Sziasztok!
mi a véleményetek errõl a nyeregrõl? A márka ugyanis nekem nem mond semmit de alakra nem tûnik rossznak, felhasználási terület országúti kerékpár, amin van könyöklõ, amin értelemszerûen elfekve szoktam lenni.
A jelenlegi nyergemet egy kerékpárboltban az eladó ránézésre azt mondta hogy biztos keskeny, s hogy rossz magasságban és rossz szögben van.
Miután beállítottam a neten található okosságok alapján a nyerget, hogy miképpen legyen vízszintes pozícióban meg hogy egy tengelybe essen a térdem meg a pedálozási tengely, és a sarkam van kb nyújtva a nyergen és mindezt az spd cipõmmel amivel használom...
Nos ezek után egy 150kmes túrát megejtve, hát, hogy is fogalmazzak.. eddig nem tapasztalt módon sikerült feltörnie az amúgy eddig kényelmes nyergemnek.
Az eladó számomra elég vaskos árcédulákkal bíró úgynevezett idõfutamnyergeket mutatott, amikre alakra az ebikeos nyereg nagyon is hasonlít, ezért érdekelne a véleményetek errõl a linkelt nyeregrõl:
DDK 3250 Race Z3 | Nyereg | Nyereg | Kerékpár WebshopLehet egy ilyen nyereggel "szokásos" országúti kormányfogásban kényelmesen hajtani, szimultán kényelmes pózt eredményezve könyöklõn? Vagy csak vagy-vagy szituációk a járhatóak? Egyáltalán van értelme ezeknek az úgy nevezett idõfutamosok számára készített nyergeknek, egy amatõrnek, aki heti 200 km-eket teker csupán?
Mennyire szentírás ez a nyereg legyen mindenképpen vízszintes és úgy elõretolt hogy pont fedje egymást a pedál és a térd tengelye? 7 évig nem így használtam, s egyszer tört fel mindig évente a nyereg és ennyi volt, onnantól már több baj nem volt, csak nem volt szabad leszállni a kerékpárról.