Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Total mindegyik acel, valamelyik tobbszor huzott, valtozo falvastagsagu, mig a masik sima edzett, anyagi kulonbseg kullo anyanal van.

...és ugye csak egy fajta acél van, és mindent abból gyártanak, a csepel kempinget is meg a hajócsavart, meg a DT küllõt?
Nem tudom elfogadni, hogy egy "sima" DT küllõ anyaga ugyanaz legyen, mint egy húzott csodáé, és ráadásul kevesebb anyagot tartalmazva még nagyobb legyen a szakító szilárdsága is.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

...ugye azon túl, hogy totál más az anyaguk?

Total mindegyik acel, valamelyik tobbszor huzott, valtozo falvastagsagu, mig a masik sima edzett, anyagi kulonbseg kullo anyanal van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

melyik mibol van?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

most nem fogom tudni elokeresni, de a DT honlapon irtak regen hogy a 2-1.8-as Supercomp miert erosebb mint a vegig 2-es Champion.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Úgy kéne fogalmazni, hogy a húzott küllõ tartósabb, mint a sima, viszont a kerék maga biztos nem lesz erõsebb tõle. Paris-Roubaix kerekeket is sima küllõkkel fûzik.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Sheldon Brown szerint:
Wheelbuilding ... Double-butted spokes are thicker at the ends than in the middle. The most popular diameters are 2.0/1.8/2.0 mm (also known as 14/15 gauge) and 1.8/1.6/1.8 (15/16 gauge).

Double-butted spokes do more than save weight. The thick ends make them as strong in the highly-stressed areas as straight-gauge spokes of the same thickness, but the thinner middle sections make the spokes effectively more elastic, allowing them to stretch (temporarily) more than thicker spokes.

As a result, when the wheel is subjected to sharp localized stresses, the most heavily-stressed spokes can elongate enough to shift some of the stress to adjoining spokes. This is particularly desirable when the limiting factor is how much stress the rim can withstand without cracking around the spoke holes.

... azaz kb. a vékonyabb középrész miatt jobban nyúlnak, így ha hirtelen jelentõs helyi terhelés éri, a terhelt küllõk megnyúlnak és így átadják a terhelés egy részét a szomszédoknak. Ez különösen akkor kívánatos, ha az abroncs egyébként megrepedne ilyen terhelésre a küllõlyukak körül.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
most nem fogom tudni elokeresni, de a DT honlapon irtak regen hogy a 2-1.8-as Supercomp miert erosebb mint a vegig 2-es Champion.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Azért az lehet szempont, hogy mekkora ember használja. Ahogy az is, hogy mekkora szopacs centrírozni ha fáj valamilye...
bocs, idézni kellett volna...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ez pöcsség.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Ezt elmagyarázod, hogy miért?:)

így jobb? :)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Csak hozzáteszem, hogy az 1.8-as erõsebb mint a 2-es sima. 1.5 is mehet simán tárcsával.....

Ezt elmagyarázod, hogy miért?:)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Ja és hozzáteszem hogy 1.8-as küllõkkel fûzték gyárilag, és így sincs benne nyolcas.

Csak hozzáteszem, hogy az 1.8-as erõsebb mint a 2-es sima. 1.5 is mehet simán tárcsával.....

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok!

Keréképítési projketben vagyok. XC-re használnám. Az agyak BTS XC Elite agyak lesznek.
Felni terén a Mavic XC317Discet és a WTB LaserDisc CC-t néztem ki. Melyikkel érdemes foglalkozni a kettõ közül?

Ha jól tudom az a DualDuty XC-nek a továbbfejlesztett változata, bringámban az volt, kb 3500km-ert mentem vele terepen bõven 100+os vagyok, utána összeraktam egy disc-es szettet, de a WTB szettet még most is használom slick-el szerelve, semmi baja nincsen. Szóval szerintem tartós strapabíró felni. :)
Ja és hozzáteszem hogy 1.8-as küllõkkel fûzték gyárilag, és így sincs benne nyolcas.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
bejön az elox piros szín, meg már vany egy bts elsõ agyam :)

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Nekem van egy pár Speed Discem, 10.000-t minimum mentem vele és használtam vettem, semmi maradandó alakváltozást nem szenvedtek, pedig 80 kiló vagyok.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!

Keréképítési projketben vagyok. XC-re használnám. Az agyak BTS XC Elite agyak lesznek.
Felni terén a Mavic XC317Discet és a WTB LaserDisc CC-t néztem ki. Melyikkel érdemes foglalkozni a kettõ közül?

Engem anno lebeszéltek a wtb felnikrõl. (mondjuk én am felnit vettem cross countryra a súlyom miatt, de a wtb-t an bloc nem ajánlották)
Agyból novatec-ben nem gondolkoztál? xc elite árban nekik is vannak jó és könnyû agyaik.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Sziasztok!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Inkább az X1600, vagy shimano, mavic gyári kerék. Az EQ21 felni nem világbajnok, a BTS agyak sem.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
A kérdés, hogy mennyire lehet tartós a szett (hegesztett felni sem hátrány)... Amit még kinéztem az a DT X1600 kerékszettje. Vagy még gondolkozom egy olyan opción, bts xc elite agyakra, sun eq21, vagy ryde edge 7 felnik, dt rev. küllõkkel....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Üdv!

Tudja valaki pontosan milyen agyak vannak a ritchey wcs (alu) kerékszettben? (Egyik helyen azt olvastam, hogy dt 240-es)

Egy gyors google kidobott nekem is DT-t, egy "tajvani gyártót", de a leghivatalosabb dolog ez volt:

In conjunction with the CPSC, we have officially filed for a voluntary recall on our WCS rear wheels that use the licensed American Classic rear hub.

Ming Tan
Sr. Marketing Manager
Ritchey Design