Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 posts

Sziasztok

Azon gondolkoztam váltanék merevre mivel mostanában inkább túrázok és ennek a márkának van pár gépe ami tetszik.

Az alábbi gépeken dilemmázok : Grand Canyon CF 5.9 , CF SL 6.9 , CF SL 7.9 és a CF SL 7.9 Team .

Súlyban persze leginkább a 7.9 team tetszik a maga 10.2kgjával (már ha igaz ? )de a többi sem vészes .

Mi a különbség a CF és az SL váz között?

Az árkülönbségek indokoltak a felszereltség alapján?

Válaszokat előre is köszönöm

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Tegnap vettem észre, hogy a Nerve AL29-em hátsóváltónál lévő forgáspontjánál eltört a csavar feje. Nincs véletlenül valakinek egy A1038905 számú csavarja? Attól tartok, hogy mire küldenek a Canyontól, az lesz pár hét...

Pár hete szétszedtem a forgáspontokat, mert már olyan retkesek voltak, hogy nem bírtam nézni. Az összeszerelésnél nem téptem meg annyira a csavarokat, hogy beleszakítsam a menetet, nem értem, hogy törhetett el. Ellenben majdnem egy évig rendben volt, csak köze lehet a szerelésnek ehhez..

950sm07: néztem az Aldiban olyan csizmaszárba való műanyag lapokat, de persze hogy nincs. Újabban már vaníliás szójatejük sincs, pedig egyedül az volt iható... Még arra gondoltam, hogy felvágok pár darabra egy neoprén láncvillavédőt, s azt rakok a forgáspontokhoz, hogy ne álljon meg rögtön ott a homok és a por. Vagy egy belső darabot húzok rá, aminek a két végét rögzítem gyorskötözővel. De a középcsapágyháznál lévő forgáspontnál ez kivitelezhetetlen. Oda inkább valami műanyag lap kéne, de nagyon zsúfolt az a rész.

A Decathlonban is kapni már ilyen sárvédő lapokat, szép színesek, különböző helyekre és darabja csak 990 Ft: B'Twin Flash

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

A Canyon esetében a merev vázaknál 100 (S-M)-115 (L)-130 (XL) mm-es a fejcső hossza. A Lefty villa 2 válla között a standard esetben majdnem 138 mm, az XL villáknál 163 mm a távolság. Nekem M-es a vázam, tehát tekintélyes mennyiségű alátétet kellene pakolnom a rendszerbe. Ha a teljes hosszt vesszük akkor még hozzá kell adni a felső váll magasságát és utána már tehetem is rá a kormányszárat :)

Ők nem ma kezdték a Lefty villák nem Cannondale vázakba történő beszereléséhez szükséges nyak gyártását: http://www.project32...ter-tapered.php

Azért ha ebben a topicban nézelődsz van pár ránézésre is fura beállítással közlekedő bringa: http://forums.mtbr.c...-594584-13.html

De persze akad jó is!!  

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Mennyivel? Sok átépítést látni, nincsenek kudarcok, rossz tapasztalatok? Vagy 100e+ elköltése után nem szokták beismerni? :D

Elnézést, nincs agyam guglizni...

Nagyobb a beépítési magassága Lefty-nek.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Így igaz, és gyakorlatilag egy dupla vállas villának is számít.   

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A merev villát értem. De a Lefty-vel mi a bajuk ?

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Nem ahhoz tervezték a vázat, nem tesztelték vele stb. Az hogy garanciát nem vállalnak rá végülis természetes.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Gondolom oldalirányban nem szimmetrikus a terhelés (ütésnél alul balra húz, fölül jobbra).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Marci

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Hozzám is megérkezett a válasz, a Lefty villát sem javasolják egyik modellhez sem (alu/karbon) és "természetesen" garancia vesztéssel jár a használata (ha megtudják :)).  

Egyszer hátha másnak is fontos lehet az információ: megkerestem ezügyben a Canyon-t és a hivatalos válasz az, hogy a vázat nem merev villához tervezték, így nem tudják garantálni, hogy egy merev villával a vázra ható erőknek ugyanúgy ellenálló lesz a váz, tehát a garancia is ugrana merev villával. Kérdeztem azt is, tervezik-e alkalmassá tenni merev villás használatra illetve várható-e merev villás verzió. Erre is nemleges választ kaptam.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Hát, voltak már páran, akik nem hitték el addig, hol járok és hogyan merev villával, míg nem látták... :D

Nekem sem azzal volt a bajom hogy nem mentem el vele bárhol, csak értelmét nem láttam hogy kínozzam magam vele. :) Ami súlycsökkenést hozott az bőven elment azon hogy jobban fárasztott. De kipróbálni jó volt, fél óráig még élveztem is... :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Úgy látszik a mazochisták nem a célközönségük.... :)

Hát, voltak már páran, akik nem hitték el addig, hol járok és hogyan merev villával, míg nem látták... :D

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Egyszer hátha másnak is fontos lehet az információ: megkerestem ezügyben a Canyon-t és a hivatalos válasz az, hogy a vázat nem merev villához tervezték, így nem tudják garantálni, hogy egy merev villával a vázra ható erőknek ugyanúgy ellenálló lesz a váz, tehát a garancia is ugrana merev villával. Kérdeztem azt is, tervezik-e alkalmassá tenni merev villás használatra illetve várható-e merev villás verzió. Erre is nemleges választ kaptam.

Úgy látszik a mazochisták nem a célközönségük.... :)

• zeezoltano likes this

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Akkor most nagyon szeretnek bennünket mert én is megkérdeztem, kiegészítettem a kérdést Lefty használattal is. Ha jön válasz jelzem (már csak a Lefty lehet érdekes). Pedig merev villával is szemeztem.....

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Meg kell kérdezni tőlük de lehet hogy a váz garija ugrana. (Nálam ez nem volt probléma, én nem bírtam a merev villát egy jó hónapnál tovább.)

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

Szép bicaj. Én is azt hittem a CF5.9-et veszed, de így már értem, hogy nem volt szívás neked a tubelessre alakítás. A CrossOne-nal nekem egy rémálom volt, hiába volt kompresszorom, gondolom a CrossRide-al se lett volna könnyebb.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts

Igen, ez a CF SL 6.9. Eredetileg az 5.9 volt a jelölt, aztán rábeszéltek, hogy ha már új bringa, akkor ne kössek kompromisszumot – nyújtózkodtam még egy kicsit. Itt a váz is eggyel jobb, kéttányéros a hajtómű, SLX helyett XT a felszerelés, jobb a kerék. Hogy a RockShox Reba helyett ez a Fox CTD milyen lesz, az még kiderül. Az előző bringán Reba volt - ez mintha finomabban mozogna? A Selle X1 nyereg elsőre nagyon furcsa volt, de mostanra kezdem megszokni. Kicsit keskeny, de talán ennek köszönhető, hogy könnyebben ki tudok menni a nyereg mögé? Bár lehet, hogy ebben az is benne van, hogy itt picivel rövidebb a kormány-nyereg távolság, mint az előzőn?

Olyan kis sárvédőt rendeltem J

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Szép bringák!

mephisoft: szerintem jól döntöttél, hogy a CF SL 6.9-et vetted! Nálam jól működik a Fox villa (ráadásul Terralogic amit itt sokan szidnak), semmi gondom nem volt vele eddig, az 500 km-en bőőőven túl is vagyunk már természetesen  :) . Lefty és Fatty villa után meg minden kotyog és kolbászol....

Lefty-t gondoltam a sajátomba de a rövid fejcső miatt magas lenne a kormány pozíció, nagyon negatív kormányszár kellene a jelenlegihez képest.

Azt a vacak nyeregcső bilincset elfelejthetnék már, én Specialized Phenom nyeregre cseréltem az X1-et.      

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Ez CF SL 6.9, nem CF 5.9, mer korabban mintha azt linkelted volna (:

Es ezen mar ket tanyeros hajtomu van \o/ A 2013-as nerve 7.9-en is az volt, majd utana kovetkezo szerianal mar harmas lett...

Sajnos ez a fox is kotyogni kezd majd kb. 500 km utan, meg biztos jo szaraz is. Nem art szetszedned, es atkenned.

Tennek a vallra valami sarvedot, jo sok koszt tavol tart a becsuszotol, szimeringtol. Canyon is arul a 10 euroert sarvedot, de csak bringaval erdemes, mert csak magaba rendelve draga a szallitas. Egyebkent Mucky Nutz fele, Face Fander. Ez csak azert tetszett jobban a Marsh Guard-nal, mert adnak hozza tepozaras csikot. Bringamosasnal vagy telotorolgeteskor konnyen le lehet szedni, mintha gyorskotozovel lenne felteve. De lehet ilyen mintakat is letolteni, csak talalni kell valami erre alkalmas muanyagot. Sajna me'g nem talaltam ilyet, ami aranylag vekony, hajlekony, de tartja is az alakjat. Pedig kene valami a hatso forgaspontokhoz, mert ott szepen osszegyulik a kosz :/

Es a Sella X1 nyereg, hogy tetszik? En mar nagyon keresem az utodjat, mert a hosszabb turak vegere mindig kenyelmetlen lesz.

Az egyik bicajomon nekem is Selle X1 van és kellemetlenül kényelmetlen egy idő után. A Canyonon az SDG keményebb de mégis kényelmesebb. Ha tudnék tutit nem sajnálnám rá a pénzt de nem egyszerű eltalálni.

Sárvédőt 4L-es mosószeres flakonból is lehet csinálni, de én legutóbb (tavaly) az aldiban vettem csizmaszár kitámasztásához való műanyag lapokat, 6db volt 1000Ft. Szerintem takarításhoz levenni felesleges, jók azok gyorskötözővel felrakva.

17173962159_ecb2f757e0_o.jpg

• zscs likes this

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Itt egy kép

Ez CF SL 6.9, nem CF 5.9, mer korabban mintha azt linkelted volna (:

Es ezen mar ket tanyeros hajtomu van \o/ A 2013-as nerve 7.9-en is az volt, majd utana kovetkezo szerianal mar harmas lett...

Sajnos ez a fox is kotyogni kezd majd kb. 500 km utan, meg biztos jo szaraz is. Nem art szetszedned, es atkenned.

Tennek a vallra valami sarvedot, jo sok koszt tavol tart a becsuszotol, szimeringtol. Canyon is arul a 10 euroert sarvedot, de csak bringaval erdemes, mert csak magaba rendelve draga a szallitas. Egyebkent Mucky Nutz fele, Face Fander. Ez csak azert tetszett jobban a Marsh Guard-nal, mert adnak hozza tepozaras csikot. Bringamosasnal vagy telotorolgeteskor konnyen le lehet szedni, mintha gyorskotozovel lenne felteve. De lehet ilyen mintakat is letolteni, csak talalni kell valami erre alkalmas muanyagot. Sajna me'g nem talaltam ilyet, ami aranylag vekony, hajlekony, de tartja is az alakjat. Pedig kene valami a hatso forgaspontokhoz, mert ott szepen osszegyulik a kosz :/

Es a Sella X1 nyereg, hogy tetszik? En mar nagyon keresem az utodjat, mert a hosszabb turak vegere mindig kenyelmetlen lesz.

Edited by blash, 2015. May 04. - 00:08.