montis ebike tema... jol tippelem, hogy itt kisebb a kulonbseg egy spectral es egy neuron tekerhetosege kozott? sima tekeros bringanal zokszo nelkul a kisebbet valasztanam - pontosabban itt egyiket sem, mert tekerne oket a rosseb ilyen gumikkal es rugoutakkal, lux/exceed lenne a valasztas - de itt elbizonytalanodtam.
ugy van e ertelme a agresszivebbet valasztani, hogy nem igazan hasznalnam ki a spectral lejtozos kepessegeit? a motor elvileg ellensulyozza felfele, lefele meg miert ne? mindegyik tank, ha kozvetlenebb elmeny kell, nem ilyesmi fele nezelodnek. hatha ez hozza ki belolem a lejtozo allatot (nem fogja, volt mar endurom). 
egy dolog miatt erdekel az ebike - a jobb pulzuskontroll miatt. sikon megyek lassabban, ha nem birja a szivem, viszont hegyen ezt nehez megtenni.
Spectral-ból van e-bike? Nem csak Neuron-ból?
Egyébként amióta megvan a Neuron (sima, nem e), nagyon élvezem a bringázást, és nem csak lefelé, hanem fel is. Pedig előtte egy karbon scott scale-em volt, ami azért elég xc, de ezzel sokkal jobban esik a mászás. Jobb a meredek nyeregvázcsőszög, a hosszabb felső cső és a rövidebb stucni is. Egyenesebb háttal ülök, kényelmesebben haladok felfelé, és az áttételemnek köszönhetően jóval meredekebb helyeket is ki tudok tekerni, mint eddig. Azt sem állítom, hogy lassabban, sőt, illetve a tény, hogy sokkal kevesebbet kell ezzel leszállni, az nagyon jó. Lefelé nyilván nem kérdés, hogy jobb a Neuron, de nem azt érzem, hogy elvenné a terep élményét, épp ellenkezőleg, végre szinte mindenhol el tudok menni valamilyen tempóban, és nem attól kell tartanom, hogy mikor sokallok be, arról nem is beszélve, hogy ezzel lefelé sem kell sehol sem tolnom, ami az xc-re nem volt jellemző. Nyilván ez kerékpározási tudásszinten múlik leginkább, de én most vagyok úgy, hogy figyelnem kell, meg kell választanom a jó nyomot, ki kell találnom, hogy mit és hogyan is fogok csinálni, de meg tudom csinálni, és nem kell tolnom sosem. Szóval számomra éppen ellenkezőleg, sokat lendített az élményen a Neuron. Nyilván, ahol nagyon biztosan haladtam az xc bringával, ott játszi könnyedséggel megyek a neuronnal, de egyrészt az ilyen helyeken a nagyobb tempó okoz most nagyobb élvezetet, másrészt az eddig lehetetlennek tűnő szituációk most lehetségesek, és nagyon sok ilyen helyen járok mostanában.
Gumiból a neuronon elől hátul noby nick 2,35 volt gyárilag, az azért tank, de most, hogy feltettem előre- hátra a maxxis ikonokat úgy érzem, hogy minden egyensúlyba került. Az egy könnyű, gyors gumi, sűrű, alacsony mintázattal, és mégis tökéletesen tudom vele uralni a bringát, egyáltalán nem vagyok lassabb vele a noby nick-hez képest, fölfelé viszont nagyon érezhető a különbség, nyilván sokkal jobb, úgy, hogy hátrányát nem érzem. Jó lenne tovább fejlődni, és feszegetni kicsit a komolyabb gumik határait is
Mars módosította - 2019. augusztus 10. - 08:22