mm falvastagságú acélcsövekbõl épült járgányba?

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Sziasztok! Triplafalú kerék fûzésérõl valaki tud valami oldalt vagy le tudnátok írni hogy hogyan kell akár egy hagyományos fûzéshez képest? Milyen speciális eszközök kellenek hozzá? A sima vagy dupla falúnál túl ér a küllõanya de a triplánál nem. Szóval lövésem sincs hogy fûzzem meg. Segítsetek!

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok sporttársak!
Érdemes sram x9-es gyorszáras agyat venni?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

...
Elõzõ agyaim vastagtengelyesek voltak, elég merev volt vele a gép, plusz nem csak ilyen pici felületen feküdt fel a villa/váz...

Még mindig nem nagyon tudtam magam túltenni a tengely témán - defektet szereltem hátul, és ott is majd kiveri a szememet ahogy a váz vastagságának kb bõ harmadán fekszik fel egy kis menetes tengely.
Ha feltételezem hogy a Joytech pereme nem különbözik az 'azonos' novatechtõl (041 és 142 a 361 és 362-tõl), akkor összvissz a két peremszélességben van 1-1mm különbség; azaz a küllõk maradhatnának ha agyat cserélek?! Igaz, ez kb 25 pénzbe kerülne; és a pár (gyk új) agyatis jó ha ötért oda lehetne vkinek adni :(
Azt nem nagyon látom az ábrákon, hogy a mentes részt legalább ilyenre ki lehetne-e cserélni, és akkor abból rögtön a megfelelõ (villába/vázba) méretût esztergáltatnék, hogy teljesen felfeküdhessen.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Ki kell tekerni a szelepet és úgy rárakni az átalakító. Nem fog leereszteni, ha így marad, mert a nyomás zárja a szelepet.

köszi:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Van is olyanom, de ha rá akarom tenni a pumpát, nem nyomja be a szelepet.

Ki kell tekerni a szelepet és úgy rárakni az átalakító. Nem fog leereszteni, ha így marad, mert a nyomás zárja a szelepet.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Van is olyanom, de ha rá akarom tenni a pumpát, nem nyomja be a szelepet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valaki meg tudná mondani, hogy MAvic UST szelepet hogyan tudnám átalakítani a maintream auto(?) szeleppé?

A felnihez/kerékhez jár az átalakító.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Valaki meg tudná mondani, hogy MAvic UST szelepet hogyan tudnám átalakítani a maintream auto(?) szeleppé?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

29"-es felnibõl gyárt valaki 28 lyukasat?
mindenhol csak 32 lyukast találok...

szerintem nem veletlen, valszeg nagyon gatya lenne. pl a 26os ztr crestet agyon dicserik, addig a 29est meg szidjak mint a bokrot (gumifelrakastol nyolcas lesz benne meg ilyesmi). nem eleg, hogy csak nagyobb es kesz, pedig ha a ztr archot nezed, ami hasznalhato akkor meg 330 vs 470g kulonbseg nem keves.

en baromira tartottam a nehez kerektol, es a gianten tenyleg nem konnyuek a kerekek (asszem olyan 4.4kg tokkal vonoval), de marha jo egyszeruen :) itt gyor kornyeken vissza nem mennek a masik bringara.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
29"-es felnibõl gyárt valaki 28 lyukasat?
mindenhol csak 32 lyukast találok...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Suxx... Akkor marad továbbra is a gyártó szerint Enduro gépben a szûk 3000Ft-os agy. Nem lett volna rossz csak csak a 2 szélén kellett volna 1-1 alkatrészt kikukáznom :).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!

Az új gép Joytec agyakkal van szerelve (D041DSE/D142DSE), (amik úgy tûnnek nekem mint a novatech kevésbé megmunkált/olcsósított agyai) és ugye ezeknek vannak vastagtengelyes tesóik. Arra valószínû nincs mód, hogy azt a csavart(?) amiben a mostani gyorszáras pálca megy át ki lehessen cserélni a 9 és 10mm-es vastagtengelyekre? Azaz a 'hub shell'-ben is felfekszik a tengely, vagy csak a széleken; és ha utúbbi akkor azok cserélhetõk-e.
Sorry a láma kérdésért, nem kaptam még szét agyat.
http://www.novatecwh...6/big_file2.jpg

Elõzõ agyaim vastagtengelyesek voltak, elég merev volt vele a gép, plusz nem csak ilyen pici felületen feküdt fel a villa/váz...

Nem megoldható. Volt vastagtengelyes és normál gyorszáras agyam is. Mások az átmérõk és a gyorszáras tengely nem alakítható át, mert túl vékony.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Üdv!

Az új gép Joytec agyakkal van szerelve (D041DSE/D142DSE), (amik úgy tûnnek nekem mint a novatech kevésbé megmunkált/olcsósított agyai) és ugye ezeknek vannak vastagtengelyes tesóik. Arra valószínû nincs mód, hogy azt a csavart(?) amiben a mostani gyorszáras pálca megy át ki lehessen cserélni a 9 és 10mm-es vastagtengelyekre? Azaz a 'hub shell'-ben is felfekszik a tengely, vagy csak a széleken; és ha utúbbi akkor azok cserélhetõk-e.
Sorry a láma kérdésért, nem kaptam még szét agyat.
Feltöltött kép

tmilan

tmilan

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Shimano Deore XT elsõ (HB-M756) és hátsó (FH-M756) 6 csavaros agyról mi a véleményetek? Sima XC-re kellene, 85 kg vagyok.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Üdv

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Nem tudom, milyen az a sun swift, de valami már régóta kikívánkozik belõlem a dologgal kapcsolatban: Szerintem egy Remerx felnibõl, Joytech agyból és valami alapfokú küllõkbõl álló kerék is bírná a 100 kilót, ha értõ szakember építi, egyenletes a feszültség a küllõkben, stb. (Feltéve, hogy kellõen ballonos gumival van használva, megfelelõ nyomáson.) Ugyanakkor egy Mavic/XTR/DT Revo kerék is hamar kimenne a formájából, ha ugyanolyan gépi fûzésen esne át a dzsunkán, mint az alsópolcos bringák kerekei. (Súly- és egyéb megfontolásokat figyelmen kívül hagyva, persze.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok!Remélem,hogy jól írom a nevét,sun swift rx26-os ról van tapasztalat,hogy bírná a 100 kilót?
A segítséget elõre is köszi.