Összességében XC orientált aluminium vázra épített kerékpárt 34-es FOX Factory vagy hasonló minőségű villával, Reverb nyeregcsővel, M1700 vagy hasonló kerékkel nehezen lelsz a piacon, a gyárilag szerelt kerékpárok árelőnyével se alu se karbon vázzal. Az egy elég fura ht bringa, nekem is tetszik. Ilyen vázam volt, ilyen kerekekkel (csak 32-es villával, 1x11-es XT, rendes XC cuccokkal ) elég kemény bringa, az Exceed sokkal kényelmesebb és jobb hajtani. De lehet nincs igazam és mutattok egy csomót, akkor fejet hajtok.
Egy(-két) kategóriával sz@rabb cuccok, de én inkább venném ezt (ha érdekelt lennék az "eldobható" bringák mezőnyében), mint a canyon hard-trail bringát. Azt is megmondom, miért: Olcsóbb, és az én személyes preferenciáim és tapasztalataim alapján (nekem) nem ér(ne) annyival többet a canyonon lévő sok csillogó dísz, mert a gyakorlatban keveset ad(ná)nak hozzá az élményhez, sok pénzért*. (határhaszon, ugye. ) A másik, hogy sosem lesz belőle olyan klasszis (a zöld mondjuk tetszetős, végre nem fekete**), amire minden racionális megfontolás ellenére vágyni tudnék (a váz pl valszeg meg sem érné azt a kort, ha karakoram alatt is eltört...) és kicsengetném a nem kevés (fel)árát.
*Mondom ezt úgy, hogy én is ragaszkodok pl a Saint váltókarhoz, mert csak.
**Nem vagyok nagy rajongója a csili-vili színes bringáknak, de a matt-(egyen)fekete baromi hervasztó. A 45650B-n pl ehhez, a Cotic Solaris Cosmic Black megoldásához hasonló van, sokkal jobb, mint a canyon "fekete-lyuk" feketéje.
#olcsójános #csóróvagyok #olcsónjót #bestbuy #value4money
Edited by Kisherceg, 2018. October 28. - 18:18.