Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19063 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Nem tûnt fel még, hogy bárhol is zavarna. Van pár kedvenc és szûk ösvényem, ahol bûvészkedni kell kicsit, de ott az 580-as meg a 620-as kormánnyal is kellett. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.243 hozzászólás
711mm??? el szoktál vele férni az erdõben? ehhez már kötelezõ az útvonalengedély? :)

az anthem tetszetõs és biztos jó is, csak azok a hatalmas feliratok ne lennének a gumin/keréken.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
Canyon 685, Inbred 711mm

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Bocs, nem tudom kinek ment a kérdés, zscs-nek vagy nekem :)
Az enyém 610-es. Ennél nagyobbat 660-ast próbáltam, de azzal nem volt jó felfelé és a csuklom bedurrant. Zscs-nek így ránézésre 680-700-at tippelek

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen szeles a kormany?

mar lassan kezd furanak hatni, ha egy xc bringan nem nem is olyan reg meg downhill bringakon hasznalt szelessegu kormany van. kivancsi vagyok, hogy meddig no. reszemrol a 29er 69cm szeles kormanya is sok kicsit. valahol az olyan 65-66cmt ereztem optimalisnak egy trail bringan is.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Elsõ benyomás: mentem vele 2 km-t aszfalton :) és élveztem
11,4kg a bringa, a vázat nem mértem, de ha minden igaz akkor kb 2,4kg lehet ha az elõzõ vázamhoz viszonyítom.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
ááá,de komoly! már össze is dobtad? kuuurva jó lett!! csillagos ötös :) súlyát mérted esetleg? kíváncsi vagyok. majd írd már meg légyszi az elsõ benyomásokat!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Most ezzel nyomulok.
Sly78??

Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
meg egy 450-es egyenes csõ :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás

Gyujtod a bringakat? :) Montibol nem lesz sok? Vagy melyiktol valsz meg?

A 140es stumpi is 12.5 korul volt tokkal vonoval.

Nem gyûjtöm. Használom. :)
Ez páromé, csak leszedtem a nõi nyerget és hosszabbra cseréltem a nyeregcsövet és a stucnit, magasabb és szélesebb kormányt tettem fel és cseréltem a kerékszettet. Na meg cseréltem olajat a villában, most úgy mozog, akár az álom.
Whippetet el fogom adni, már vagy 3 hónapja nem használtam, pedig nagyon jó kis gép. Igazából csak az Inbredet használom.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

így képrõl nagyon határeset, a nyeregcsõ miatt, gondolom. mondjuk jó hogy pont én kérdezem, aki mindig a kisebbik méretet választja. :)

:)
De teljesen jogos a felvetés. 0-ás seatback-es nyeregcsövem csak 1 van sajnos (az Inbredben), kénytelen voltam ezt feltenni. Kicsit elõre toltam a nyerget, hogy kompenzáljam a hátrahajlást, de valami még nem kóser a nyeregbeállítással, kicsit játszadoznom kell még vele.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.243 hozzászólás

A "klasszikus" módszerrel mérve, könyök nyereg csúcsához és alkar, kézfej kinyújt módszerrel ugyanolyan távolságra van a kormány, mint az Inbreden. Egyébként nagyobb, mint a 18"-os Whippetem. :)

így képrõl nagyon határeset, a nyeregcsõ miatt, gondolom. mondjuk jó hogy pont én kérdezem, aki mindig a kisebbik méretet választja. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Gyujtod a bringakat? :) Montibol nem lesz sok? Vagy melyiktol valsz meg?

A 140es stumpi is 12.5 korul volt tokkal vonoval.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás

Inkább régen mehettél 26-ossal azért érezted idegesebbnek a 29 után,(én tegnap 27.5 és 29-es gépekkel mentem és ma a 26-osomon éreztem ugyan ezt az ,,idegességet") hosszabb stucnitól nem lesz idegesebb, rövidebbtõl igen, ugyan ez igaz a kormányra is.

Igen, erre gondolok. Sebaj, 1-2tekeres es megszokom.
Viszont meglepett a tomege, kozel 13 kilora szamitottam, de pontos merleggel merve 12,46 kg kulloprizmakkal, oratartoval, rajta az oraval es a sarvedovel. Sima slx-xt szint, semmi kulonos.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Inkább régen mehettél 26-ossal azért érezted idegesebbnek a 29 után,(én tegnap 27.5 és 29-es gépekkel mentem és ma a 26-osomon éreztem ugyan ezt az ,,idegességet") hosszabb stucnitól nem lesz idegesebb, rövidebbtõl igen, ugyan ez igaz a kormányra is.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás

zscs,
milyen felfelé? A tegnapi bringateszt egyik "keserû" tapasztalata, hogy nem nagyon jöttek be az össztelós gépek. Igaz, nem nagyon volt a körön rendes mászás - hol lett volna -, de valahogy olyna lomhának tûnt bármi, amit próbáltam. A merevfarú meg tetszett (tetszik még mindig). Pedig ahogy öregszik az ember, egyre inkább kéne egy fully... :D

A mai tekerés elég laza volt, nem a szokásos a 4-4.5 óra közel versenytempóban, szóval, hosszabb távon a fene tudja. Az elsõ 1.5 órát viszont még tempósabban mentem, Strava szerint ott kb. úgy másztam, mint a 29errel. Nem tûnik úgy, hogy lassú lenne.

nem kicsi ez neked?

A "klasszikus" módszerrel mérve, könyök nyereg csúcsához és alkar, kézfej kinyújt módszerrel ugyanolyan távolságra van a kormány, mint az Inbreden. Egyébként nagyobb, mint a 18"-os Whippetem. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.243 hozzászólás
nem kicsi ez neked?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
zscs,
milyen felfelé? A tegnapi bringateszt egyik "keserû" tapasztalata, hogy nem nagyon jöttek be az össztelós gépek. Igaz, nem nagyon volt a körön rendes mászás - hol lett volna -, de valahogy olyna lomhának tûnt bármi, amit próbáltam. A merevfarú meg tetszett (tetszik még mindig). Pedig ahogy öregszik az ember, egyre inkább kéne egy fully... :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
Tegnap összedobtam egy fully-t. 2011-es Canyon Nerve XC 6.0 volt az alap, M-es, 18.5"-os váz. A magasságom miatt 400-as nyeregcsõ került bele és 90mm-es stucni (kicsit ideges vele, 70-eshez szoktam) és 30mm-es rizer kormány, hogy ne legyen nagyon lent az eleje.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Valahogy még nem az igazi, vagy csak elszoktam a fully-tól. Igaz, másfél éve nem ültem fully-n.
Szégyenszemre ma mindjárt produkáltam is egy elcsúszást vele, elõttem elcsúszott egy bringás egy meredek kövesen és nem bírtam volna megállni, letértem az ideális nyomvonalról rá a gurulós kövekre és már ment is ki az elsõ kerék a túlhúzott elsõ fék miatt. Ez van. :)

Dante, köszi a mai tekerést, üdv mindannyiótoknak! :)
  • Adriano kedveli ezt

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ki mástól? :)

na majd csöngetek ha látlak olajos körön :) kék-fehér Giant Defy.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

szép! új? Robiéktól?

Ki mástól? :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.