Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Sziasztok!
Most állok át v-fékrõl disc-re. A fékeim megvannak már, Formula Rx lett a befutó.

Az egyik helyi boltos azt mondta, hogy elég a v-fékes felniken az agyakat kicserélnem, és átfûzetnem, utána biztosan mûködni fog.

A jelenlegi kerék Mach1 32-es, amin gyorszáras XT agyak forognak.

A kérdésem, hogy milyen agyat javasolnátok?

A szempont a strapabírás, és a súlyos "biker" okozta nehézség kibírása :)

Egyéb szempontokat kell még figyelembe vennem a vásárlás elõtt?

hálás köszönet elõre is!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Szomorúan néztem,h az EQ29-es felnijeimet egy hétvége alatt sikerült elöl hátul kicsit felütnöm a mátrában 1 nap használat alatt,kaiser gumikkal és 2 bar nyomással. Bár eléggé csaptam neki és nem sajnáltam a köves szakaszokon,szóval így jártam! :D
Csak meglepõ,h a single track-jeim sokkal jobban bírták a strapát. Azokat nagyon nehezen lehetett felütni.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Valószínû ettõl van + még hajtás közben is csak az egyik irányba álló küllõk feszülnek.
A DT-nek van ilyen anyája.

Okés, akkor majd megbeszélem a boltban. Köszönöm a tanácsot.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért lazul ki, mert ütésnél mindig megszûnik az erõzáró kapcsolat a küllõanya és a felni között és el tud fordulni?
Szerintem akkor visszaviszem még egyszer, hogy tegyék össze menetrögzítõvel. Loctite 243? az a kék cucc. jó lesz ide?

Valószínû ettõl van + még hajtás közben is csak az egyik irányba álló küllõk feszülnek.
A DT-nek van ilyen anyája.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Menetrögzítõs anya kell neked. Egyébként ez gyakori probléma az outi kerekeknél, vagy rögzíted az anyát vagy nagyon meghúzod.

Azért lazul ki, mert ütésnél mindig megszûnik az erõzáró kapcsolat a küllõanya és a felni között és el tud fordulni?
Szerintem akkor visszaviszem még egyszer, hogy tegyék össze menetrögzítõvel. Loctite 243? az a kék cucc. jó lesz ide?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A fûzéssel biztos nincs gond, mert ugyanez a személy fûzte az mtb kerekeimet is, ugyancsak 2mm-es dt-vel, és azok bírják a terephasználatot. Igaz a ballonos gumi és a kis nyomás miatt az nem kap akkora ütéseket, de az outival is lelassítottam minden vasúti átjárónál szinte gyalogtempóra.
Szóval vagy a felni egy hulladék és az ereszti meg a küllõket, vagy vagy sok neki a súlyom.

Menetrögzítõs anya kell neked. Egyébként ez gyakori probléma az outi kerekeknél, vagy rögzíted az anyát vagy nagyon meghúzod.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
A fûzéssel biztos nincs gond, mert ugyanez a személy fûzte az mtb kerekeimet is, ugyancsak 2mm-es dt-vel, és azok bírják a terephasználatot. Igaz a ballonos gumi és a kis nyomás miatt az nem kap akkora ütéseket, de az outival is lelassítottam minden vasúti átjárónál szinte gyalogtempóra.
Szóval vagy a felni egy hulladék és az ereszti meg a küllõket, vagy vagy sok neki a súlyom.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Van nekem kis problémám.
Kerékszett
maillard 700 agyak, 2mm-es dt küllõk és rigida flyer felni. A gond pedig az, hogy a hátsó kerékben a küllõk meglazulnak nagyon hamar, mindig csak pár darab. A fûzés után már egyszer visszavittem meghúzni a küllõket, azóta 50km-t mentem vele és megint van pár olyan laza küllõ, hogy kézzel tekergetem az anyát rajta.
7-8Bar nyomás van a gumiban, és én magam 120kg vagyok. Egyszerûen ez sok neki, vagy az lehet a gond, hogy a szegecs nélküli felniben meglazul az anya, mert szétnyomódik a küllõanya pereme alatt az alu?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Megszuletett :) A szuletesi sulyat meg nem tudom, majd lemerem, de eleg konnyunek erzem! Ambrosio Nemesis + Campagnolo Record + DT Aerolite 32 elol hatul 3X
Feltöltött kép

Nem teszem rá a nyakam, de ez a felni szinte ugyanúgy néz ki, mint a régi mavic gp4eseim. :) Az is ilyen nagyon alacsony profilú felni, duplán szegecselve. Még a színe is ilyen. :) Csak legalább 20 éves. Lemérem a tömegét mindjárt.

Az 414g, és picit kevesebb a szélessége és a magassága is, de teljesen ugyanígy néz ki.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Megszuletett :) A szuletesi sulyat meg nem tudom, majd lemerem, de eleg konnyunek erzem! Ambrosio Nemesis + Campagnolo Record + DT Aerolite 32 elol hatul 3X
Feltöltött kép

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Akkor miért nem veszel hozzá egy könnyû OEM dt felnit? Ja mert hogy olyan nincs. :)

DT415-öt néztem, de borsos ára van :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

köszi a válaszokat.
kicsit elbizonytalanítottatok.
lehet nincs szükségem ultrakönnyû kerékre, inkább kellene egy megbízható, amit cyclocrossra is tudnék használni :)
circus monkey agyakat néztem, tetszenek is, de ha minden jól megy, 240-es DT agyak köré "kell" építenem a kereket :)

Akkor miért nem veszel hozzá egy könnyû OEM dt felnit? Ja mert hogy olyan nincs. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
köszi a válaszokat.
kicsit elbizonytalanítottatok.
lehet nincs szükségem ultrakönnyû kerékre, inkább kellene egy megbízható, amit cyclocrossra is tudnék használni :)
circus monkey agyakat néztem, tetszenek is, de ha minden jól megy, 240-es DT agyak köré "kell" építenem a kereket :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Jól nézne ki a puchomban egy karbonfelnis kerék. :D
Elõbb veszek egy karbonvázat, aztán majd utána egy ilyen kerék.

Amíg az országúti a másodrendû, nem vennék carbonvázat, de ez nagyon más topicra tartozik :)
ui.: Most fogok a carbonról visszaülni a Meridára, most derül ki a különbség :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egyszerû. Szingós felniben gondolkozz. potom összegekért vehetsz 500g-os felniket. Jah, párban 500g.
Agy pedig Monkey circus.

Felnik: 500g
Agyak: 302g
Küllõk+anyák: 330g

össz: 1132g.
Ez azért már baráti :) De inkább építenék ilyen agyakból (vagy szereznék zipp agyakat) és taiwani carbon felnibõl szettet (két 50mm-es felni tömege 760g, szóval a kerékszett így 1392 lenne, és van nem kicsi aerodinamikai elõny...).

Jól nézne ki a puchomban egy karbonfelnis kerék. :D
Elõbb veszek egy karbonvázat, aztán majd utána egy ilyen kerék.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

kivancsi lennek, hogy montinal szamit e :) pl a gianten is eleg magasperemu felni van (persze montis mercevel), es baromi konnyen lehet vele nagyobb sebesseggel szakitani sik teruleten. persze lehet csak a nagy kerek, meg az aspen gumi miatt, mindenesetre meglepodtem, hogy milyeneket tudok vele 30 felett gyorsulni. a multkor egy kismotoros utan tekertem, lathatoan idegesitette, hogy majdnem 50el megyek utana. igaz hamar kifulladtam, de ez ment maskor szelarnyek nelkul is - egyszer majd kiprobalom kimerevitett villaval, mert a vegen az volt a legnagyobb gond, hogy a telo ugy pogozott minden csapasnal, mintha ugralnek rajta.

Hiába van magas felnid az mtb-den, ha elötte egy bazi nagy bütykös gumi kavarja a levegõt. A modern országúti magasperemes karbon felnik a gumival szinte egy egységet alkotnak.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
kivancsi lennek, hogy montinal szamit e :) pl a gianten is eleg magasperemu felni van (persze montis mercevel), es baromi konnyen lehet vele nagyobb sebesseggel szakitani sik teruleten. persze lehet csak a nagy kerek, meg az aspen gumi miatt, mindenesetre meglepodtem, hogy milyeneket tudok vele 30 felett gyorsulni. a multkor egy kismotoros utan tekertem, lathatoan idegesitette, hogy majdnem 50el megyek utana. igaz hamar kifulladtam, de ez ment maskor szelarnyek nelkul is - egyszer majd kiprobalom kimerevitett villaval, mert a vegen az volt a legnagyobb gond, hogy a telo ugy pogozott minden csapasnal, mintha ugralnek rajta.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

korabban probaltam sokszor utanaolvasni, hogy mi mennyit szamit, es a vegen mindig oda lyukadtak ki, hogy tenylegesen egy kozepes kerekhez kepest nem sok elonyt jelent a konnyu kerek, sokkal tobbet szamit az aerodinamika. azota inkabb ugy allok hozza, hogy ami bevalt, azon max ugy modositok, hogy nehezebb ne legyen. persze ez monti, de orszagutinal gondolom a suly/aerodinamika meg jobban eltolodik ez utobbi fele.

Ezért írtam azt, amit. :) Ja és a legjobb érv pedig az a magasperem mellett, hogy szépen surrog. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
korabban probaltam sokszor utanaolvasni, hogy mi mennyit szamit, es a vegen mindig oda lyukadtak ki, hogy tenylegesen egy kozepes kerekhez kepest nem sok elonyt jelent a konnyu kerek, sokkal tobbet szamit az aerodinamika. azota inkabb ugy allok hozza, hogy ami bevalt, azon max ugy modositok, hogy nehezebb ne legyen. persze ez monti, de orszagutinal gondolom a suly/aerodinamika meg jobban eltolodik ez utobbi fele.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Egyszerû. Szingós felniben gondolkozz. potom összegekért vehetsz 500g-os felniket. Jah, párban 500g.
Agy pedig Monkey circus.

Felnik: 500g
Agyak: 302g
Küllõk+anyák: 330g

össz: 1132g.
Ez azért már baráti :) De inkább építenék ilyen agyakból (vagy szereznék zipp agyakat) és taiwani carbon felnibõl szettet (két 50mm-es felni tömege 760g, szóval a kerékszett így 1392 lenne, és van nem kicsi aerodinamikai elõny...).