Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

mar lepakoltam mindent. Siman felutig valt csak fel, olyan mintha nem erne el odaig a valto. Nem lehet arrebb nyomni se, nincs benne tobb tartalek. A valtogorgok nem kerulnek az 51es sikjaba. Limiter kitekerve, feszesebb bovden sem segitett.

Akkor csak egy dologra tudok gondolni, mégpedig a váltófülre. Ha most összeahsonlítom a sram és xt-s 2020-as gépeket, tényleg úgy tűnik mindkettőnél a 36-os fület használják:

https://ibb.co/PQM1xgT

Érdemes ezekután Canyonnal chatelni egyet!

osi22 módosította - 2020. március 23. - 11:05

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem hinném, 2020-as BOM is 37-est ír Shimanora: https://www.canyon.c...M100-01_BOM.pdf

Csinálnál egy videót arról, pontosan mi a hiba? Úgy talán könnyebb rájönni mi a para nálad.

mar lepakoltam mindent. Siman felutig valt csak fel, olyan mintha nem erne el odaig a valto. Nem lehet arrebb nyomni se, nincs benne tobb tartalek. A valtogorgok nem kerulnek az 51es sikjaba. Limiter kitekerve, feszesebb bovden sem segitett.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Olyanom van rajta, arra irtam, hogy nem jo a csavarhossz sem. Az ujakra mit raknak?

a valto 8100 sgs, csekkoltam.

ranezesre 36os van az uj exceedeken.

Nem hinném, 2020-as BOM is 37-est ír Shimanora: https://www.canyon.c...M100-01_BOM.pdf

Csinálnál egy videót arról, pontosan mi a hiba? Úgy talán könnyebb rájönni mi a para nálad.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Olyanom van rajta, arra irtam, hogy nem jo a csavarhossz sem. Az ujakra mit raknak?

a valto 8100 sgs, csekkoltam.

ranezesre 36os van az uj exceedeken.

arn módosította - 2020. március 22. - 22:39

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

koszi, nem ez a gondja... viszont altala kozelebb kerultem a hibahoz. a valtoful tuti nem 100as, mert ezt a kitamasztocsavart hosszabbra kellett cserelnem, hogy elerjem a poziciot. a gyarival csutkara becsavarva sem volt jo. 1-11ig teljesen ok, minden szepen fut, utana viszont megall a tudomany. olyan, mintha a kazetta beljebb lenne, mint kellene. m9100hez kell is egy spacer belulre, de m8100nal nincs ilyen.

https://si.shimano.c...S001-03-ENG.pdf

Cseréld le egy újra: Derailleur Hanger No. 37

Nincs különbség a 2017-es és 2020-as modell között. Btw. csak nem 8120-as váltót rendeltél:)

• arn kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az nem derult ki, hogy mitol nott meg a canyon bringak sulya? most lemertem, hogy mennyi - olyan 9.2-9.3kg (tubeless lotty szinttol fuggoen). ez egy holt kozonseges xt felszereltsegu, les meretben, alu kerekszettel. egyaltalan nincs rajta semmi grammozos. az slxek kezdodnek ilyen sullyal, de sokkal magasabb felszereltseggel. ha kicsit elkezdenek grammozni egy 400-500got siman le lehetne dobni par szaz euroert.

jo, maxxis gumik (nalam conti protection), belso, markolat mondjuk, de meg igy sem stimmel vmi.

arn módosította - 2020. március 22. - 20:10

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ezt nézd át, hasznos infók vannak az új 8100-as váltóbeállítással kapcsolatban:

Esetleg Grand Canyon CF-re akarod feldobni?

koszi, nem ez a gondja... viszont altala kozelebb kerultem a hibahoz. a valtoful tuti nem 100as, mert ezt a kitamasztocsavart hosszabbra kellett cserelnem, hogy elerjem a poziciot. a gyarival csutkara becsavarva sem volt jo. 1-11ig teljesen ok, minden szepen fut, utana viszont megall a tudomany. olyan, mintha a kazetta beljebb lenne, mint kellene. m9100hez kell is egy spacer belulre, de m8100nal nincs ilyen.

https://si.shimano.c...S001-03-ENG.pdf

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
2017es exceed sl, m8000 volt eredetileg. A 11-46tal rendesen ment.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Jah de nalad ugy remlik, hogy elakadt alul. A 11-12 total hasonlo iven mozog, vmi 0.05mm elteres van, de mintha tul messze lenne, es maxra kinyujtva sem erne el, mert az ujjammal sem tudom mar tovabb nyomni. A sramhoz van masik fuluk, de azaz arfogas miatt lehet mas, vagy mas a sramok rogzitese?

A kazetta rogzitese egyertelmunek tunt, nincs akadas a vazzal.

Mukodesre nem kis elorelepesnek tunik, a nem tul jol sikerult m8000hez kepest.

Ezt nézd át, hasznos infók vannak az új 8100-as váltóbeállítással kapcsolatban:

Esetleg Grand Canyon CF-re akarod feldobni?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

A lenti szerint a Sram #36-os fület a 2016-as csúcs bringához is adták már és ott még nem volt Eagle (videó). Tehát szerintem nem az átfogás miatt más a Shimano fül (#37). 

https://www.canyon.c...-36/139738.html

https://www.youtube....h?v=pksJH9bmZt8

Aztán lehet totálisan tévút a következtetésem. 

Amikor rosszul volt rátéve a sor a rotorra, a legkisebb fogaskeréknél ért bele a lánc váltótartó fül merevítésébe. Tehát maga a sor forgott rendesen, csak a lánc ért bele. Ráadásul az is csak akkor mikor megtörtént a váltás és kicsit kijjebb került a lánc. Ahogy a lánc rendesen a fogaskeréken volt már elfért minden. Milliméterekről sem beszélünk. És persze így nem is volt minden a helyén (a legnagyobb sem)  

karakoram módosította - 2020. március 22. - 15:27

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Jah de nalad ugy remlik, hogy elakadt alul. A 11-12 total hasonlo iven mozog, vmi 0.05mm elteres van, de mintha tul messze lenne, es maxra kinyujtva sem erne el, mert az ujjammal sem tudom mar tovabb nyomni. A sramhoz van masik fuluk, de azaz arfogas miatt lehet mas, vagy mas a sramok rogzitese?

A kazetta rogzitese egyertelmunek tunt, nincs akadas a vazzal.

Mukodesre nem kis elorelepesnek tunik, a nem tul jol sikerult m8000hez kepest.

arn módosította - 2020. március 22. - 14:58

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Tudom nem én és ezzel fogom megoldani a problémát, de engedd el! Évekig jó lesz, van egy jó szetted is!!  :)

Nálam kabaré volt a legnagyobb kerék (igaz AXS, de tök mindegy), jobban rá kellett húzni a sort és nem kicsit jobban. 

A vázadnak tudnia kell a 12-es rendszert Shimanoval is ha Srammal megy.   

karakoram módosította - 2020. március 22. - 14:45

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Tudom, epp ezert vagyok ideges... 5 euro lett volna. koszi, de nem piszkalom egyelore. A hatsovalto bovdenhazat is cserelni kellett, a szivcsakram tulcsorsult az oromtol, hogy dugdosgattam a vazban a bovdeneket, szerencsere azt adtak a valtokarhoz. Kb ott is egyket cmen mult.

ugy nez ki, hogy egyeb gond is lesz, mert nem valt fel a legnagyobb kerekre. Okozhatja ezt a valtoful? Akarhogy allitgatom, mintha nem erne el, csutkara tekert bovdennel, es limiter nelkul sem. Alatta korrektul valt.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Csinaltam mar korabban, tudom mirol van szo. A hatso cso egy cmt sem birna el, az elsot lehetne alakitani.

Ha ezt tudom, akkor 5 eurot fizetek pluszban, most meg rendelgethetnek tobbszoroseert vmit. Rahuztam a regi dugot egyelore. Mint irtam az baszta fel az agyam, hogy korultekintoen jartam el, megis van vmi apro szarsag, ami miatt nem olyan, mint kellene.

Milyen hosszú cső kellene?

Nekem van elfekvőben egy komlpett Xt M8000 kb. 145cm hosszal. Ha érdekel priviben keress.

Különben meg egy új cső nem olcsó, én hagynám úgy ahogy van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Csinaltam mar korabban, tudom mirol van szo. A hatso cso egy cmt sem birna el, az elsot lehetne alakitani.

Ha ezt tudom, akkor 5 eurot fizetek pluszban, most meg rendelgethetnek tobbszoroseert vmit. Rahuztam a regi dugot egyelore. Mint irtam az baszta fel az agyam, hogy korultekintoen jartam el, megis van vmi apro szarsag, ami miatt nem olyan, mint kellene.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

jó, hogy itt csesztetitek szegény arn-t, de ettől nem lesz roppantógyűrű-csatlakozó szett a kezében. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Tapetavago + a kis sarga 2 reszes Shimano "satu" amit adnak minden fekhez (meg egy fogo). Kb. 1 centit kellene csak levagni

Ja, én is így vágtam legutóbb fékcsövet, csak a két sárga szart egy csőfogóval szorítottam össze, majd ütögettem bele azt a tüskét. De utána anyázhattam is egy jót, mert a régi shimanó tölcsér légtelenítőre csavarható része jóval kisebb átmérőjű, mint ami van már az R7000-es 105-ös fékváltókaron. Persze szombat délután, mikor már minden bolt zárva. Majd azért rátaláltam a bringához kapott cuccok közt az adapterre, nem is értettem, hogy mire jó az a kis műanyag cső:

shimano-adapter-for-bleeding-road-bike-d

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Es honnan akasszak le most? A szett kabelekkel kb ot euroval lett volna dragabb, de feleslegesnek tartottam, ha mar van. Az egyik kabel igy is necces hosszra (pont a hatso). Szerszam kell a normalis vagashoz.

Az idegesit fel, hogy mmeket varialnak gyakran ertelmetlenul. A lakas szejjel, es felmegoldast tudok ideiglenesen csinalni, ahelyett, hogy gyorsan osszeraknam.

Tapetavago + a kis sarga 2 reszes Shimano "satu" amit adnak minden fekhez (meg egy fogo). Kb. 1 centit kellene csak levagni

• blash kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem értem a problémádat. Ha a takarógumi alatt a fékkarnál lévő rögzítőcsavar feletti gumira gondolsz, akkor ott szimplán egy új roppantógyűrű és csatlakozó cserével ezt meg tudod oldani. Ehhez le kell vágnod fél centit a csőből és meg is vagy. Nem hinném, hogy ez ilyen nagy történet volna:)

Es honnan akasszak le most? A szett kabelekkel kb ot euroval lett volna dragabb, de feleslegesnek tartottam, ha mar van. Az egyik kabel igy is necces hosszra (pont a hatso). Szerszam kell a normalis vagashoz.

Az idegesit fel, hogy mmeket varialnak gyakran ertelmetlenul. A lakas szejjel, es felmegoldast tudok ideiglenesen csinalni, ahelyett, hogy gyorsan osszeraknam.

arn módosította - 2020. március 21. - 22:25

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

komolyan mondom... a nagy budos retkes lof*sz a shimano seggebe. minden szirszart ugy alakitanak ki, hogy veletlenul se legyen kompatibilis az elozovel. de azert az mindennek az alja, hogy elvileg ugyanaz a fekcsoszerelek (alleluja), erre a takarogumi nem egyforma. gyk, hogy at tudjam ra tudjak egy szaros takarogumit huzni, at kellene kabelezni az egesz bringat roppantogyuruvel, uj szerelekkel, stb, amit persze nem rendeltem, mert hogy az elozo ugyis ugyanaz. vegignyalaztam egy rakat dokumentaciot, nem jo az ispec, ok, cserelek fekkart, legalabb normalisabb atfogasom lesz a valtasnal. hajtomuvet nem kellene cserelni, a lanctanyer sem kompatiblits. ok, hajtomucsere.

a masik, hogy a szinte minden alkatresz nehezebb. az elozo fektest bordaval volt annyi, mint ez egy csumpi pofaval. asszem tartanom kellett volna magam a sajat elveimhez, hogy ket-harom evente uj bringa, mert ugyis vmi inkompatilbis, es nem cserelheto.

Nem értem a problémádat. Ha a takarógumi alatt a fékkarnál lévő rögzítőcsavar feletti gumira gondolsz, akkor ott szimplán egy új roppantógyűrű és csatlakozó cserével ezt meg tudod oldani. Ehhez le kell vágnod fél centit a csőből és meg is vagy. Nem hinném, hogy ez ilyen nagy történet volna:)