Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

miben különbözik a 26"-osbe tervezett agytól?
erõsebb csapágyazás, küllõperem?

igen, mindkettõ. plusz ugye ott a 4 kalapácsos micro ratchet - nagy kerék nagy nyomatékot ébreszt. pont annyival erõsebb amugy, amennyivel nehezebbek, kb 10-15%

Ezeket az agyakat a CS-HG61 típusszámú bh lánckeréksor csoportnevû (12-36) racsnihoz ajánlják

katalógus szerint :) gyakorlatban meg nehezebb bringások pölö simán kiválthatják a deore-t, slx-et, xt-t is akár ezekkel az agyakkal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

az 529/629 az a shimano szerint 29" kerékbe tervezett agy.

Ezeket az agyakat a CS-HG61 típusszámú bh lánckeréksor csoportnevû (12-36) racsnihoz ajánlják

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

miben különbözik a 26"-osbe tervezett agytól?
erõsebb csapágyazás, küllõperem?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Cross / 29-er XC felhasználásra szeretnék venni V-fékes felnit.
Ami fontos:
- lehetõleg 32 lyukas legyen (most nem szeretnék új agyat venni).
- belsõ szélesség: 17-19mm
- erõs szegecselt felnit szeretnék
- fékezõfelõlet tartós legyen

Eddig a Ryde Zac Pro Trekking-et néztem ki, de állítólag azonos a Rigida ZAC 2000-rel, aminek a profiljából az látszik, hogy elég vékony a felni a fékfelületnél.

Mit javasoltok?

Köszi: bici!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sly: 83 az elég húzósnak tûnik így elsõre, figyelembe véve, hogy shimano agyak lesznek benne. De gondolom te is osztottál szoroztál eleget az ideális ár/érték arányért.

ja, sokat nézegettem, lehetne olcsóbban is, de nem merem külföldrõl. meg itt legalább kapok egy szervízhátteret is a pénzemért és nekem ez is fontos. nem szeretek és legfõképpen nem tudok szerelni. semmit.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Off: Merida 29er: Igen valóban nagyon arányos. Nekem is ez tûnt fel elõször. Nem vagyok egy nagy Merida rajongó, de ez a váz (a formája és az arányai) egybõl bejött. Mondjuk az is segített, hogy kivételesen jó vétel volt. Tekerés alkalmával meg végképp beigazolódott, hogy jól döntöttem. A legnagyobb bók szerintem egy 29-esnek, hogy ha azt mondják rá, hogy nem érezni, hogy 29-es lenne az irányítása. Olyan könnyen kezelhetõ mint egy 26-os.
On: Nekem a széria kerekek voltak benne, alexrims xd-lite, a shimano 29-es agyaival. Agyakat cseréltem meglévõ másikra, alu küllõanyák és így most 1900 g a két kerék. Szerintem az baráti egy 29-es keréktõl. Ráadásul menetkészen 90 kg körül vagyok, úgyhogy ennél könnyebbet nem is szeretnék magam alá.
Sly: 83 az elég húzósnak tûnik így elsõre, figyelembe véve, hogy shimano agyak lesznek benne. De gondolom te is osztottál szoroztál eleget az ideális ár/érték arányért.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
vmiert az 529et is slxnek hivjak. amugy altalaban 6xx tipus az slx, a 7xx az xt.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

csak jobb lehet :D de meg mindig tudom ajanlani a 629es agyat... jobban birja az oldaliranyu terhelest, a racsni resze meg ugyanannyit reteszel, mint az xt. 529em van az egyik kerekben (ua mint a 629, csak 16os racsnival es 6 csavaros), de szebben gurul, mint a korabbi shimanoim, es a racsninak is kisebb az ellenallasa.

mongy a 785/788 is uj konstrukcio, es sulyban is hozza az atlagot.

a 629 az az SLX? egyébként az árat elírtam, 83.000 lesz. plusz majd az xt fogaskoszorú.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
csak jobb lehet :D de meg mindig tudom ajanlani a 629es agyat... jobban birja az oldaliranyu terhelest, a racsni resze meg ugyanannyit reteszel, mint az xt. 529em van az egyik kerekben (ua mint a 629, csak 16os racsnival es 6 csavaros), de szebben gurul, mint a korabbi shimanoim, es a racsninak is kisebb az ellenallasa.

mongy a 785/788 is uj konstrukcio, es sulyban is hozza az atlagot.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

a hatcsavaros xt az eddigi legszarabb agyam volt :) viszont a 29eshez tervezett shimanok szerintem jok.

ez centerlockos lesz. remélem nem szar :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a hatcsavaros xt az eddigi legszarabb agyam volt :) viszont a 29eshez tervezett shimanok szerintem jok.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

en inkabb vennek bele novatec vagy sram agyakat.

novatec nincs a nagykerben, marad az XT. jó lesz az :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
es pl a tubeless szett is benne volt a kerek araban :) szamolgattam en ezt eleget, ez egy nagyon jo ar volt meg ilyen arfolyam mellett is.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts

Apropó, tubeless kerékszett 29er-be az apróban: http://apro.bikemag....9er-l50998.html
Elég durván jó vételnek tûnik - ha valakit érdekelne itt, gondoltam beírom. 26-osban kábé az álom kerékszettem lenne.

Nem csípem a Meridát,de ez a gép 29-esként nagyon arányosnak tûnik,igazán tetszetõs.Elzavarnám 1 próbakörre...
Magellan-os

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

na megvan a végsõ verzió a kerekeimre. XT agyakkal, Mavic XM719 felnik, Dt Competiton küllõk (fekete). a két kerék így 66.000Ft-ra jön ki. szerintetek ez jó ár?

en inkabb vennek bele novatec vagy sram agyakat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Elég könnyen beáznak és a reteszelõ mechanika is gyengélkedhet.
Fél ár az más, azért biztos megérte, annyi lett volna egy épített is.

ugy jott a kerek, hogy az atutos dugok nem voltak benne. szerintem jol oldottak meg a szigeteleset (ogyuru, miegymas). a racsni majd kiderul, mindenesetre most szepen fut :)

nezd majd meg, hogy mennyibe kerulnek a normalisabb sulyu 29er felnik - 70ert jo ha olyan szintu kereket epitesz, mint amilyen a 200 euros fulcrum. ami amugy egyaltalan nem rossz, mert 1900gnal alig tobb, az meg 29erben nem olyan rossz suly (plane acel kazettatesttel). a sunringle rendes aranal alig lett volna olcsobb az epitett tubeless kerek, igy 50%os aron meg sokkal olcsobb.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
na megvan a végsõ verzió a kerekeimre. XT agyakkal, Mavic XM719 felnik, Dt Competiton küllõk (fekete). a két kerék így 66.000Ft-ra jön ki. szerintetek ez jó ár?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Apropó, tubeless kerékszett 29er-be az apróban: EASTON Haven 29er « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Elég durván jó vételnek tûnik - ha valakit érdekelne itt, gondoltam beírom. 26-osban kábé az álom kerékszettem lenne.

29"-es még nincs itthon, így nem figyelgettem eddig a kerékszetteket.
nem rossz, de szerintem ennyi pénzbõl lehetne összerakni könnyebb (mondjuk ugyanilyen erõs) kereket is.

ez is olyan kb. mint akik a gyári kerékszettre esküsznek ~150 ezerért, én meg inkább összerakok ~80-90 ezerbõl egyet...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Apropó, tubeless kerékszett 29er-be az apróban: http://apro.bikemag....9er-l50998.html