Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az, hogy szépen forog, a kerék nagy átmérõje miatt, nem túl jó indikátor. Amikor már benne van a kosz, sõt, ha már kis gödröcskék vannak a kónuszon (nekem már jutott el ilyen állapotig agyam), akkor is elég jól forog egy kerék. Igaz, ilyenkor kézben fogva a tengelyt, és úgy megforgatva, már lehet érezni, hogy nem egyenletes.

én arra gondoltam, hogy kézzel megforgatva csak a tengelyt érezni, hogy egyenletes, nincsen darálás

de most már akkor tuti szétszedem

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Tanácsot kérnék a tapasztaltaktól.

Az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes zsírozni egy kerékagyat? Úgy értem, ha még szépen forog, nem darál, akkor is érdemes szétszedni? Az elõzõ karbantartás óta kb. 13000 Km ment bele, de a gumi tömítés alatt még van a zsír, szóval nem hiszem,hogy beázott volna.

A másik kérdésem is ide kapcsolódók, sõt, az egész dolog emiatt merült fel. A hátsó agyból valami fémes pattogás jön elõ, ha kézben megforgatom, de amúgy nem darál, simán fut. Ha szétszedem mit találhatok benne? Csak mert ez egy régi shimano lx agy, amihez nembiztos, hogy kapok kónuszt, ha az bekrepált. Golyó még esetleg akad egy régi shimano agyból kiszedve. Egyszer a campa record agyam kotyogott kicsit, de szétszedéskor derült, hogy nagy a baj, és már össze sem lehetett rendesen tenni, ezért kérdezem a fentieket.

szerk: most látom, hogy rendelhetõ kónusz hozzá, szóval lehet, akkor mégiscsak belenézek

Az, hogy szépen forog, a kerék nagy átmérõje miatt, nem túl jó indikátor. Amikor már benne van a kosz, sõt, ha már kis gödröcskék vannak a kónuszon (nekem már jutott el ilyen állapotig agyam), akkor is elég jól forog egy kerék. Igaz, ilyenkor kézben fogva a tengelyt, és úgy megforgatva, már lehet érezni, hogy nem egyenletes.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A Shimanonál a legfontosabb hogy az összes új agynál vissza kell lazítani a kónuszokat, mert szorosak (mondjuk XTR-t még nem szereltem). Ha visszalazítod, és évente zsírozod, akkor örök élet.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Országúti shimano agyakat 3000-enként, a montisokat évente kétszer szoktam szétszedni. Valószínûleg túlzás, de mindkettõ gyári kerék, nem lenne egyszerû agyat cserélni. Golyókat simán kapsz.

hát ja, csak eddig paráztam szétszedni õket

de vettem szerszámot, és most látom, hogy azért ez nem olyan ördögtõl való dolog

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Országúti shimano agyakat 3000-enként, a montisokat évente kétszer szoktam szétszedni. Valószínûleg túlzás, de mindkettõ gyári kerék, nem lenne egyszerû agyat cserélni. Golyókat simán kapsz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Tanácsot kérnék a tapasztaltaktól.

Az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes zsírozni egy kerékagyat? Úgy értem, ha még szépen forog, nem darál, akkor is érdemes szétszedni? Az elõzõ karbantartás óta kb. 13000 Km ment bele, de a gumi tömítés alatt még van a zsír, szóval nem hiszem,hogy beázott volna.

A másik kérdésem is ide kapcsolódók, sõt, az egész dolog emiatt merült fel. A hátsó agyból valami fémes pattogás jön elõ, ha kézben megforgatom, de amúgy nem darál, simán fut. Ha szétszedem mit találhatok benne? Csak mert ez egy régi shimano lx agy, amihez nembiztos, hogy kapok kónuszt, ha az bekrepált. Golyó még esetleg akad egy régi shimano agyból kiszedve. Egyszer a campa record agyam kotyogott kicsit, de szétszedéskor derült, hogy nagy a baj, és már össze sem lehetett rendesen tenni, ezért kérdezem a fentieket.

szerk: most látom, hogy rendelhetõ kónusz hozzá, szóval lehet, akkor mégiscsak belenézek

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en lassan a par ezer ftos dolgokat is kintrol rendelem. max megvarom, meg osszejon par dolog.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ertem en hogy nincs rajra sok haszna de az hogy meg raerolteti a vasarlora a kerekfuzest maskulonben nem rendelni be az adott termeket ezt gusztustalannak tartom.en sem kezdek el nalla alkudozni csak mert sokert adja a cuccait.

vegulis cserny sem tudja berendelni mert a legkisebb rendelheto db szam 144.gondolom sokszor vettek a nagykertol 144 egyenes feju kullot.nem ertem az uzletpolitikajukat.

sajnos ott tartunk hogy crc rol kell mar kullot is rendelni mer kis hazank...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
tmobilnál nem csodálkozom semmin..Gyapinak meg gondolom nincs más rendelése onnan,nem akart 800ft küllõhaszonért sorbanállni

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezt értem,csak azt nem,hogy jut ilyen az eszébe egy boltosnak?esetleg megkérdezem,hogy tudok-e segíteni a fûzésben

t-mobilnál is akartak egy egy elõlapi flipet eladni 2700-ért, plusz ugyanennyi szervíz díjért (csak fel kell pattintani)

azt monda feltehetem én is, de akkor is ki kell fizetnem a 30 perc szervíz díjat :D

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

gondolom nem akar eladni küllõt magában, csak úgy, ha õ fûzi be a kerékbe

ezt értem,csak azt nem,hogy jut ilyen az eszébe egy boltosnak?esetleg megkérdezem,hogy tudok-e segíteni a fûzésben

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ezt nem igazán értem...

gondolom nem akar eladni küllõt magában, csak úgy, ha õ fûzi be a kerékbe

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

(de o akarja fuzni a kereket )

Ezt nem igazán értem...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

néhány éve Gyapinál (BlueCet) még tudtam venni. bár az régen volt inkább...

gyapit hivtam be tudja rendelni (de o akarja fuzni a kereket igy le is tettem rolla) de keszleten nincs.rendelni en is tudok.

ezert berendeltem cserny tol mert kozelebb van. (neuzer partner igy hozza ingyen viszi ki a ceg)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Annyit hozzátennék ha nem baj,hogy a 20e ftnál az EK azt jelenti,hogy elsõ kerék...

ja szettben gondolkodtam
annyiért akkor kurvára nem olcsó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Annyit hozzátennék ha nem baj,hogy a 20e ftnál az EK azt jelenti,hogy elsõ kerék...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
iparis, masszív darabv
20 körül nem nagyon tudnék jobbat
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!A következõ kérdésem azért teszem fel mert most veszek kereket és hát választék az van...Ha valaki reklám szagot érez elõre is boccs,nem ez a célom!Internetes shopban találtam a bikestore24 veblapján mavic cross ride kerékszettet 20000 körüli áron.Na errõl a kerékrõl szeretnék töbet megtudni tõletek mert tudom,hogy le van az ott írva de nem nekem ha értitek:)Végül is amire kíváncsi vagyok az az,hogy mennyire erõs a felni és,hogy ipari csapágyas-e?A segítséget elõre is köszönöm!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sehol semmilyen választékban kb.

néhány éve Gyapinál (BlueCet) még tudtam venni. bár az régen volt inkább...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Egyenes feju kullot (nem a j feju) hol lehet budapesten beszerezni szeles valasztekban?

Sehol semmilyen választékban kb.