Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok,

A kérdésem az lenne, hogy a cyclocross külsõk kb. milyen magasak lehetnek?
B

Maximum 35x700C.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Fulcrum, hope+crest

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ár/érték arányban elég jónak néz ki számomra az új xt kerékszett a WHM-785. Hasonló árkategóriában 90körül milyen kerékszettet ajánlanátok?
11:38:11 IM 2012

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Úgy látom az AMS100-asokat szerelték ezzel, a 125ösöket már 15/12mm-es tengellyel...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Akkor beszállok a kérdezõsdibe. Adott egy AM gép, közepesen agresszív felhasználás. Gyári kerék: noname küllõ, passzolom fûzés, Joytech D041 és 142es agyak, amik nem túl nagy felületen feküdnek fel; illetve elõzõ gépen lévõ vastagtengelyes agyhoz képest nem is olyan merev a kerék.

DT XPW1600as kerék került a látómezõmbe (ismerõs ajánlotta). Cube gyári kerék, nem találok róla túl sok infót. Elvileg 340es agy van benne - errõl se sok infót találta a honlapon. Vastagabb a tengely fala szemre, ill elõl nem a meneten fekszik fel a villa. Küllõ talán 1,8-2, ez se biztos.

Az tuti hogy a mostani agy cserés, 1-1 paraméter 1-1mm-el tér el a mostani és a vastagtengelyes novatech között. Ha mégis kellene küllõket is cserélni, akkor már árban viszont kb ott vagyok mintha a DT kereket veszem. Ha elég erõs a kerék, elég széles a felni 2,25ös gumihoz akkor inkább azt a szettet választanám. szerk: 559×18, az szûk 24mm? Az XR4.2d-bõl indulok ki...

Tudnátok némi infóval/iránnyal segíteni hogy hol tudok utánanézni a kerékszettnek; és/vagy tapasztalata vkinek a DT-vel?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Hm,fura ez a felni téma..Én nékem rigida zac 2000-es van,70ft-és küllõkkel és minden akaratom ellenére még csak 8as se igen tevõdik bele pedig 90+ vagyok és ugratgatok meg farolgatok meg mikor mit.Szerintem inkább a fûzésen múlik ez leginkább.Szóval ha olcsó keréken gondolkodik valaki nem biztos,hogy kikéne adni 3000 néhányszáz forintnál többet és inkább egy tisztességes fûzést neki!Én ezt tapasztaltam.

Adott a 2mm-es DT champion küllõ és egy ember aki fûz.

26os mtb kerekeink tökéletesek, bírják a súlyomat (120kg), pedig van valami noname 2000 forintos szegecselt duplafalú, b+ action (szegecs nélküli) meg van sun rhyno lite és sun eq27 is. Szóval ezek hibátlan kerekek, pedig a noname 2000 forintos felnit városban nyúztam 20cm-es padkákon fel-le.

Ott van az outi kerekem, ami ugye 28as, szegecs nélküli rigida flyer felnik, ugyancsak 2mm-es DT, ugyanaz az ember fûzte és mégis 20km-enként kilazul pár anya...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Hm,fura ez a felni téma..Én nékem rigida zac 2000-es van,70ft-és küllõkkel és minden akaratom ellenére még csak 8as se igen tevõdik bele pedig 90+ vagyok és ugratgatok meg farolgatok meg mikor mit.Szerintem inkább a fûzésen múlik ez leginkább.Szóval ha olcsó keréken gondolkodik valaki nem biztos,hogy kikéne adni 3000 néhányszáz forintnál többet és inkább egy tisztességes fûzést neki!Én ezt tapasztaltam.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

akor felreertettel. pont hogy "tisztelet a kutatomunkaert" lett volna a hozzaszolasom uzenete :)

Én meg azt hittem, hogy ez: I've already figured out on my own

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hát istenkém, csak most kaptam meg a választ.

akor felreertettel. pont hogy "tisztelet a kutatomunkaert" lett volna a hozzaszolasom uzenete :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi, A Mavic A319 (622) felni rugalmas?

Nem lesz vele ilyen probléma, ha nem 1,5ös küllõvel fûzöd radiálra hátra.

A sebesség mindent megold.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Rugalmas felninél, ahol vannak lelazulási problémák, ott érdemes.

Köszi, A Mavic A319 (622) felni rugalmas?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nell Goldman: Why am I paying you to tell me things I've already figured out on my own?
Dr. Kelso: Maybe because I graduated first of my class at Stanford in 1972.
Nell Goldman: You graduated 12th in your class in 1968.
Nurse Laverne Roberts: She Googled your ass.

Hát istenkém, csak most kaptam meg a választ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Akkor a tény:

Nell Goldman: Why am I paying you to tell me things I've already figured out on my own?
Dr. Kelso: Maybe because I graduated first of my class at Stanford in 1972.
Nell Goldman: You graduated 12th in your class in 1968.
Nurse Laverne Roberts: She Googled your ass.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

A DT ProLock niplit érdemes használni vagy az egész csak parasztvakítás? Mi a véleményetek?

Rugalmas felninél, ahol vannak lelazulási problémák, ott érdemes.

A sebesség mindent megold.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Sziasztok!

A DT ProLock niplit érdemes használni vagy az egész csak parasztvakítás? Mi a véleményetek?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

...ugye azon túl, hogy totál más az anyaguk?

Akkor a tény:

Dear Peter,

all our different types of spokes are made from the same steel.

Freundliche Grüsse / Best regards
Kai-Michael Gmür
International Service
DT Swiss AG

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Sziasztok,

A kérdésem az lenne, hogy a cyclocross külsõk kb. milyen magasak lehetnek?
Akár konkrét márkákhoz/típushoz is mondhattok méretet.
Köszi elõre is!!!

B
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Dt X 450-es felnivel van valakinek tapasztalata?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

hatha vmi elversenyzo vagy... :)

hát nagyon nem:D köszi a választ!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts