Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3139 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Csak infó: jövõre, 2013-ban nem csak új karbon Nerve XC CF lesz és karbon Canyon CF 29er, hanem lesz egy 110mm rugóutas "Nerve AL 29" össztelós. Induló ára 1799 EUR, full Fox CTD, 2x10-es rendszer, stb.

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

Miért nem nyerõ?Amúgy nem csapágyhoz fogatottakkal szerel a canyon,hanem E-type rendszerrel,konzolra!
Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon CF Frameset

már meg oldotam!
meg vetem és jöt vele váltó is és igy már jó
de azért elég nagy kicseszés hogy direkt ovál a csõ hogy csak E-type mehessen rá

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

hali

Canyon Grand Canyon F8 vázra fel lehet tenni normál bilincses elsõ váltót is?
mert képeken a csapágyhoz fogatottak vannak az meg nem nyerõ

Miért nem nyerõ?Amúgy nem csapágyhoz fogatottakkal szerel a canyon,hanem E-type rendszerrel,konzolra!
Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon CF Frameset

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a karbonvaz nem erosebb ilyen tekintetbol, mint egy vekonyfalu alu? bar biztos tudjak mit csinalnak.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

ezt ertem, de egy sulyorientalt bringanal nekem eleg felesleges kiegeszitonek tunik - lehetne meg ilyesmiket a bringara aggatni par helyen, de megsem teszik.

egy karbonvázat nagyobb erõhatásra adott esetben simán ki tud lyukasztani, nem beszélve csak a sima mélyebb sérülésekrõl. egyáltalán nem nevezném felesleges kiegészítõnek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ezt ertem, de egy sulyorientalt bringanal nekem eleg felesleges kiegeszitonek tunik - lehetne meg ilyesmiket a bringara aggatni par helyen, de megsem teszik.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
1. Menet közben ha csak ennyire elfordítod a kormányt, már rég elestél
2. cserébe vázba nem üt bele a vék- és/vagy váltókar
(3. ha szállításnál beljebb kell mégis forgatni a kormányt, maximum lecsavarozod)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

De miert nem lehet a kormanyt tovabb forgatni?

Azért, hogy ne verje szét a felsõcsövet a váltókar vagy a fékkar bizonyos vázméreteknél.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,142 posts
milyen gyakran szoktad ennél jobban alászedni?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
De miert nem lehet a kormanyt tovabb forgatni?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

120-at mozgó am/xc trail-be mindegy minek hívjuk, a crossmax slr elég karcsú lesz. vagy megint el lehet mondani hogy az enyém 12 centi, csak kihasználni nem tudom.. :)

Az alap verziót Crosstraillel szerelik, aztán Crossmax ST és a 2 db SLR-el szerelt jön. A 2 db SLR-es szerintem is meredek... Az viszont komoly, hogy az induló modell is gyakorlatilag tubeless-es. A hátsó felfüggesztés nekem elég fura, ahogy a Cannondale-nél is.
Bõvebben: Canyon 2013: flexende Carbon-Sitzstreben beim neuen Nerve CF
Feltöltött kép

Oh, egy fotó lemaradt (karbon 29er hardtail):
Feltöltött kép

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
hali

Canyon Grand Canyon F8 vázra fel lehet tenni normál bilincses elsõ váltót is?
mert képeken a csapágyhoz fogatottak vannak az meg nem nyerõ

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

120-at mozgó am/xc trail-be mindegy minek hívjuk, a crossmax slr elég karcsú lesz. vagy megint el lehet mondani hogy az enyém 12 centi, csak kihasználni nem tudom.. :)

Kérdés, hogyan megy az illetõ, mennyire tud hatékonyan landolni, ugrálgatni, stb. Ne feledjük, anno SID telóval is nyomták egyesek a four crosst versenyszerûen, pedg a SID sem éppen a merevségérõl híres.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Új verzió a 29esbõl, a 7.9, 1299 EUR árért átütõs (és lehet, hogy 2013-as???) Fox CTD (CTD = Climb, Trail, Descend) teleszkóppal és egész jó kiegészítõkkel: (!)
Canyon | MTB | Grand Canyon AL 29 7.9

Na végre. Alakul ez. De nekem jöhetne egy 6.9-es inkább 1000 euro alatt. :D Vagy egy váz 600 euroért. :D Miért érzem úgy,h erre még várnom kell? :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Én 190cm vagyok, szerintem neked az M-es reális lehet. Megnézheted a canyont valamikor, írj pm-et.

én 185 vagyok, de nem igen vennék M-eset. Írtam nekik külön, leírva minden adatom és õk is azt mondták, hogy az L-es szerencsésebb lenne. De hát ki kell próbálni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Pontosan, a CTD-vel csak feltalálták azt a spanyolviaszt, amit a Specinél már egyszer rákentek a népre. Arról amiket olvastam, nos, remélhetõleg megbízhatóbb lesz! ;-)
.

itt ugyan off

de a történeti hûség kedvéért ezt a sponyol viaszt már 2005-ben feltalálták, RP3 nak hívták, más kérdés hogy nem igazán sikerült (nem volt igazán érezhetõ különbség a 3 állás között, cserébe sokkal szebben mozogtak mint a mostani rp2(3)). azok voltak az elsõ lokolva is picit (elvileg, igazából nagyon) mozgó tagok. (bizonyos vélemények szrint azért mert sokan ferlejtették zúzás elõtt zárva a tagot, amit nm feltétlen viseltek jól). aztán a 2010-es (?) rpl is tudta ugyanezt, (következõ évben már kemény lock volt) olyat nem próbáltam szal nem tudom hogy sikerült. ebbe a ct-be meg még berakták azt a -sztem felesleges- ficsõrt hogy valamelyik pp állás még további 3 állásal rendelkezik.

1ébként alapban jó megoldásnak tartom (írtam már sok éve hogy szvsz az rp3 lenne e legjobb ha mûködne. azért egy köves emelkedõn hasznos tud lenni egy ilyen köztes állás amikor nem kell hintáznia, de a minimál mozgásnál picit több jól jön)

on

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Pontosan, a CTD-vel csak feltalálták azt a spanyolviaszt, amit a Specinél már egyszer rákentek a népre. Arról amiket olvastam, nos, remélhetõleg megbízhatóbb lesz! ;-)
Nyeregcsõ az a Reverb stealth, csövön belül fut itt is a kábel, amit a többi gyártóhoz hasonlóan, akik támogatják ezt, a BB alatt/mellett/(felett?) vezetnek be, mint a Treknél és Scott Genius LT-nél.

Vaskos fejcsõ, alsócsõ csatlakozás fel sem tûnt eddig, biztos sok Ghostot meg Haibike-ot láttam mostnanában! :-) Elõbbiek még az aluvázakat is ilyesmire csinálják. Azért megszoknánk ezt sokan, ha nagyon muszáj, maradjunk abban... ;-) Egybéként meg 69-rõl 69.5 fokra változott, azaz meredekebb lett egy kissé a fejcsõ szöge, ami kicsit a mosta trendek ellen megy (laposabb fejcsõszögek).

Aztán a hátsó felfüggesztésre nem is érkezett komment? Megérne egy misét pedig a Trek-féle floating/ABP-koppintós, kicsit Felt-es, kicsit Cannondale-es hátsó forgáspont nélküli rendszer, amilyet eddig maximum 100mm-t mozgós bicajon láttunk. Na nekem ez a legfurább rajta. Az összkép mondjuk elég jó, igaz, az árát is megkérik majd, még ha olcsóbb is lesz úgy egy jó ezressel, mint a többi nagy gyártó karbon csúcsgépe. ~4500 EUR így, ahogy a képen látható.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
probaltam ennek a ctdnek utana olvasni, de tagnal mukodesre engem teljesen a triadra emlekeztet (lock-propedal-open)... ami elonyet latom, hogy ugyanazt megcsinaltak karokkal integracioban, mint a scott scalenel. a nyeregcsovel egyutt teszteltek, a tesztelok is agaltak ellene, hogy ennyi kallantyu (fekkarok, valtokarok, tag-telo kar, nyeregkar) kicsit sok a jobol :)

a carbonos csodarol: a nyeregcsonel is belul fut a kabel? masnal nem nagyon erdekel, de itt par csak praktikum szempontjabol is szep.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

CTD az, amit írtam, egy tekerentyûvel 3 módot választhatsz vele: Climb, Trail és Descend, attól függõen, hogy haladsz. Felfelé Climb, síkon, ösvényen Trail, lefelé Descendbe tekered. Igen, ez a 29-es piszkosul jó áron van!

...és íme, a karbon csoda: [Canyon Nerve CF 2013]

Hadd engedjek magamnak egy rendkívül szubjektív hozzászólást: ez a homlokcsõ-alsócsõ csatlakozás rondább nem is lehetne. Ott a kecses, szép, vékony támvilla, láncvilla, felsõcsõ, s ehhez hozzácsapnak egy ilyen rondaságot? Hát tervezõ az ilyen?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

hu ez tenyleg eleg jo vetel :) a hatso resz is atutos. 29er crossriderol nem is hallottam... nem lehet tul konnyu, lehet vagy 2100g.

ez a ctd mi? olyan mint a propedal? a youtubeon kormanyrol allithato tagok meg villak vannak.

CTD az, amit írtam, egy tekerentyûvel 3 módot választhatsz vele: Climb, Trail és Descend, attól függõen, hogy haladsz. Felfelé Climb, síkon, ösvényen Trail, lefelé Descendbe tekered. Igen, ez a 29-es piszkosul jó áron van!

...és íme, a karbon csoda: Live vom Canyon Launch: Canyon Nerve CF 2013
Mégsem 29-es volt talán, amit láttam, "csak" egy sima 26-os. :-)

Feltöltött kép

Azért akad itt 29er is persze, "csak" merev:
Feltöltött kép