Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Te tudod, ezek szerint.

Annyit hozzátennék -mint saját tapasztalat-, a kettővel lejjebb linkelt karakoram párja, mely ugyancsak hasonló kaliber ehhez a piszkált vázhoz, az enyém volt anno:

1,5 éves korában kettétört a papucsa váltóoldalon, ahogy az sokan másoknak is. Garanciában javította a forgalmazó (ilyen is volt annak idején!), összeraktam, használtam volna tovább V fékkel, ahogy előtte.

De: folyamatosan elmászott a hátsó kerék a vázzal együtt/ a vázban!, eltapostam azt a 72 kilómmal hajtás közben... "Kipuhult" az anyag a javítástól.

Görbített, kilfúrt felsőcső, vékonyka tárcsafékrögzítés utólag. Kisherceg nem volt arrogáns veled, hogy ilyen pirosított stílusban válaszolj neki (Lehet, hogy ez csak nekem szúrt ez szemet.)

Tényleg kíváncsi leszek a használhatóságára a próbálkozásodnak, mely esztétikus látvány, valóban. Amit linkeltél a németektől, az még inkább.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész.  Igen, így csak egyszer kellett vágni.

a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban? Nem zörög.

a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál? Az öttlet innen jött: http://www.mtb-news....&postcount=4106 ha nála jó, akkor nálam is :)

a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla? Optikai csalódás ;)

jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus. :) Köszi, tépőzáras, könnyen mosható.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész.

a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban?

a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál?

a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla?

jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Elkészült!! :D

Specialized Stumpjumper '98 (Tange Prestige)

Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).

a1_2013_11_24_i5amvg6zh3_tn.jpg           a1_2013_11_24_59roj1f6lb_tn.jpg    a1_2013_11_24_yajvn6l2j6_tn.jpg

a1_2013_11_24_vhulfqoj83_tn.jpg      a1_2013_11_24_b5gmuk30y3_tn.jpg      a1_2013_11_24_d2v4toqr3o_tn.jpg

• Jimmye kedveli ezt

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

RC, Spider, Karakoram.

Baromi nosztalgikus nekem, ekkor kezdtem montizni.

Remek gép!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

A nővérem most ezzel nyomul:

F%25C3%25A9nyk%25C3%25A9p-0585.jpg

A mai trendnek megfelelő pilótafülkét és a külsőket leszámítva eredeti állapot.

https://plus.google....082586173166977

Rabbit módosította - 2013. november 11. - 23:46

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nekem is MarshGuard van, sőt az addon is megvan hozzá és annyira tetszik, hogy az új bringára is raktam. Sőt azt bánom, hogy egy métert is kimentem a Reba-val enélkül és rögtön az első úton kavicsot kapott a becsúszó... Száraz időben is jó, portól is védve vannak a becsúszók. Egyébként eléggé felveszi a villa formáját, nem gondolom, hogy emiatt ne férne el a sár. Hacsak nem szeret valaki úgy dagonyázni, hogy a villákba és teleszkóp becsúszókba gyúrni lehet a sarat.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

ebbe a kanyonba van saját ötlet vagy így jön le a szalagról?

Nem pont így jön le, de a képekről nem látod igazán a különbséget. Itt van egy rövid leírás a változtatásokról, nem akartam itt offolni: 

http://forum.bikemag...nyon/?p=1189246

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A pálcás sárvédő mellett lesz elég hely a sárnak ?

Ez http://www.rei.com/p...seatpost-fender jobb ilyen szempontból.

Biztosan nem lesz hely, kis lakatolás kellene majd.

Neked is egy ilyesmi van, mint amit linkeltél, ugye?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A pálcás sárvédő mellett lesz elég hely a sárnak ?

Ez http://www.rei.com/p...seatpost-fender jobb ilyen szempontból.

Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Tegnapi fotó:

Inbred_29er_2048px.jpg

A MarshGuardot ajándékba kaptam, jól működik, becsúszókat is egészen hatékonyan védi, ebből a szempontból biztosan jobb, mint a korábban használt RRP MudGuard.

Egy hátsó pálcás MTB sárhányón és egy alsócsőre szerelhető sárvédőn túl az utolsó upgrade is megtörténik hamarosan: a jó öreg és nálam eddig szuper megbízhatóan működő, de már lassan 6 éves Magura Louise BAT-ok helyett kapott új fékeket, egyik este felszerelem.

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás

ebbe a kanyonba van saját ötlet vagy így jön le a szalagról?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Szép bringa. Mekkora váz ez? Olyan kicsinek tűnik.

29-es bringa, M-es váz a 178-179 cm-es magasságomhoz. 

tetszetős ez a canyon, szépek a részletek is. kivéve a topicjában bemutatót első váltó bovdenezést. a direct mount rögzítés még oké, de a belül vezetett bovden és a váltó girbegurba bekötése, megfejelve a bovdenház végének rögzítésére egyébként kialakított kis lyukkal (ebben van benne a bovden túllógó vége, jól látom, ugye?) nekem nagyon idegen.

Igen jól látod, engem eddig nem zavart. Sőt legalább szépen el van vezetve a bovden vége, a váltó meg alul/felül húzós (ha jól tudom nincsen mást direct mount-ból) tehát a boveden útjára nincsen más választás. Pontos, az a fontos. 

A Unit nagyon szép!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

tetszetős ez a canyon, szépek a részletek is. kivéve a topicjában bemutatót első váltó bovdenezést. a direct mount rögzítés még oké, de a belül vezetett bovden és a váltó girbegurba bekötése, megfejelve a bovdenház végének rögzítésére egyébként kialakított kis lyukkal (ebben van benne a bovden túllógó vége, jól látom, ugye?) nekem nagyon idegen.

...Esetedben csak az "egérút vissza a váltóshoz" kritérium nem teljesül. A makszibájkban nekem ugyan azt mondták a 29-es scandium Unit vázra, hogy van hozzá váltófüles papucs is, de én olyat élőben még nem láttam. Ami ezt tudja gyárilag, az az Explosif lenne ugye...

szempont volt, hogy NE legyen egérút, csak nem egyértelműen fogalmaztam azt hiszem, így visszaolvasva.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

Szép bringa. Mekkora váz ez? Olyan kicsinek tűnik.

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Ép nézni akartam, hogy írtatok-e valamit a bringámra :) de valami oknál fogva törlődtek a képek nem tudom mikor, újra...

2014 Canyon Grand Canyon AL SLX 29

kqp8.jpg

ldfw.jpg

ps8r.jpg

ejc4.jpg

Ide töltöttem még fel részletes képeket, nem akartam itt offolni:

http://forum.bikemag...nyon/?p=1189246

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Kisherceg

Grat, ez egy igazán dögös verda!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

stp1, zscs: 

Az effektív láncvillahossztól és a használni kívánt áttételtől függ, hogy kell-e hozzá a félszem. Számos netes kalkulátorral le lehet szimulálni, az én kedvencem a FixMeUp. 

Kisherceg:

Jó lett a bringa, gratula. (És irigység.) 
Én a fiam dirt mongúzát szoktam elcsaklizni, ha terepen kívánok singlespeedezni, azzal is szórakoztató, képzelem, akkor milyen lehet ezzel. (Én sem tartanám egyetlen bringának, mert nem tudok vele mindenhol felmenni, meg kell tervezni az útvonalat. De ahol el tudok menni vele, dinamikusabban mozgok, mint a váltóssal. Felfelé ugye muszáj, lefelé meg jobban neki merem ereszteni, mert laposabb a geoja.) 

Esetedben csak az "egérút vissza a váltóshoz" kritérium nem teljesül. A makszibájkban nekem ugyan azt mondták a 29-es scandium Unit vázra, hogy van hozzá váltófüles papucs is, de én olyat élőben még nem láttam. Ami ezt tudja gyárilag, az az Explosif lenne ugye...

Egyébként nekem is ilyen Ritchey OCR Rock/Comp párossal fűzött kerekeim vannak egy Pahoehoe vázban, de az váltós. 

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

azt írja, hogy 6mm-nyi láncvillahossz változás enged, szóval félszem nélkül az nem mindig elég.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Ha nem használ valaki félszemet a lánchoz, vajon mennyire használható ez? Számomra - eltekintve attól, hogy macerás lehet az állítgatás - ez tűnik az tűnik ezzel a leginkább kritikusnak; vagyis, hogy szükséges-e a félszemet használni a lánchoz vagy normál lánccal is működőképes. Ha nem, akkor csúszópapucs...