Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Persze, 12.9 az egyik a masik 9.3 menetkeszen.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Terepen, ahol hasznalni szoktam oket, felfele lomhanak talalom, hol, mivel kellett volna osszevetnem? :) volt mar, hogy csak erzesre volt mas, de idoben nem latszodott a kulonbseg. Most valoban jol ereztem.

Amugy 15-20%os emelkedok szinten nem a cx bringanak kedveznek az en kondiciommal, de nem csak a kondicion mulik.

Gondolom van köztük jó 3kg különbség, az azért nagyon nem mindegy. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Terepen, ahol hasznalni szoktam oket, felfele lomhanak talalom, hol, mivel kellett volna osszevetnem? :) volt mar, hogy csak erzesre volt mas, de idoben nem latszodott a kulonbseg. Most valoban jol ereztem.

Amugy 15-20%os emelkedok szinten nem a cx bringanak kedveznek az en kondiciommal, de nem csak a kondicion mulik. Ket dolog konstans... en meg a terep.

Edited by arn, 2017. April 08. - 21:17.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Mivel ez a ket bringam van terepre, igy nehez massal... :) ma mar inkabb vennek karbon 29ert.

Értem én csak teljesen más kategóra a kettô azért volt fura az összehasonlítás. Amúgy az országútim aszfalton nekem is sokkal gyorsabb mint a Nerve az aszfalt gumival. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Mivel ez a ket bringam van terepre, igy nehez massal... :) ma mar inkabb vennek karbon 29ert.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Nagyon kovesnek gyokeresnek kell ahhoz lennie...

Ahol a Nerve igazán elemében van ott egy CX az kínzópad. Ha valakinek az élvezet, hát legyen... :) Persze tudom, Chris Akrigg elmegy vele mindenhol ahol én a Strive-val és még az is valószínû hogy gyorsabban mint én. :) Nekem attól még marad az almát az almával, körtét a körtével.

Edited by 950sm07, 2017. April 08. - 20:19.

• mof likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nagyon kovesnek gyokeresnek kell ahhoz lennie... a kornyekunkon nem nagyon vannak olyan emelkedok, ahol gyorsabb lenne. Meg giant maistro vagy speci brain tuti hatekonyabb, volt mar par ossztelosom, de szerintem csak az enduro volt lomhabb.

Edited by arn, 2017. April 08. - 20:13.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

eleg sok mulik a bringan... a bemelegito felfelen (atlag 5.2% emelkedo, nehol 15-20%), hiaba nincs a cx bringan kis attetel (33/32 a legkisebb):

giant tcx 14:07

canyon nerve 17:09

nem veletlenul erzem lomhanak.

De miért hasonlítod egy CX bringával? Menj egy köves/gyökeres felfelén vagy lefelén, ott a CX lesz a lomha. :)

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Köszi a tippet! Erre az agyra nem rakható center lockos verzió, igaz? Ha jól sejtem akkor az enyém SM-RT56-os. Nem kéne sokat ráfizetni egy SLX tárcsára. Egyébként mitől jobb az, mint ez?

A 6 csavaros agyra nem rakható CL tárcsa csak fordítva (adapterrel). Ez a tárcsa túl puha és ez a fékhatáson elég rendesen érzôdik. SLX tárcsa 15€ körül van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

eleg sok mulik a bringan... a bemelegito felfelen (atlag 5.2% emelkedo, nehol 15-20%), hiaba nincs a cx bringan kis attetel (33/32 a legkisebb):

giant tcx 14:07

canyon nerve 17:09

nem veletlenul erzem lomhanak.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 posts

eddig fel sem tunt, hogy a hatsofekkonzol IS, jol latom, hogy 160-as a hatso tarcsa? me'g csomagtartot is lehet tenni erre a vazra, ezt sem gondoltam volna (:

pd-m530-as pedalt tettel ra? mer azt el is felejtettem mondani, hogy megeri a bringaval egyutt rendelni, mert 27 euro korul adjak a kanyonnal.

na, es meddig tartott osszerakani? a telot nem szeded vagy szedeted szet?

forditsd meg a nyeregcsobilincset, hogy elorefele legyen a res rajta, es en leragasztanam valamivel a nyeregcso bevagott reszet, mert hiaba nez elore, de igy is meggyulik ott a por, s majd jol elkezd recsegni.

Igen, a hátsó 160-as. Ha esetleg lesz tárcsa csere, akkor nincs kizárva hogy oda is kap egy 180-asat :) A csomagtartó konzol valószínűleg kihasználatlan marad :D De ha van, az sose baj :)

Igen SH PD-A 530-at tettem rá, és pont amiatt a Canyontól vettem rá, mert nagyon jó árban sikerült onnan venni, főleg így, hogy nem nőtt a postaköltség miatt. 5-6 ezerrel olcsóbban jöttem ki mint itthon a legolcsóbb helyen.

Nem volt sok idő összerakni, kb. fél-1 óra volt próbálgatásokkal, állítgatásokkal együtt. 

A bicikli most szervizben pihen, feltöltik rendesen az olajat benne, esetleg a fék is légtelenítve lesz, picit belül fogott nekem.

A nyeregcsőbilincset köszi, teljesen igazad van vele kapcsolatban! Ismerős jelenség.

Jo tekerest :)

Köszi! :) Jövőhéten húsvétkor ki fogom hajtani a belét ;)

Gratula, szuper a színe! Az egyetlen dolog amit én lecserélnék rajta azok a féktárcsák SLX-re, mert nekem ezek olyanok mintha szivacsból lennének. :) A legalapabb Shimano fékkel is ég és föld a különbség fékhatásban ez meg egy normális tárcsa között. Az enyém is ezekkel jött (ment is) de még az asszony trekkingjén sem tudom elviselni...

Köszi a tippet! Erre az agyra nem rakható center lockos verzió, igaz? Ha jól sejtem akkor az enyém SM-RT56-os. Nem kéne sokat ráfizetni egy SLX tárcsára. Egyébként mitől jobb az, mint ez?

Remélem már belement az első kör! :)

Féktárcsa: akkor nem véletlenül éreztem, hogy kritikán aluli a fékhatás és a precizitás? Azt hittem jobb lesz ha még bekopik, Avid Elixir 1 és 7 után nagyon rossz érzetet keltett. Egyből meg is próbáltam légteleníteni, de rendben voltak.
Köszönöm a tanácsot, nézek is hozzá SLX tárcsát...

1 köröcske már igen Vácra a kerékpárszervizig :) Nem is baj, ebben a nagy szélben nem nagy élvezet menni.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Féktárcsa: akkor nem véletlenül éreztem, hogy kritikán aluli a fékhatás és a precizitás? Azt hittem jobb lesz ha még bekopik, Avid Elixir 1 és 7 után nagyon rossz érzetet keltett. Egyből meg is próbáltam légteleníteni, de rendben voltak.

Ja, SM-RT66 vagy 64 ha CL. Egy pár embernek már javasoltam fékszett csere helyett amikor a fékre panaszkodtak és mindig megoldotta a problémát. :)

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Akkor összeszerelve a "kis" Canyonkám! :)

Gratula, szuper a színe! Az egyetlen dolog amit én lecserélnék rajta azok a féktárcsák SLX-re, mert nekem ezek olyanok mintha szivacsból lennének. :) A legalapabb Shimano fékkel is ég és föld a különbség fékhatásban ez meg egy normális tárcsa között. Az enyém is ezekkel jött (ment is) de még az asszony trekkingjén sem tudom elviselni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Jo tekerest :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

prohardver.hu/dl/upc/2017-04/132360_2017-04-08_09_05_03_hdr.jpg

eddig fel sem tunt, hogy a hatsofekkonzol IS, jol latom, hogy 160-as a hatso tarcsa? me'g csomagtartot is lehet tenni erre a vazra, ezt sem gondoltam volna (:

pd-m530-as pedalt tettel ra? mer azt el is felejtettem mondani, hogy megeri a bringaval egyutt rendelni, mert 27 euro korul adjak a kanyonnal.

na, es meddig tartott osszerakani? a telot nem szeded vagy szedeted szet?

forditsd meg a nyeregcsobilincset, hogy elorefele legyen a res rajta, es en leragasztanam valamivel a nyeregcso bevagott reszet, mert hiaba nez elore, de igy is meggyulik ott a por, s majd jol elkezd recsegni.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 posts

132360_2017-04-08_09_05_03_hdr.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

jopofa a nerve-en az a gumiszeru muanyag az alsocso aljan, csak erhetne feljebb is, par helyre ragasztottam ontapados foliat, papirboltban par szaz forint volt kb. egy negyzetmeternyi, nem tul vastag, de ez volt a kozelben beszerezheto, es nem akartam joval tobbet kolteni foliara, mert idehaza nem talaltam vastagabbat, bar lehet, hogy van, a kinai ebayes foliakban meg nem biztam, amugy sikerult egesz normalisat kifognom, mert leszedes utan nem marad ragaszto.
amit erdemes leragasztani, az a telo hid hatulja, legalabbis egyes foxokon tisztithatatlan, mer olyan kis zeg-zugokat sikerult kialakitaniuk a kis ferde tartokkal, es ha ott marad a retek, akkor annak hangja is lesz....

mibe vagy hova kell nitrogen az rp23-on kivul?

A speci foxos tagjaba kellett :). Mostanit nem neztem.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Ja és az alsócsövön is van vázvédő fólia, bár azt a többiek tudják, hogy mennyire elég - nekem eddig bevált, de lehet, hogy komolyabb felhasználó rak még rá valamit. :)

jopofa a nerve-en az a gumiszeru muanyag az alsocso aljan, csak erhetne feljebb is, par helyre ragasztottam ontapados foliat, papirboltban par szaz forint volt kb. egy negyzetmeternyi, nem tul vastag, de ez volt a kozelben beszerezheto, es nem akartam joval tobbet kolteni foliara, mert idehaza nem talaltam vastagabbat, bar lehet, hogy van, a kinai ebayes foliakban meg nem biztam, amugy sikerult egesz normalisat kifognom, mert leszedes utan nem marad ragaszto.

amit erdemes leragasztani, az a telo hid hatulja, legalabbis egyes foxokon tisztithatatlan, mer olyan kis zeg-zugokat sikerult kialakitaniuk a kis ferde tartokkal, es ha ott marad a retek, akkor annak hangja is lesz....

a nitrogent pl hogyan oldod meg? :)

mibe vagy hova kell nitrogen az rp23-on kivul?

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
Ja és az alsócsövön is van vázvédő fólia, bár azt a többiek tudják, hogy mennyire elég - nekem eddig bevált, de lehet, hogy komolyabb felhasználó rak még rá valamit. :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016