Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Puch Mistral EL- 1984

DSC_1450_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mars módosította - 2013. október 30. - 14:30

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

max ha a cross sokkal gagyibb,  akkor városinak, vagy görgőzni

a 29 is profi,de a cross meg eletronyos ktm.városban nem bringázom

arpi07 módosította - 2013. október 28. - 15:41

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Van értelme párhuzamosan tartani egy crosstrekkinget meg egy merev 29-et?Szerintem nincs,de hátha valaki más véleményen van

max ha a cross sokkal gagyibb,  akkor városinak, vagy görgőzni

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Van értelme párhuzamosan tartani egy crosstrekkinget meg egy merev 29-et?Szerintem nincs,de hátha valaki más véleményen van

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Köszönöm! Menni is jó vele, meglepően 26-osos. És persze kösz a tippet a kerékre, telóra*!  ;)

Igen, hongfu váz, de senkinek nem javaslom őket, halálosan k.cs.g társaság. Hazudoztak egy hónapig (kb. nem tudjuk küldeni, mert a csomagolóember szabadságon van) úgy, hogy csak akkor fizettem, mikor azt mondták, hogy van készen ilyen vázuk. Nem kaptam meg mindent amit kértem, utólag letagadták, hogy mit ajánlottak korábban. A végén még ők voltak megsértődve. Mindegy, el vannak felejtve.

---

Matt finissel kértem, bár gondolkodtam festésben, nem azzal akartam kezdeni. De olyan minősíthetetlen volt a váz színe, hogy nem volt más választásom, kerestem itthon egy fényezőt. Sokat vaciláltam, matt legyen vagy fényes, mert a matt az gyönyörű, de szerencsére meggyőztek a hozzáértők, hogy felejtsem el, kell a fényes lakk. Azóta írta a srác az mtbr-en (akitől a matt sárga ötlet jött), hogy már ő is bánja a válsztását, még kész sincs a bringája, de már látszik, mennyire nem praktikus.

---

A váz 1330g volt, a teló nem könnyű ~1.8kg, a kerekek meg különösen nem pihék. De konkrétan lesz.r.m, a 90 kilómmal olyan vidáman mentem át a köves részeken, hogy csak na! :)

---

* érdekes ez a slide. Elsőre, mikor csak az uccában próbáltam nem igazán tetszett, nem olyan vajpuha, mint a fox. Leengedtem csutkára, felfújtam megint, igaz a saját súlyomnál kisebbhez ajánlott nyomásra, és semmi gond nem volt vele. Jó lesz ez, nincs cserebere!

Fotó alapján elég jó lett, sokezer problémamentes km-t vele! :-) Színezés már saját, vagy így jött? Ez HongFu váz, ugye? Mérted a váz tömegét?

mgy módosította - 2013. október 23. - 18:40

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Fotó alapján elég jó lett, sokezer problémamentes km-t vele! :-) Színezés már saját, vagy így jött? Ez HongFu váz, ugye? Mérted a váz tömegét?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Elkészült végre, ma megvolt az első rendesebb menés is vele, nagyon bejövős.

Karbon váz, inkább erős, mint könnyű alkatrészek. 

kicsi.jpg

• zscs kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nagyon TRENDI a bicód,arn..

pedig keves dolog all tavolabb tolem, mint a bringaval valo hipszterkedes :) szimplan ez volt a legolcsobb alternativa. bar a fekete bringak a gyengeim.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Kicsit alakult még a szekér...

19843959_4d36a2fb3bd378247be9252e7c6113f

• Yaroslav kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Canyon Grand Canyon AL SLX 29 9.9 (M)

Full Shimano XT

DT Swiss Spline M1700

Fox Float32 Factory Racing Tarralogic

0fhe.jpg
8680.jpg
fabp.jpg
7qrl.jpg
2kdc.jpg

karakoram módosította - 2013. október 20. - 17:47

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás

Nagyon TRENDI a bicód,arn..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no csinaltam rola normalisabb kepet is - sikerult lemerni, igy platformpedallal 9.9kg. ez szvsz nem rossz egy 300 euros 58as, "gyari" fixietol. ss allasban hasznalom, az elmult egy honapban sikerult nagyon megszeretnem.

Feltöltött kép

Uploaded with ImageShack.us
  • Adriano kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
32-17

Feltöltött kép

még nem végleges, jelenleg is eltér már a képen láthatóhoz képest a set-up.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
off
ha kell veszek Neked is, én mindig beszerzem
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Nagyon köszi, írtam e-mailt!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Németország ?? Érdekes, én az Árkád mellett lakom és ott az újságosnál mindig is volt Bike Magazin. Talán Relay üzlet lehet.
2000 kürül jártam német tanfolyamra, azóta mindig is tudtam kis hazánkban is venni.
Valami túrát megyünk, írj egy mailt a marton80@hotmail.com -ra.
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Már régen vettem Bike-ot, rászoktam az honlapjukra, ahol sok teszt fönt van de sajnos csak a régebbiek olvashatóak, a frissek fizetõsek. Nekem az a teszt van meg, mikor a Transalpon megy a 2 Scale, (29 + 26) 4-4 szakaszt mennek a tesztelõk és utána cserélnek. Ugyan olyan fölszereltség, gumi,...minden, mindkét gépen watttmérõk. Minden nap 4-6 órát mentek, a végén egészen mnimális watt különbségek jöttek ki, inkább az érzés más szerintük.
Amúgy 2 hete én is a csapatban voltam, akikhez csatlakoztál a Pilisben. A Canyon fully géppel voltál.

Nagyon jó tesztjeik vannak és szinte csak nekik, ezeket valahogy más nem meri meglépni.
Mostanában én is ritkán jutottam a Bike-hoz, párom és ismerõsök sem mennek mostanában No.-ba, itt meg nem jutok ki egy újságoshoz, ahol van. Ellenben megtalálható néhány "régebbi" szám itt: pdfmagazines dot org

Igen, 2 hete felismertelek. :) Utólag is elnézést az angolos távozásom miatt, sajnos idõre kellett hazaérnem.

Hétvégén mennétek tekerni? Úgy alakul, hogy lehet, szombaton ráérek én is és akár egész nap. Gyönyörû és fõleg kihívásokkal teli utakat tudtok, nagyon szívesen csatlakoznék - utólag is, nagyon köszi, hogy csatlakozhattam!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Már régen vettem Bike-ot, rászoktam az honlapjukra, ahol sok teszt fönt van de sajnos csak a régebbiek olvashatóak, a frissek fizetõsek. Nekem az a teszt van meg, mikor a Transalpon megy a 2 Scale, (29 + 26) 4-4 szakaszt mennek a tesztelõk és utána cserélnek. Ugyan olyan fölszereltség, gumi,...minden, mindkét gépen watttmérõk. Minden nap 4-6 órát mentek, a végén egészen mnimális watt különbségek jöttek ki, inkább az érzés más szerintük.
Amúgy 2 hete én is a csapatban voltam, akikhez csatlakoztál a Pilisben. A Canyon fully géppel voltál.
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

A Q-faktor is azóta zavarja az embereke, mióta olvastak róla egy cikket az MBAH újságban. :P Haverom legalább is ilyen típus, mindent szentírásnak vesz, amit olvas valahol. Nekem egyszer 107mm helyett 122es középtengely volt egy ideig a bringámban, ránézésre elég durván álltak a karok de kb. semmit nem éreztem.
Szerintem két külsõ gumi között a különbséget ezerszer jobban megérzel, mint az alig hozzáérõ fékpofát.
Egyébként a német Bike-Magazin csinált ilyen tesztet 26 vs. 29 témakörben, ugyan olyan felszereltségû géppel, wattmérõvel szerelt bringákkal. Nem emlékeztem, hogy le volt töltve a teszt vagy a papír újságban olvastam valahol. Nem tudom már mi volt a végeredmény de õk pl. mániákusan mérnek, tesztelnek mindent, amit lehet.

Na igen. :) Persze hozzá kell tenni, sokan imádjuk a szép és könnyû cuccokat, még ha tudjuk, nem számít kb. semmit, akkor is - és ez alól én sem vagyok kivétel. ;)

Hacsak nem DH vs. XC gumit vizsgálunk, még a gumik terén sem vészes a különbség, általában pár Wattról beszélünk, ami különbség akár még abból is össze tud jönni, hogy valaki 3 baron megy terepre, vagy 1.8-on. (Persze a sok kis apró részlettel jól el lehet rontani a dolgokat:)) Azt nem írtam lejjebb: 26-os fully-n 2 db 2.2-es X-King volt, 29er meg elöl RRon 2.25, hátul RRalph 2.25, szerencsére ezek a gumik nagyon közel állnak egymáshoz gördülési ellenállásukat tekintve, így úgy vettem, az ebbõl fakató különbségek mértéke elhanyagolható.

Német Bike 2x is tesztelt, amire emlékszem, 1x még mielõtt berobbant volna a 29-es õrület, olyan 3 éve, Merida Ninety-Six vs. hardtail vs. 120-at mozgó Trek, ugyanolyan külsõkkel és guminyomással stb. Hobbibringás és versenyzõ srác is tesztelte mindegyiket, végén valami olyasmi jött ki, hogy az embertõl függ, melyikkel mennyire bír menni, de mintha 1-2 mp különbségek jöttek volna ki ott is. Megvan neked ez a Bike szám?
Rémlik egy másik is, az viszonylag frissebb Bike-ban volt, Scott Scale 26 vs. 27.5 vs. 29er, eredményt nem tudom már. Ez nekem biztosan megvan valahol, ha el nem felejtem, elõkeresem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A Q-faktor is azóta zavarja az embereke, mióta olvastak róla egy cikket az MBAH újságban. :P Haverom legalább is ilyen típus, mindent szentírásnak vesz, amit olvas valahol. Nekem egyszer 107mm helyett 122es középtengely volt egy ideig a bringámban, ránézésre elég durván álltak a karok de kb. semmit nem éreztem.
Szerintem két külsõ gumi között a különbséget ezerszer jobban megérzel, mint az alig hozzáérõ fékpofát.
Egyébként a német Bike-Magazin csinált ilyen tesztet 26 vs. 29 témakörben, ugyan olyan felszereltségû géppel, wattmérõvel szerelt bringákkal. Nem emlékeztem, hogy le volt töltve a teszt vagy a papír újságban olvastam valahol. Nem tudom már mi volt a végeredmény de õk pl. mániákusan mérnek, tesztelnek mindent, amit lehet.
Marci