Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1773 hozzászólás a témában

#1761
hocsa

hocsa

    vendég

  • fórumtag
  • 78 hozzászólás
Tök jó lenne az Ádámot is belevonni ebbe a beszélgetésbe! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Megpróbálom rávenni.
Mit szóltok hozzá???

#1762
zolac

zolac

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok!
Az biztos, hogy nagyon újszerû de ígéretesen hangzik! Én biztosan megyek. :P
Ami B.Ádámot illeti, nem hiszem, hogy jelenleg lenne más, aki ennyire képben lenne "szakmailag". A két kutyaütõ a Mátra M-on tényleg nagyon gáz volt. >:(

#1763
vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Az ilyen versenyeken nettó és bruttó menetidõk vannak.
Értelem szerûen a nettó mi. a rajtvoaltól a célvonalig, a bruttó a startpisztoly eldördülésétõl a célvonalon való áthaladásig tart.
A rendezõség mind a két alternatívát választhatja, de ezt a versenykiírásban rögzíteni kell!
Pl. idén Ausztriában a négy futamból álló 4 Cup Maraton sorozat utolsó futama elött holtversenyben elsõ helyen álltam egy osztrákkal. A rajtnál direkt kb. 10 mp-el késõbb indultam, a befutó pedig rendkívül szorosra sikerült (1-2 mp.). A végelszámolásba õt hozták ki gyõztesnek a bruttó menetidõre hivetkozva. Sajna ezt a kiírásban elfelejtették feltüntetni. Szerintem ha osztrák vagyok, akkor más lett volna a helyzet.

#1764
henger

henger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 576 hozzászólás
Ha csipes idõmérés lesz, az akkor azt jelenti, hogy akkor kezd el mérni, mikor elhaladok a rajtvonalon?
A Budapest Maratonon is ilyen volt.

Sztem is hozzáértõ embert kell hangulatfelelõsnek hívni. Csomó háttérinfót tud, meg hasonlók.

Azt hiszem, nevezni fogok.

#1765
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
halkan jegyzem meg, de a 24h-n a zsírdisznóig csíptem a gyereket, hihetetlen módon még az egyik viccén nevettem is... :-X :-X :-X

#1766
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nati, és mindenki.A Netes oldal készülõdik,és kb jövõhéten jön ide a cím ;D
Üdv:Thommey

#1767
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kedves Berger! Köszi, hogy idejekorán fölkerült a fórumra ez a maratonkiirás is. Csak arra szeretnélek kérni, hogy majd a netes linket is minél elõbb rakd fel! (ahol majd lehet nevezni)

Ami Ádámot illeti, kétségtelen, hogy megossza a bikeres közvéleményt. Viszont ebben a szakmában (hangulatfelelõs ;D) nehezen találni olyan alternatívát aki már évek óta ebben a körben mozog és NÉV SZERINT ISMERI A BRINGAVERSENYEKEN INDULÓK NAGY SZÁZALÉKÁT.


Tökéletesen egyetértek! Jó példa erre a Mátra marci, ahol a két balfék nagyban vicceket mesélt, mikor Bogár betekert a célba, és azok észre se vették! Ráadásul Biró Ádámnál az se fordulhatna elõ, hogy egy neves versenyzõt olyan kategóriába sorolnak be, amit õ már rég kinõtt! :-\

#1768
vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Szia Rás!

Kössz, hogy jössz!

Ami Ádámot illeti, kétségtelen, hogy megossza a bikeres közvéleményt. Viszont ebben a szakmában (hangulatfelelõs ;D) nehezen találni olyan alternatívát aki már évek óta ebben a körben mozog és NÉV SZERINT ISMERI A BRINGAVERSENYEKEN INDULÓK NAGY SZÁZALÉKÁT. Nagyon nehéz lenne egy külsõsnek hasonló színvonalon levezényelni egy versenyt. De ez csak az én szubjektív véleményem!

Ami a nevezéseket illeti: 2004 január 1-tõl lehet nevezni. Természetesen interneten, e-mailen, a Bikemagban és a kerékpárüzletekben található nevezési lapokon egyaránt megy a dolog.
A nevezési díjak között viszont nem lesz egetverõen nagy különbség. Az elsõ körben 3000 HUF a másodikban 4000 HUF lesz a beugró. Azt tudnod kell, hogy a Chipes regisztráció (jelen esetben a Pentek Timing) 1.200.000 pénzbe kerül, és ez csak egy morzsa a költségvetésbe. Ilyen idõmérési rendszer Magyarországon jelen pillanatban még nem létezik!!! ezért ezt Ausztriából kell bérelnünk. Egyébként van még Szlovéniába, a Szlovákoknál, csak nálunk nincs. (A budapesti Avo* futónapra a Timing Ljubljana jön mérni hasonló összegért). Sajnos, ha a magyarországi versenyrendezõk hasonló technikához szeretnének nyúlni, akkor a nevezési díjakba ezt valamilyen szinten bele kell építeniük.

A rendszer teljesen megbízható, két tized másodperc pontossággal méri a menetidõt!

#1769
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

- Bíró Ádám




ezzel én nem bizti hogy dicsekednék........... ;D


amúgy ha idõm lesz én tuti megyek...

és akkor a kérdések:

netes nevezés?
valamint nekem nagyon tetszett az a módszer ahogy tavaly a BükkMaratonra meg voltak határozva a nevezési díjak (aka ha korán neveztél akkor pofátlanul olcsó volt ::))

lesz ilyesmi itt is?

#1770
vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Szeva !nJoy!

Teljesen igazad van! Az elmúlt évekbõl mi is sok tapasztalatot szedtünk össze, és sajnos az általunk szervezett versenyeken is elõfordultak hasonló hiányosságok.

DE

Azt hiszem, hogy aki idén itt volt Sopronban a CC Kupafutamon, az láthatta, hogy ebbõl a szempontból fejlõdõképesek vagyunk.

A MMTBSzSz kiírásában szerepel, hogy az MX kupafutamokon a kupában szereplõ kategóriák között netto 300.000 Forintot kell szétosztani. Ezt mi minden távon, minden kategóriában az elsõ három helyezetteknél + kupával szeretnénk megfejelni.

Egyébként extra sok kategória lesz.

Mit szólnál egy Férfi Középtáv !nJoy-hoz?

#1771
Kiskemo

Kiskemo

    vendég

  • fórumtag
  • 195 hozzászólás
Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy ez mind tök jó!!! És tuti elmegyek, mert meg akarom nyerni, de van a sok jó között egy kis rossz is?
Vagy végre lesz egy verseny ami tényleg jó lesz? :)
A díjazásra figyeljetek nagyon oda, mert ha az nem sikerül, akkor az szomorú lenne, mint nekem a Bükk Maraton, ahol 2500.-os nevezésért, küzdöttem egy nagyot, és egy ksi üveg bort kaptam!!!
Érdemes a díjazást komolyan venni!!!

#1772
vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
A Flash Across Maratonnal megpróbáljuk a hazai versenyek színvonalát az Ausztriából már sokak által jól ismert módszerekkel emelni. Azt már most megígérhetem, hogy a nevezési díjak a rémhírek ellenére sem fogják meghaladni a hazai maratonokon megszokottakat, de lesz:

- Chip-es idõmérés!!!
- Helikopteres pálya- és mezõnyfigyelés
- Kontroll nélküli határátlépés
- Tészta party
- Koncertek
- Bíró Ádám

A Flash Acrosst november eleje óta szervezzük, ebben rendkívüli segítséget nyújtanak Osztrák partnereink (a Chipet is Õk adják).

A pálya nyomvonala átível Ausztria területére. Ne tudjátok meg, hogy az érintett Osztrák faluk már hogy be vannak zsongva. Minden "Burges" magáénak érzi a versenyt, pedig a miénk!

Azért a nagy támogatás, mert ugye május 9. az május 1. után van, ami a már mindenki által nagyon vagy nem nagyon várt EU-s csatlakozásunk után van. Itt nálunk a nyugati határszélen, de fõleg a másik oldalon mindenki be van zsongva, így nem nehéz támogatást szerezni.

Egyenlõre ennyi, kérdések jöhetnek futószalagon!

#1773
vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Üdvözlök mindenkit!

Mi rendezzük (Heavy Tools SC) 2004 május 9-én Sopronban a Flash Across Magyar-Osztrák MTB Marathont.

Mielött belevágnék, szeretnék 1-2 dolgot a figyelmetekbe ajánlani, szerintem még sokan nem tudják:

1. 2003 december 5-én a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség kihírdette a jövõ évi versenyrendezésre vonatkozó szabályait.

2. 2004-ben 5 OX kupafutam kerül megrendezésre (OX=Olimpiai Cross Country (ezentúl így hívják a CC-t)), ezek közül a július 18-i az OB (Sopron)

3. 2004-ben 5 MX kupafutam kerül megrendezésre (MX=Marathon Cross Country (ezentúl így hívják a Maratont))

4. A Maraton kupafutamokon az eddigiekhez hasonlóan több távon, több kategóriában versenyezhettek, de a kupasorozatba csak a hosszútáv U19, felnõtt és master kategóriája számít bele. A többi kategóriában nem lesz összetett eredmény számítás.

Tiszta?




#1774
vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég