Jelentkezz be Regisztrálj
Canyon
Posted 2011. September 25. - 10:39
ha alacsonyabb lennek, nem hiszem, hogy 29ert valasztanek, es 100mm rugout felett sem.
Posted 2011. September 25. - 08:42
Olvastam, hogy 29er-bõl kb. 1 számmal kisebb a jó.
Nekem most egy 16.5"-os 26-os van amit a 174es magasságomhoz egy picit kicsinek érzek. Mondjuk így a "falon" is felmegyek vele, lefelé viszont -kis túlzással- folyton át akarok esni a kormányon. Egy szó mint száz, remélem megtartják a mostani méreteket és akkor lehet pont jó lenne a 16.5"-es méretû 29er.
Posted 2011. September 24. - 20:27
Posted 2011. September 24. - 15:41
Posted 2011. September 23. - 07:11
Posted 2011. September 22. - 21:46
Más. Nerve AM úgy látom, még nem kap X-12-t. Tibor Simai speckó gépérõl került fel a pár kép a pofakönyvre.
Posted 2011. September 22. - 21:34
26osbol a 8as 1500, a 9es 1800. gyanitom ennel lesz egyket szaz euroval dragabb.
Posted 2011. September 22. - 21:22
"Very soon into the ride it became clear: This bike is built for maximum propulsion and speed. With the slightly long effective top tube, the low front and the steep seating angle, the bike simply begged to be ridden all out fast … very fast. Among all the bikes of that day, the Grand Canyon for me has been the fastest accelerating and speed loving bike of them all."
Can(y)on. You can. :-)
Posted 2011. September 19. - 08:52
Ha sok a strive,akkor a nerve am is jó választás lehet,ráadásul az 500 euroval olcsóbb is,mint a strive. Hamarosan jönnek a jövõ évi gépek,mert már szinte mindent eladtak. A jövõ évit hátha már x12-es tengellyel adják.
A Juicy 7 pedig elég erõs kéne,h legyen. Ha nem,akkor a tárcsa kicsi a súlyodhoz,v a fékpofával van gáz. Szerintem.
Posted 2011. September 18. - 14:55
Lett volna olyan felszereltségû torque,amin nem változtattam volna,csak arra nem volt elég a pénzem. Anyagi megfontolásból lett ez az építkezéses játék(mondjuk imádok én is építeni!!!! ).
Úgy cakk-pakk kb 4-500 ba lehetett a gép.
Tudom ajánlani ezt. Szerintem ennek is rendben van az ára is és a felszereltsége is. De nézni kell a kiárúsítást is,mert az én torque-met is 200 euroval olcsóbban árulták a múlt héten.
Canyon | Mountainbikes | Strive ES 7.0
Mik az elvárások és mennyit szánsz rá?
Igen, nálam is elsõsorban anyagi oka van. Nekem bõven elég lenne 140-150 mm rúgóút, ahhoz is még ügyesednem kell, hogy rendesen kihasználjam- a Strive is nagyon jónak néz ki, viszont nekem az már talán kicsit sok. Az alapja- már ha lehet ilyet mondani egy váz nélküli alkatrészhalmazra- már megvan: 2008-as 140-es Talas RLC, XT hajtás-váltás, Novatec-DT Champion-Single Track kerekek, Avid Juicy 7-es fékekkel- ezek helyett is lehet kellene vmi erõsebb. Ez eddig kb. 125e körül van, egy jó váz kellene még hozzá és sztem mind anyagilag, mind minõségileg jó kis bringa lesz belõle a végére.
Ha a mászás is fontos, az egyszerûbb Nerve XC tökéletes lehet, útállítás nélküli teleszkóppal és fix nyeregcsõvel. Esetleg Nerve AM a 150mm rugóúttal, állítható utas villával. Kõkemény AM-géphez pedig a Strive dukál, állítható nyeregcsõvel és állítható utas villával.
Forest gépe már inkább Enduro/Park ride/Freeride vonal, azaz igazi lejtõzõs masina. (De elég jóféle!:-)
(Ha még a 2011-es modellek közül szeretnél vásárolni, akkor érdemes sietni, mert jópár modellbõl alig-alig, vagy egyáltalán nincs már készleten és nem rendelhetõ.)
Reggel tekertünk egy barátommal a környéken, neki 2009-es Nerve AM vázra építgetett gépe van, egy élmény azzal is menni. Meg hát nagyon dögösen néz ki, lehet én is amellett kötök ki végül. Köszönöm a tippeket!
Posted 2011. September 17. - 19:56
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. September 17. - 18:18
Úgy mindent egybevetve a komplett gépre gondoltam.
Én vmi trail\AM masinát próbálok összeboltolni éppen, lehetõleg minnél olcsóbban. Mennyivel egyszerûbb és gyorsabb lenne, ha besétálhatna az ember a boltba, rábökne egyre, aztán kompletten vinné... bár akkor meg elveszítené ezt az építgetõs, seftelõs varázsát az egész.
Ha a mászás is fontos, az egyszerûbb Nerve XC tökéletes lehet, útállítás nélküli teleszkóppal és fix nyeregcsõvel. Esetleg Nerve AM a 150mm rugóúttal, állítható utas villával. Kõkemény AM-géphez pedig a Strive dukál, állítható nyeregcsõvel és állítható utas villával.
Forest gépe már inkább Enduro/Park ride/Freeride vonal, azaz igazi lejtõzõs masina. (De elég jóféle!:-)
(Ha még a 2011-es modellek közül szeretnél vásárolni, akkor érdemes sietni, mert jópár modellbõl alig-alig, vagy egyáltalán nincs már készleten és nem rendelhetõ.)
Posted 2011. September 17. - 18:00
Úgy cakk-pakk kb 4-500 ba lehetett a gép.
Tudom ajánlani ezt. Szerintem ennek is rendben van az ára is és a felszereltsége is. De nézni kell a kiárúsítást is,mert az én torque-met is 200 euroval olcsóbban árulták a múlt héten.
Canyon | Mountainbikes | Strive ES 7.0
Mik az elvárások és mennyit szánsz rá?
Posted 2011. September 17. - 17:25
Én vmi trail\AM masinát próbálok összeboltolni éppen, lehetõleg minnél olcsóbban. Mennyivel egyszerûbb és gyorsabb lenne, ha besétálhatna az ember a boltba, rábökne egyre, aztán kompletten vinné... bár akkor meg elveszítené ezt az építgetõs, seftelõs varázsát az egész.
Posted 2011. September 17. - 14:32
A kerékszettre gondolsz vagy a komplett gépre?
A gép korábbi adatait és költségeit leírtam egy oldallal korábban a 262-es hozzászólásban.
http://forum.bikemag...tml#post1114550
Annyi változott ehhez képest,hogy a nyerget is eladtam még egy tizesért. A gyári kerekeket meg kicentírozom és utána eladom.
A többi kiegészítõ már megvolt. Az elsõ agyat használtan vettem 7 vagy 8 ezerért,a hátsót újonnan vettem webshopból, a küllõket apróhírdetésben találtam újonnan 180/db áron, a felniket, a küllõanyákat és a fûzést meg még nem fizettem ki és nem tudom,h mennyibe fog nekem kerülni. De a felninek asszem 5-6 ezer darabja kb..
Posted 2011. September 17. - 12:07
16,4 kg az új kerékszettel.
Szépséges.
Meg szabad kérdezni, mennyibõl sikerült kigazdálkodni?
Posted 2011. September 16. - 22:21
Posted 2011. September 11. - 07:58
off, de az intense is csinált 29est a tracerból. és tetszetõs.
az lehet, de nekem nem kene a 140et mozgo stumpi pont volt jo a 26os kerekkel, ahogy volt. szeretem a 29est, de oda igy utolag sem raknek. egy anthemet kiprobalnek szivesen, de annyira jo tud lenni a merev kiallva is terepen, hogy baromi keves helyen jonne ki az elonye. most siman megyek pl a ket nyomvaju kozott a fuvon, egyedul talan az erosen zsombekos helyen hianyzik, ha tekerni kell.
Posted 2011. September 10. - 20:48
en nem raknek 100mm feletti bringaba 29ert - jo vele baromira tekerni, de azert megiscsak egy nagyobb es nehezebben kezelheto konstrukcio. pl specinel az epicnel siman el tudnam kepzelni, de a stumpinal mar nem.
off, de az intense is csinált 29est a tracerból. és tetszetõs.