Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

2013 Giant Trance X2 egy kicsit "felturbózva":

- XT hajtókar/fékek/tárcsák/i-spec váltókarok

- Rock Shock Reverb 125 üléscső

- Fox 32 Talas 120-150 RLC FIT teló

- Hope Pro2 Evo / NoTubes ZTR Arch EX kerékszett

- 2x10-re alakítva (24x38) BBG bashguard a nagy lánctáyér helyén

- házi készítésü "Marshguard"

11876423806_e963e1376d_o.jpg

11876013694_1447bd72d4_o.jpg

11875579565_37c1e0e3b4_o.jpg

11876431616_9e05c68126_o.jpg

11876436796_ec1301f0bb_o.jpg

• mof és Kánya kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Egy bringa nem elég. A 26os XC carbon fully mellé került egy sorával szerelt CX is, ugyanúgy szeretem.

Szeretnék még egy 140 mm körüli játszos fullyt is ;) .

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

zscs unszolására hogy töltsem fel ide :), az új gépsárkányom:

Nagyon rendben van, dögös az 1x11-el! Viszont nem értem azt a ronda gyorszárat a nyeregcsőnél (ez minden Canyon-ra igaz), én gyorsan cseréltem.

Üdv újra! Miután eladtam a shimano600as Razesa országútim elkezdtem valami mást építgetni. Most már csak a finomítgatások vannak hátra (pl a kormánycsapágy hiába új Token , nem jó , meg hiányzik még a hátsó sor és ezért a képeken egy egész más példány szerepel más lánccal)

A bringa egy Batavus vázra épült Cinelli Zydeco dizájnnal , 6600as fékváltókarokkal és hátsó váltóval. 

Nagyon szerettem országútizni , de hiába az elvileg kényelmes acél váz , a kormány kialakítása és a 600as fékváltókar nem igazán tette lehetővé a kényelmes csuklótartást. Imádtam , tényleg , és nagyon de nagyon sajnálom , hogy meg kellet tőle válnom , de egyszerűen nem tudok több bringát tartani itthon... Az eladás után elég hamar elkezdtem az alkatrészeket beszerezni , építgetni amit lehetett. Volt mindig is egy nagy álmom , ami nem más mint egy tárcsafékes cyclocross , most ennek kívántam eleget tenni. Lehet fikázni a tárcsafék miatt , de az 'akarom' faktort semmilyen észérv nem tudja felülmúlni.

Huu remélem sárban is fogsz vele játszani, ez is nagyon tetszetős (kérünk majd saras képeket is)! Fantasztikus érzés egy CX bringával az erdőben mtb utakon járkálni. Felfelé imádtam, nagyon-nagyon hiányzik az érzés (Nálam is az 1 bringa a nyerő, mert többet nem tudok megülni egyszerre. MTB-t cseréltem CX-re, majd most visszaváltottam egy 29-es MTB-re).  

karakoram módosította - 2014. január 10. - 20:36

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

nervecf1.jpg

Mehetne egyenesen a Bike p0rn topikba is. Brutál! :)

• kevlarsoft kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hiányos egy gép... :)  Se első váltó, se lánctányérok.... :D

• kevlarsoft kedveli ezt
Marci

kevlarsoft

kevlarsoft

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

nervecf1.jpg

• zscs kedveli ezt

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Üdv újra! Miután eladtam a shimano600as Razesa országútim elkezdtem valami mást építgetni. Most már csak a finomítgatások vannak hátra (pl a kormánycsapágy hiába új Token , nem jó , meg hiányzik még a hátsó sor és ezért a képeken egy egész más példány szerepel más lánccal)

A bringa egy Batavus vázra épült Cinelli Zydeco dizájnnal , 6600as fékváltókarokkal és hátsó váltóval. 

Nagyon szerettem országútizni , de hiába az elvileg kényelmes acél váz , a kormány kialakítása és a 600as fékváltókar nem igazán tette lehetővé a kényelmes csuklótartást. Imádtam , tényleg , és nagyon de nagyon sajnálom , hogy meg kellet tőle válnom , de egyszerűen nem tudok több bringát tartani itthon... Az eladás után elég hamar elkezdtem az alkatrészeket beszerezni , építgetni amit lehetett. Volt mindig is egy nagy álmom , ami nem más mint egy tárcsafékes cyclocross , most ennek kívántam eleget tenni. Lehet fikázni a tárcsafék miatt , de az 'akarom' faktort semmilyen észérv nem tudja felülmúlni.

Ez gyönyörű! 

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Túrázásra ..."pici" csomagtartóhasználattal.....a meglévő elemek felhasználásával...

https://picasaweb.go...47958/Lapierre#

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Bikemag1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bikemag2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• mof és zeezoltano kedveli ezt

A morcos.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

ráértem, legóztam kicsit. :)

DSC_0315_www.kepfeltoltes.hu_.jpg DSC_0318_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0311_www.kepfeltoltes.hu_.jpg DSC_0313_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

telefonos képek, ennek megfelelő minőségben...

Kisherceg módosította - 2014. január 01. - 18:54

• mof kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

mindig, mindenhol bevethető. :)

DSCN0530_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSCN0528_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSCN0526_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Bár a márka topicban megosztottam,de azért ide is linkelek egyet. Most ezzel megyek a következő szezonban. :)

WP_000569_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://forum.bikemag...nyon/?p=1190182

forest módosította - 2013. november 30. - 13:46

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

megtudhatom milyen elonyokkel jar a felsocso lejebb heggesztese?

Engedd meg,nem akarok grammarnazi lenni,de két g-vel a segget írjuk :-))

arpi07 módosította - 2013. november 27. - 22:14

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Sajna az átlépési magasság túl magas volt a méretemhez képest, kisebb vázat meg nem tudtam szerezni.

Viszont a hossza tökéletes, pont fél centivel rövidebb mint az epic (L).

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

megtudhatom milyen elonyokkel jar a felsocso lejebb heggesztese?

egyebkent nem izlestelen ez a gep csak egyeseknek nem tetszik.

mindenkinek a sajat gyereke a legszebb ;)

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Látszik, hogy sokat dolgoztál a Stumpjumperen, de szerintem eléggé ízléstelen lett. És ez nem csak a modern alkatrészek miatt. Alapvetően a színösszeállítás, meg váltóvédő. Őszintén szólva nekem az a nagy távolság sem tetszik a támvillák meg a felsőcső csatlakozás között. A tetejébe az a kallantyú a nyeregbilincsnél.

A hajlított felsőcső az ilyen "sérült" váz benyomását kelti. Különben monti ez amúgy? Úgyértem a ballonos, de sima külsők miatt. Miért ilyen sínűek a külsők? :) A fékkonzolt illetően nekem is vannak fenntartásaim, ez ránézésre inkább csomagtartóhoz van méretezve. Ez az XT fék elég erős, pont ilyen volt nekem is, nehogy menet közben valami baj legyen.

Elkészült!! :D

Specialized Stumpjumper '98 (Tange Prestige)

Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).

Jimmye

Jimmye

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).

a1_2013_11_24_i5amvg6zh3_tn.jpg           a1_2013_11_24_59roj1f6lb_tn.jpg    a1_2013_11_24_yajvn6l2j6_tn.jpg

a1_2013_11_24_vhulfqoj83_tn.jpg      a1_2013_11_24_b5gmuk30y3_tn.jpg      a1_2013_11_24_d2v4toqr3o_tn.jpg

Állat a vas!Nagyon tetszik!

Jimmye

Jimmye

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

a1_2013_11_24_i5amvg6zh3_tn.jpg           a1_2013_11_24_59roj1f6lb_tn.jpg    a1_2013_11_24_yajvn6l2j6_tn.jpg

a1_2013_11_24_vhulfqoj83_tn.jpg      a1_2013_11_24_b5gmuk30y3_tn.jpg      a1_2013_11_24_d2v4toqr3o_tn.jpg

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

mof

Városi szaladgálásra, patkázáshoz, lépcsőzéshez, száraz túrákhoz terepen, belső nélkül, alacsony nyomáson, pont megfelelő :)

Igen, igen a piros csak a válasz kiemelés miatt lett piros, sry.

Rabbit

Sajna ilyen tapasztalatom nekem is volt, gyári acél Specialized vázban ment el a hátsó kerék, pedig az nem is volt megmókolova.

Ez a váz egyenlőre pár 100km után nem mutat semmi negatívat.

A német srác meg durva, nem ez az első próbálkozása.

FRIZ 22 módosította - 2013. november 25. - 16:00

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

engem sokkal inkább zavar az a valószínűtlen külső :D 

szerintem nem volt alpári a stílus, gondolom így könnyebb volt egyértelműen megválaszolni a kérdéseket. amúgy az én szemem is elviselne egy merevítő átkötést, ettől és a gumitól eltekintve teCCik.