Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Nekem 2014-es 6.9-es grand canyonom van és ahhoz képest az idei, meg főleg a 2016-os konfig jobb lett ugyanazért az árért. 2014-hez képest be kellett áldozni a ritchey kormányt és a selle italia x1 nyerget (amúgy ezzel a nyereggel kínvallatni lehetne) de cserébe shimano-k lettek a fékek, slx a hajtómű és crossone helyett crossride került be a configba, így szerintem a konkurenciát nézve best buy ez a bicaj 1000€-ért.
Én a canyon sajátmárkás iridium kiegészítőivel teljesen meg vagyok elégedve, már ott megvettek kilóra, hogy rozsdamentes csavarokat használnak nem úgy mint az olcsóbb ritchey-kben ahol egy állítás után már csipázik minden csavar feje. Az kicsit zavar, hogy láthatóan idén is hozzányúltak a vázhoz(vázban vezetett váltó bowdenek) hátul mégsem váltottak átütő tengelyre.
Nagyon remélem, hogy 2017-re majd kijönnek az exceed-ből egy kicsit nehezebb, de elérhetőbb áru verzióval is mint ahogy idén bevezették a CF5.9-et, arra szívesen lecserélném a mostani bicajom.

Vegignezve a kinalatot, azt kell mondanom, hogy vege az olcso bringa dolognak, alig egyket modell van, amit vennek toluk:

Karbon 29erek dragak

Alubol a 6.9es viszont kifejezetten kellemes config az araert: 1000 eur, reba, slx-xt mix, alap mavic kerek

Tavaly baromi jo ara volt a legdragabb endurencenak, ultegra, konnyu kerek, karbon nyeregcso, etc, most talan a legkisebbet vennem: 105os szettel 1400ert.

A legdragabb inflite vegulis meg mindig jo ajanlat, de aranytalanul sokat kernek a cx bringakert a piacon. Pl karbonbol inkabb 3000 eur fele tendalna az ar olajos fekkel, amire acsongozom - ennyiert pedig inkabb megvennem az olcsobb alu 29er montit 1000ert, meg a 2000 euros aero radont karbon, ultegra, stb

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Vegignezve a kinalatot, azt kell mondanom, hogy vege az olcso bringa dolognak, alig egyket modell van, amit vennek toluk:

Karbon 29erek dragak

Alubol a 6.9es viszont kifejezetten kellemes config az araert: 1000 eur, reba, slx-xt mix, alap mavic kerek

Tavaly baromi jo ara volt a legdragabb endurencenak, ultegra, konnyu kerek, karbon nyeregcso, etc, most talan a legkisebbet vennem: 105os szettel 1400ert.

A legdragabb inflite vegulis meg mindig jo ajanlat, de aranytalanul sokat kernek a cx bringakert a piacon. Pl karbonbol inkabb 3000 eur fele tendalna az ar olajos fekkel, amire acsongozom - ennyiert pedig inkabb megvennem az olcsobb alu 29er montit 1000ert, meg a 2000 euros aero radont karbon, ultegra, stb

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Canyon a kiegészítőket cserélte saját márkás modellekre többnyire (Syntace, Ritchey márkákról), de az árakon emelt. Ilyen szempontból a Radon már a 2015-ös évben is jobb választás volt. Igaz nagyon rendben vannak a kiegészítők, de én azért cseréltem Syntace-re

Igen, két éve még az alu Grand Canyonokra is jutott Syntace kiegészítő. Bár nekem sincs bajom a Canyon saját márkás cuccaival, csak azért mégis valami sznobizmus, hogy legyen inkább Syntace... Csak kíváncsiságból jó lenne tudni, hogy kivel gyartatják a saját márkas cuccaikat.

Ó, ez a rejtett fékcső vezetés, de legalább hagynák meg a külső tartó szemeket, hogy kívűl is el lehessen vezetni. Ugyanez a hidraulikus fékes országútiknál. Persze jól néz ki, csak ne kelljen leszedni, cserélni.

Ha most vennék bicajt, akkor a Nerve helyett ezt a Radon Skeen 29 9.0-át választanám. Persze tavaly még csak 26"-os Skeen volt... Ez most akcíózva 2100 euró (2500 helyett), ami 300-szal több a Nerve 7.9-nél, cserébe DT XR 1501-ös kerékkel, ami már a jobban reteszelős ratchetes, Flite nyereg, meg majdnem minden XT és Fox távírányító is jutott rá a kashimás telóhoz és taghoz. A rugóstaghoz futó bovden kissé furán kanyarog a kulacstartónál, kárhogy nem a 8000-es XT elsőváltót pakolták rá. Gyönyörű párosítás lenne :DD Nahát, a Skeen 100 29 9.0-n már lentről csatlakozik a távírányító bovdene a tagba, és erre már a ronda 8000-es XT-t pakoltál, a még rondább elsőváltó bovdenezésével.

Kár, hogy a hátsó féktárcsa csak 160-as, illetve, hogy a 160-as tárcsához tervezték a vázat, s adapterezni kell nagyobbhoz, illetve hogy nem tettek bele valami belső bovdenes mozgatható nyeregcsövet. Ja, ennél nem bánom, ha a nyeregcsőben fut a cső (:

A 11,65 kilós súlyban azért kicsit kételkedem.

blash módosította - 2015. augusztus 27. - 21:06

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Canyon a kiegészítőket cserélte saját márkás modellekre többnyire (Syntace, Ritchey márkákról), de az árakon emelt. Ilyen szempontból a Radon már a 2015-ös évben is jobb választás volt. Igaz nagyon rendben vannak a kiegészítők, de én azért cseréltem Syntace-re :)

Sok részlet még nincs, de ők is (Cannondale, Trek is dobott ki komolyabb alu bringákat) újra előszedték az alut. Az én 2014-es top alu modellem után egy kicsit hanyagolták. Nekem ebből a pár képből nagyon tetszik:

https://www.canyon.c...-gc-al-slx.html

Hát a Carbon modellről ne is beszéljünk:

https://www.canyon.c...015/exceed.html

karakoram módosította - 2015. augusztus 27. - 19:39

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://road.cc/conte...isplay-eurobike

azt a túlsúlyos dagadt disznaját!

http://road.cc/conte...c-bike-eurobike

a Diszkós változat jó amúgy.

Kész szégyen, hogy az inflite modellhez már nem adnak sárvédőt! Tavaly lehetett kérni, s szvsz az egy nagyon jó ajánlat volt úgy, 105 szett-tárcsa-sárvédő..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

azt úg szokták. Vagy kicsit belenyúlnak a finishing kitbe, gumikba.. :)

hja, kicsit durva, hogy 2008 kornyeken 1000 eur volt egy "xt" bringa, most meg duplaja.

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

hja, a cube is kapott egy +200g kerekszettet meg +200 eur arcedulat :(

azt úg szokták. Vagy kicsit belenyúlnak a finishing kitbe, gumikba.. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nekem nem szívem csücske a cég, de azért várd meg a többiek jövő évi árait is...vagy számolj rá az idei árakra 10-12%-ot.

hja, a cube is kapott egy +200g kerekszettet meg +200 eur arcedulat :(

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 hozzászólás

hamar meguntad. mi történt?

A hirdetésben is írtam , a fully jobban bejön.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

11013507_1012001222168109_31895859826667

Megérkezett :-)

Szerintem hamarosan kapni fog egy XT fékszettet és egy XT pedált.

hamar meguntad. mi történt?

http://apro.bikemag....en-l304410.html

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Jé, lett tiagrás "outijuk". Nekem még mindig amiatt sír a pofám, hogy pár éve még volt normális geometriájú belépő-olcsó országútijuk, most meg, ha nem nagymama trekkinget akarok, akkor csak az Ultimate széria jöhet szóba.

Az, hgy a stucnihosszt-kormányszélességet ki sem választhatom, meg borzalmas. Nem pofázni akarok, de decens LBS-ekben ezeket szó nélkül cserélik, sőt, a hajtókart is (hossz-áttét..) illetőleg a sort is választhatod.

Testreszabhatóságban csapnivaló lett a Canyon, és sajnos, a festéseik sem tudnak érdekességet kínálni :(

Ja, országútiban a sportosabb vonal felé húznak, gondolom ebben része van a néhány world tour csapat által felkeltett érdeklôdésnek. Amúgy a fô piacaikon nem a belépô cuccok a legkelendôbbek, illetve a belépô szint a németnek nem azt jelenti mint a magyarnak. :) A stucnihosszt rendelés leadásakor lehet kérni, én is azt tettem, hajtókarhossz meg bicajmérettôl függ. Azért itthon a legtöbb boltban néznek rád bután ha más hajtókarhosszt stb. akarsz, de biztos van olyan ahol - többnyire felárért - némelyik dolog megoldható. A Rose pl. más üzleti modellt alkalmaz, ott több a konfigurációs lehetôség, de amíg a legtöbb modell az idény közepére "sold out" addig nem hiszem hogy fog a Canyon változtatni. Gondolom kiszámolták a költség/haszon vonzatát és nem éri meg nekik.

Amúgy egy éve még biztos voltam benne hogy a következô bicajom is Canyon lesz, de a 2016-os felhozatalt látva már nem annyira. Még mindig nem tudom felfogni hogy nem ajánlanak 1x11-es XT-t, gondolom ez a SRAM-al való idén kezdôdött szoros eggyüttmûködés eredménye...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Jé, lett tiagrás "outijuk". Nekem még mindig amiatt sír a pofám, hogy pár éve még volt normális geometriájú belépő-olcsó országútijuk, most meg, ha nem nagymama trekkinget akarok, akkor csak az Ultimate széria jöhet szóba.

Az, hgy a stucnihosszt-kormányszélességet ki sem választhatom, meg borzalmas. Nem pofázni akarok, de decens LBS-ekben ezeket szó nélkül cserélik, sőt, a hajtókart is (hossz-áttét..) illetőleg a sort is választhatod.

Testreszabhatóságban csapnivaló lett a Canyon, és sajnos, a festéseik sem tudnak érdekességet kínálni :(

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

kint vannak a 2016os modellek... hat nem lett olcsobb :(

a tavalyi felhozatal jobb volt ar/ertek aranyban. iden pl a cube kinalt 2000 euroert xts felszereltseggel, konnyu kerekszettel karbon montit, akkor is dragabb volt a canyonnal (2100 remlik), most 2500ert adnak hasonlot canyonek.

outiknal az ultegras endurancebe olcso kerekszett kerult, normalis nyeregcso is ugrott. pontosabban odaadjak 2100ert, ha megis vagysz ra 1700-1800 helyett.

3000 euroert alus cx bringa karbon kerekkel?

remelem ez nem a teljes paletta, mert kezdenek kicsit tulsagosan elszaladni.

Én vártam 1x11 XT-vel szerelt Spectral-ra de az sajna nincs, csak 2x11. SRAM-os verzióban van 1x11 de azt kerülném... Olcsóbb egyik márka sem lesz, max tartják az árat gyengébb cuccokkal.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nekem nem szívem csücske a cég, de azért várd meg a többiek jövő évi árait is...vagy számolj rá az idei árakra 10-12%-ot.

jah, gyanitom, hogy nem csak oncelu a dolog... de a lenyeg, hogy az idei learazott modellekre erdemes lecsapni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a tavalyi felhozatal jobb volt ar/ertek aranyban. iden pl a cube kinalt 2000 euroert xts felszereltseggel, konnyu kerekszettel karbon montit, akkor is dragabb volt a canyonnal (2100 remlik), most 2500ert adnak hasonlot canyonek.

o

Bikertigger módosította - 2015. augusztus 18. - 13:34

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

outiknal az ultegras endurancebe olcso kerekszett kerult, normalis nyeregcso is ugrott. pontosabban odaadjak 2100ert, ha megis vagysz ra 1700-1800 helyett.

3000 euroert alus cx bringa karbon kerekkel?

remelem ez nem a teljes paletta, mert kezdenek kicsit tulsagosan elszaladni.

arn módosította - 2015. augusztus 18. - 13:24

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Nagyon szép, gratulálok!

M-es?

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 hozzászólás

11013507_1012001222168109_31895859826667

Megérkezett :-)

Szerintem hamarosan kapni fog egy XT fékszettet és egy XT pedált.

Stumpy módosította - 2015. augusztus 04. - 17:11

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
  • LocationBP

A majd'nem kész bringán, végül talán nem is oly rossz,sőt...

IMG_20150731_124427.jpgIMG_20150731_124740.jpg

. . .

IMG_2017.JPG

end.re: módosította - 2015. július 31. - 12:54

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Szia Stumpy

Nekem ugyan nem ilyen modellek vannak, hanem 2 alu, de ott a dobozból összerakott súly elég jól közelítette a gyári értékeket, azzal együtt, hogy ezeket gyerekméretre :) (M) szokták megadni, nekem pedig L-XL vázaim vannak.

A vasakat úgy árazzák, hogy szépen, lépésenként csábítgassanak felfelé, általában minél drágábbak, arányaiban annál nagyobb a rárakott cuccok "bolti" ára és a bringához kalkulált ára közötti különbség, azaz egyre,kedvezményesebbnek érzed. Legjobb, ha eldöntöd, neked mi az ami még fontos és az melyik csomagban van, mert egyszerű ár-érték aránnyal, ha a bolti árakat veszed alapul a legdrágább éri meg a legjobban.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016