Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

merev gepre nem biztos, hogy olyan jo az x12...

Miért is?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

forest: merev gepre nem biztos, hogy olyan jo az x12...

Miért? Tudtommal egyre több gyártó áll rá mereveknél is. Fõleg egy 29er-nél szerintem nem elvetendõ. :)

Tényleg X12-es a hátsó agy, lemértem most tolómérõvel a tengelyt.

Láthattál arra fel, edzésre odafele néha megyek a körúton, vagy a budai oldalon a bringaúton.
Lehet szó egy együtt tekerésrõl késõbb, most kicsit hikomat vagyok sajnos.

Nem gond. Egyenlõre nekem is nyakamon a vizsgaidõszak,de nyáron hátha lesz rá idõnk. :)

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

terralogic milyen? :) hogy szuperal? milyen osszehasonlitasi alapod van? engem mindig lebeszelnek rola, hogy nem mozog szepen a nyiltfurdoshoz kepest, pedig sok racio lenne benne egy merev vaz mellett.

kerek sulyat nem merted le?

Terralogic jónak tûnik, de még keresem a jó beállítást, nincs sok tapasztalatom ez ügyben. Geri szintén fox telós fullyját próbáltam, Õ meg próbálta az én gépem, ha feltûnik szerintem mond egy rövid véleményt a telóról.

Sajnos csak így mértem:
Elsõ felni féktárcsával (180): 1152g
Hátsó felni tárcsával (160), sorral: 1743g

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Üdv a klubban! ;)
Látom neked se mentek zökkenõmentesen a dolgok.
De a végeredmény beautiful! :)
A hátsó agy nem x12-es?

Lehetséges,h láttalak téged a Wesselényi utca környékén a körúton tekerni ezzel a csodamasinával?
Valamikor nem lenne kedved egyet tekerni megspékelve egy rövid gépcserével? ;)

Tényleg X12-es a hátsó agy, lemértem most tolómérõvel a tengelyt.

Láthattál arra fel, edzésre odafele néha megyek a körúton, vagy a budai oldalon a bringaúton.
Lehet szó egy együtt tekerésrõl késõbb, most kicsit hikomat vagyok sajnos.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Grand Canyon AL 9.9
...
Fekete pont a canyonnak, hogy az egyik fékbõl a piros eltartó (pad spacer) hiányzott, illetve rendeltem egy pótalkatrészt, ami szintén hiányzott. Panaszlevél után ingyen küldték a pótalkatrészt, a piros pad spacer helyett pedig a fékbetéthez küldtek egy fémalkatrészt. Így még mindig keresek Avid pad spacert, akinek van felesleges szóljon :)
...

Már-már hagyománnyá válnak itt a fotós, alaposan kirészletezett és bõ lére eresztett írások; köszi a beszámolót, szuper a bicaj és sok-sok ezernyi problémamentes km-t kívánok vele! ;-)
Avid pad spacer-bõl egyiket mi sem találtuk tavaly, akkor azt hittem, nem küldtek. Aztán egy fél évre rá átnéztem a dobozt és meglett, még szállítás közben eshetett csak ki és beesett az egyik kartondarab alá.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
terralogic milyen? :) hogy szuperal? milyen osszehasonlitasi alapod van? engem mindig lebeszelnek rola, hogy nem mozog szepen a nyiltfurdoshoz kepest, pedig sok racio lenne benne egy merev vaz mellett.

kerek sulyat nem merted le?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Üdv a klubban! ;)
Látom neked se mentek zökkenõmentesen a dolgok.
De a végeredmény beautiful! :)
A hátsó agy nem x12-es?

Lehetséges,h láttalak téged a Wesselényi utca környékén a körúton tekerni ezzel a csodamasinával?
Valamikor nem lenne kedved egyet tekerni megspékelve egy rövid gépcserével? ;)

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Grand Canyon AL 9.9

Bevezetés:

Régóta tartozom ezzel a beszámolóval, így most megejtem.

Tavaly év vége óta nézegettem a 29er bringákat, szóba került 2011-es Giant XTC 29er, de mikor rendeltem volna, már nem volt a méretemben, a 2012-es változat pedig ár / érték arányban sokkal rosszabb volt.

Így a választás a Grand Canyon AL 9.9-re esett, sajnos szállítási idõnek 2012 / 15. hét volt megadva, de gondoltam, hogy addig úgyis fõleg a görgõé a szerep, nem akkora gond. Februárban rendeltem meg a gépet, március 30-án jött meg délelõtt, a csomagkövetésnek hála szabadságon voltam épp :)

Kicsomagolás:

A canyon egy bikeguard nevû dobozban jön, ezt kötelezõ megrendelned a canyontól, mert csak így garantálják, hogy sérülésmentesen kapod meg a bringát. A kormányt vissza kellett szerelni a vázra, de a fékkar és váltókar már fel volt szerelve a kormányra (matchmakerrel van felrakva a váltókar és a fékkar, egy bilincsel, piros pont). A kereket csak a helyére kellett rakni, illetve be a nyeregcsövet, fel a pedált, és kész.

Fekete pont a canyonnak, hogy az egyik fékbõl a piros eltartó (pad spacer) hiányzott, illetve rendeltem egy pótalkatrészt, ami szintén hiányzott. Panaszlevél után ingyen küldték a pótalkatrészt, a piros pad spacer helyett pedig a fékbetéthez küldtek egy fémalkatrészt. Így még mindig keresek Avid pad spacert, akinek van felesleges szóljon :)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Úgy látszik türelmetlen voltam, és képek készítése helyett felmentem a Hármashatár-hegyre. Bár lehet, hogy ez a kép még csak az elsõ tesztkör után készült, amit a közeli erdõben nyomattam.

Az eredmény:

Feltöltött kép

Teszt:

Technikai adatok:
Villa: FOX 32 Float 29 FIT Terralogic
Elsõ váltó: SRAM X0
Hátsó váltó: SRAM X9
Fék: Avid elixir 7 carbon
Meghajtás: 2x10 truvativ (36/22)
Felni: DT Swiss X1800 29" (ez elvileg valami canyonnak felni, DT 370 SL agyakkal).
Gumik: Rocket Ron / Racing Ralph Evo 2.25"
Súly: 11,3 kg

Nincs túl sok összehasonlítási alapom, ez elõtt egy olcsóbb Fuji gépet hajtottam, igaz lecseréltem rajta a felniket és a féket. Ezen kívül volt alkalmam kipróbálni Geri cannondale fullyját párszor. A canyon eddig párszáz km-et kapott, de azon belül volt sima terep, köves lefelék, sár, esõ / szakadó esõ.

Elõször is le kell szögezni, hogy a 29es bringa jó élmény. Nekem a magasságom (190cm) miatt is jó, de nagyon szépen lehet felfelé menni mindenféle gyökeres, kisebb köves emelkedõn. Általában a pulzusom szab határt ilyenkor a nagyobb emelkedõk legyõzésénél, nem a technika. Plussz érdekesség, hogy terepen többször kellett fékeznem az elõttem haladó 26-os bringák miatt, mert a 29er egyszerûen jobban gurult (tekerés nélkül, kb hasonló súlyú emberekkel, persze itt a gumi is számít stb).

Lefelé is lehet zúzni, a teló nagyon szépen mozog, a rugóút 90%-át általában kihasználja (bár biztos, hogy a telón még állítanom kell, ahogy a terralogic és rebound beállítás sem a végleges szerintem).
Betonon lefelé nem nagyon lehet már tekerni, kevés a fokozat, de ez olyan kit érdekel kategória.

A fékerõ elég, viszont nagyon utálom, hogy hangos, még beállítás után is valamennyire. Elõtte az Elxirir CR-el nem voltak ilyen gondjaim.

Váltás tökéletes, egyetlen hátrány, hogy a görgõk kialakítása miatt összeszedi a koszt, így elég gyakran kell takarítani a bringát, bár ez persze nem meglepõ.

Amit egybõl cseréltem a markolat, illetve a nyerget szeretném, de még nincs végleges választás (próbáltam már selle italia, fizik nyergeket).

Vennék hozzá egy edzõs felnit, de sajnos nem egyszerû a helyzet, elöl átütõs QR15 agy kell, hátul viszont a DT RWS agy, ami 10mm-es átütõs tengely.

Mindent összevetve elégedett vagyok eddig a bringával, élvezet vele menni. Külön jó dolog, hogy a felszereltség olyan, amirõl nem állandóan azon agyalok, hogy mit cserélnék le, hanem minden olyan amilyennek lennie kell. Ár / érték arányban szerintem kiváló ez a masina.

Mai fotók:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Psysoul-nak megjött :) Tõle.

Te errõl honnan tudsz? :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Hétvégén a Canyon leszállított jópár bringát MO-ra. Köztük 29er-eket is :)

Te errõl honnan tudsz? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
akkor varjuk a beszamolokat :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Hétvégén a Canyon leszállított jópár bringát MO-ra. Köztük 29er-eket is :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Mostani, azaz 03/2012 Bike Magazinban van 29er hardtail összehasonlító teszt 12 bicajjal, köztük Canyon Grand Canyon AL 8.9. Nem nyerte az összehasonlítót ugyan, de elég jókat írnak róla. (Sajnos scannelni még mindig nem tudok...:-/)

Ingyen letölthetõ a pont táblázat. Jól szerepelt. Lefelébe nem annyira, de alapvetõen jól.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Mostani, azaz 03/2012 Bike Magazinban van 29er hardtail összehasonlító teszt 12 bicajjal, köztük Canyon Grand Canyon AL 8.9. Nem nyerte az összehasonlítót ugyan, de elég jókat írnak róla. (Sajnos scannelni még mindig nem tudok...:-/)

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

valahol mar lattam rola tesztet... mert az remlik, hogy nagyon "racer" geot irtak.

Elolvastam én is a cikkeket, amiket meglehet találni. Egy-két helyen ki is próbálták, elég jókat írtak a ride testnél:

demo day
canyon 29er

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
valahol mar lattam rola tesztet... mert az remlik, hogy nagyon "racer" geot irtak.

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

11-12. héten kezdik kiszállítani a 8.9-et legelõbb, szerintem egész Európában csak pár kivételezettnek lehet. ;-) Március végére jöhetnek az elsõ tulajdonosok beszámolói, illetve a jövõ hónapi német Bike-ban vagy Mountainbike-ban úgy rémlik, lesz tesztje valamelyik modellnek.

Tényleg...sikerült ezt teljesen elfelejtenem :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Van esetleg valakinek 29er canyon bringája, amit ki tudnék próbálni?

11-12. héten kezdik kiszállítani a 8.9-et legelõbb, szerintem egész Európában csak pár kivételezettnek lehet. ;-) Március végére jöhetnek az elsõ tulajdonosok beszámolói, illetve a jövõ hónapi német Bike-ban vagy Mountainbike-ban úgy rémlik, lesz tesztje valamelyik modellnek.

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Van esetleg valakinek 29er canyon bringája, amit ki tudnék próbálni?

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
A legutóbbi update óta kihipóztam a teleszkópot. Cserebere adtam vettem , aztán fehér lett.
Visszakerültek a Nobby Nic-ek is (mivel elkészült a második bringa , így ez végre teljes egészében terepre való) és leszedtem a mûanyagot a sor mögül.
KÉP, KÉP
szeretnék még egy fehér szarvat ami nem hosszú és picit hátrafelé is nyúl , de nem találtam olyat ami tetszene...

A morcos.