Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Hátha másokat is érdekel, írhatnál tapasztalatot a Squorx anyákról, nekem az eddigiek alapján NEM tűnik ellenjavalltnak, ráadásul ugye jár a felnihez... 

reméljük, a tulaj elégedett lesz vele. smile.pngwink.png

50942381677_9e6a4591dd_k.jpg

• Kisherceg likes this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

A grammániásba talán nem fér bele, de mezei könnyű kerekek között szerintem eléggé rendben van :)

Előtaláltam a Funcrumom súlyát, az 935g, de 21mm, és nem boost.

(ez meg 25mm és boost, ha nem lenne leolvasható a képről)

• Kisherceg likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

reméljük, a tulaj elégedett lesz vele. :) ;)

50942381677_9e6a4591dd_k.jpg

• ZolkoW, Rabbit and zscs like this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Nahát, olyan magabiztosan forgatja a flexet, mint más a körömollót.

https://m.youtube.co...h?v=2pvlrky1BS0

Hát ez tetszett! Vajon ő találta ki ezt az íjat? Nagyon ötletes szerkezet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Nahát, olyan magabiztosan forgatja a flexet, mint más a körömollót. 😁

https://m.youtube.co...h?v=2pvlrky1BS0
  • ZolkoW likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

nekem csak rossz van a Sun Ringle felnikkel, befüzve nekem túl "ideges", inkább DT, más dimenzió

Ideges? Ezt hogy érted?

Van Sun ringle felnim, más típus ,azzal nincs gondom, ezért szeretném a konkrét durocról tudni, ha van valami nyűgje esetleg.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

nekem csak rossz van a Sun Ringle felnikkel, befüzve nekem túl "ideges", inkább DT, más dimenzió

sun ringle düroc felnivel van esetleg tapasztalata valakinek, amit megosztana? smile.png

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

sun ringle düroc felnivel van esetleg tapasztalata valakinek, amit megosztana? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ha van felesleges küllőd, amiről nem sajnálod levágni a fejét és jó a fűzendő küllőanyához, akkor Roger Musson: Professional guide to wheel building című könyvében ismertetett módszer alkalmas a méréshez.

kis gonoszkodás:
Kell oda az a PHR alátét? Nem csak felesleges súly az?
Az a gyanúm, hogy ez a menő névvel marketingelt PHR alátét úgy készült, hogy elkezdtek ötletelni, hogy miként lehetne spórolni a keréken és kitalálták, hogy a szegecselést el kéne hagyni, mert drága vagy mert nehéz. A speckó fejű küllőanyát valószínűleg a gépesített kerékfűzés miatt találták ki.

kell, közben meglett. ez egyben válasz (megerősítés) az erd-s kérdésre is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

itt írnak erről a squarx dologról.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ha van felesleges küllőd, amiről nem sajnálod levágni a fejét és jó a fűzendő küllőanyához, akkor Roger Musson: Professional guide to wheel building című könyvében ismertetett módszer alkalmas a méréshez.

kis gonoszkodás:
Az a gyanúm, hogy ez a menő névvel marketingelt PHR alátét úgy készült, hogy elkezdtek ötletelni, hogy miként lehetne spórolni a keréken és kitalálták, hogy a szegecselést el kéne hagyni, mert drága vagy mert nehéz. A speckó fejű küllőanyát valószínűleg a gépesített kerékfűzés miatt találták ki.

olvastam azt a könyvet, itt van kinyomtatva, fűzve. ;) tetszik, mert nagyon gyakorlatias módon közelít a témához, semmi hókuszpókusz. viszont a küllőket nem én fogom venni, szóval jó volna nem melléválasztani...

az a helyzet, hogy ilyen phr (vagy akármilyen) alátétes felnit még nem fűztem, mindig gyűrűzött felnijeim vannak/voltak. mivel a "megrendelő" választotta a felnit és fizetett érte, szerintem majd eldönti, akarja-e. én a magam részéről inkább használnám, baj csak nem lesz belőle...

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

kis gonoszkodás:

• Rabbit likes this

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Nyilván. Úgy értettem, hogy a megszokottnál feljebb...

Öreg vagyok én már ehhez a modern dolgokhoz, de régen akkor alátéteztünk, ha két méret közt volt a helyes küllőhossz, így el lehetett csalni vele egy-két fordulatot. (Meg persze a szegecselés hiányát pótolta úgy-ahogy).

Ebből kiindulva jól gondolod szerintem is, beleszámít a hosszba legalább egy kerekítésnyit az alátét is.

Edited by Rabbit, 2021. January 20. - 13:51.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Szerintem az összes kullőanyánál "feljebb" indul a menet. Az alátétet szerintem nem kell beleszámolni.

Nyilván. Úgy értettem, hogy a megszokottnál feljebb...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

tegnap nem indultam el megkeresni, de ha megtalálom a Squorxszokat, belenézek a likukba, addig is találtam ilyen rajzot (lapozni kell hozzá) :

https://www.bike24.com/p281937.html

https://www.bike24.c...menu=1000,2,304

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem az összes kullőanyánál "feljebb" indul a menet. Az alátétet szerintem nem kell beleszámolni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

egyik kedves fórumtársunk könnyelmű módon rávett (nagyon nem kellett erőlködnie :)), hogy fűzzem össze a szép új, csicsás kerekét. mivel flancos dt swiss xr 391 felnit választott, adják hozzá a PHR alátéteket és a sqourx anyákat is. a küllőhosszak kapcsán felmerült egy-két kérdés:

1, a dt által megadott erd gondolom az alátétekkel együtt értendő? (nyilván sehol sem találtam nyomát...)

2 ,a dt küllőhossz kalkulátora nem ad eltérő eredményt a sqourx és hagyományos (12mm) anyák esetében. ez fura, mivel "a net" szerint a sqourx anyákban "feljebb van a menet", így 1-2mm-rel hosszabb küllő lenne szükséges. (tehát jelen építésnél az eddigi gyakorlattal ellentétben felfelé kerekítenék) valakinek volna ezzel tapasztalata, ötlete?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Tőlem aztán mindenki azt vesz amit akar. Én csak azt írtam le amit tapasztaltam.

Az első keréken semmi baj az 1900as szériával, a hátsó agy lett gyenge. Én hátra vettem egy 1700as kereket, 3,5 év és több 10ezer km óta semmi gond vele.

Nekem a 785ös XT agyakkal is csak bajom volt, első-hátsó tengely törések, több szabadonfutó test szétrepedése után nem tudok rá jót mondani. Biztosan én vagyok a béna (vagy túl erős tongue.png ) de ez van.

Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Ne vegyél ilyen kereket. Nagy esélyed van hogy hamar kipusztul a racsni mechanikája. Főleg az ebike terhelését nem fogja bírni.

Ne tévesszen meg a DT név, ez az alap fos hulladék szériájuk. Nálam fél év alatt kuka lett.

A jó kerekeik az 1700as szériától indulnak.

Mikor láttam, mit szeretne, majdnem beírtam, hogy erről téged kérdezzenek. smile.png

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

ezt néztem ki:

https://www.bike-dis...wheelset-735446

sajnos itthon nem találtam használhatót. :-( 

Ne vegyél ilyen kereket. Nagy esélyed van hogy hamar kipusztul a racsni mechanikája. Főleg az ebike terhelését nem fogja bírni.

Ne tévesszen meg a DT név, ez az alap fos hulladék szériájuk. Nálam fél év alatt kuka lett.

A jó kerekeik az 1700as szériától indulnak.

• Rabbit likes this
Marci