Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1773 hozzászólás a témában

#41
Nagy Tibor

Nagy Tibor

    vendég

  • fórumtag
  • 38 hozzászólás
[quote name='feczo']Sziasztok,
nem láttam, de a 2 óra 41 perces M7-es embert azért megnéztem volna, hogy ilyen sárban és emelkedõkkel hogy tol 20-as átlagot. Nem zárom ki hogy lehetséges, és igazi profi, csak tényleg érdekelne, hogy mi kell ehhez.


Hello!

Heti öt db. két-három órás komoly bringás edzés néhány éven keresztül és már menni is fog :-)
Gratulálok a bevállalós indulóknak!!!

#42
Ralph

Ralph

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
feczo:
Irtad,hogy 4KG felesleget cipeltél magaddal.
Én is hasonló felszereléssel megyek és ha nincs velem ismerõs,kisérõ,akkor már több alkalommal is megkértem a szervezõket,hogy hová tudnám valami védett helyre elhelyezni a pakkomat.
Sehol sem problémáztak vele(Eger,Szilvás,Sátoraljaújhely).
Mindjárt nem kellett a váltás ruhát és egyebeket cipelnem.
Szerintem legközelebb kérd meg Te is Õket.
További jó maratonokat kívánok Neked és gratula az elsõhöz!
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

#43
rozoga

rozoga

    vendég

  • fórumtag
  • 97 hozzászólás
Nekem is többe került a Buda Marci mint gondoltam...

Konkrétan:
-lánc
-elsõ fékbetét (avid tárcsa)
-monoblokk (már a sokadikat nyaltam szét, így lecseréltem a sokat látott truvativ stylo-val együtt egy komplett XT-re)
-mindkét pedál (próbáltam visszazsírozni, de már nem az igazi. Szegény Ritchey bá' pedáljainak annyi)
-elsõ és hátsó agy (azóta kotyog, sajnos hamarosan csere)
-bowdenezés

Nem mondom hogy ezt mind a Buda Maraton tette, de az biztos tovább tartott volna mindegyik alkatrész, ha azon a 40-en nem megyek végig.

Ezért is döntöttem úgy, hogy nem megyek Flash-re. Sajnálom, mert tavaly nem mentem jól, és az éven akartam behozni a lemaradásom. Nem így lett.

Mint ahogy nem így lett a szi(l)vás marci sem. A sátor alatt megnéztük a rajtot, megtapsoltuk az indulókat és hazajöttünk.

Mi lesz velünk az éven, ha állandóan esni fog és hideg lesz????
Ha nyáron kijutok Ausztriába, nem is bringát viszek, hanem sílecet.... :o

#44
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

nekem a Szilvás kemény 2500 HUF anyagi kárt okozott, azért annyira nem halálos...


Konkrétan csak 2500 Ft-ot kellett költened, de amennyit a felni, a fogaskerekek, a lánc kopott, azt is bele kell ám számolni...

Nekem budamarcin 16.000 volt a konkrét kár (4 fékpofa+bowdenezés+monoblokk (a korábbi teljesen beállt a sártól, nem is lehet elforgatni :) )

Viszont a felnikbõl kb a fele elfogyott, és a lánc is elég siralmasan néz ki stb stb

Egyszóval kegyetlen dolog a durva sárban bringázás annak, aki forintonként teszi össze a bringáját

#45
vendég_feczo_*

vendég_feczo_*
  • vendég
Sziasztok,

nekem ez volt az elsõ maratonom, és örülök, hogy nem hagytam ki. Középtávon M7-ben indultam. Az idõjárás-tündér nagyon kegyes volt, csak a befutó után fél órával kezdett esni, verseny közben csak néhány jelentéktelen szitálás volt. A hõfokra se lehet panasz, rövidben lehetett nyomni szinte végig. Sár ... nos egyetértek az elõttem szólóval, kb dupla olyan durva volt mint amire számoltam. A kenõanyag nem zsír, vagy az olaj lett, hanem a sár. Szégény fogaskerekek és lánc néha hogy ropogtak, jáj. Az elsõ öt kilóméter után erõs kétségeim támadtak, hogy mazochista vagyok-e. Nagyon brutális volt nekem ez a pálya, mind technikában mind erõnlétben bõven van még mit fejlõdni ehhez, de nem adtam fel és büszke vagyok rá, hogy saját kategóriámban az elõttem végzõ 11 közül mindösszesen egy olyan volt, aki nem valamilyen egyesület tagja, mint ahogy én sem vagyok valami pro emberke. Tisztelet a merev villás + V-fékes embereknek, láttam 1-2 ilyen elvetemültet, aki ilyen kombóval nyomta, értem én, hogy súlyra jobb, node mégis. Ha már súlynál tartok, kicsit elszámoltam magam, úgy gondoltam hideg és esõ lesz nem árt egy termosz forró tea, meg egy váltás száraz ruhát is elraktam zacsiba (most a profik biztos jót vigyorognak :D, így kb. +4kg-ot cipeltem végig, teljesen feleslegesen. Kaja helyett is inkább még egy palack ásványvíz kellett volna. Izgalmas volt a küzdelem 1-2 esetben, és habár sokszor voltam határértéken, mégis megúsztam esés nélkül :) Számomra a legmeghatóbb az utolsó harmadban volt, amikor épp a sártól megfeszült a lánc helyreállítása után próbáltam ismét nyeregbe kerülni, de emelkedõn ez nem sikerült túl jól. Éppen cikk-cakkban küzdöttem az egyensúlyomért, ekkor érkezett mögülem két jó tempóban haladó versenyzõ, és miközben elnézést kértem a téblábolásért egyikõjük a hátam mögé nyúlt és lendületet adott. Le a kalappal. Pulzusom az elsõ harmadban az eget verdeste (180-190), azt hiszem rekordot is döntött. Biztos szép volt a táj, de nekem a fejemben lüktetõ vér és a sárban az egyensúlyért folytatott harc szinte minden figyelmem lekötötte. A befutónál sikerült aszfalton saját sebességrekordom is túlszárnyalni 67km/h, így aztán túl is mentem a célon egész a fürdõig, ott kérdezgettem, hogy hol is a cél :D Mivel egész végig nyilak jelezték az irányt én csak azt követtem, a befutón meg csak bólyák és két ember volt, akik látván milyen iszonyat jövök inkább utat nyitottak, semhogy tereltek ...

Akkor én is a szervezésrõl.
Habár még sosem voltam maratonon, így nincs mihez viszonyítanom, összességében szerintem nagyon korrekt rendezvény volt. Az elõnevezést tekintve 3500Ft-ért én azt mondom, nekem igencsak megérte, mondjuk az utazás+szállás 6-7x ennyibe került

Pályabiztosítás, nos igen én sem láttam túl sok embert az itatókon kívûl, kb 2x találkoztam quadmotoros emberkével. Hogy csalás volt-e azt nem tudom én speciel
nem láttam, de a 2 óra 41 perces M7-es embert azért megnéztem volna, hogy ilyen sárban és emelkedõkkel hogy tol 20-as átlagot. Nem zárom ki hogy lehetséges, és igazi profi, csak tényleg érdekelne, hogy mi kell ehhez.

Frissítés közép távon szerintem elegendõ volt, esetleg lehetett volna elõjelezni.

A hajtûkanyarokat kicsit korábban lehetett volna elõjelezni, a forduló alatt egy xx méter felirattal. De ha ez is része volt a versenynek, hogy ki hogy tudja ezt lereagálni, ám legyen.

Abban igaza van az elõttem szólónak, hogyha narancssárga jel mutatja az utat a citromsárga nem jó jel nem annyira üt el, lehetett volna mondjuk az kék, vagy mittudomén. Ja meg a befutóhoz is nyilakat.

Az Pasta party ételkuponért én már csak rizspartit kaptam, ok hogy nem mindenki váltotta be a kupont, így alulméreteztek, nade ennyire. Mondjuk az rendes, hogy legalább fõztek rizst és nem mondták, hogy "Leider, gibts nicht mehr ..."

A gyúró embereket hozni nagyon jó ötlet volt, de mondjuk lehettek volna 3x ennyien

A kendõ nekem is tetszett, meg a rajtszámba épített mérõ is jó megoldás.

Mégegyszer köszönet a remek rendezvényért, az ismeretlennek a lökésért, a gyúróknak, hogy utolsó utániként még bevállaltak. Judynak és Balunak a szerszámkészletért, Mr X. rendezõ úrnak a riasztó hatástalanításáért

#46
balu78

balu78

    vendég

  • fórumtag
  • 109 hozzászólás
Sziasztok!!!!

Így tovább!!!! Nagyon jóóóó lett a pálya! Barátnõm Judy alias Kiss Judit rövid távon ment s, nyert! 1 helyezést ért el. Véleménye
- Pálya jó volt mivel nem meredek felfelé volt végig, hanem voltak közte kis viszintes szakaszok!
- Sár ellenére kíválóan lehetett tekerni! (Nem úgy, mint Z.szentgróton!!)!

A hosszú távot teljesítettem!
Az elöttem hozzászólt Dante véleményét pártolom, mivel velem ment a végén az utolsó körben egy darabon. Sajna nem regisztráltak. 15 percel maradtam el a zárástól! Jó 6 óra a limit idõ, de ilyen saras pályán nyugodtan lehetett vollna 1 órát mégrátenni mindegyik távra!!!!
- A pálya jelölése kiváló volt!
- Igaz kevés volt a pálya biztosító ember. Pl.: a közép táv másik köre,amin a hosszú ment 2x, az ellenõrzõ ponttól egyáltalán nem volt ember!!! Egészen az ellenõrzõ pontig!!!
- Az itatók jók voltak, minden ami kell: banán, csoki, müzli, ital stb...
- Véleményem a versenyról, kiválóbb szervezésû volt, mint tavaly!!

Gratula a szervezõknek!!!

Így tovább!!!

Jövõre újra!!!!

Judy & Balu

#47
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na hát ez is megvolt. Ritka brutális verseny volt. Mondta egy srác, hogy van pár saras rész. Én inkább azt mondanám, hogy volt pár nem saras. ;)

Kezdtem egy hatalmas hibával, az elsõ frissítõ elõtt eltéptem egyenesen le a dózerúton a faluba. Elõttem is mentek, mögöttem is, gondolom no para. Pár lüke helyi még szurkolt is...hát jel csak nincs, falu lassan véget ér...EHHH! Negyed óra kidobva az ablakon, lehetett visszamászni. Innen nagyon megküldtem, s az osztrák kört is elég jól megnyomtam. Kissé elszámoltam az erõmet, ráadásul 2 napja beteg is vagyok, immodiumot vettem be verseny elõtt, mert, gondoltam, a zsebbe inkább egy zselét csomagolok egy tekercs wc-papír helyett...ennek meg is lett a hatása, nem tudtam a szilvási formámban menni. (pl a zselétõl is inkább a hasam görcsölt, ahelyett, hogy erõre kapnék tõle) A második osztrák kör teljesen kikészített. Hátam iszonyat nyilalt (derekam), hasam görcsben, lábam zsibbad, lábfejem elfagyva - hát nagy szenvedés volt. Nézem az idõt, csaknem 6 órája vagyok kint - hát akkor megnyomom, úgyis 6 h a szintidõ, bár "úgysem veszik komolyan". Hát de. :D Ez kõkemény volt - így én lettem az utolsó hosszútávos, akit még regisztráltak, szegény két srác, akikkel a második körben együtt mentem már nem fértek be...

Vélemény Felétek Berger, hogy jövõre mégjobb legyen!

ami tetszett:
-fejkendõ - jó 5let, én tavaly nem voltam, már úgyis kellett egy
-pálya - istenkirály nyomvonalvezetés, állítólag ezerszer keményebb a tavalyinál
-kijelölés mennyisége - sok is volt, jó is volt (azért nem tökéletes, lásd lentebb...)
-szervezés szuper volt
-chip - na igen, EZ chip (nem holmi A4 papírra szerelt antenna ami a hátamon lifeg...)

ami nem tetszett
-pályabiztosítás - nem láttam szinte senkit! na most ha balesetet látok kinek szóljak? a köv frissítõponton, ami lehet, hogy 15 km-re van? arról nem beszélve, hogy számos helyen lehetett emiatt csalni, s szemtanuja voltam, hogy többen meg is teszik!
-frissítés - a hosszúra pont eggyel kellett volna több!
-pályakijelöléás módja - a nem jó útra az "X" nem annyira jó - ha sárral televert szemmel megyek 40 felett, csak azt látom, hogy fityeg valami sárga, s csak közelrõl látom, hogy az "rossz út" - ezt sokszor, többen beszívtuk (hasonlóképpen a száguldós lefeléken a rossz utakat keresztben le kell szallagozni - a fán fityegõ jelölés nem elég, azt nagy tempónál elnézi az ember, az eltévedést is többen megjátszottuk ám...)
-szintidõ - a terepviszonyok (értsd sár) miatt lehettetek volna lazábbak! pl szilváson sem lett volna nõi gyõztes, ha a 8 h-t komolyan veszik, ráadásul a középtáv 60%-a kizárható lett volna!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#48
respector

respector

    vendég

  • fórumtag
  • 75 hozzászólás
Azok voltak azok, és ott. De szerintem ott kellett hogy legyenek a sátrak már a rajtnál is. Vagy ha másnem a 2-3 zászlóárbóc biztosan. Nemhiszem, hogy ilyen hamar felépítenek egy tábort. Én is cserkész vagyok, m.o.-n legalábbis nem megy így

#49
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Azt nem értem, hogy milyen cserkészek az olyanok, akik kijelölt utvonalan túráznak.:afro: :)


a pálya végén, amikor már jöttünk le az utolsó aszfalton ott volt a táborhelyük ugye? volt ott csomó sátor, meg minden. nyugtassatok meg, hogy a rajtkor még nem volt ott, mert én nem láttam akkor még semmit...


tettem fel pár képet a versenyrõl: itt van!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#50
respector

respector

    vendég

  • fórumtag
  • 75 hozzászólás
Azt nem értem, hogy milyen cserkészek az olyanok, akik kijelölt utvonalan túráznak.:afro: :)

#51
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
Mindekinek sok sikert a versenyhez! A sár ellenére gyönyörû napsütés van !:)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

#52
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Sok sikert kívánok mindenkinek a versenyhez!

Lassan ledõlök, mert nagyon fáradt vagyok, 5 kor kelés, indulás...
ááááááááááá

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#53
silverlui

silverlui

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
Szél, erõs szél fúj, és NEM ESIK!!!!!

Jó a pálya!
A Magyar oldal kicsit sárosabb, kb 3 km dagonya, de ez is járható.
Az Osztrák oldal alig sáros!
Jegesmedvék és pingvinek a strandon, de NEM ESIK!!!!!!!!!!!!

CSAK A NARANCSSÁRGA NYILAKAT, MEG A SHIMANO SZALAGOKAT FIGYELJÉTEK!!!

rakendroll

#54
Larry King

Larry King

    vendég

  • fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!Az esõ kicsit megváltozatta a talajviszonyokat,de ha ez a szél reggelig kitart,holnapra visszaáll egy kicsit normálisabbá.A béka nem jósol több esõt,itt-ott már 5 körül a nap is elõbújt.
FONTOS!!! A pálya osztrák részére kijelöltek fehér mésszel egy túraútvonalat ma reggel egy cserkésztábor részére.A mi versenyünk NARANCSSÁRGA ALAPON FEKETE NYÍLLAL ÉS SHIMANO FELIRATÚ SZALAGGAL VAN JELÖLVE! Ezt kövessétek!
Sok sikert mindenkinek!

#55
nyunya

nyunya

    vendég

  • fórumtag
  • 157 hozzászólás
Én már dél óta itthon vagyok Sopronban, és folyamatosan szárad. Holnapra meg már minimális esõt mondanak csak, és most is derült Ausztria felé, tehát, még az is lehet, hogy jól járunk.
------ www.rideguide.hu ------ under construction

#56
kela

kela

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Haveromnak tíz rugó volt a kár a Buda marci után. És hallottam ennél durvább esetrõl is. A másik meg, hogy 4 saras marci után lehet, hogy még agyat is kell cserélni, ha valaki nem ápolja, és egy hátsó agy már tud drága is lenni. És ugye ha már agyat cserélünk, mást is cserélünk. Én most inkább jobban óvom a cangám és külföldi útba fektetem a lóvét.

A másik, hogy kicsit szarul jön ki a lépés, mert szeretek hosszú távozni, de nem bírom a hideget. Viszont az eddigi maratonok mind sárban és ami a legrosszabb - hidegben mentek. 117 Szilváson - ha 25 fok lett volna, akkor tudom teljesíteni, de igy... És sajna a helyszínen vagy már nem lehet átnevezni, vagy csak horror összegért: 8-10 ezer forintokért. Szóval ez egy olyan dilemma, amit nem tudok megoldani, inkább el se megyek, az egész nem ér meg ennyi nyûglödést. De ez csak személyes szocproblémám, szóval hajrá fiatalok és öregek, nyomjátok. :)


Nekem két új tárcsafékbe került... igaz Sole volt de azért akkor is.

#57
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
aki holnapra bevállaja annak egy kalappal!!!
én felvettem a rajtszámot ,de asszem a polcra rakom nem a bringára!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

#58
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
Most cseréltem hátsó agyat, tényleg nem olcsó.
De remálem ez az XTs cucc már egy évig kibírja.
Holnap hajrák
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

#59
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Haveromnak tíz rugó volt a kár a Buda marci után. És hallottam ennél durvább esetrõl is. A másik meg, hogy 4 saras marci után lehet, hogy még agyat is kell cserélni, ha valaki nem ápolja, és egy hátsó agy már tud drága is lenni. És ugye ha már agyat cserélünk, mást is cserélünk. Én most inkább jobban óvom a cangám és külföldi útba fektetem a lóvét.

A másik, hogy kicsit szarul jön ki a lépés, mert szeretek hosszú távozni, de nem bírom a hideget. Viszont az eddigi maratonok mind sárban és ami a legrosszabb - hidegben mentek. 117 Szilváson - ha 25 fok lett volna, akkor tudom teljesíteni, de igy... És sajna a helyszínen vagy már nem lehet átnevezni, vagy csak horror összegért: 8-10 ezer forintokért. Szóval ez egy olyan dilemma, amit nem tudok megoldani, inkább el se megyek, az egész nem ér meg ennyi nyûglödést. De ez csak személyes szocproblémám, szóval hajrá fiatalok és öregek, nyomjátok. :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#60
zaskarrace

zaskarrace

    vendég

  • fórumtag
  • 154 hozzászólás

Ha már neveztem, tutira elindulok, jöjjön akár a legrosszabb terep...

Meg hát nem lehet ezt a "visszalépkedést" folyton csinálni - egyre "brittebb" lesz úgyis az idõjárás (Golf-áramlat belassulása ugye), szóval ha nem szerettek sárban bicajozni, lehet alternatív sportot keresgélni...;) (nekem a Szilvás kemény 2500 HUF anyagi kárt okozott, azért annyira nem halálos...)


Nekem meg 3000 Ft-ot, mert nem indultam el...3/4 10-ig gondolkoztam rajta. Igaz kaptam érte egy pólót meg egy zoknit. De ezen most elindulok, legyen bármi. Utoljára a Garda versenyen voltam, azon is volt sár (fõleg felfelé) de az valahogy más sár, mint errefelé...Két hete nem ültem biciklin (csak országútin, azon se sokat), úgyhogy nem hiszem, hogy visszalépnék.