Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

zscs unszolására hogy töltsem fel ide :), az új gépsárkányom:

nervecf1.jpg

Mehetne egyenesen a Bike p0rn topikba is. Brutál! :)

• kevlarsoft kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Hiányos egy gép... :)  Se első váltó, se lánctányérok.... :D

• kevlarsoft kedveli ezt
Marci

kevlarsoft

kevlarsoft

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

zscs unszolására hogy töltsem fel ide :), az új gépsárkányom:

nervecf1.jpg

• zscs kedveli ezt

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Üdv újra! Miután eladtam a shimano600as Razesa országútim elkezdtem valami mást építgetni. Most már csak a finomítgatások vannak hátra (pl a kormánycsapágy hiába új Token , nem jó , meg hiányzik még a hátsó sor és ezért a képeken egy egész más példány szerepel más lánccal)

A bringa egy Batavus vázra épült Cinelli Zydeco dizájnnal , 6600as fékváltókarokkal és hátsó váltóval. 

Nagyon szerettem országútizni , de hiába az elvileg kényelmes acél váz , a kormány kialakítása és a 600as fékváltókar nem igazán tette lehetővé a kényelmes csuklótartást. Imádtam , tényleg , és nagyon de nagyon sajnálom , hogy meg kellet tőle válnom , de egyszerűen nem tudok több bringát tartani itthon... Az eladás után elég hamar elkezdtem az alkatrészeket beszerezni , építgetni amit lehetett. Volt mindig is egy nagy álmom , ami nem más mint egy tárcsafékes cyclocross , most ennek kívántam eleget tenni. Lehet fikázni a tárcsafék miatt , de az 'akarom' faktort semmilyen észérv nem tudja felülmúlni.

Ez gyönyörű! 

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Túrázásra ..."pici" csomagtartóhasználattal.....a meglévő elemek felhasználásával...

https://picasaweb.go...47958/Lapierre#

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Üdv újra! Miután eladtam a shimano600as Razesa országútim elkezdtem valami mást építgetni. Most már csak a finomítgatások vannak hátra (pl a kormánycsapágy hiába új Token , nem jó , meg hiányzik még a hátsó sor és ezért a képeken egy egész más példány szerepel más lánccal)

A bringa egy Batavus vázra épült Cinelli Zydeco dizájnnal , 6600as fékváltókarokkal és hátsó váltóval. 

Nagyon szerettem országútizni , de hiába az elvileg kényelmes acél váz , a kormány kialakítása és a 600as fékváltókar nem igazán tette lehetővé a kényelmes csuklótartást. Imádtam , tényleg , és nagyon de nagyon sajnálom , hogy meg kellet tőle válnom , de egyszerűen nem tudok több bringát tartani itthon... Az eladás után elég hamar elkezdtem az alkatrészeket beszerezni , építgetni amit lehetett. Volt mindig is egy nagy álmom , ami nem más mint egy tárcsafékes cyclocross , most ennek kívántam eleget tenni. Lehet fikázni a tárcsafék miatt , de az 'akarom' faktort semmilyen észérv nem tudja felülmúlni.

Bikemag1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bikemag2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• mof és zeezoltano kedveli ezt

A morcos.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás

ráértem, legóztam kicsit. :)

DSC_0315_www.kepfeltoltes.hu_.jpg DSC_0318_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0311_www.kepfeltoltes.hu_.jpg DSC_0313_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

telefonos képek, ennek megfelelő minőségben...

Kisherceg módosította - 2014. január 01. - 18:54

• mof kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás

mindig, mindenhol bevethető. :)

DSCN0530_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSCN0528_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSCN0526_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Bár a márka topicban megosztottam,de azért ide is linkelek egyet. Most ezzel megyek a következő szezonban. :)

WP_000569_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://forum.bikemag...nyon/?p=1190182

forest módosította - 2013. november 30. - 13:46

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

megtudhatom milyen elonyokkel jar a felsocso lejebb heggesztese?

Engedd meg,nem akarok grammarnazi lenni,de két g-vel a segget írjuk :-))

arpi07 módosította - 2013. november 27. - 22:14

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Sajna az átlépési magasság túl magas volt a méretemhez képest, kisebb vázat meg nem tudtam szerezni.

Viszont a hossza tökéletes, pont fél centivel rövidebb mint az epic (L).

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

megtudhatom milyen elonyokkel jar a felsocso lejebb heggesztese?

egyebkent nem izlestelen ez a gep csak egyeseknek nem tetszik.

mindenkinek a sajat gyereke a legszebb ;)

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Látszik, hogy sokat dolgoztál a Stumpjumperen, de szerintem eléggé ízléstelen lett. És ez nem csak a modern alkatrészek miatt. Alapvetően a színösszeállítás, meg váltóvédő. Őszintén szólva nekem az a nagy távolság sem tetszik a támvillák meg a felsőcső csatlakozás között. A tetejébe az a kallantyú a nyeregbilincsnél.

A hajlított felsőcső az ilyen "sérült" váz benyomását kelti. Különben monti ez amúgy? Úgyértem a ballonos, de sima külsők miatt. Miért ilyen sínűek a külsők? :) A fékkonzolt illetően nekem is vannak fenntartásaim, ez ránézésre inkább csomagtartóhoz van méretezve. Ez az XT fék elég erős, pont ilyen volt nekem is, nehogy menet közben valami baj legyen.

Elkészült!! :D

Specialized Stumpjumper '98 (Tange Prestige)

Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).

Jimmye

Jimmye

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).

a1_2013_11_24_i5amvg6zh3_tn.jpg           a1_2013_11_24_59roj1f6lb_tn.jpg    a1_2013_11_24_yajvn6l2j6_tn.jpg

a1_2013_11_24_vhulfqoj83_tn.jpg      a1_2013_11_24_b5gmuk30y3_tn.jpg      a1_2013_11_24_d2v4toqr3o_tn.jpg

Állat a vas!Nagyon tetszik!

Jimmye

Jimmye

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

a1_2013_11_24_i5amvg6zh3_tn.jpg           a1_2013_11_24_59roj1f6lb_tn.jpg    a1_2013_11_24_yajvn6l2j6_tn.jpg

a1_2013_11_24_vhulfqoj83_tn.jpg      a1_2013_11_24_b5gmuk30y3_tn.jpg      a1_2013_11_24_d2v4toqr3o_tn.jpg

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

mof

Városi szaladgálásra, patkázáshoz, lépcsőzéshez, száraz túrákhoz terepen, belső nélkül, alacsony nyomáson, pont megfelelő :)

Igen, igen a piros csak a válasz kiemelés miatt lett piros, sry.

Rabbit

Sajna ilyen tapasztalatom nekem is volt, gyári acél Specialized vázban ment el a hátsó kerék, pedig az nem is volt megmókolova.

Ez a váz egyenlőre pár 100km után nem mutat semmi negatívat.

A német srác meg durva, nem ez az első próbálkozása.

FRIZ 22 módosította - 2013. november 25. - 16:00

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

engem sokkal inkább zavar az a valószínűtlen külső :D 

szerintem nem volt alpári a stílus, gondolom így könnyebb volt egyértelműen megválaszolni a kérdéseket. amúgy az én szemem is elviselne egy merevítő átkötést, ettől és a gumitól eltekintve teCCik.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Te tudod, ezek szerint.

Annyit hozzátennék -mint saját tapasztalat-, a kettővel lejjebb linkelt karakoram párja, mely ugyancsak hasonló kaliber ehhez a piszkált vázhoz, az enyém volt anno:

1,5 éves korában kettétört a papucsa váltóoldalon, ahogy az sokan másoknak is. Garanciában javította a forgalmazó (ilyen is volt annak idején!), összeraktam, használtam volna tovább V fékkel, ahogy előtte.

De: folyamatosan elmászott a hátsó kerék a vázzal együtt/ a vázban!, eltapostam azt a 72 kilómmal hajtás közben... "Kipuhult" az anyag a javítástól.

Görbített, kilfúrt felsőcső, vékonyka tárcsafékrögzítés utólag. Kisherceg nem volt arrogáns veled, hogy ilyen pirosított stílusban válaszolj neki (Lehet, hogy ez csak nekem szúrt ez szemet.)

Tényleg kíváncsi leszek a használhatóságára a próbálkozásodnak, mely esztétikus látvány, valóban. Amit linkeltél a németektől, az még inkább.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész.  Igen, így csak egyszer kellett vágni.

a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban? Nem zörög.

a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál? Az öttlet innen jött: http://www.mtb-news....&postcount=4106 ha nála jó, akkor nálam is :)

a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla? Optikai csalódás ;)

jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus. :) Köszi, tépőzáras, könnyen mosható.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás

nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész.

a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban?

a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál?

a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla?

jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus. :)