Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az EQ21 inkább 395 g mint 360 g.

az elsõ szériát (2008ban) mértem sk az annyi volt. de tök mindegy amilzen fosok általában a sunok, tényleg meglepõ hogy bírja a mázsát meg amit kap, ha 400 gramm akkor is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Az EQ21 inkább 395 g mint 360 g.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Látod, nekem Scotton is a niplik törtek/repedtek a többi bírta :D
Hja, 45kg-val és abs-es elsõ fékkel nem is könnyû tönkre vágnia :D Nem láttam a kerekét, csak mondta hogy annak gémóver, meg hogy ezért nem kapja meg télre a másikat ugye...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Amik biztos olyan erõsek hogy átütõs villákkal/vázzal is használhatók, mint ez... Nem t'om mit piszkáltok. Emlékeim szerint inkább strapabíróbb cuccokat használok; nektek gyorsaknak meghagyom a könnyûeket.
Ugye azért cserél Imi is ezt-azt, mert nem bírta a strapát, lásd crossmaxok. Én meg elébe megyek ezeknek, ismerve saját szokásaimat. Kinek a pap, kinek a paplan.

Csak hülyéskedünk, viszont Iminél nem emlékszem, hogy tönkre ment volna bármi is, legtöbb cucca használt, így is belerakott 60ezret xtc-be, crossmax a sok felütés után egyszer kicsit behorpadt, megvették használja más, még a 2002es sidet sem nyírta ki! :P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Miért meglepõ, hogy a deore agy bírja a 100 kilót? Még a tajgarémek kerekei is bírják a 20 kilós bringát, az x kilós harcost, meg a kb. 1 mázsa lomis cuccot.

a felnire gondoltam a +lepõt (ami elvileg 360gramm)
mellesleg az agy pont nem nagyon bírja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Amik biztos olyan erõsek hogy átütõs villákkal/vázzal is használhatók, mint ez... Nem t'om mit piszkáltok. Emlékeim szerint inkább strapabíróbb cuccokat használok; nektek gyorsaknak meghagyom a könnyûeket.
Ugye azért cserél Imi is ezt-azt, mert nem bírta a strapát, lásd crossmaxok. Én meg elébe megyek ezeknek, ismerve saját szokásaimat. Kinek a pap, kinek a paplan.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Kõnehéz :D

nagyjából ilyen súlyban vannak a 15 éves lx agyakkal fûzott, legolcsóbb mavic felnis, sima 2 mm-es DT küllõs kerekeim is :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

tök feleslges plusz súly az 521. xm719 simán elég. ellenben 100 kg-hoz inkább 2-es küllõk.
nova agyak számozásást az életben nem tudom megjegyezni de ami régen disc ljght néven futott (xt súly és ár kb) az teljesen jó .
én is ilesmit tervezek 140 et mozgó fulliba (remélhetõen addigra csak 90 kilóhoz :) )csak mivel ust így 819 felnik.

mellesleg most ebben a gépben 100 kilóhoz harmatgyenge hírû sun eq21 van deore/noname agyakkal és semmi bajuk. engem is meglep, nem kicsit

Miért meglepõ, hogy a deore agy bírja a 100 kilót? Még a tajgarémek kerekei is bírják a 20 kilós bringát, az x kilós harcost, meg a kb. 1 mázsa lomis cuccot.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem, kõkemény :D

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Megjött a kicsike :D

Kõnehéz :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Megjött a kicsike :D

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Az Nova agy a light-os agy normál verziója, 10-es tengellyel.
Az 460 gr-os tömeg xm717/719-es felnikbe van annyi tartalék, hogy kibírják, ha esetleg a felhasználásból eredõen kapnak egy kicsit többet, mint XC ? Találtam a neten képeket az 717-esrõl, kirepedt furatokkal a küllõ körül.
Xm719-est is xc-re írják, meg az XM717-et is, meg 1/3-al drágábbak is mint az xm521-es.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok !

Az XC-s Kelly's bringámat lecserélném apránként egy Merida fully-ra.
A 100 kg-hoz a Mavic EN 521 Disc-et néztem, 1.8-as DT küllõ és Novatec D362 aggyal.
Errõl kellene vélemény, ha használ valaki hasonlót. XC, CC, AM felhasználásra lenne.
Bár nem sok adatot lehet összeszedni az 521-esrõl, de ha jól veszem ki, akkor az is hegesztett felni ?
A mostani Mavic 717 D / 1,5 DT / Novatek D042-es összeállítást a fiam gépébe építjük be.

tök feleslges plusz súly az 521. xm719 simán elég. ellenben 100 kg-hoz inkább 2-es küllõk.
nova agyak számozásást az életben nem tudom megjegyezni de ami régen disc ljght néven futott (xt súly és ár kb) az teljesen jó .
én is ilesmit tervezek 140 et mozgó fulliba (remélhetõen addigra csak 90 kilóhoz :) )csak mivel ust így 819 felnik.

mellesleg most ebben a gépben 100 kilóhoz harmatgyenge hírû sun eq21 van deore/noname agyakkal és semmi bajuk. engem is meglep, nem kicsit

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Sziasztok !

Az XC-s Kelly's bringámat lecserélném apránként egy Merida fully-ra.
A 100 kg-hoz a Mavic EN 521 Disc-et néztem, 1.8-as DT küllõ és Novatec D362 aggyal.
Errõl kellene vélemény, ha használ valaki hasonlót. XC, CC, AM felhasználásra lenne.
Bár nem sok adatot lehet összeszedni az 521-esrõl, de ha jól veszem ki, akkor az is hegesztett felni ?
A mostani Mavic 717 D / 1,5 DT / Novatek D042-es összeállítást a fiam gépébe építjük be.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Király, köszi!
szerk: Ha látok most apróban a red metal 5höz küllõket, célszerû megvennem; mert kishazánkban hiánycikk (ha éppen szükség lenne rá)? Bár ha jól látom csak egy méret; ami szívás...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
nem kell semmilyen távtartó

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
OK. (Vmilyen alátéttel, vagy simán megy rá a nyolcas sor. Ha már felmegyek bp-re a cuccért, egybe beszerezném azt is ha kell hozzá; ezért lenne fontos tudni elõre - ráhajolok a brére ha összerakásnál derül ki :( )
Köszi!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Fulcrum RedMetal 5 ajánlott? Kevés tapasztalatot olvastam, az pozitív volt. Marathon felhasználásra. Ez a 8+16 küllõs megoldás tényleg megbazható?
(Hja igen, buktam a DT kereket, elbiznyákolja beszámítással a srác.)
Másik kérdés, hogy 8as sorral ha használom, akkor kell vmi (spéci?) alátét/távtartó hozzá?

A LaPierre a Zesty 314-be pl. ezt teszi, szóval bírni fogja a keményebb használatot. Weboldaluk szerint akár Enduro felhasználást is bír - igaz, efelõl azért vannak kétségeim, de nyilván függ attól, milyen stílusban és hány kg-os a rider. Nekem a 2011-es (2012-es?) Red Metal 3 van, 140-et mozgó bicajban és kapta az ívet rendesen az eddigi 1500 km alatt. 1-2x rá kellett húznom a csapágyakat fogó rögzítõ csavarra; más törõdést eddig nem igényelt, nagyon jó vétel volt. (8-as sor is jó lesz rá.)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Fulcrum RedMetal 5 ajánlott? Kevés tapasztalatot olvastam, az pozitív volt. Marathon felhasználásra. Ez a 8+16 küllõs megoldás tényleg megbazható?
(Hja igen, buktam a DT kereket, elbiznyákolja beszámítással a srác.)
Másik kérdés, hogy 8as sorral ha használom, akkor kell vmi (spéci?) alátét/távtartó hozzá?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Ár/érték arányban elég jónak néz ki számomra az új xt kerékszett a WHM-785. Hasonló árkategóriában 90körül milyen kerékszettet ajánlanátok?

én inkább építenék ennyi pénzért!
vagy összefûzött kereket vennék. gondolom számít a tömeg - 1,5 kiló körülit ki lehet hozni ennyibõl!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu