Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Canyon | Bikes / Shop

Hát izgultam az Nerve29 szín miatt,de nem volt miért :(

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Canyon | Bikes / Shop

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Az enyém így nézett ki, szerintem nem vészes... :)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

teljesen rendben van :)

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

lehet, hogy hülye kérdés, de nem fog bugyután kinézni az a vékony 1/8 villanyak a tapered fejcsõben?

Az enyém így nézett ki, szerintem nem vészes... :)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
lehet, hogy hülye kérdés, de nem fog bugyután kinézni az a vékony 1/8 villanyak a tapered fejcsõben?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Igen, szerintem jók lesznek. Közben megtaláltam a gyári Acros fejcsapágynak is az adatlapját: http://www.acros.de/...s/32.00.500.pdf

ez jó, köszi szépen! küldöm tovább a srácnak.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Igen, szerintem jók lesznek. Közben megtaláltam a gyári Acros fejcsapágynak is az adatlapját: http://www.acros.de/...s/32.00.500.pdf

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

De az jó, amit javítottam, az csak arra az esetre vonatkozik, ha esztergályossal szeretnél csináltatni az 1 1/8-os villanyakra kúpos gyûrût.

ja, értem. most a boltos ismerõsöm megpróbálja elõször az FSA-tól lerendelni, ha az nem lesz jó (mert sajnos általában nem olyat küldenek, amilyet kellene) akkor marad az esztergályos.

köszönöm mégegyszer!

utolsó kérdés:

ez jó akkor felülre:

http://www.amazon.co...ZS44/30 Headset

és alulra:

http://www.amazon.co...r/dp/B004JKGRDG

?

lényegesen olcsóbb, mint az Acros.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
De az jó, amit javítottam, az csak arra az esetre vonatkozik, ha esztergályossal szeretnél csináltatni az 1 1/8-os villanyakra kúpos gyûrût.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Egy dolgot benéztem! Az 1 1/8-os villanyakra helyezendõ kúpos gyûrûnek a belsõ átmérõjének meghatározásánál elnéztem a méretet. A 2012.10-es német bike-ban találtam egy táblázatot arra, hogy mekkora átmérõjû a fejcsapágy alsó gyûrûjének felfekvõ felületénél a nyakcsõ átmérõje. Az újságban 30,015mm-30,075mm közötti értékek olvashatóak, ez alapján a villanyakra való kúpos gyûrû furatának átmérõje 30mm-30,04mm között legyen, hogy viszonylag szilárdan üljön a nyakcsövön, ne forduljon el (persze nem árt majd egy tolómérõvel rámérni a villa nyakcsövére, és ahhoz igazítani a méretet).

kezdek elveszni :)

akkor amit belinkeltél a bike componentsrõl, az nem jó?

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Egy dolgot benéztem! Az 1 1/8-os villanyakra helyezendõ kúpos gyûrûnek a belsõ átmérõjének meghatározásánál elnéztem a méretet. A 2012.10-es német bike-ban találtam egy táblázatot arra, hogy mekkora átmérõjû a fejcsapágy alsó gyûrûjének felfekvõ felületénél a nyakcsõ átmérõje. Az újságban 30,015mm-30,075mm közötti értékek olvashatóak, ez alapján a villanyakra való kúpos gyûrû furatának átmérõje 30mm-30,04mm között legyen, hogy viszonylag szilárdan üljön a nyakcsövön, ne forduljon el (persze nem árt majd egy tolómérõvel rámérni a villa nyakcsövére, és ahhoz igazítani a méretet).

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Nekem is Canyonom volt, 1 1/8-os villanyakkal használtam az alul 1.5-es fejcsapágyat, de ehhez gyárilag járt az 1 1/8-os "adapter" a villanyakra. Egyszer utána néztem, hogy mekkora méretû csapágy szükséges hozzá.
Alulra: Acros Ai-52 IS52/40(30) Steuersatz Unterteil - Bike-Components A képeken látható a 1 1/8-os villanyakra való alsó rész is (2.kép, bal elsõ).
Igazából ilyet viszonylag könnyen tudsz esztergáltatni, az eredeti 1.5-es nyakhoz való alu gyûrûvel elsétálsz egy esztergályoshoz, és azt mondod neki, hogy csináljon egy ugyanilyet, annyi eltéréssel, hogy a közepén a furat átmérõjét kisebbre kell venni. Ennek az átmérõjét úgy határozod meg, hogy a minimum átmérõ 30,336mm (hivatalos FOX spec. alapján). A maximum átmérõt pedig megkapod, ha leméred a villanyak átmérõjét azon a helyen, ahol felfekszik ez a gyûrû. Így megkapod a tûrésmezõ szélességét (a minimum és maximum átmérõ különbsége), és az esztergályosnak nincs más dolga, csak a tûrésmezõ közepére legyártani a furatot, és készen is van.
Felülre: Acros AZ-44 ZS44/28,6 Steuersatz Oberteil - Bike-Components

hálám üldözni fog!

én amúgy eddig ezt találtam a cane creek oldalán:

"Based on the information you have provided, your headset falls within the tapered standard and requires:

Top Headset:

SHIS:ZS44 - 1-1/8" ZeroStack (ZS) Threadless

Bottom Headset:

SHIS:IS52/30 - 1.5" Integrated (IS) to 1-1/8" Conversion"

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Nekem is Canyonom volt, 1 1/8-os villanyakkal használtam az alul 1.5-es fejcsapágyat, de ehhez gyárilag járt az 1 1/8-os "adapter" a villanyakra. Egyszer utána néztem, hogy mekkora méretû csapágy szükséges hozzá.
Alulra: Acros Ai-52 IS52/40(30) Steuersatz Unterteil - Bike-Components A képeken látható a 1 1/8-os villanyakra való alsó rész is (2.kép, bal elsõ).
Igazából ilyet viszonylag könnyen tudsz esztergáltatni, az eredeti 1.5-es nyakhoz való alu gyûrûvel elsétálsz egy esztergályoshoz, és azt mondod neki, hogy csináljon egy ugyanilyet, annyi eltéréssel, hogy a közepén a furat átmérõjét kisebbre kell venni. Ennek az átmérõjét úgy határozod meg, hogy a minimum átmérõ 30,336mm (hivatalos FOX spec. alapján). A maximum átmérõt pedig megkapod, ha leméred a villanyak átmérõjét azon a helyen, ahol felfekszik ez a gyûrû. Így megkapod a tûrésmezõ szélességét (a minimum és maximum átmérõ különbsége), és az esztergályosnak nincs más dolga, csak a tûrésmezõ közepére legyártani a furatot, és készen is van.
Felülre: Acros AZ-44 ZS44/28,6 Steuersatz Oberteil - Bike-Components

azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen kormánycsapágyat vegyek ebbe a nerve vázba, hogy bele tudjam pakolni a régi 1/8-os Reba telóm. rendkívül hálás lennék, ugyanis ez az "apróság" elkerülte a figyelmem :-)

venember, Én is kíváncsi vagyok, de úgy néz ki, hogy még egy darabig az is maradok.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Köszi a fáradtságot, én ezt az infót Canyon oldalán nem találtam meg :)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
~56 mm

a középcsapágyra pedig ezt írja a Yellowstone 29er esetén: BSA 73mm
tehát jó lesz a hajtókar.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Igen, leginkább a középcsapágyra gondoltam :) Amúgy Nobby Nic-re gondoltam, egy kb. szélességet megköszönnék.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Shimano SLX Kurbelgarnitur FC-M675 Hollowtech II Modell 2013 - Bike-Components Ez a hajtókar akkor jó lesz a Yellowstone 29 er -be? 2.35 schwalbe elfér vajon a vázba vagy maradjak inkább a 2.25-nél? Most 2.25-ös rapid rob van de ez elég csirke:confused:

biztos jó bele a kar, csak kérdés milyen középcsapággyal. azt ,ár neked kell megnézened most milyen van benne :)
melyik gumiból akarnál belerakni 2.35öst? nobby nic? racing ralph?
nobby nic-bõl a 2.25-öst is túlzásnak érezném. ennek a szélességét meg tudom mondani ha fontos

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Shimano SLX Kurbelgarnitur FC-M675 Hollowtech II Modell 2013 - Bike-Components Ez a hajtókar akkor jó lesz a Yellowstone 29 er -be? 2.35 schwalbe elfér vajon a vázba vagy maradjak inkább a 2.25-nél? Most 2.25-ös rapid rob van de ez elég csirke:confused:

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen kormánycsapágyat vegyek ebbe a nerve vázba, hogy bele tudjam pakolni a régi 1/8-os Reba telóm. rendkívül hálás lennék, ugyanis ez az "apróság" elkerülte a figyelmem :-)

venember, Én is kíváncsi vagyok, de úgy néz ki, hogy még egy darabig az is maradok.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

minek vársz õszig? most nem adja oda? :D

:)
Dehogynem, csak szelesebb kormanyt tennek ra atmenetileg, spd-t, noi helyett ffi nyereg, s mig hasznalja, sok ido atszerelni es vissza. Meg a villan is gondolkodom, reba helyett az atutos x-fusion, van tapered atalakitom hozza Acros. Pedig mar tobben ajanlatot tettek ra, megvennek:) ;)