Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19091 hozzászólás a témában

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
én sem hinném hogy széthullik, de hogy valamit mondjak ami információ :) a pro II álatalakítható csõtengelyesre, ezért már csak azért is érdemes megvenni, hogy játszon olyat vele az ember, hogy a két független féltengekyt egymással szemben forgatja, elsõre elég furcsa érzés.
De komolyra fordítva szót, a Hopeokkal mások tapasztalata szerint nincs baj, vagy ha mégis, akkor a legutolsó kis kütyü is kapható hozzá, és könnyen újjáépíthetõ. Nézd meg, hogy Hope címszó alatt mennyi cucc van a Chainreactioncycles.com -on. Nekem is onnan van az elsõ...nem nagy cucc a behozatal.

ja és az elsó186gramm, a hátsó 383. Láttam már repedt agytestû Hayes Superliteot (=DT Hügi 240), nem nekem való látvány. Az a bicó most kap Hope XCket...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy tûnik, védik rendesen a vázat :)

Nagyon más tapasztalata nem hiszem, hogy lesz, mint, hogy szép, könnyû és jó :) Vagy mire gondoltál?

Mondjuk széthullik darabokra vagy hasonlók. :)

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Úgy tûnik, védik rendesen a vázat :)

Nagyon más tapasztalata nem hiszem, hogy lesz, mint, hogy szép, könnyû és jó :) Vagy mire gondoltál?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Alkatrészlista

Váz: Rocky Mountain Blizzard 2006 18.5"
Reynolds 853
2217gr, ebbõl kb 200-250gr a porlakk, ez nem vicc
a festés nagyon vastag!
nyeregbilincs járt hozzá
villa:Manitou Black Elite 2004 rtwd90-120mm
Korm.csap: Fsa Orbit Ul tûgörgõs
Kormszár: Race Face System 120mm
Kormány Race Face Deus XC 625mm
Markolat: Oury
Hajtókarok: Race Face Turbine LP ISIS Standard 2003as, új.
Lámctányérok: Ringlé
Középrész: SKF sxc300
Nyeregcsõ Salsa Shaft 26.8
Hátsóagy Hope XC
Elsõagy Hope Pro II
Felnik Mavic X819
Küllõk DT 2.0 elõl alu anyával
Gyorszárak: Hope
Gumik: Ritchey Excavader Pro Tubeless 1.95 (660gr)
Nyereg Selle Italia SLR XP
Fék: Avid Juicy 7
Vkarok: Sram X7
Hváltó Sram x7
Eváltó Shimano XT
Pedál Crankbros Eggbeater S
Fogaskoszorú Sram PG970
Lánc KMC

Majd ha többet mentél vele, a hope agyakról légyszi írjál tapasztaltot.

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Alkatrészlista

Váz: Rocky Mountain Blizzard 2006 18.5"
Reynolds 853
2217gr, ebbõl kb 200-250gr a porlakk, ez nem vicc
a festés nagyon vastag!
nyeregbilincs járt hozzá
villa:Manitou Black Elite 2004 rtwd90-120mm
Korm.csap: Fsa Orbit Ul tûgörgõs
Kormszár: Race Face System 120mm
Kormány Race Face Deus XC 625mm
Markolat: Oury
Hajtókarok: Race Face Turbine LP ISIS Standard 2003as, új.
Lámctányérok: Ringlé
Középrész: SKF sxc300
Nyeregcsõ Salsa Shaft 26.8
Hátsóagy Hope XC
Elsõagy Hope Pro II
Felnik Mavic X819
Küllõk DT 2.0 elõl alu anyával
Gyorszárak: Hope
Gumik: Ritchey Excavader Pro Tubeless 1.95 (660gr)
Nyereg Selle Italia SLR XP
Fék: Avid Juicy 7
Vkarok: Sram X7
Hváltó Sram x7
Eváltó Shimano XT
Pedál Crankbros Eggbeater S
Fogaskoszorú Sram PG970
Lánc KMC

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Dr. Specialized, nekem a váz is tetszik, jók az alkatrészek, de így ránézésre még nincs rendesen összerakva, nem ártana néhány dolgot beállítani, kicserélni, leszedni róla, hogy dh gép legyen:
- nyereg, nyeregcsõ csere
-km óra felesleges, elsõ esésnél úgyis letörik
-a villanyak így nem jó, nagyon bután áll a villa és a villanyak
-láncrövidítés, láncvezetõ beállítás
-a fékkarok nagyon ki vannak húzva (elég ha 1 ujjal tudod húzni), told beljebb egy kicsit õket.
Egyenlõre ennyi, ne vegye el a kedved ez a néhány negatív kritika, amit írtunk. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Moratik és a Rocky elõtt leborulok, egyszerûen gyönyörûek :)

Vega-n én is jót mosolyogtam, azért egymillába egy vega fér bele boxxerral...kicsit vicces dolog

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

-morati: nagyon tetszik, egyedül az integrált xt hajtómû töri meg kicsit nekem az összhangot, valami vékonyabb retro holmi jobban menne rá, bár ha pedig a mûködést és a hatékonyságot nézzük, akkor tökéletes választás az is...

-rocky mountain: ez a váz kegyetlen jól néz ki, mibõl van, hogy ennyire vékonynak tudták hagyni a csöveket?

Nagyon szép! Valamikor én is szemeztem ezzel a vázzal.

Reynolds 853 CrMo ,nekem is gyengém a vékony csõ. Súly kb: 2300g

Amit a Morati hajtómûvérõl irtál azt írhattam volna én is egyetértünk!
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az elmúlt gépekrõl a véleményem:

-vega: ronda, ötlettelen, és idióta összeállítás, megspékelve az újgazdag nagypofájú kiskölyök tulajdonosával...
(a nyereg pedig az egész bringa legkifejezõbb darabja, egy használhatatlan tesco cucc, de 72-es betükkel rajta van hogy downhill, meg bomber, ezért kihagyhatatlan errõl a romhalmazról)

-morati: nagyon tetszik, egyedül az integrált xt hajtómû töri meg kicsit nekem az összhangot, valami vékonyabb retro holmi jobban menne rá, bár ha pedig a mûködést és a hatékonyságot nézzük, akkor tökéletes választás az is...

-rocky mountain: ez a váz kegyetlen jól néz ki, mibõl van, hogy ennyire vékonynak tudták hagyni a csöveket?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás

a hajtókar és nyeregcsõ kiléte érdekelne még...

Engedelmeddel a nyeregcsõ Salsa, hajtókar RF Turbine LP. Azért szívesen vennénk egy alkatrészlistát is. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
szép.
elég finom dolgok vannak rajta így is, ahogy látom :)
valóban látszik a megfelelõ összhang. kicsit túl is van építve! :)

819-es felnik, ha jól látom.
agyak Hope-ok?
a hajtókar és nyeregcsõ kiléte érdekelne még...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Ejj de szép, igazán kedvemre való gép!!!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Csakhogy kicsit eltereljem a sasszemûek figyelmét a vegán való hibakeresésrõl, itt az új montim. A grammvadászat nem motivál, egyenlõre nemtom milyen nehéz, fontosabb volt, hogy ne kelljen párévente cserélni az alkatrészeket. Az cuccok kilencven százaléka külföldrõl van, én is ott voltam, így egyszerûbb volt beszerezni. A nyereg a fékek a váltók/ karok és a stucni használt, a pedál helyére pedig képzeljetek Eggbeater S eket, a megfelelõ cipõ beérkezése után már urganak is fel.
A Moratik pedig csodálatosak, fanatasztikusak, sok örömet kívánok hozzá!

Feltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Na, nekem is megjött az új teló és ezzel már egész jól áll a gép eleje, képek:
Kép1
kép2
kép3
kép4

és amit naon szeretek az az ,hogy a telón van visszautcsili(habár szinte lehetetlen jó állást találni)

Jól néz ki.Érdekelnének a tapasztalatok a vázról! Mennyit mozog? Elég merev a hátulja? Nem tom miért,de nekem valahogy olyan kis vékonykának tûnik!
A hátuljában fox VAN R van? Szabad kérdeznem,hogy az most mennyit kóstál?

Visszatérve a denebre egyetértek,hogy másként kéne állítani a rugóstagot.A laposabb fejcsõszöggel nagyon DH-s lenne. :)
De tartsatok betegnek a nyereg és a kormány nekem tetszik :D!

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

csak úgy érdeklõdésképpen, de minek dh bringára pedálfordulatszámmérõ? mondjuk a kilométerórát sem nagyon értem, de az elöbbi inkább izgat. esetleg van pulzusmérõd is? :chin:

Ezt igazan en sem ertem. Lehet azt nezi mennyit tekert lefelemenet :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
Nem leszolas, vagy hasonlo.
De nekem a Vega nem igazan jon be, valahogy olyan butan van osszeepitve :S.
Hatsovalto tenyleg felesleges, en 3 eve nyuzok egy tiagrat es most kezd el rosszalkodni, mert felutottem kicsit :( . De ezt legalabb nem feltem ha odakoppintom valamihez, mert par ezresert lecserelem bowdennel egyutt. Es egy 30x ezer forintos valtot meg hiaba vigyazol ra, koves/sziklas DH palyan azt is ugyan ugy megutheted.

Masik amit nem ertek, az a boxxer. Lehet csak egyeni velemenyem, de en nem igazan rajongok ertuk. Lattam mar szetrobbanni egyet egy 6 os lepcso utan. Kulsoszar toresnel ot ottvoltam. Lehet hogy mind rosz, hibas darab volt, de ez a 2 eleg volt ahoz hogy eletembe ne legyen olyan villam. :)

Fent irta valaki h 888. Teljesen egyetertek vele! Nekem is az van a gepbe par napja, es iszonyatosan merev, megbizhato, es az aproban 10-20 ezer forintos tobbletert megveheted hasznaltan.

Nyeregrol nem mondok semmit, az tenyleg mindenkinek szive joga milyen nyereg van a hatsofele alatt. Engem is megszoltak az Ike nyergem miatt :D
Tudom picit ronda, kenyelmetlen is, de nem ulok rajta annyit hogy zavaro legyen :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Már kezdem szégyelni magam, de még mindig nem jöttem rá, hogy a hungarocell-darab miért van a rugóstagnál... :o

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nyereg-nyeregcsõ-kormány az amire sose senki se lenne féltékeny. megadja a kellõen teszkós hangulatot.
Ezeket rögtön cserélni kéne rajta, hogy egy bizonyos összhang alakuljon ki.
A láncterelõs kérdést nem teljesen értettem, egy jól beállított terelõ olyan, mintha ott se lenne - nem lassít, nem zörög.
A villanyakkal is kezdeni kéne valamit hama hama...:)

amúgy ki lehetne hozni valamit belõle, de így - tekerésorientált meghajtás, majd egy tekerhetetlen 2.8as gumi. érdekes :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
csak úgy érdeklõdésképpen, de minek dh bringára pedálfordulatszámmérõ? mondjuk a kilométerórát sem nagyon értem, de az elöbbi inkább izgat. esetleg van pulzusmérõd is? :chin:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
szerintem nem rosz BRINGA ez,bár kicsit máshogy állítanám a cuccokat,meg az xtr fogsort nem vettem volna,váltó helyett egy duraace,hajtókar bõven elég az xt,saint pöcögõs vkar,rholoff láncot,akor már ha lóvé nem számít,easton monkey kormány,sdg I-beam cuccmók,a misi gumi nagyon állllat,de nem a betonos tekerésre való!!de kanyarba jól fog jönni:D
egy deemax is belefért volna.inkább egy 06os wc,888at,Rc40et,guszti helyett saint+goodridge+piros ebc 203"-180",levegõs dhx...
legalábbis én valahogy így raktam volna ösze...

menettapasztalatokra kíváncsi vagyok!!!fõleg a váz érdekelne

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!