Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Gondolom majd irsz a hosszab tavu tapasztalatokrol a lactanyer ugyben.leesik nem esik erezheto e stb :)

Igen en is neztem az on one t de nem szimpatikus a geoja.olyan turazosabb nekem meg sport celra kellene.aztan lehet sportosabb vazon meg eltorne az osszes csontom egy cx terepezes soran.meg olvasva Jani cikket az imbredrol nem nyugoz le az on one kidolgozas.
Inkabb hasznaltban gondolkodom pompino arban.
Pl Zezo cx-a nagyon bejon geora.ha olvassa a hsz-t irhatna rola par sort mert eddig nem nagyon olvastam tole hosszabb tapasztalatokrol.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor mar ertem a fekkarallast.
Ja a lanctanyert en is neztem.olvalis?! Feszito nelkul azt hogy toleralja a vaz/hajlaslanc?
Vagy nincs a laza-feszes allas kozt nagy kulonbseg?!

Btw hasonlo vazat keresek cx re de csak nem talalok megfelelot realis aron ami tudja a cantifeket es az excentert.
A tied milyen markaju mert valahol lattam mar de nem emlekszem hol?

Ez egy Singular Gryphon. Ha felnifékes SSCX-ben gondolkozol és olcsón akarod megúszni, akkor On-One Pompino, lehet én is lecserélem a 2010es Csepel Royal 3asom egyre, mert abban télen elférne a keskeny szöges gumi és a geo-ja is értelmesebb.

Ez pedig az ováltál-SS dologhoz:

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Akkor mar ertem a fekkarallast.
Ja a lanctanyert en is neztem.olvalis?! Feszito nelkul azt hogy toleralja a vaz/hajlaslanc?
Vagy nincs a laza-feszes allas kozt nagy kulonbseg?!

Btw hasonlo vazat keresek cx re de csak nem talalok megfelelot realis aron ami tudja a cantifeket es az excentert.
A tied milyen markaju mert valahol lattam mar de nem emlekszem hol?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szep bar eleg magasnak tunik az orra.bar ha jol latom az a gyari villaja.lancfeszites eccenteres?

445mm-es villa van benne gyárilag, excenteres a közepe. A Rotor ováltálra leszek kiváncsi, hogy mennyit segít az igazán izmozós részeken.
A kormány tényleg fent van, de alsófogásra van optimalizálva a fékkar helyzete és a kormány állása is, ami annyira azért nincs az égben.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Szep bar eleg magasnak tunik az orra.bar ha jol latom az a gyari villaja.lancfeszites eccenteres?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mától ezzel is nyomulok:

Feltöltött kép

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A nyeregcsõ 2 évet pihent, aztán eszembe jutott, hogy van egy ilyenem. A 1,5-es imbusz csavarokkal horror beállítani :) A kormánnyal a DH-s srácok is mindig nyaggatnak, 110 grammos kormányt nem lenne egyszerû szélesebben beszerezni, meg 640 mm-nél szélesebbet nem is nagyon tudnék elképzelni.

Vázméret: miért, így ránézésre kicsinek tûnik? Nem vagyok egy nagy darab :) Amúgy a Mojo-nál az S és az M között talán, ha 2 centi az eltérés felsõcsõ hosszban. Ha egyszer gazdag leszek veszek egy Tranny-t, abból M-est (és zöldet) :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ha már öreg csókák régi vasai. :) néha eszembe jut, hogy visszaalakítom, aztán mindig marad. most nagyon gyors.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
elég szép ez az ibis. és biztosan sokan kérdezték már, de valóban megfelelõ ez a méretû váz neked?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Nahát, a use csõ! Még mindig megvan? :-)
Vehetnél végre egy rendes kormányt! ;-)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A legnagyobb újítás, hogy lemostam :) "új" nyeregcsõ és "új" tigris karmos külsõk.

Feltöltött kép

Feltöltött kép
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
... két hete már ilyen szörnyûséges a Coral.. athena monoplaner fékszett, athena agyszett, váltókarok, váltó (elöl azért a pezsgõ marad..) mirage UT hajtás (ez meg azért marad, mert nekem nem kell 4szög) no és Deore LX kormánycsapi továbbra is..

a gumik.. cseng sin wilier kevlár.. így kerek a képlet, kék-zöld bowdenházakkal, zöld bandázzsal, és idióta fékváltókar-beállítással. A bowdenházat nagyon szerencsétlenül vezettem el a kormányon, de vályú nélkül nehéz megfelelõ helyre tuszkolni. : ) ne törjön a kábel, annyi a lényeg..

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

a kulacstartós teszt tegnap jelesre vizsgázott.. eddig norm. kulacsokkal használtam, tegnap beleerõltettem egy másfél ill. 1 literes flaskát, egyik se esett ki, rossz minõségû úton sem. nice és boldogság. a fékváltókar-beállítás meg valamiért így +nem kényelmetlen". Könnyen elérhetõ a hüvelyk-gomb még alsó fogásból is, az idõ 90%ban úgyis fékváltókaron "Pihenek" (egyébként ez érdekes.. ha valaki csak úgy "sportive"-ként hetente bringázgat 3-4száz km-eket, edzés célzattal, az inkább fékváltókar-fogásban megy, míg aki strandpapucsban, shortban, ingben, hátizsákkal meg válltáskával megy a gyalogosk közt meg a járdán a régi "bikakormányos" "versenybicójával", azok meg folyton alsófogásban hasalnak. Csak a tempóban van kb. 20 km per óra eltérés.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

így is úgy néz ki mintha kicsi lenne a váz a kihúzott nyeregcsõ alapján.

Én is gondoltam rá, hogy 61-es váz kellene inkább, de az XL-es Meridám -ha jól emlékszem - 6 mm-re volt hosszabb ennél, a 61-es váz meg kb. ennyivel lett volna hosszabb a Meridánál. És hát ezt tudtam olcsón megvenni. Mondjuk, mivel a magasságomhoz képes relatív a lábam a hosszú, ezért a kihúzott nyeregcsõ eléggé jellemzõ rám. Nem hiszem/érzem, hogy egy ennél hosszabb váz jelentõsen javítana a helyzetemen, mivel a felsõtestem relatív rövid - arányait tekintve - a lábamhoz képest.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Mérted? Mennyit nyom a kicsike?

190 cm vagyok, a bicikli pedállal együtt 7.45 kg.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Az asztal egyik lába kipótólt? :D

Nem, a macskák miatt van így. :) Kell nekik kaparászni. :)

[Newman]

[Newman]

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
de piszkosul jól néz ki :cool2:

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
mondjuk ezzel annyiban vitatkoznék, hogy a kerékpár kezelhetõségre szempontjából nem mindegy a súly és fõleg a súlyeloszlás

ha tele van a kulacsom, azt tényleg észre sem veszem, pedig +70 deka, de még két kulacsot sem, ami közel másfél kiló plusz, ugyanakkor most, hogy elõre feltettem egy 60 dekás csomagtartót (túrára készülvén) teljesen más kiemelni az elejét, szóval igencsak észrevenni

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Elméletileg... :)
Gyakorlatban meg amit tapasztaltam a tömeg kapcsán az elmúlt hónapokban, vagy éppen egy évben, mióta próbálom a számokat nézni, hogy egy bizonyos erõnlét felett a tömeg szinte semmit sem számít. Már ha csak 1 vagy 2 kilóról beszélünk. Tudom, ezzel sokan vitáznának, csak ugye más az elmélet és más a gyakorlat. :) l

Én teljesen egyetértek veled. Én a montimmal járok dolgozni is (mert csak 1 bringám van), néha munka után elmegyünk tekerni, ekkor néha fönt van az 1 kilós Abus lakatom is a gépen, néha nincs. Most jó erõben vagyok, rohadtul nem érzem, hogy lassulnék miatta. Talán az igazság abban lehet, hogy pl. 1 gumicserét sokkal jobban megérezni. A héten cseréltem gumit, az új sokkal jobban megy, szinte repülök vele.
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
méret kérdésben (ex)Cat országútijára gondoltam. a tiéd arányosnak tûnik így kép alapján, csak az elõretolt nyereg volt picit fura. :)

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
ez egy 19"-os váz, nem kicsi sajnos. az a baj, hogy mert bár 187cm vagyok, de a lábaim rövidek, khmmm szóval alul csak 83cm-ig lehet a felsõcsõ, ennek a bringának most 82-83 az átlépési magassága. megmondom õszintén a korábbi 26-osom után nekem furcsa még, hogy megállásnál kvázi beülök a két kerék közzé, de ezvan. a kitolt ülés még nem végleges állandóan állítgatom még, habár már mentem vele vagy 300km-t mióta megvan, most úgy néz ki ez jó, nem fáj a hátam és nem fárasztó hoszabb távon sem. hegyen még nem tudom hogy viselkedik, még csak a nyirségben koptatom.

ja igen a matyi kutya is nagyon gyönyörködik benne. :)