Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19084 hozzászólás a témában

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Feltöltött kép

ma ezekkel voltunk Alsóörsön a Harley találkozó környékén!:)

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Az meg szerintem elég nagy téveszme, hogy a túlépítéshez ilyen dirtjumper és hasonló holmik kellenek... az hogy az rst eltört alattad, az még nem jelenti azt, hogy egy normális gyártó céltelója (cc/maraton/enduro) ne bírna el simán, pl ha már marzocchinál vagyunk egy valamivel 2 kiló alatti mx comp szépen mozog, és bármit túlél....

Jo akkor mondjuk ki (bar nem tudom hogy szabad e itt ilyet?!):
Vedd szamitasba hogy ez a telo 148€-ba kerult!
Jah es nem Dirt Jumper! az masik telo ez egy Dirt Jam Pro OEM villa, a dirt jumper az komolyabb ennel, a legolcsobb 3-as is duplaenyibe faj(266€)..az 1-es(466€) meg a 2-es(400€) majd 4x enyibe es azok mar atutosek...

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

azért dirt jumperrel túlépíteni csak mert nehezebbek vagytok az átlagnál.... :wtf:

:)

egy reba, vagy bármely 32 mm-es rendes teló elbírná ezt a tömeget.

így olyan mintha nem kaptál volna dirt vázat, és egy 20' körülivel ugrálnál, meg lejtõznél.

Az ara is dominalt mint irtam, olcso volt!

Ugralni?! Felenk 1 epitett dirt palya van ahol a fiatalsag tolja...de leeejto...haat legkozelebb is vagy 80Km-re ide...jo igaz van egy vizmudomb...de az mar magashegysegnek szamit felenk! :ubytek:

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

ez a fire mountain váz nem ropi nagyon?

En nagyon meg vagyok vele elegedve! Igaz hogy az egyik legalapabb Kona vaz, de a jo oreg bevalt seman alapul..ami jo az jo...azon minek valtoztatni, csurni-csavarni...egyebkent mint irtam igy hogy hajtom mind a merdia regi vazam es ezt, ezt jobbnak erzem!
Majd keresek itt a forumon egy vazas topicot is ha odajutok, mert szeretnek ertekezni vazakrol is a forumlakokkal hogy mi a velemenyuk a kiszemeltjeimrol amit a merdia vaz helyere gondoltam.

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Bakker el b...tam valaki (admin) kitörõlné a böszme képet, vagy valami tipp. Láma vagyok még hozzá. Módosítani már nem tudom!!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
módosít gomb ;)

amugy szép kis futkosó! :)
a markolat kicsit furi..

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Feltöltött képHát ez marha nagy lett. Bocsi csinálok kisebb felbontásút, addíg marad. Örülök, hogy ez is sikerált.

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
LINK
Hali! Ha minden igaz sikerált képet felraknom a bringámról. A részletek: A váz-fogalmam sincsen valami acél kormány-adr kormány csapi-of mega markolat-haro fékkar-avid féktest-balilla fékpofa-b+ ülés-ritchey vector üléscsõ-bike+ hajtómû-campanolo strada 44-es racsni-shimano 16-os elsõ kerékagy-sitmano felni-mach1 240 treking hátsó kerékagy-b+ gumák-rubena 700x28c áttétel 44x16 Azért, ha lessz pénzem ez javúlni fog. Most jó ez is ,csak téli bringa volt , van másik is, de most elõlépett az elsõ helyre- én nagyon szeretem Most 11-kila de majd fogyókúrázik A csirke lábaimmal így is tekerhetõ. Fejlesztési vélemények érdekelnének.. köszi

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Nekem a 2001es Serpensem 4év használat után repedt meg, pedig "csak" 2hónapot agresszultam vele (6os lépcsõk és 1m körüli szintek ugrása síkra).

Erre mit lehet mondani? Remélem te is érzed, hogy nem a 4 éven múlott, hanem a 2hónap barmuláson (Síkra ugrálás egy szerencsételn túravázzal??)

Az meg szerintem elég nagy téveszme, hogy a túlépítéshez ilyen dirtjumper és hasonló holmik kellenek... az hogy az rst eltört alattad, az még nem jelenti azt, hogy egy normális gyártó céltelója (cc/maraton/enduro) ne bírna el simán, pl ha már marzocchinál vagyunk egy valamivel 2 kiló alatti mx comp szépen mozog, és bármit túlél....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
aki hülye az haljon meg....
sikra max 2-3 lépcsõ

majd egyszer rájöttök ti is mi az hogy ivbe rakni... Amikor 3-4 méterrõl ugy érkezel, hogy észre sem veszed

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Felhasználás függõ hogy mi mennyit bír. Nekem a 2001es Serpensem 4év használat után repedt meg, pedig "csak" 2hónapot agresszultam vele (6os lépcsõk és 1m körüli szintek ugrása síkra). Az RST-m is elrepedt 3év CC/túra felhasználás mellett, pedig mikor megvettem még csak 60kg körül voltam. Ha az ember nem ugrál azzal a Konával akkor 4-5évet simán kibírhat. Tavaly kaptam ingyen egy Caldera vázat, a tulaj kicsit 100kg fölött van, 4évig nyúzta és semmi baja a váznak. ;)

Aki síkra ugrál, az meg is érdemli a következményeit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
én 5000 km-t mentem egy pilot xc-vel, (28-as becsúszok) 114 kiló voltam és csak azért adtam el mert beleszerettem a bordó duke-sl-be......
jó én is 36 lukas rhnio lite felnivel kezdtem, mert legyen erõs....de aztán elég hamar lecseréltem mavic 517-re, és azok a mai napig bírják.....
most egy 10,4 kilós merevfarúval nyomoluk és most is 90+ vagyok.....

amúgy pl a tora kb semmivel nem erõsebb a reconnál, de még tán a rebánál sem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azért dirt jumperrel túlépíteni csak mert nehezebbek vagytok az átlagnál.... :wtf:

:)

egy reba, vagy bármely 32 mm-es rendes teló elbírná ezt a tömeget.

így olyan mintha nem kaptál volna dirt vázat, és egy 20' körülivel ugrálnál, meg lejtõznél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

.

1ébként nem....

a tányérnélküli cc gép tényleg furi, bár abban igazad van hogy nekem pl fogalmam
sincs milyen az alföldön tekerni, itt pesten szükség van a sebességekre, hogy bárhova felmehesek.

azért nem mindenkinek :)

ezt a túlépítést kissé túlzásba viszitek, és bõven felesleges kilókat cipeltek /a bringán gondoltam :) / de persze ha ez jó......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Felhasználás függõ hogy mi mennyit bír. Nekem a 2001es Serpensem 4év használat után repedt meg, pedig "csak" 2hónapot agresszultam vele (6os lépcsõk és 1m körüli szintek ugrása síkra). Az RST-m is elrepedt 3év CC/túra felhasználás mellett, pedig mikor megvettem még csak 60kg körül voltam. Ha az ember nem ugrál azzal a Konával akkor 4-5évet simán kibírhat. Tavaly kaptam ingyen egy Caldera vázat, a tulaj kicsit 100kg fölött van, 4évig nyúzta és semmi baja a váznak. ;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
lehet hogy le leszek ugatva, de én is hasonló okból építgetem túl a bike-ot
(még véletlenül se történjen vele semmi)

az én vázam magellan serpens, elég masszívnak tûnik, eddig egy év alatt
meg se nyikkant alattam (pedig ugrottam vele párat erdõben - nyilván nem métereket)
a telóm pedig ismét az enyhe túlépítés miatt rs tora, ami a súlyom és a 180-as
tárcsa ellenére piszok jól tart.

a tányérnélküli cc gép tényleg furi, bár abban igazad van hogy nekem pl fogalmam
sincs milyen az alföldön tekerni, itt pesten szükség van a sebességekre, hogy bárhova felmehesek.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
A kona tetszik.

Jorus gépe viszont szebben mutatott a shermannal,de lelje sok örömét benne.:)
Visszatérve a millás vegára....... (ezért még meglincselnek :D).

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

épp akartam is írni, hogy csinos kis városi futkosós masina :)
csak azt nem értem, hogy ha mindent bebiztosítasz - túlépítéssel, súlyod miatt - miért nem egy erõsebb vázra építetted fel?
itt vannak jó áron Kona vázak
http://www.bikemarke...=termek&obc=230

bár van egy-két érdekes párosítás, szívemre hallgatva tetszik a gép. :)
használd egészséggel és lakatold serényen a városban!

Thx! ;)

Jogos..egy jokis Kona Hoss vaz kene alam...ezt vettem mert akkor mikor elkezdtem epiteni csak az vezerelt hogy azert jo vaz legyen, min 20"-es legyen, es ne legyen draga.
Aztan vegulis ma mar ott vagyok hogy ez a vazam "erosebb" (legalabbis annak erzem, erezhetoen merevebb) mint a masik Merida vaza (az regi meg hidroforming mentes vaz)...igy ezt hasznalom tobbet erre koltottem legutoljara..de ahogy ismerem magam elobb utobb a masikat is felhozom erre a szintre...mert ez most mar lassan jobb lesz mint az! ;) pedig nem igy indult..ez amolyan megmaradt alkatreszekbol epult mindenidojarasi korulmenyes varosi kozlekekedo bajknak indult...de mivel ezt hasznaltam tobbet vegul igy alakult....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
épp akartam is írni, hogy csinos kis városi futkosós masina :)
csak azt nem értem, hogy ha mindent bebiztosítasz - túlépítéssel, súlyod miatt - miért nem egy erõsebb vázra építetted fel?
itt vannak jó áron Kona vázak
http://www.bikemarke...=termek&obc=230

bár van egy-két érdekes párosítás, szívemre hallgatva tetszik a gép. :)
használd egészséggel és lakatold serényen a városban!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

akkor mért nem veszel rá még 1 tányért?
cc-re az kell, nem?
vagy így is feszít elég jól?

Az az igazsag hogy ezt a FSA(RPM El Toro) hajtomuvet most vettem. Alapbol 2 tanyeros egy kissi, egy kozepes es a nagy helyen lancvedo/terelo/egyeb(kivant alahuzando) alulappal.(Letezik 3 tanyeros verzio is belole) A kicsit levettem egybol rola igy is terveztem. Elvileg ha szuksegem lenne ra tudnek ra tenni akar 3-at is. De itt az alfoldon nem sok "szukseghelyezet" fordul elo.
Ma is kint a tanyavilagban a folduton untig eleg volt a homokban is a hatso 7 fokozat...szal igen only 7 sebesseges a bajk ;) Varosban is eleg, es ott hasznalom a legtobbet.

Masik bringan egy 3x9 sebesseges redszer van de azt se hasznalom ki. elol kozeptanyeron, hatul a harom legkissebben hasznalom. Szal ilyen tapasztalatok alapjan epitgettem. Szo volt az SS epitesrol is de az elvetettem hatra azert a kenyelmes tekereshez par fokozat kell ugy dontottem ;) Egyebkent nagyon csabitott az SS.