zscs unszolására hogy töltsem fel ide
, az új gépsárkányom:
Mehetne egyenesen a Bike p0rn topikba is. Brutál!
zscs unszolására hogy töltsem fel ide
, az új gépsárkányom:
Mehetne egyenesen a Bike p0rn topikba is. Brutál!
Hiányos egy gép... Se első váltó, se lánctányérok....
zscs unszolására hogy töltsem fel ide , az új gépsárkányom:
Üdv újra! Miután eladtam a shimano600as Razesa országútim elkezdtem valami mást építgetni. Most már csak a finomítgatások vannak hátra (pl a kormánycsapágy hiába új Token , nem jó , meg hiányzik még a hátsó sor és ezért a képeken egy egész más példány szerepel más lánccal)
A bringa egy Batavus vázra épült Cinelli Zydeco dizájnnal , 6600as fékváltókarokkal és hátsó váltóval.
Nagyon szerettem országútizni , de hiába az elvileg kényelmes acél váz , a kormány kialakítása és a 600as fékváltókar nem igazán tette lehetővé a kényelmes csuklótartást. Imádtam , tényleg , és nagyon de nagyon sajnálom , hogy meg kellet tőle válnom , de egyszerűen nem tudok több bringát tartani itthon... Az eladás után elég hamar elkezdtem az alkatrészeket beszerezni , építgetni amit lehetett. Volt mindig is egy nagy álmom , ami nem más mint egy tárcsafékes cyclocross , most ennek kívántam eleget tenni. Lehet fikázni a tárcsafék miatt , de az 'akarom' faktort semmilyen észérv nem tudja felülmúlni.
Ez gyönyörű!
Túrázásra ..."pici" csomagtartóhasználattal.....a meglévő elemek felhasználásával...
https://picasaweb.go...47958/Lapierre#
Üdv újra! Miután eladtam a shimano600as Razesa országútim elkezdtem valami mást építgetni. Most már csak a finomítgatások vannak hátra (pl a kormánycsapágy hiába új Token , nem jó , meg hiányzik még a hátsó sor és ezért a képeken egy egész más példány szerepel más lánccal)
A bringa egy Batavus vázra épült Cinelli Zydeco dizájnnal , 6600as fékváltókarokkal és hátsó váltóval.
Nagyon szerettem országútizni , de hiába az elvileg kényelmes acél váz , a kormány kialakítása és a 600as fékváltókar nem igazán tette lehetővé a kényelmes csuklótartást. Imádtam , tényleg , és nagyon de nagyon sajnálom , hogy meg kellet tőle válnom , de egyszerűen nem tudok több bringát tartani itthon... Az eladás után elég hamar elkezdtem az alkatrészeket beszerezni , építgetni amit lehetett. Volt mindig is egy nagy álmom , ami nem más mint egy tárcsafékes cyclocross , most ennek kívántam eleget tenni. Lehet fikázni a tárcsafék miatt , de az 'akarom' faktort semmilyen észérv nem tudja felülmúlni.
A morcos.
Bár a márka topicban megosztottam,de azért ide is linkelek egyet. Most ezzel megyek a következő szezonban.
http://forum.bikemag...nyon/?p=1190182
forest módosította - 2013. november 30. - 13:46
megtudhatom milyen elonyokkel jar a felsocso lejebb heggesztese?
Engedd meg,nem akarok grammarnazi lenni,de két g-vel a segget írjuk :-))
arpi07 módosította - 2013. november 27. - 22:14
Sajna az átlépési magasság túl magas volt a méretemhez képest, kisebb vázat meg nem tudtam szerezni.
Viszont a hossza tökéletes, pont fél centivel rövidebb mint az epic (L).
megtudhatom milyen elonyokkel jar a felsocso lejebb heggesztese?
egyebkent nem izlestelen ez a gep csak egyeseknek nem tetszik.
mindenkinek a sajat gyereke a legszebb
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Elkészült!!
Specialized Stumpjumper '98 (Tange Prestige)
Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).
Állat a vas!Nagyon tetszik!
mof
Városi szaladgálásra, patkázáshoz, lépcsőzéshez, száraz túrákhoz terepen, belső nélkül, alacsony nyomáson, pont megfelelő
Igen, igen a piros csak a válasz kiemelés miatt lett piros, sry.
Rabbit
Sajna ilyen tapasztalatom nekem is volt, gyári acél Specialized vázban ment el a hátsó kerék, pedig az nem is volt megmókolova.
Ez a váz egyenlőre pár 100km után nem mutat semmi negatívat.
A német srác meg durva, nem ez az első próbálkozása.
FRIZ 22 módosította - 2013. november 25. - 16:00
engem sokkal inkább zavar az a valószínűtlen külső
szerintem nem volt alpári a stílus, gondolom így könnyebb volt egyértelműen megválaszolni a kérdéseket. amúgy az én szemem is elviselne egy merevítő átkötést, ettől és a gumitól eltekintve teCCik.
Te tudod, ezek szerint.
Annyit hozzátennék -mint saját tapasztalat-, a kettővel lejjebb linkelt karakoram párja, mely ugyancsak hasonló kaliber ehhez a piszkált vázhoz, az enyém volt anno:
1,5 éves korában kettétört a papucsa váltóoldalon, ahogy az sokan másoknak is. Garanciában javította a forgalmazó (ilyen is volt annak idején!), összeraktam, használtam volna tovább V fékkel, ahogy előtte.
De: folyamatosan elmászott a hátsó kerék a vázzal együtt/ a vázban!, eltapostam azt a 72 kilómmal hajtás közben... "Kipuhult" az anyag a javítástól.
Görbített, kilfúrt felsőcső, vékonyka tárcsafékrögzítés utólag. Kisherceg nem volt arrogáns veled, hogy ilyen pirosított stílusban válaszolj neki (Lehet, hogy ez csak nekem szúrt ez szemet.)
Tényleg kíváncsi leszek a használhatóságára a próbálkozásodnak, mely esztétikus látvány, valóban. Amit linkeltél a németektől, az még inkább.
nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész. Igen, így csak egyszer kellett vágni.
a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban? Nem zörög.
a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál? Az öttlet innen jött: http://www.mtb-news....&postcount=4106 ha nála jó, akkor nálam is
a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla? Optikai csalódás
jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus.
Köszi, tépőzáras, könnyen mosható.
nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész.
a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban?
a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál?
a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla?
jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"