Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Nekem pont elfogyott hátul a Racing Ralph, arra gondoltam felteszek előre a merev villába egy 2.35-ös Racing Ray külsőt és így megnézem hátul is elférne-e a 2.35-ös külső (a jelenlegi első Racing Ray-t addig elkoptatom fordítva felrakva hatul). Elvileg 2.25 a max az Exceed-be

25 mm széles (belső szélesség) felnire még talán van értelme 2.35-ös gumit húzni  :P  B)  :rolleyes:, jól gondolom? Amúgy nincs rá szükség csak miért ne....   

Amúgy vannak akciók mától: https://www.canyon.c...gndate=20200305

Pont én is a ray-ralph kombót tervezem feltenni 2,35-ös méretben, miért ne alapon. Szerintem a 25-30mm-s felnikre már nem hogy lehet tenni, hanem sokkal inkább való rá ez a méret. Főleg belső nélküli használattal várok tőle pozitív fejleményeket a 2,2-hez képest. 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Nekem pont elfogyott hátul a Racing Ralph, arra gondoltam felteszek előre a merev villába egy 2.35-ös Racing Ray külsőt és így megnézem hátul is elférne-e a 2.35-ös külső (a jelenlegi első Racing Ray-t addig elkoptatom fordítva felrakva hatul). Elvileg 2.25 a max az Exceed-be

25 mm széles (belső szélesség) felnire még talán van értelme 2.35-ös gumit húzni  :P  B)  :rolleyes:, jól gondolom? Amúgy nincs rá szükség csak miért ne....   

Amúgy vannak akciók mától: https://www.canyon.c...gndate=20200305

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Elmehet a Canyon a francba, kitehetné ezt az infót minden bringa mellé... Simán SL helyett az SLX-re mentem volna. Ezt az információt kerestem anno és nem találtam meg, ismerősnél láttam, akinek SLX-e volt, hogy 28-as gumi elfér.

Na, az enyémben nem. 25-ös külsőkkel jött és nem fér el nagyobb. Elől biztosan nem, hátul határeset.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A tarcsas fekekkel inkabb a gyarton es az aeron mulik, mennyit engednek. Trek, scott jobban koveti ezeket a szelesgumis trendeket.

De kicsit tul van lihegve. Aki csak aszfalton kozlekedik, boven sok a 25, foleg,hogy gyakran tul is meretezik. Gordules szempontjabol sem egyertelmuen elonyos, ha ugyanakkora a sag. Szvsz as vegyen szelesrbb gumit, aki lightos terepen vagyon nagyon szar uton hasznalja, amugy ertelmetlen, csak plusz suly es rosszabb aero.

En gyk hasonlo terepeken szoktam menni, mint anno a cxel, sotter, szaraz parkerdo... Oda jo kompromisszum a 32es orszaguti slick.

arn módosította - 2020. március 05. - 08:30

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Köszi szépen! Nem is tudtam, hogy ilyen van a Canyon oldalán, de nagyon hasznos.

30mm-t látok, ami egy ilyen országútitól szerintem nagyon jó, reméltem, hogy legalább ennyi hely van benne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

@ Zsolt, ha jól látom, Neked van viszonylag új Canyon Ultimate CF bringád. 

A gumiknak elől-hátul mekkora hely van? Gyárilag ha jól láttam 28 mm-sel szerelik jelenleg ezeket, de mondjuk egy 32-es minimál mintás vagy minta nélküli gumi elférne még benne? 

Illetve az látom még, hogy mintha idén integrált stucni-kormány kombó lenne ezekben, viszont még XL méretben is azt látom, hogy 110-410 mm amiből logikusan a kormány a 410. Ennyire keskeny lenne, nem szűk az nagyon?

https://www.canyon.c...hmenfarbe=BU/WH

Eltűnődtem egy ilyenen, de a 30 mm gumi és szélesebb kormány lehetőségét el bírnám viselni. 

https://www.canyon.c...yon-frames.html

a 105os szett nagyon jo. tavaly nalam azert esett ki a canyon (igaz az endurance), mert a scott tok ugyanilyen arban volt, csak 32es gumi is elfer ott (meg talan a 35os is).

arn módosította - 2020. március 04. - 18:32

• Kisherceg kedveli ezt

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

@ Zsolt, ha jól látom, Neked van viszonylag új Canyon Ultimate CF bringád. 

A gumiknak elől-hátul mekkora hely van? Gyárilag ha jól láttam 28 mm-sel szerelik jelenleg ezeket, de mondjuk egy 32-es minimál mintás vagy minta nélküli gumi elférne még benne? 

Illetve az látom még, hogy mintha idén integrált stucni-kormány kombó lenne ezekben, viszont még XL méretben is azt látom, hogy 110-410 mm amiből logikusan a kormány a 410. Ennyire keskeny lenne, nem szűk az nagyon?

https://www.canyon.c...hmenfarbe=BU/WH

Eltűnődtem egy ilyenen, de a 30 mm gumi és szélesebb kormány lehetőségét el bírnám viselni. 

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

nem is tudtam, hogy a planet-x/on-one és a canyon ugyanott gyártat(ott). :P :D

Meg a Trek (bocs az offert)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Nem vagyok se pro, se kontra (bar igen szellemesnek tartom Hambini csatornajat es szemelyes szakmai emailjeimre is reszletes, alapos valaszt adott). De ez robbantani fog, raadasul a Canyon korabban meg is hivta Koblenzbe (van video a latogatasrol), talan egy kis reklamban remenykedve, Hat most megvan a reklam, de a negativ fajtabol :)

Amugy egy 5-6 eves modell valami korabbi gyarbol, nem a Quest altal jelenleg gyartott SLX vonal.

https://www.youtube....h?v=kDIaNEeyU0w

nem is tudtam, hogy a planet-x/on-one és a canyon ugyanott gyártat(ott). :P :D 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Nem vagyok se pro, se kontra (bar igen szellemesnek tartom Hambini csatornajat es szemelyes szakmai emailjeimre is reszletes, alapos valaszt adott). De ez robbantani fog, raadasul a Canyon korabban meg is hivta Koblenzbe (van video a latogatasrol), talan egy kis reklamban remenykedve, Hat most megvan a reklam, de a negativ fajtabol :)

Amugy egy 5-6 eves modell valami korabbi gyarbol, nem a Quest altal jelenleg gyartott SLX vonal.

https://www.youtube....h?v=kDIaNEeyU0w

• Kisherceg kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

https://youtu.be/O8Xt83KTtcg

erdekes video, hogy mozog a merev hatso haromszog a luxon. Vmi ilyesmit kepzeltem el, hogy ht szeru az elejen es a karbon mozogja ki a kisebb bukkanokat, es a nagyobb uteseket csillapitja a tag. Persze terheles alatt nem ennyire darabos, de tuti hatekonyabb, mint a sok forgopontos megoldas.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Nekem ez a 2014-es Inflite AL van, gyárilag sárhányókkal, VCLS nyeregcsővel jött 1300 EUR áron. :)

Íme, archive.org segít! ;) https://web.archive....ike.html?b=3201

Hja, és akkora sárférőhely van főleg elől, hogy egy 650b montis külső is még elférhet, de egy 42-45mm körüli külső biztosan sima ügy, és már marad bőven sárférőhely.

Hátul már kompromisszumosabb a helyzet, leginkább a láncvilla részen, de 42mm-es külsőkkel úgy nézem, még marad fél-fél centi sárférőhely itt is. Ez már akkor gravel bike lett volna? Azóta persze szűkítették a sárférőhelyet mindenféle UCI-szabályra hivatkozna, hogy a sablon is rá kell menjen a külsőre, ugye... Nehogy jó legyen véletlenül ballonos gumival, meg hát az külön kategória, az a gravel! :ph34r:

2020-as gravel első villa sárférőhely:

grail-family-tyres.jpg?sw=524

2014-es Inflite AL:

Canyon%202014%20Inflite%20AL%20-%20fork.

2020-as Inflite AL, hirtelen nem találtam jobb fotót.

pdp_slider_p1-inflite-al-slx-disc-6-race

zscs módosította - 2020. február 17. - 19:04

• blash kedveli ezt

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Van grand canyon on.

Meg van alu Grail is. Újra? Nem tudom ezt követni, archívum meg nincs a Canyon oldalán, bezzeg a Konánál... Ja, az árazást sem értem: 300 eurót egy fokozatért? A 6.0 1400 euró, a 7.0 meg 1700. Az előbbi GRX 400-zal, a másik meg GRX 600 és 800 mixszel, de ugyanúgy DT 1850-es kerekkel, meg szinte minden más is ugyanaz. Csomagtartó, sárvédő szemeket is lehagyták, ezt sem értem, pedig ezekkel most mindent el lehet adni!!1111

road.cc/content/news/269619-canyon-announces-award-winning-grail-al-back-stock-new-colours-and-components

cyclingweekly.com/news/product-news/canyon-release-2020-version-grail-al-gravel-bike-445221

blash módosította - 2020. február 17. - 18:33

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Van grand canyon on.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Az XT-s variáns nem lehetetlen valóban, viszont szerintem az drágább lesz mint 2000. 

Egyébként a 1x12-es rendszerek között jelenleg nem tudnék észérvet felsorolni a shimano mellett. A sram pontos, tartós, nagyon jó a fogkiosztása a sornak és az xd dob is teljesen jó. A shimano kiosztása szerintem nem annyira jó, a lánca a sramnak jóval tartósabb. A váltókarok érzete tényleg ízlés dolga, de nekem pl most ebben is jobban tetszik a sram. Nem tartozik a váltószetthez, de fékből viszont sosem kéne sram, abból a shimano-nál jelenleg nem nagyon tudnék jobbat a középkategóriában. 

A váltás minőség Sramnál tényleg nem rossz. A pontosság már más dolog. Egy kicsit elferdült váltófül már katasztrófához vezet,de mondjuk ez  minden 12 fokozatos rendszer velejárója. Viszont váltókarban nekem egyértelműen fényévekkel jobb a Shimano. Szeretem a mutatóújjas váltást, és a több fokozatos lefelé váltást is. Nekem a váltásérzet is sokkal jobban bejön. Persze az új MicroSpline szabvány ellene szól, de új bicaj vásrlásánál talán ez kisebb gond. Összeségében én Shimano párti vagyok, és leszek is, engem a Sram nem tudott elcsábítani. Fékben egyetértünk, Shimano ár/teljesítmény/karbantartás viszonylatban nagyon jó.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Szerintem meg lesznek. Shimano XT 8100/ SLX 7100-as kombóval kell még az alu változatnál is valaminek jönnie, ahogy a Grand Canyonnál is. Szerencsére már nem csak Sram létezik 12 fokozattal.

Az XT-s variáns nem lehetetlen valóban, viszont szerintem az drágább lesz mint 2000. 

Egyébként a 1x12-es rendszerek között jelenleg nem tudnék észérvet felsorolni a shimano mellett. A sram pontos, tartós, nagyon jó a fogkiosztása a sornak és az xd dob is teljesen jó. A shimano kiosztása szerintem nem annyira jó, a lánca a sramnak jóval tartósabb. A váltókarok érzete tényleg ízlés dolga, de nekem pl most ebben is jobban tetszik a sram. Nem tartozik a váltószetthez, de fékből viszont sosem kéne sram, abból a shimano-nál jelenleg nem nagyon tudnék jobbat a középkategóriában. 

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Szerintem nem lesznek. A karbonokon is csak a felszereltség változott, új váz nem készült. Szerintem a neuron Al annyira jó ár/érték arányú (a 2000 euros), és naprakész felszereltségben, hogy nem lesz új idén. Legalábbis én nem tudok olyanról,  hogy a sram gx szett fejlődött volna idénre a tavalyihoz képest. 

Az olcsóbbik, 1600 eurós változat meg azért marad szerintem, mert ha feltesznek rá 11-es rendszert a jelenlegi 10-es helyett, akkor nem tudják ennyire olcsón adni. 

Szerintem meg lesznek. Shimano XT 8100/ SLX 7100-as kombóval kell még az alu változatnál is valaminek jönnie, ahogy a Grand Canyonnál is. Szerencsére már nem csak Sram létezik 12 fokozattal.

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Canyon-féle villa offset téma, még hasznos lehet.

A következő offseteket ajánlja a gyártó.

- Grand Canyon CF SL/SLX: 42mm és 44mm

- Exceed: Fox 44mm, RockShox 51mm

- 2018 előtti Lux CF 29er: 42mm és 44mm

- 2018 és utáni Lux CF: Fox 44mm, RockShox 51mm

Erdekes, hogy a Fox 44 a RS 51-nek felel meg (tehat nem a 46-os RS-nak) :huh:

steveadorjan módosította - 2020. február 05. - 11:11

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Canyon-féle villa offset téma, még hasznos lehet.

A következő offseteket ajánlja a gyártó.

- Grand Canyon CF SL/SLX: 42mm és 44mm

- Exceed: Fox 44mm, RockShox 51mm

- 2018 előtti Lux CF 29er: 42mm és 44mm

- 2018 és utáni Lux CF: Fox 44mm, RockShox 51mm

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Vajon mikor érkeznek a 2020-as Neuron AL modellek?

A CF-ek már kaphatóak egy ideje.

Szerintem nem lesznek. A karbonokon is csak a felszereltség változott, új váz nem készült. Szerintem a neuron Al annyira jó ár/érték arányú (a 2000 euros), és naprakész felszereltségben, hogy nem lesz új idén. Legalábbis én nem tudok olyanról,  hogy a sram gx szett fejlődött volna idénre a tavalyihoz képest. 

Az olcsóbbik, 1600 eurós változat meg azért marad szerintem, mert ha feltesznek rá 11-es rendszert a jelenlegi 10-es helyett, akkor nem tudják ennyire olcsón adni. 

• ultio kedveli ezt