Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi, A Mavic A319 (622) felni rugalmas?

Nem lesz vele ilyen probléma, ha nem 1,5ös küllõvel fûzöd radiálra hátra.

A sebesség mindent megold.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Rugalmas felninél, ahol vannak lelazulási problémák, ott érdemes.

Köszi, A Mavic A319 (622) felni rugalmas?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nell Goldman: Why am I paying you to tell me things I've already figured out on my own?
Dr. Kelso: Maybe because I graduated first of my class at Stanford in 1972.
Nell Goldman: You graduated 12th in your class in 1968.
Nurse Laverne Roberts: She Googled your ass.

Hát istenkém, csak most kaptam meg a választ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Akkor a tény:

Nell Goldman: Why am I paying you to tell me things I've already figured out on my own?
Dr. Kelso: Maybe because I graduated first of my class at Stanford in 1972.
Nell Goldman: You graduated 12th in your class in 1968.
Nurse Laverne Roberts: She Googled your ass.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

A DT ProLock niplit érdemes használni vagy az egész csak parasztvakítás? Mi a véleményetek?

Rugalmas felninél, ahol vannak lelazulási problémák, ott érdemes.

A sebesség mindent megold.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Sziasztok!

A DT ProLock niplit érdemes használni vagy az egész csak parasztvakítás? Mi a véleményetek?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

...ugye azon túl, hogy totál más az anyaguk?

Akkor a tény:

Dear Peter,

all our different types of spokes are made from the same steel.

Freundliche Grüsse / Best regards
Kai-Michael Gmür
International Service
DT Swiss AG

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Sziasztok,

A kérdésem az lenne, hogy a cyclocross külsõk kb. milyen magasak lehetnek?
Akár konkrét márkákhoz/típushoz is mondhattok méretet.
Köszi elõre is!!!

B
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Dt X 450-es felnivel van valakinek tapasztalata?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

hatha vmi elversenyzo vagy... :)

hát nagyon nem:D köszi a választ!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hatha vmi elversenyzo vagy... :)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
15 deka könnyítés megérezhetõ kerekenként a menettulajdonságokon?gyorsíthatóság ilyesmi.könnyebb külsõk...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az 529es agy marha jo.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
szvsz igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Koszonom a tanacsokat! A Novatec 802SB lenyegesen jobb, mint a Deore LX (FH-T660)??? Ezek vannak kb. egy arban ... Vagy a Novatec FO62SB vs. Deore XT '08 (FH-M770)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
szerk. bocs rosszul emlék. a317dics van hátul nekem is. elõl viszont csak a119
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
kobormuki: bírni fogja, nekem a régi trekkingemben hasonló kerék van, csak a felni más (remerx). Csomagos túrán se volt vele semmi baj, lazán bírta a 100 kilómat + a 2-3 hétre szükséges motyót a hátsó táskában. Késõbb terepen kínoztam, azt is bírta. Egyedül a csapágyazást nyírtam ki egy-két alkalommal, de országúton elég tartós a deore szintû agy is.
(az új trekkingemben viszont már A317 felni, 2 mm-es DT küllõk és Novatec agyak lesznek, 3 keresztre fûzve)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ennyi elmeleti megfontolas utan egy egy gyakorlati tanacsot szeretnek kerni toletek. Miota egy trekking bicajon utast is viszek allandoak a kullotoreseim, igy a negyedik kullo csereje utan ugy dontottem fuzetek egy tartosabb kereket. A kovetkezokre gondoltam: sima Deore agy, DT rozsdamentes 2,0mm kullo, Mavic A319 felni, 3x fuzes. Elsoleges szempont a tartossag, utana az ar, igazabol a suly nem erdekes... Szerintetek ez birni fogja a 90 kg + 20kg + rossz utak kombinaciot? Vagy valami masban gondolkozzak?

bírja, csak a deore agy helyett raknék vmi jobb darabot. ha súly nem számít valami alap novatec. nem olyan sokkal drágább mint a deore.
nekem kb ugynez van, csak novatec disc light agy, meg mach 1 küllõk. és 2x fûzés. 20 kiló pakkom nincs viszont mikor használtam akkor 104-105 kiló voltam, és kapott terepet is gazdagon. meg se nyikkant.

fentiekhez meg. különbség kulcsa sztem a megmunkálás.
vélemény meg hogy könnyû ember fûzessen 2-1,8-asból tárcsás kereket, nehezebb meg (85+ kb) sima 2-esbõl.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Ennyi elmeleti megfontolas utan egy egy gyakorlati tanacsot szeretnek kerni toletek. Miota egy trekking bicajon utast is viszek allandoak a kullotoreseim, igy a negyedik kullo csereje utan ugy dontottem fuzetek egy tartosabb kereket. A kovetkezokre gondoltam: sima Deore agy, DT rozsdamentes 2,0mm kullo, Mavic A319 felni, 3x fuzes. Elsoleges szempont a tartossag, utana az ar, igazabol a suly nem erdekes... Szerintetek ez birni fogja a 90 kg + 20kg + rossz utak kombinaciot? Vagy valami masban gondolkozzak?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Attól, hogy nem tudod elfogadni még így van. :)

Szerintem sincsen ugyanabból az anyagból. Mindamellett a Champion is húzott, mint szinte minden drótáru :)

Revókkal meg a Compikkal valsz azt csinálják, hogy lehúzzák még 1-2x aztán jól kihõkezelik, hogy a feszültségek eltûnjenek, ne legyen az alakítás miatt kemény/rideg. Majd lesz egy véknyabb anyaguk nyújtott szemcséjû anyagszerkezettel (már ha visssza nem kristályosítják hõkezeléssel az eredetire, de az nem valószínû), ami kicsit kevesebb anyagmennyiség mellett jobban bírja majd a húzó igénybevételt.

a változó vastagságú küllõket nem simán húzzák, ahogy azt a különbözõ drótokkal kapcsolatban értjük, hanem hengerelik is (húzás után). ezeknek az eljárásoknak a hatásuk is eltérõ az anyagra nézve, nyilván a hengerlés a jobban kontrollálható, alighanem a szemcseszerkezetre is jobb hatással van. amúgy a Champion-on is látszik egy spirális minta, ami akár a hengerlésre is utalhatna, de lehet, hogy csak a polírozás nyoma (ha polírozzák egyáltalán).
a hõkezelés nekem irreálisnak tûnik, bár cáfolni nem tudom. éppen elképzelhetõ, de utána kénytelenek lennének újra egyengetni, azt meg egyenkénti meghúzással tudom csak elképzelni (nyúlási terhelés fölött), akkor meg eltörne a háromnegyede, a maradék meg kívül volna a méreten :)