Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.019 hozzászólás
  • LocationKelenföld
A 563-as a te aranycímkésed, ugye?
A szabadonfutó rámegy az agytestre, de a porvédõ látatlanban is biztos más lesz jobboldalt, így a kónusz és a tömítés/hézagolás is más. Vegyél inkább 8-ast, modernebbet, kihézagolod a kazetta mögött simán hetesre.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
még annyit, hogy ennek az agynak

Shimano FH-RM30-7 (Kerék | Agy - Hátsó | V-fékes) | Kerékpár Webshop

a szabadonfutója vajon kompatibilis az 563-as aggyal?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
szerintetek ennek az agynak a kazettája kompatiblis az 563-as lx kazettájával?

http://apro.bikemag....agy-l19870.html

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Kazetta, mint kazettatest? Egyébként én simán vadásznék egy használt jó állapotú régi agyat valahonnan a netrõl és kivenném belõle, ami kell.

igen, kazetta test

nekem is megfordult már ez a fejemben, meg vettem is már használt kazetta testet, ill. régi agyból is berheltem már ki, de nem zárkóznék el az újtól sem, mert azért az a biztosabb

a másik, hogy a kónusz annyira olcsó, hogy abból azért még árban is jobban megéri újat venni - már ha kapható

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Rob,

régi shimano 7-es kazettát lehet még rendelni? Elõforulhat, hogy kellene majd, de még nem biztos.

A másik, hogy régi agyakhoz kónusz rendelhetõ-e, vagy ha nem, akkor mennyire para, ha tök másik agyhoz való shimano kónusz kerül bele?

Haveromnak van most gondja stx aggyal. Néztem a táblázatot, de ott sem egyértelmû mibe milyen való, sokban van A meg B jelöléssel, de hogy mondjuk az adott agyban milyen van, az nem kideríthetõ.

Kazetta, mint kazettatest? Egyébként én simán vadásznék egy használt jó állapotú régi agyat valahonnan a netrõl és kivenném belõle, ami kell.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Rob,

régi shimano 7-es kazettát lehet még rendelni? Elõforulhat, hogy kellene majd, de még nem biztos.

A másik, hogy régi agyakhoz kónusz rendelhetõ-e, vagy ha nem, akkor mennyire para, ha tök másik agyhoz való shimano kónusz kerül bele?

Haveromnak van most gondja stx aggyal. Néztem a táblázatot, de ott sem egyértelmû mibe milyen való, sokban van A meg B jelöléssel, de hogy mondjuk az adott agyban milyen van, az nem kideríthetõ.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok, segítséget kérnék, minap edzés közben sikerült egy irdatlan nagy kátyúba belemennem az elsõ felnim eltört.... egy mavic cosmos 24 küllõs kerék volt. Van lehetõség átfûzni ezt az agyat egy 32, 36 lyukú felnibe, 24 lyukút nem találtam ill. húzós áron. Az alábbi felnik rendelkezésemre állnak.

jelentsd be az útkezelõnél

nekem tavasszal a biztosítója kifizette a kátyú káromat (felni, gumi, fûzés kb. 20 százalékos avultatás mellett)

szabbyy

szabbyy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok, segítséget kérnék, minap edzés közben sikerült egy irdatlan nagy kátyúba belemennem az elsõ felnim eltört.... egy mavic cosmos 24 küllõs kerék volt. Van lehetõség átfûzni ezt az agyat egy 32, 36 lyukú felnibe, 24 lyukút nem találtam ill. húzós áron. Az alábbi felnik rendelkezésemre állnak.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!

A szempont a strapabírás, és a súlyos "biker" okozta nehézség kibírása

hálás köszönet elõre is!

Novatec d041sb és d042sb szerintem jó választás. D041sb-t (elsõ agy) sok dirtös meg streetes is használ. Én is azt raktam a 120kg-om alá, igaz még sokat nem mentem vele, csak 700-800km-t.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Sziasztok!
Most állok át v-fékrõl disc-re. A fékeim megvannak már, Formula Rx lett a befutó.

Az egyik helyi boltos azt mondta, hogy elég a v-fékes felniken az agyakat kicserélnem, és átfûzetnem, utána biztosan mûködni fog.

A jelenlegi kerék Mach1 32-es, amin gyorszáras XT agyak forognak.

A kérdésem, hogy milyen agyat javasolnátok?

A szempont a strapabírás, és a súlyos "biker" okozta nehézség kibírása

Egyéb szempontokat kell még figyelembe vennem a vásárlás elõtt?

hálás köszönet elõre is!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
http://forum.bikemag...rekepites-2396/

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Sziasztok!
Most állok át v-fékrõl disc-re. A fékeim megvannak már, Formula Rx lett a befutó.

Az egyik helyi boltos azt mondta, hogy elég a v-fékes felniken az agyakat kicserélnem, és átfûzetnem, utána biztosan mûködni fog.

A jelenlegi kerék Mach1 32-es, amin gyorszáras XT agyak forognak.

A kérdésem, hogy milyen agyat javasolnátok?

A szempont a strapabírás, és a súlyos "biker" okozta nehézség kibírása :)

Egyéb szempontokat kell még figyelembe vennem a vásárlás elõtt?

hálás köszönet elõre is!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Szomorúan néztem,h az EQ29-es felnijeimet egy hétvége alatt sikerült elöl hátul kicsit felütnöm a mátrában 1 nap használat alatt,kaiser gumikkal és 2 bar nyomással. Bár eléggé csaptam neki és nem sajnáltam a köves szakaszokon,szóval így jártam! :D
Csak meglepõ,h a single track-jeim sokkal jobban bírták a strapát. Azokat nagyon nehezen lehetett felütni.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Valószínû ettõl van + még hajtás közben is csak az egyik irányba álló küllõk feszülnek.
A DT-nek van ilyen anyája.

Okés, akkor majd megbeszélem a boltban. Köszönöm a tanácsot.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azért lazul ki, mert ütésnél mindig megszûnik az erõzáró kapcsolat a küllõanya és a felni között és el tud fordulni?
Szerintem akkor visszaviszem még egyszer, hogy tegyék össze menetrögzítõvel. Loctite 243? az a kék cucc. jó lesz ide?

Valószínû ettõl van + még hajtás közben is csak az egyik irányba álló küllõk feszülnek.
A DT-nek van ilyen anyája.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Menetrögzítõs anya kell neked. Egyébként ez gyakori probléma az outi kerekeknél, vagy rögzíted az anyát vagy nagyon meghúzod.

Azért lazul ki, mert ütésnél mindig megszûnik az erõzáró kapcsolat a küllõanya és a felni között és el tud fordulni?
Szerintem akkor visszaviszem még egyszer, hogy tegyék össze menetrögzítõvel. Loctite 243? az a kék cucc. jó lesz ide?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A fûzéssel biztos nincs gond, mert ugyanez a személy fûzte az mtb kerekeimet is, ugyancsak 2mm-es dt-vel, és azok bírják a terephasználatot. Igaz a ballonos gumi és a kis nyomás miatt az nem kap akkora ütéseket, de az outival is lelassítottam minden vasúti átjárónál szinte gyalogtempóra.
Szóval vagy a felni egy hulladék és az ereszti meg a küllõket, vagy vagy sok neki a súlyom.

Menetrögzítõs anya kell neked. Egyébként ez gyakori probléma az outi kerekeknél, vagy rögzíted az anyát vagy nagyon meghúzod.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
A fûzéssel biztos nincs gond, mert ugyanez a személy fûzte az mtb kerekeimet is, ugyancsak 2mm-es dt-vel, és azok bírják a terephasználatot. Igaz a ballonos gumi és a kis nyomás miatt az nem kap akkora ütéseket, de az outival is lelassítottam minden vasúti átjárónál szinte gyalogtempóra.
Szóval vagy a felni egy hulladék és az ereszti meg a küllõket, vagy vagy sok neki a súlyom.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Van nekem kis problémám.
Kerékszett
maillard 700 agyak, 2mm-es dt küllõk és rigida flyer felni. A gond pedig az, hogy a hátsó kerékben a küllõk meglazulnak nagyon hamar, mindig csak pár darab. A fûzés után már egyszer visszavittem meghúzni a küllõket, azóta 50km-t mentem vele és megint van pár olyan laza küllõ, hogy kézzel tekergetem az anyát rajta.
7-8Bar nyomás van a gumiban, és én magam 120kg vagyok. Egyszerûen ez sok neki, vagy az lehet a gond, hogy a szegecs nélküli felniben meglazul az anya, mert szétnyomódik a küllõanya pereme alatt az alu?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Megszuletett :) A szuletesi sulyat meg nem tudom, majd lemerem, de eleg konnyunek erzem! Ambrosio Nemesis + Campagnolo Record + DT Aerolite 32 elol hatul 3X
Feltöltött kép

Nem teszem rá a nyakam, de ez a felni szinte ugyanúgy néz ki, mint a régi mavic gp4eseim. :) Az is ilyen nagyon alacsony profilú felni, duplán szegecselve. Még a színe is ilyen. :) Csak legalább 20 éves. Lemérem a tömegét mindjárt.

Az 414g, és picit kevesebb a szélessége és a magassága is, de teljesen ugyanígy néz ki.