Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha nem tudod a nyomatekot, a 4-5os csavarokra altalaban az 5-6nm jo szokott lenni. azt a sok nmt, szvsz a nyereg rogzitesre irtak, altalaban egycsavaros rendszereknel szokott ennyi lenni. az a canyonos nyomatekkulcs max vesz eseten jo, ha nincs mas. draga bringahoz kellenek a normalis szerszamok (vagyis minden valamirevalo bringahoz, mert megis csak a kozepkategoriarol beszelunk).

Edited by arn, 2017. June 09. - 12:26.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

A Canyon féle (a Canyon esetében gyári) nyomatékkulccsal ne tekerj ki csavarokat mert "elállítódik". Szerintem nem is jó érzés azt erre használni mert nyeklik-nyaklik. Az csak arra való, hogy befelé tekerjünk vele (bármennyire is hülyén hangzik) :)

Az X12-es tengelyen 20 Nm van, azt azért meg kell húzni rendesen. 

Ott nagyon félreértettél valamit. Lehet, hogy valami angolszász verziót néztél, ahol köbfahrenheit/lábszagban adták meg a nyomatékot?

Szerintem általában kiindulhatsz abból, hogy amit 4-es imbusszal húzol meg, az általában max. 4-6Nm, 5-ös imbusz sem szokott 10 fölé menni bringán. Múltkor defekt után "érzésre" húztam meg az X12-es hátsó tengelyt a Nerve-en - itthon szétkaptam a kereket, hogy normálisan kitisztítsam az erdei szerelés után a gumit, hát a gyári nyomaték kulccsal meglazítani sem tudtam. Szóval nekem is bőven kell még az érzés a kezembe...  De érdemes is utána csekkolni, mert nem viszed magaddal a nyomatékkulcsot mindenhová és ezeknél az erősen kikönnyített cuccoknál nagyon nem mindegy mennyivel vannak meghúzva.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Nem is bírtam annyival :-).

Olyan 7-8-ra sikerült :-), de visszább veszem akkor.

Ha -tól -ig van megadva mindig a kissebbel húzzad aztán ha az nem elég akkor kicsit jobban. Üléscsövet kenjed be azzal a karbon pasztával amit a adtak a bicajhoz akkor is ha alu az is fog rajta.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Ott nagyon félreértettél valamit. Lehet, hogy valami angolszász verziót néztél, ahol köbfahrenheit/lábszagban adták meg a nyomatékot?

Szerintem általában kiindulhatsz abból, hogy amit 4-es imbusszal húzol meg, az általában max. 4-6Nm, 5-ös imbusz sem szokott 10 fölé menni bringán. Múltkor defekt után "érzésre" húztam meg az X12-es hátsó tengelyt a Nerve-en - itthon szétkaptam a kereket, hogy normálisan kitisztítsam az erdei szerelés után a gumit, hát a gyári nyomaték kulccsal meglazítani sem tudtam. Szóval nekem is bőven kell még az érzés a kezembe...  De érdemes is utána csekkolni, mert nem viszed magaddal a nyomatékkulcsot mindenhová és ezeknél az erősen kikönnyített cuccoknál nagyon nem mindegy mennyivel vannak meghúzva.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Meg ne próbáld!!!! :) 4-6Nm

Edited by ultio, 2017. June 09. - 10:08.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

A nyeregcső bilincset mennyi nm-el kell meghúzni?

A Canyon leírásában 20-29 nm van. A kapott nyomatékkulccsal nem is lehet ennyire meghúzni.

Meg ne próbáld!!!! :) 4-6Nm

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

A nyeregcső bilincset mennyi nm-el kell meghúzni?

A Canyon leírásában 20-29 nm van. A kapott nyomatékkulccsal nem is lehet ennyire meghúzni.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

megtalaltam, de jol latom, hogy csak nemetorszagba kuldenek?

m.ebay.de/sch/bikepartsonweb/m.html

8 EUR-ért küldik BüszkeÉsErős honba ;)

@Vasinger: minimum 2 év gari jár mindenre az EU-n belül. 

• Szepy_lc8 likes this
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

A Canyon honlapján rendelt alkatrészek, esetemben pedálra milyen garanciát vállalnak? 

El kezdett kattogni a pedál amit onnan rendeltem, ebben az estben mi a megszokott eljárás?

Lépj kapcsolatba az ügyfélszolgálattal. Általánosságban csapágyra mint kopó alkatrész nincs garancia - a kattogás annak a hibája lehet - de meg kell próbálni. Amúgy egy szétszedés/tisztítás/zsírzás lehet hogy gyorsabb megoldás lenne mint kb egy hónapot várni amíg a pedál megfordul németbôl...

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

bikepartsonweb név alatt futnak. Egyébként pont most hozta a futár, bal oldali kar nélkül... még jó hogy spd-t használok...

megtalaltam, de jol latom, hogy csak nemetorszagba kuldenek?

m.ebay.de/sch/bikepartsonweb/m.html

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

A Canyon honlapján rendelt alkatrészek, esetemben pedálra milyen garanciát vállalnak? 

El kezdett kattogni a pedál amit onnan rendeltem, ebben az estben mi a megszokott eljárás?

Termékfüggő. Amúgy számla elő és ügyfélszolgálat felhív. Ők ellenőrzik és megmondják hogyan tovább.

Canyon Nerve AL 8.9 2014

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 posts

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Alihoz: nekem nagyobb rendelésnél sem volt semmi költség, több csomagba rakták a trükkös kínaiak :)

Hogy ne csak offoljak: ma megjött a bal oldali hajtókarom is canyonéktól :)

biztosan a canyon is kínai kézben van... :P

• Szepy_lc8 likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Alihoz: nekem nagyobb rendelésnél sem volt semmi költség, több csomagba rakták a trükkös kínaiak :)

Hogy ne csak offoljak: ma megjött a bal oldali hajtókarom is canyonéktól :)

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

a mereteivel tisztaban vagyok, csak a kinaban neha erdekesen ertelmezik a dolgokat :) utanaolvasok.

Ez szerencsére nem az a cég... :)

Ha a rendeléssel probléma van akkor is minden zökkenômentesen zajlik a vevô megelégedésére, semmi trükközés. Kizárólag apróságokat rendelek tölük magamnak és a családnak, 100 fölött járok és összesen kétszer nem ért ide a cucc, mindkétszer visszakaptam a pénzt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a mereteivel tisztaban vagyok, csak a kinaban neha erdekesen ertelmezik a dolgokat :) utanaolvasok.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

egy europaban is jelenlevo amazonnak vagy paypalnak ok... de kinaban azert tortenhetnek erdekes dolgok. en sose szoktam ismeretlen v kisebb cegnek kiadni, akkor keresek olyan ceget, ahol tudok paypallal fizetni. rakeresek mashol a pedalokra, tuti van mas kinai oldalon is.

Ez nem egy kis zugcég, milliárd dolláros nagyságrendű forgalma múlik azon, hogy ne legyen esélye sem a kártyatrükközésnek. Természetesen ez továbbra is a te döntésed, de szerintem nincsen náluk nagyobb veszélyben a kártyád, mint pl. ha benzinkútnál odaadod, hogy lehúzzák. Sőt.

Canyon Nerve AL 8.9 2014

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

egy europaban is jelenlevo amazonnak vagy paypalnak ok... de kinaban azert tortenhetnek erdekes dolgok. en sose szoktam ismeretlen v kisebb cegnek kiadni, akkor keresek olyan ceget, ahol tudok paypallal fizetni. rakeresek mashol a pedalokra, tuti van mas kinai oldalon is.

Aliexpress kb az amazon kínai megfelelôje, olvass utána hogy mennyire biztonságos náluk kártyát használni.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

marmint kiadtad a hitelkartya adataidat?

Igen, paypal-nak is kiadod. Alipay sem kevésbé biztonságos.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Engem ez nem zavart annyira. Pláne ha van alternatív "vásárlós" kártyád, amin eleve nincsen nagy összeg.
Azért ez annyira nem "kínai piac", hogy megérje nekik trükközni. Iszonyú pénzeket buknának csak egy ilyen esettel is és manapság ez nagyon durva tempóval terjedne el a világon. Pláne, hogy vannak eszközök az átutalás megállítására ha nincs teljesítés pl.
Ennél sokkal problémásabbak / genyóbbak pl. a hotelek/autókölcsönzők a jogtalan zárolásaikkal amiket baxnak feloldani...

Edited by arn, 2017. June 07. - 12:28.