stp1, zscs:
Az effektív láncvillahossztól és a használni kívánt áttételtől függ, hogy kell-e hozzá a félszem. Számos netes kalkulátorral le lehet szimulálni, az én kedvencem a FixMeUp.
Kisherceg:
Jó lett a bringa, gratula. (És irigység.)
Én a fiam dirt mongúzát szoktam elcsaklizni, ha terepen kívánok singlespeedezni, azzal is szórakoztató, képzelem, akkor milyen lehet ezzel. (Én sem tartanám egyetlen bringának, mert nem tudok vele mindenhol felmenni, meg kell tervezni az útvonalat. De ahol el tudok menni vele, dinamikusabban mozgok, mint a váltóssal. Felfelé ugye muszáj, lefelé meg jobban neki merem ereszteni, mert laposabb a geoja.)
Esetedben csak az "egérút vissza a váltóshoz" kritérium nem teljesül. A makszibájkban nekem ugyan azt mondták a 29-es scandium Unit vázra, hogy van hozzá váltófüles papucs is, de én olyat élőben még nem láttam. Ami ezt tudja gyárilag, az az Explosif lenne ugye...
Egyébként nekem is ilyen Ritchey OCR Rock/Comp párossal fűzött kerekeim vannak egy Pahoehoe vázban, de az váltós.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!