Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

egyébként van még egy technikai újdonság, ami hamarosan felbukkanhat ezeken a cajgákon. Lehet, nem pont a Canyonon, mert ahogy nézem, már nem Avid, hanem Shimano fékek vannak rajtuk. A váltás is mintha Shimano lenne.

Szóval az újdonság a SRAM XX1 Eagle eTap... ;)

Az új DUB "szabvány" ennek az előszele lehet már. Még a Quarq erőmérők ára is hirtelen akciós lett mindenhol, szóval erősen gyanús, hogy itt valami komoly újdonság jön és készítik elő a terepet ehhez.

a shimano modellvaltas johetne mar ezutan az elbaltazott m8000 utan. olcso 1x12, es normalisan mukodo fekek.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Pedig a nyeregcsővel párhuzamos elrendezésnek sem voltak rossz geo adatai a tesztek szerint, szépen progresszíven mozgott és csillapított, fokozatosan keményedve fel az útja vége felé. Mi lehet a difi az újjal?

Lejárt/kifutott a modellciklus és az újnak kell másnak kell lenni annyira hogy valamit rá lehessen mondani hogy jobb mint a régi. A Scott-nál pont fordítva van a történet és a felsôcsôhöz rögzítettrôl tértek át a függölegesre. Érdekes módon az is jobb lett mint az elôzô modellek. :)

Szerintem ez kb placebo effekt lehet annál aki érez különbséget a kettô között, látatlanban, érzésere nem tudná megmondani hogy melyik melyik, annak hogy hogyan áll a rugóstag nincs jelentôsége a mozgás karakterisztikájában.

• Szepy_lc8 likes this

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

egyébként van még egy technikai újdonság, ami hamarosan felbukkanhat ezeken a cajgákon. Lehet, nem pont a Canyonon, mert ahogy nézem, már nem Avid, hanem Shimano fékek vannak rajtuk. A váltás is mintha Shimano lenne.

Szóval az újdonság a SRAM XX1 Eagle eTap... ;)

Az új DUB "szabvány" ennek az előszele lehet már. Még a Quarq erőmérők ára is hirtelen akciós lett mindenhol, szóval erősen gyanús, hogy itt valami komoly újdonság jön és készítik elő a terepet ehhez.

Edited by zscs, 2018. January 26. - 11:34.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

kormányszélességet a jó ég tudja. Szerintem ezek nem 720-as, hanem ~740-esek, de majd kiderül.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

na a mostani (lassan régi) Luxra szinte minden teszt pont ezt írta pedig, hogy mennyire progresszív és nyitott állásban is alig pogózik. A SAG-et is érdemes a szokásosnál 5%-kal nagyobbra venni miatta.

lehet veletlen egybeeses, es mindig a rossz bringan ultem... a canyon amugy sose tud egy olyan ossztelosat tervezni, amit normalis sagre kell beallitani? :D

amugy milyen szeles kormanyokkal mennek? ezek a szokasos 72cmesek?

Edited by arn, 2018. January 26. - 10:58.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

volt mar par ossztelosom, a felsocsovel vizszintesek kevesbe pogoztak. ez a korabbi elrendezes szerintem inkabb valo agresszivebb ossztelosokra.

na a mostani (lassan régi) Luxra szinte minden teszt pont ezt írta pedig, hogy mennyire progresszív és nyitott állásban is alig pogózik. A SAG-et is érdemes a szokásosnál 5%-kal nagyobbra venni miatta.

edit: azért ne felejtsük, egy csapágyazott forgáspont itt hiányzik, helyette a támvilla deformálódik, aminek szintén köze van ehhez: vagyis, hogy a rugóstag függőleges elhelyezkedésű és mégsem pogózik annyira a hátulja.

Edited by zscs, 2018. January 26. - 11:01.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

volt mar par ossztelosom, a felsocsovel vizszintesek kevesbe pogoztak. persze lehet veletlenul jottek ki igy a dolgok, de a vizszintes elrendezesuek jottek be mindig.

Edited by arn, 2018. January 26. - 10:54.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Kisherceg: mindketten az új Lux/Exceed/akármi fully-n ülnek. Lakatáén jó látszik, hogy a rugóstag a Speci Epic FSR/Cube AMS/stb.-hez hasonló elhelyezésű az új modellen. ;)

Pedig a nyeregcsővel párhuzamos elrendezésnek sem voltak rossz geo adatai a tesztek szerint, szépen progresszíven mozgott és csillapított, fokozatosan keményedve fel az útja vége felé. Mi lehet a difi az újjal?

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Kisherceg: mindketten az új Lux/Exceed/akármi fully-n ülnek. Lakatáén jó látszik, hogy a rugóstag a Speci Epic FSR/Cube AMS/stb.-hez hasonló elhelyezésű az új modellen. ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

???

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Unbenannt4.jpg

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Hamarosan jöhet az új Canyon XC fully - már ha jól látom, a felsőcső alatt ott az egy rugóstag. Debütálás Cape Epicen;)

s19.postimg.org/cvb3oumf7/Unbenannt2.jpg

Ennek is olyasmi a nyeregcsőve, mint az új Spectralnak.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Hamarosan jöhet az új Canyon XC fully - már ha jól látom, a felsőcső alatt ott az egy rugóstag. Debütálás Cape Epicen;)

Unbenannt2.jpg

paarv

paarv

fórumtag

• fórumtag
  • 55 posts

hmm... ez a licensz dolog sporolasi cellal nem rossz :)

Ebben az évben van először licenszem, nem ezért igényeltem de kapóra jött és pofonegyszerű volt az ügyintézés a canyonnal. 

• zscs likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

hmm... ez a licensz dolog sporolasi cellal nem rossz :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

A canyon mikor szokott akciózni? Összel és a tour alatt? Vagy máskor is? Nagyságrendileg mennyit lehet ilyenkor spórolni?

Tavaly vásároltam a bicajt, tavasszal többször is volt akció. Végül május végén vettem meg a 2 000 eurós gépet 1 800 euróért. Másnap visszaállt az eredeti árra és nyár végégig nem volt akciós a konkrét bicaj.

Edited by ultio, 2018. January 23. - 17:05.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ha van érvényes UCI licenced vásárolhatsz kedvezményesen bármikor. Több típus is elérhető így, én az Exceed CF SL 7.0 Prorace-t vásároltam meg így 400 Eur kedvezménnyel. Tegnap igazolták vissza a pénz beérkezését, várom már nagyon :)

persze, van uci licencem, a nickem alatt beírtam a kategóriát is, amiben versenyzek. köszi a tippet! :) a többieknek is!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Belső téma: Canyon Maxxis belsőkkel szállít mostanság, 29X1.90/2.35 méretük "thin tube" verzióval. Gyári spec 156 gramm, én kettő belsőre 307 grammot mértem legutóbb. Szóval tubeless setuppal mostanság ennyit lehet spórolni + a szmötyi tömege, természetesen. Nálam az 60-70 ml/kerék, ami durván +120-140 gramm összesen.

• paarv likes this

paarv

paarv

fórumtag

• fórumtag
  • 55 posts

Ha van érvényes UCI licenced vásárolhatsz kedvezményesen bármikor. Több típus is elérhető így, én az Exceed CF SL 7.0 Prorace-t vásároltam meg így 400 Eur kedvezménnyel. Tegnap igazolták vissza a pénz beérkezését, várom már nagyon :)

Edited by paarv, 2018. January 23. - 08:30.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
10% korul, ha nagyon szorjak ki a dolgokat, akkor 20, de az mar merethianyos, vagy olyan modell, amit nem vesznek. En egyiket juni vegen vettem, a masikat szeptember elejen, ez utobbira volt nagyobb kedvezmeny.

Edited by arn, 2018. January 23. - 08:16.