Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

http://www.trickstuf...entriker_KL.php

verti módosította - 2013. november 09. - 18:58

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

ott van a harmadik képen egy normál monoházba beépíthető excentrikus középrész, de nem tudom, hogy mi lehet a típusa.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

az egyik kedvencem, mint  "újrahasznosított" régi kona EZ.

Szép!Ezen semmi láncfeszítés?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

köszi, srácok! :) a P2-vel különösebb bajom (funkcionálisan) nincs, inkább csak jobban tetszene valami csicsásabb :D mondjuk egy salsa cromoto (bár azon furán néz ki a V-fék) vagy méginkább egy pace rc31. utóbbin - mint ITT - hátrafelé állna a konzol.

az egyik kedvencem, mint  "újrahasznosított" régi kona EZ. később rakott bele a tulaj egy cromoto-t, leszedte a V-fék tüskéit és kapott könnyű kerekeket is, ezüst :) mavic 717-tel. erről viszont nem találom a képeket...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Újonnan vetted? Isteni... :D

Akkoriban csak a csupasz vázat vettem (szétbontották nekem a boltban), az eredeti villát és kormánycsapágyat tavaly vadásztam össze aranyárban az ebayről...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Igen, egy '94-es Lava Dome. 1994 óta van meg, már nagykorú.

Újonnan vetted? Isteni...:D

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Fülee, mintha neked is lenne valamilyen békebeli Kona-d ha jól rémlik... Talán Lava Dome. Egyébként a régi P2-esek jobbak voltak. Háromszorosan húzott, a Spiner gyártotta nekik. Könnyebbek voltak, komolyabb papuccsal.

Igen, egy '94-es Lava Dome. 1994 óta van meg, már nagykorú.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Wow, gratulálok hozzá!
Nagy rajongója vagyok a régebbi merevvázas Konáknak.

Mi a bajod a P2-vel? Bár messze nem az a minőség mint az eredeti '94-ig gyártott villa, de szerintem nagyon beleillik az összképbe.

Fülee, mintha neked is lenne valamilyen békebeli Kona-d ha jól rémlik... Talán Lava Dome. Egyébként a régi P2-esek jobbak voltak. Háromszorosan húzott, a Spiner gyártotta nekik. Könnyebbek voltak, komolyabb papuccsal.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

...és még pár részlet:

08_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 115639802110_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 13471336911_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

7215033212_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 98281661713_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 112584364714_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez pedig egy újabb perverzióm amit az inbred okozott:

43218681115_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Jó kis gép lett! Mi ez a perverzió? Az ahead kupak? A Kona felirat? Tudjad, hogy min ülsz....:D

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Wow, gratulálok hozzá!
Nagy rajongója vagyok a régebbi merevvázas Konáknak.

Mi a bajod a P2-vel? Bár messze nem az a minőség mint az eredeti '94-ig gyártott villa, de szerintem nagyon beleillik az összképbe.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

No hallod, ez finom kis gép, sokezer problémamentes km-t vele! :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

...és még pár részlet:

08_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 115639802110_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 13471336911_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

7215033212_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 98281661713_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 112584364714_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez pedig egy újabb perverzióm amit az inbred okozott:

43218681115_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• verti kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Az egysebességes hegyibringákkal kapcsolatban egy dolgot nem értettem soha. Mi lehet benne a jó? Két rövid, türelmetlenségem miatt kudarcba fulladt kísérlettől eltekintve nem volt velük tapasztalatom, de nem is láttam rációt a dologban. Felfelé a szokottnál is jobban megszakadni? Lefelé és síkon pedig pikk-pakk elfogy a tekerhető áttétel? Ez tök hülyeség, gondoltam. Aztán szép lassan beférkőzte magát a fejembe a gondolat (köszi Meki! :) ), hogy mégiscsak, lehet ebben valami, ha ennyien csinálják és láthatóan élvezik. Ki kellene próbálni, ezúttal komolyabban nekikészülve. Ha bejön az jó, hiszen új lehetőség, új módja ugyanannak a szórakozásnak amit annyira szeretek. Ha nem jön be, legalább elmondhatom, hogy kipróbáltam és még mindig hülyeségnek tartom. :D Szorgosan figyeltem az aprót, minden használható és jó árú alkatrészt begyűjtöttem, amire várhatóan szükségem lehet. Szerencsére sok dolog nem hiányzott, a fiókban lapult pár régi, de jó állapotú alkatrész. Hiányzott viszont egy váz. Van ugyan az inbredem, de egyrészt nem akartam, hogy a "mindenes" montimat kelljen megbontani, másrészt hogy legyen "egérút", azaz váltós használatra lehetőség a vázon. Nézegettem a lehetőségeket, láttam a 29-es bringákat, de nem találtam elfogadható (értsd olcsó és jó) vázat, illetve a jóöreg 26-os V-fékes kerekeim is csak arra vártak, hogy újra használatba kerüljenek. Aztán feltűnt egy kona unit a megfelelő méretben. Egy ilyen vázat pár éve szerettem volna már magamnak, de akkor nem jött össze - bár nem is eröltettem. Az eladó egyben hirdette, de sikerült meggyőznöm a bontás előnyeiről. Ami persze inkább számomra előny, de ezt hagyjuk. :) Pár hét egyezkedés és némi szervezés után végre kezembe került a váz és a hozzá tartozó P2 villa. Utóbbira épp csak a szokásos minimális szintű figyelmet fordítottam, mert az alku részeként "árukapcsolás" keretében került hozzá, talán tovább is adom, ha sikerül. A váz viszont az előzetesen képeken látottaknál is szebb állapotban volt, ami 2005-ös évjáratát figyelemebe véve meggyőző volt. A vásárlást követő kötelező tisztítás, átnézés, "lögybölés" után jött az építés és az első néhány próbakör, melyek során sikerül a megfelelő kormányt (ezzel mindig sokat nyűglődök:) ) is megtalálni. Bár "igazi" hegyibringázást, azaz herkulesi nagy mászásokat és "vérbenforgószemű" lejtőzéseket nem tervezek vele, a környékbeli, változatos dombokon, erdőkben és szántók mellett eddig elkövetett bringázásaim alapján azt tudom mondani, mégis jó dolog ez. Egyetlen bringának ugyan nem ezt tartanám meg, de elfér a többiek mellett és igazi élmény vele menni.

Nem szervesen idetartozó dolog, de érdekes látni, mennyi mindent lehet az apróból olcsón venni, ha türelmes és figyel az ember. Nem hiányzott túl sok alkatrész, de semmiből sem akartam "mégéppenjólesz" alapon választott darabot, viszont újonnan, boltból horror lett volna, bele sem kezdtem volna.

A "végleges" állapot:

00_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egyik és másik oldal:

01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az árukapcsolt Kona P2 villa, BR-M600 fékkel, réges-régi LX aggyal:

03_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

KTM Line kormány (olcsó és széles), Thomson stucni és a szintén régi, de NOS XT karok:

04_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Shimano FC-M470 hajtómű, 118mm-es octalink (kedvencem) középcsapággyal, harcedzett 540es spd a fiókból és FSA SS lánckerék 34 foggal:

05_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hátul szintén nyugdíjaskorú XT agy 17 fog társaságában:

06_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Specialized enduro nyereg és a csőszettet jelölő plakett, ezt még vissza kell ragasztanom a helyére:

07_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kisherceg módosította - 2013. november 08. - 15:52

• Yaroslav és Fülee kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hu!Bazzz!Ki vagy combosodva!:-D Az a nagytanyer!

Jó lesz az, majd rak hátra egy 40 végű sort :)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

még rá kell erősödjek :)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Én meg szereztem a télre egy ilyet

51v2.jpg

Hu!Bazzz!Ki vagy combosodva!:-D Az a nagytanyer!

Magellan-os

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Vaoo :) ahead adapterrel van megoldva v menettelen a villanyak?

Adapteres megoldás, menetes a nyak.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Én meg szereztem a télre egy ilyet

51v2.jpg

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Puch Mistral EL- 1984

DSC_1450_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vaoo :) ahead adapterrel van megoldva v menettelen a villanyak?

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Ez igen! Ízlésesen újítottad meg!

A morcos.