Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

mert Rabbit ismeri azokat az ösvényeket :D én meg nem tudtam menni... :(

az biztos, hogy a helyismeret is komoly szerepet játszott benne. meg az is, hogy két hónapja nem ültem bringán :) sajnáltuk, hogy nem tudtál jönni. remélem legközelebb összejön!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
mert Rabbit ismeri azokat az ösvényeket :D én meg nem tudtam menni... :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Menettapasztalatokra leszek kíváncsi, hogy tetszik az Anthem után a nagyobb rugóút, fõleg az érdekel, hogy felfelé nem zavaró-e. Engem zavart a Stumpy FSR-nél sajnos.

Megvolt ma a Canyon próbálja és dobtam egy hátast. Nagyon állat a gép. A durva köves lefeléket észre sem vettem, a nehéz köves mászásokon is kiválóan lehetett vele menni mindenen keresztül. A 2008-as, 90-et mozgó vázhoz itt ugye három centivel több a rugóút, de a pogózás kb úgy néz ki, hogy Anthem: Hétköznapi Csalódások koncert, a Canyon meg a bécsi filharmonikusok.

Kistányéron pl annyira összehúzza magát a rugóstag, hogy egyszereûen meg sem mozdul, kb, mint egy merev. Ráadásul sokkal stabilabb is, az Anthemen folyton éreztem egy kis bizonytalanságot, egy kis jobbra-balra ingó mozgást, de ennél ennek nyoma sincs.

Persze Rabbit kollegával még így sem bírtam tartani a lépést, a merevvel tépett úgy lefelé, mint más egy enduroval. A fölfelékrõl meg ne is beszéljünk... De rendes volt, mindig megvárt :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Canyon | Eurobike 2013 | Inflite AL

ez a cx dolog mar nagyon regota piszkalja a csoromet :) vmi varosi-cx szeruseget kiprobalnek, addig lehet veszek vmi olcso fixit.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tl merev 29er eleg elvezetes lefele is :) legalabbis egy xc ossztelos 26osra nem ulnek vissza, felette meg nem erdekel a mufaj. de m-es bringanal tenyleg megfontolando masik kerekmeret.

karakoram: carbonnal azert tobb mozgastered lenne, hiszen az ott kezdodik, ahol a masik veget er. az alapok (vaz + villa) a legfontosabb, a tobbin konnyebben modositasz. a kerek sajna mindig az a tenyezo, amit mar csak akkor tupiroznak, ha mar nincs mas. pedig en inkabb vennek normalis vaz + villa + kerek kombot gyengebb valtassal, mint forditva. a valtas-hajtasnal inkabb sulyra megy a dolog, addig normalisabb alapoknal lehet teljesen mas elmeny bringazni vele.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a tubeless Ready szótól a hideg kiraz, de valószínû 70 kgval az sem akkora paara

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Kela igazad lehet. Egy jól felszerelt bringát keresek aminek alu a váza és 29-es. Nem sok ilyen van Canyon féle ár/érték arnyában. Amit kinéztem annak elég jó a felszereltsége, csak a kerék kérdéses a számomra is. Meg tudnám venni ezt is: http://www.canyon.co...ike.html?b=3171 csak ugye karbon a váza. Annyira nem rossz a DT kerék, a Crossride keréknél pl könnyebb sokkal, a Crossmax már más: DT Swiss - M 1700 Spline<sup>®</sup> 29 Tubeless ready is stimmel. Maradok a top alunál, ha nagyon sz@r a kerék akkor veszek bele egy Crossmax ST-t. Az úgy pont olyan amit elképzeltem. Giant-Cannondale-Specibõl pl még mindig sehol nem lennék ilyen árban azt hiszem...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Akció: Canyon | Sparbuch 2013

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
bizonyos szempontból az a baj, hogy nagyon eltérõ arkategoriak között tepelodsz.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
karakoram: 2 dolog mielõtt bármit is valasztasz:
- 17x centihez kell-e neked a 29er? en mostansag újból járok bringazni, s engem nem gyõzött meg feltétlenül.
- valójában mennyit akarsz költeni? könnyû, erõs, olcsó, 2-t lehet választani, a te esetedre is igaz. a linkelt canyon bringa elég tetszetõs, látszólag elég jól egyben van, viszont en mavicbuzi vagyok, igaz nincs tapasztalatom azzal a kerékkel. tubeless kerék?
ilyen eloelettel en sem vennék ossztelosat, viszont egy megbizhato tubeless kerék szempont lenne. ami a vázat illeti, nekem egy jo karbon picit olcsóbb villával inkább kellene, mint egy alu vaz foxszal taggal, de ezt is neked kell mérlegelni, hiszen nem filléres dolgokról van szó.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Úgy ültem a gép elé, hogy most megrendelem, elbizonytalanodtam :).

Radon Bikes

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Úgy ültem a gép elé, hogy most megrendelem, elbizonytalanodtam :).

Ösztelósat biztosan nem akarok, feleslegesnek érzem a hazai XC ösvényekre. Felfelé szeretek tekerni, 70 kg. vagyok. Jelenleg egy CX bringával megyek MTB utakon, nagy változás lenne egy fully :).

Hosszú távra tervezek, versenyeket látogatnék újra, valamiért nem húzok a karbon felé.

Érveim, meggyõzhetõ vagyok :):
A kinézet alu modellen azért elég jó alkatrészek vannak a hajtástól a fékekig, villáig (szerintem, mibe lehet belekötni?): Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL SLX 29 9.9
A 2000 €-ért kínált karbon az Sram-os, így számomra kilõve, ugyan az a kereke. A kerék nem egy belépõ DT Swiss, kb. Crossmax 29 súlyban van (merevségben biztosan rosszabb, persze az más kategória), mi a gond azzal a kerékkel? (én is Mavic mániás vagyok amúgy, anno Crossmax ST 26", most Ksyrium Elite)
A legolcsóbb karbon felszereltsége vegyes, több mint 2 kg benne a kerék, mindent cserélnék, olyan súlyban van mint a csúcs alu (100 €-val olcsóbb):
Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon CF SL 29 6.9

Rossz súlyban van a kinézet alu? A top-top karbon (CF SLX 29) nincsen 2 kilóval könnyebb mint a top alu.
Ezen gondolkoztam még: Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon CF SL 29 8.9
Ez ugye karbon, 240 000 Ft-ért 1 kilóval könnyebb és a Crossmax kerék....

Hicks

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

szerintem a kolléga sem ma kezdte, szvsz nagyjából tudja mit miért szeretne, és mit miért nem :)

ps. én sem vennék terepre, nem rugozó vázat, de az meg az én fejlövésem.

Lehetett látni, hogy vacillál még anyagok között.

karakoram: ha ennyi pénzt adsz bringáért, ne kapkodd el. én nagyjából 550 ezret nem adnék egy alu 29er-ért, amiben biztosan cserélném a kerékszettet.
Persze, nem tudom, hogy mennyi ideig akarod használni, illetve mik az elsõdleges preferenciáid.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
szerintem a kolléga sem ma kezdte, szvsz nagyjából tudja mit miért szeretne, és mit miért nem :)

ps. én sem vennék terepre, nem rugozó vázat, de az meg az én fejlövésem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Mér nem össztelósat veszel? ennyiért már bõven kapsz 29-esben is.
Canyon | Mountainbikes | Nerve AL 29 7.9

De a magasságodhoz egy 26-os sem rossz.
Canyon | Mountainbikes | Nerve AL 8.0

Én csak akkor vennék merevet, ha az lényegesen könnyebb lenne, mint az össztelós.
Ergo leginkább valami karbont, vagy nagyon spéci alut.
szvsz
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Jól gondolom ha még idén meg akarom kaparintani a kiszemelt kerékpárt akkor gyorsan rendeljem meg? Gyanítom ha a következõ év elejére hagyom akkor nem lesz abból már semmi csak májusban. Visszaolvasva valaki októberi-novemberi rendelésébõl márciusban lett valami.
Ezt néztem ki: Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL SLX 29 9.9
Az egyik ok, hogy nem akarok karbont (arn: az olcsóbb karbon jó ötlet, de ezért elvetettem). Elsõ tárcsát, kormányt, nyeregcsövet (bilincset), stucnit, nyerget fogok cserélni. M-es vázat dobott a rendszer, elvileg pont jó (17.5"). 178 cm, 82 cm belsõ lábhossz. Jó lehet? A 19 nagyon nagy szerintem.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
2 C betûs megfér egy Csárdában :))

Ma az Írottkõtõl nem messze....

Feltöltött kép
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Holhol?

Canyon | Eurobike 2013 | Inflite AL

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Én a CX gépeikre vagyok kiváncsi, fõleg a felsárvédõzött változatra, remélem jó áron mérik õket.

Holhol?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

én megnéztem, de nem látom rajta.
ez a video amire gondolsz?

Canyon | Mountainbikes | Nerve AL 29

erre gondoltam,de lehet benéztem
Feltöltött kép