Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
180-1 cm-rel én dilemmázok, hogy S-es kellene:):D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem hasonló dolog okozza a dilemmát. 1 cm-rel hosszabbra veszem a torso length-et és már L-es a méretem. De úgy sejtem (tapasztaltam?), a kisebb vázat is és a nagyobbat egyaránt lehet alakítgatni egyéni igényeknek megfelelõen. (?) Talán ilyen határesetes ténynél a nagyobbat valamivel egyszerûbben. Ahogy Arn írta, a kisebb váznál jobban ki kell húzni a nyeregcsövet, ki az egekbe, amitõl aztán frankón emelgeti majd a bicaj az elejét, és azzal nem sok mindent lehet tenni innentõl kezdve.
Nagyobb váznál viszont az ülést lehet mondjuk fél centit elõbbre tolni egyrészt, másrészt a stucnit rövidebbre cserélni. A nagyobb váz mellett szól a jobb mászóképesség, a rövidebb mellett meg a könnyebb irányíthatóság, fordulékonyság, és könnyebb pár grammal, ami hirtelen eszembe jut. Igaz, a pár gramm mínusz aligha vigasztal, ha nem lehet normálisan mászni vele, mert emelgeti az elejét...
(Én egyelõre jegelem a témát, télen úgysem tudnám (ki)használni a bicajt.)

Bocs, de ez hülyeség.
1. A jobban kihúzott nyeregcsõ mellett is ugyanott lesz a nyereg mint a nagyobb vázon.
2. A nyerget nem tologatjuk elõre-hátra. Egy dolog ami fix egy bringán, a nyereg helyzete a hajtõmûhöz képest.
3. A bicaj nagyrészt azért emelgeti az elejét, mert gyenge a bringás vagy nem tud mászni.

Mindig a kisebb vázat vesszük, ha a határon vagyunk! A canyon bringákra ez még inkább igaz.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi a válaszokat!
A méretezõt próbáltam, S-eset ajánl, viszont ami a dilemmámat okozza, hogy ha 1cm-el növelem a magasságom, akkor már M-eset ajánl. Szóval pont a határon vagyok. Fõleg versenyzésre használnám, ezért félek, hogy az S-es váz már nem lenne erre a célra optimális. Arra gondolok, hogy pl. közel lenne a kormány. Nem értek a vázak geometriájához, ezért is vagyok bajban, de annyit akkor azért felfogok, hogy a Canyon vázak hosszabbak mint az átlag.

pedig az m-es még 175-höz is rohadt nagy. (vhol 180+tól lehet jó) és 174-hez a 16,5-esen azért nem kell extrém kihúzni a nyerget.
174 vagyk, a 17-es konán ennyire van kihúzva a nyereg

Picasa Webalbumok - Bikertigger - Kis kör viseg...

Picasa Webalbumok - Bikertigger - Kis kör viseg...

és picit magasabban ülök mint az ilyesmi magas ismerõseim. a felsõcsõhossz 588 mm , stucni 90-es és 20%+-os emelkedõn nem emelgeti az eéejét (pedig fix 130 a teló). a fél coll meg amivel a canyon alacsonyabb alig több mint egy cm. szal legroszabb esetbwn 100-as 110-es stucnival jó kéne legyen az s-es. persze ezért gázos a netes értékesítés.
esetleg ha van az ismerööknek 16-os meridája, azt próbáld ki.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Nekem hasonló dolog okozza a dilemmát. 1 cm-rel hosszabbra veszem a torso length-et és már L-es a méretem. De úgy sejtem (tapasztaltam?), a kisebb vázat is és a nagyobbat egyaránt lehet alakítgatni egyéni igényeknek megfelelõen. (?) Talán ilyen határesetes ténynél a nagyobbat valamivel egyszerûbben. Ahogy Arn írta, a kisebb váznál jobban ki kell húzni a nyeregcsövet, ki az egekbe, amitõl aztán frankón emelgeti majd a bicaj az elejét, és azzal nem sok mindent lehet tenni innentõl kezdve.
Nagyobb váznál viszont az ülést lehet mondjuk fél centit elõbbre tolni egyrészt, másrészt a stucnit rövidebbre cserélni. A nagyobb váz mellett szól a jobb mászóképesség, a rövidebb mellett meg a könnyebb irányíthatóság, fordulékonyság, és könnyebb pár grammal, ami hirtelen eszembe jut. Igaz, a pár gramm mínusz aligha vigasztal, ha nem lehet normálisan mászni vele, mert emelgeti az elejét...
(Én egyelõre jegelem a témát, télen úgysem tudnám (ki)használni a bicajt.)

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Köszi a válaszokat!
A méretezõt próbáltam, S-eset ajánl, viszont ami a dilemmámat okozza, hogy ha 1cm-el növelem a magasságom, akkor már M-eset ajánl. Szóval pont a határon vagyok. Fõleg versenyzésre használnám, ezért félek, hogy az S-es váz már nem lenne erre a célra optimális. Arra gondolok, hogy pl. közel lenne a kormány. Nem értek a vázak geometriájához, ezért is vagyok bajban, de annyit akkor azért felfogok, hogy a Canyon vázak hosszabbak mint az átlag.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en szivtam mar tulsagosan kihuzott nyereggel... igaz nekem hosszuak a labaim a magassagomhoz. szvsz az a meretezo dolog eleg jol ki van talalva. de olvass vissza kicsit, epp errol beszeltunk par hozzaszolassal korabban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
felejtsük már el ezt a csak a nyeregvázcsõhosszból indulunk ki
174 centihez pont jó lesz az S-es 16,5-es váz aminek a vizszintes felsõcsõhossza 575 mm (és jé annyi mint más gyártók 17-es 18-as vázai általában). vannak akik rájöttek hogy az alacsonyabb vázak jobban kezelhetõek. a hossz viszont kell.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Canyon | Bike Tools | Perfect Position System -itt találod a választ.
Az az 1" különbség meg legrosszabb esetben áthidalható egy rövidebb stucnival :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Nagyon tetszenek a Canyon bringák, viszont van egy kis problémám velük, ugyanis nincs a méretemnek megfelelõ váz. :(
174cm vagyok melyhez elvileg 17.5"-es váz lenne az ideális. A Canyon S-es 16.5"-es, az M-es pedig 18.5"-es méretnek felel meg.

Szerintetek emiatt felejtsem el ezt a márkát, vagy valamelyik mérethez tudok olyan beállítást használni ami megfelelõ lehet számomra? Ha igen melyik lehet a jobb, az S-es vagy az M-es?

Elõre is köszi ha valaki tud segíteni!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
allithato hosszusagu nyeregcso :) erre mar regen fenem a fogam, de olyan kibasz dragak (miert?).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Igen, ez hasznos tanács és jó észrevétel. Bepötyögtem most a régi elles am3000d-m adatait, mivel ezt (kábé a legfontosabbat) kihagytam eddig. Akárcsak az M-es Nerve xc, csupa olyan adat! Felsõcsõ 595mm, WheelBase 3mm-rel még rövidebb is, stucniból pedig 70-est használok (90-es lenne jó, de megszoktam már a kicsit). Nyeregcsövem 20mm seatback, azaz így a mostani cockpitem eléggé, szinte mm-re egyezõ a Nerve XC-vel hosszra. Seat tube angle 72-72, head tube angle 69-69.5 (meridás .5-tel több). Alakul a dolog. :-> (Nyeregcsövet nem szeretném az egekbe húzni, és mászni jobban szeretek, mint lefelé száguldozni, és utóbbi szólna eseteg a nagyobb váz mellett, mondjuk rövidebbre cserélt stucnival.)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
pitchem hasonlo hosszu, de csak 70es stucnija van, a stuminak meg 90es. les mindegyik, es rovidnek tunnek a cockpitek. ill vedd figyelembe, hogy a tul hosszu nyeregcso hogy terheli a vazat es hogyan modosul a geo az erosen kihuzott nyeregcsovel (alacsony vaznal alacsonyra kerul a kormany, tul hatra a sulypont, etc).

en geokeresesnel azt csinaltam, hogy az osszes korabbi bringamnal a fotorol visszamertem, hogy a jonak talalt beallitassal mekkora lett tenylegesen a hossz, nyeregcso kihuzott hossza, stb. meglepetesemre a jonak itelt beallitasoknal total eltero vazaknal is szinte mm pontossaggal ugyanakkorara jottek ki.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Most este összedobtam egy Excel-táblát sok más 2010-es és 2011-es bicaj geomatriai adataival. Canyon Nerve XC 2010, Specialized Camber, Ghost AMR, Trek Fuel EX, Giant TranceX, Haibike Impact, Kona One20, Merida One-Twenty. Nem teljes, mivel volt gyártó, aki nem adott meg bizonyos adatokat. Használjátok egészséggel! :->
http://www.freeweb.h...metries-M_L.xls
Jól látszik, hogy a Trek, Specialized és Canyonnál a top tube az L-es méretben jó 1-1.5 centivel hosszabb, mint a többi gyártónál, és az M-es méret is valamivel.
Amit írtok, ezek alapján (és szerintem is, hasonlítva az általam eddig próbált nem sok, de 1-2 fully adataival) úgy tûnik, hogy Canyonból M-es lehet a méretem.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Összezavarodtam. Canyon-féle Perfect Position System szerint M-es a méretem Nerve xc-bõl, de módosítok plusz 1 cm-t a Torson length-en és már L-es. :-> Ez a száznyolcvanöt centi elég lökött egy magasság, pont a határon voltam vele a Meridámnál is. Utóbbi a rövidebb felsõcsõ miatt L-es lett de a Nerve gyanús, M-ben tényleg jó lehetne.
(Jó lenne Canyont kipróbálni mindkettõt úgy, hogy nem kell németekhez utazni!... Tudom utópia, de hát akkor is, 'igény az vóna rá')
Na segáz!
2011-es kínálatban lévõ Nerve XC-rõl találtalok infót a neten? A canyon.com-os rövid, pár mondatos összefoglalót azt láttam az Eurobike2010 fõmenü alatt a Mountainbikes 2011 részben. Remélem a Sparbuch programjuk végén felkerül a 2011-es kínálat! (Mondjuk 12-ével, mert okt. 11-ig tart ez a kiárusítós móka)
(Sorry a monológér') :->

a 2006os, Mes nerveEs-em 590-600körüli felsõcsõvel bírt. 70es stucnival is hosszúnak éreztem(178centi vagyok). bár azt azért hozzátenném, hogy most egy Ses, 545ös hosszúságú vázat használok 100as stucnival. és így kényelmes..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en is 185 vagyok, de inkabb az meset vennem (590-600 szokott az idealis lenni). vagy az lesen stucnit cserelsz (mekkora?). ez szerintem nem az a bringa, amin fekudni kellene.

ps: bar ahogy elnezem, a mostani cangam is 617, es kibasz jo geoja van :D igaz, csak 90es a stucni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Összezavarodtam. Canyon-féle Perfect Position System szerint M-es a méretem Nerve xc-bõl, de módosítok plusz 1 cm-t a Torson length-en és már L-es. :-> Ez a száznyolcvanöt centi elég lökött egy magasság, pont a határon voltam vele a Meridámnál is. Utóbbi a rövidebb felsõcsõ miatt L-es lett de a Nerve gyanús, M-ben tényleg jó lehetne.
(Jó lenne Canyont kipróbálni mindkettõt úgy, hogy nem kell németekhez utazni!... Tudom utópia, de hát akkor is, 'igény az vóna rá')
Na segáz!
2011-es kínálatban lévõ Nerve XC-rõl találtalok infót a neten? A canyon.com-os rövid, pár mondatos összefoglalót azt láttam az Eurobike2010 fõmenü alatt a Mountainbikes 2011 részben. Remélem a Sparbuch programjuk végén felkerül a 2011-es kínálat! (Mondjuk 12-ével, mert okt. 11-ig tart ez a kiárusítós móka)
(Sorry a monológér') :->

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

reménykedtem,hogy az õ 54-es méretük máshol 56 felsõcsõ :D

Illetve az 54-es vázuk annyi,mint a Cube-nál az 56.Jövõ héten Cube próba..

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

off

egyszer mikor még számítógépkupec voltam, egy kollégám mondta hogy "mióta a számtechben dolgozom, hiszek a csodákban" :)

on

én nem,megtudtam,hogy nem jó méret az outletes váz :/

reménykedtem,hogy az õ 54-es méretük máshol 56 felsõcsõ :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

köszi a linkedre bejön,ha külön nyitom meg az oldalt,nem aktív nekem :(

off

egyszer mikor még számítógépkupec voltam, egy kollégám mondta hogy "mióta a számtechben dolgozom, hiszek a csodákban" :)

on

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

ja azt nem szoktam nézegetni, tudod csak a kerékpárok érdekelnek :)

de az ideik ott vannak szintén

Canyon | Rennrad | Ultimate AL Frameset Evo

köszi a linkedre bejön,ha külön nyitom meg az oldalt,nem aktív nekem :(