Mindenképp pozitívan közelíteném meg a dolgot. 
Kisherceg által idézett véleményemhez hozzá tartozik, hogy nekem egy pár 2012-es, 2.2-es X-King Protection-öm van, ami igaz, szintén BlackChilis, de legjobb esetben 2012. kora nyári, de inkább tavaszi gyártás, szóval majd' 2 éves technika! Feltételezem, azóta kicsit finomíthatott már rajta a Conti.
Az pedig nem igaz, hogy nem írtam róla.
Beszámoltam tapasztalataimról a gumis topikban és a tubeless topikban, emlékeim szerint nem is egyszer. Dantével is volt egy kis vitánk erről, a tubeless topikban írogattunk, azt hiszem.
Szóval, legyetek szívesek tesztelni és írni róla, mert előfordulhat, hogy ráncba szedték már ezeket a gumikat! 
Ma korán reggel voltam fenn terepen, a Testvérhegyin mentem fel Virágos-nyereg felé, a kút után nem sokkal a kék kereszten másztam azokkal "borzasztó" Schwalbe Nobby Nic gumikkal, az 1-2 centis friss hóban, alatta a sok gyökeres, helyenként jeges talajjal. Lábletétel nélkül felmentem. Eszembe is jutott, tavaly télen az X-Kinggel nem bírtam felmenni még az kék+ ösvénnyel párhuzamos, széles úton sem és nyáron, pár csepp eső után, felfelé csak úgy csúszkált a bicaj hátulja! De mondom, ez 2012-es Protection.
Márton biztosan emlékszik, mikor egyszer Dobogókőn voltunk fenn (talán október vége felé lehetett) és a Zsivány-sziklák után, Két-bükkfa-nyereg alatt a zöld+ felé mentünk, át az aszfaltos úton és el a sorompó mellett, majd le, ha jól emlékezem a Vaskapu felé. Elég köves, levelekkel borított volt az a köves út, a levelek mind nedvesek, csak úgy dobált engem jobbra-balra, míg a többiek egész lazán tudtak menni lefelé; én meg ott szentségeltem, hogy 120mm-t mozgó fully-val nem bírok menni, mert úgy csúszik a két X-King, mintha jeget terítenék a kerekek alá...
De hogy ontopic is legyek, pár ma reggeli fotó az idei - hihetetlen, de - ELSŐ bp.-i hóról: