Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19039 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
módosít gomb ;)

amugy szép kis futkosó! :)
a markolat kicsit furi..

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Posted ImageHát ez marha nagy lett. Bocsi csinálok kisebb felbontásút, addíg marad. Örülök, hogy ez is sikerált.

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
LINK
Hali! Ha minden igaz sikerált képet felraknom a bringámról. A részletek: A váz-fogalmam sincsen valami acél kormány-adr kormány csapi-of mega markolat-haro fékkar-avid féktest-balilla fékpofa-b+ ülés-ritchey vector üléscsõ-bike+ hajtómû-campanolo strada 44-es racsni-shimano 16-os elsõ kerékagy-sitmano felni-mach1 240 treking hátsó kerékagy-b+ gumák-rubena 700x28c áttétel 44x16 Azért, ha lessz pénzem ez javúlni fog. Most jó ez is ,csak téli bringa volt , van másik is, de most elõlépett az elsõ helyre- én nagyon szeretem Most 11-kila de majd fogyókúrázik A csirke lábaimmal így is tekerhetõ. Fejlesztési vélemények érdekelnének.. köszi

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Nekem a 2001es Serpensem 4év használat után repedt meg, pedig "csak" 2hónapot agresszultam vele (6os lépcsõk és 1m körüli szintek ugrása síkra).

Erre mit lehet mondani? Remélem te is érzed, hogy nem a 4 éven múlott, hanem a 2hónap barmuláson (Síkra ugrálás egy szerencsételn túravázzal??)

Az meg szerintem elég nagy téveszme, hogy a túlépítéshez ilyen dirtjumper és hasonló holmik kellenek... az hogy az rst eltört alattad, az még nem jelenti azt, hogy egy normális gyártó céltelója (cc/maraton/enduro) ne bírna el simán, pl ha már marzocchinál vagyunk egy valamivel 2 kiló alatti mx comp szépen mozog, és bármit túlél....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
aki hülye az haljon meg....
sikra max 2-3 lépcsõ

majd egyszer rájöttök ti is mi az hogy ivbe rakni... Amikor 3-4 méterrõl ugy érkezel, hogy észre sem veszed

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Felhasználás függõ hogy mi mennyit bír. Nekem a 2001es Serpensem 4év használat után repedt meg, pedig "csak" 2hónapot agresszultam vele (6os lépcsõk és 1m körüli szintek ugrása síkra). Az RST-m is elrepedt 3év CC/túra felhasználás mellett, pedig mikor megvettem még csak 60kg körül voltam. Ha az ember nem ugrál azzal a Konával akkor 4-5évet simán kibírhat. Tavaly kaptam ingyen egy Caldera vázat, a tulaj kicsit 100kg fölött van, 4évig nyúzta és semmi baja a váznak. ;)

Aki síkra ugrál, az meg is érdemli a következményeit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
én 5000 km-t mentem egy pilot xc-vel, (28-as becsúszok) 114 kiló voltam és csak azért adtam el mert beleszerettem a bordó duke-sl-be......
jó én is 36 lukas rhnio lite felnivel kezdtem, mert legyen erõs....de aztán elég hamar lecseréltem mavic 517-re, és azok a mai napig bírják.....
most egy 10,4 kilós merevfarúval nyomoluk és most is 90+ vagyok.....

amúgy pl a tora kb semmivel nem erõsebb a reconnál, de még tán a rebánál sem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azért dirt jumperrel túlépíteni csak mert nehezebbek vagytok az átlagnál.... :wtf:

:)

egy reba, vagy bármely 32 mm-es rendes teló elbírná ezt a tömeget.

így olyan mintha nem kaptál volna dirt vázat, és egy 20' körülivel ugrálnál, meg lejtõznél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ez a fire mountain váz nem ropi nagyon?
.

1ébként nem....

a tányérnélküli cc gép tényleg furi, bár abban igazad van hogy nekem pl fogalmam
sincs milyen az alföldön tekerni, itt pesten szükség van a sebességekre, hogy bárhova felmehesek.

azért nem mindenkinek :)

ezt a túlépítést kissé túlzásba viszitek, és bõven felesleges kilókat cipeltek /a bringán gondoltam :) / de persze ha ez jó......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Felhasználás függõ hogy mi mennyit bír. Nekem a 2001es Serpensem 4év használat után repedt meg, pedig "csak" 2hónapot agresszultam vele (6os lépcsõk és 1m körüli szintek ugrása síkra). Az RST-m is elrepedt 3év CC/túra felhasználás mellett, pedig mikor megvettem még csak 60kg körül voltam. Ha az ember nem ugrál azzal a Konával akkor 4-5évet simán kibírhat. Tavaly kaptam ingyen egy Caldera vázat, a tulaj kicsit 100kg fölött van, 4évig nyúzta és semmi baja a váznak. ;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
lehet hogy le leszek ugatva, de én is hasonló okból építgetem túl a bike-ot
(még véletlenül se történjen vele semmi)

ez a fire mountain váz nem ropi nagyon?
az én vázam magellan serpens, elég masszívnak tûnik, eddig egy év alatt
meg se nyikkant alattam (pedig ugrottam vele párat erdõben - nyilván nem métereket)
a telóm pedig ismét az enyhe túlépítés miatt rs tora, ami a súlyom és a 180-as
tárcsa ellenére piszok jól tart.

a tányérnélküli cc gép tényleg furi, bár abban igazad van hogy nekem pl fogalmam
sincs milyen az alföldön tekerni, itt pesten szükség van a sebességekre, hogy bárhova felmehesek.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
A kona tetszik.

Jorus gépe viszont szebben mutatott a shermannal,de lelje sok örömét benne.:)
Visszatérve a millás vegára....... (ezért még meglincselnek :D).

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

épp akartam is írni, hogy csinos kis városi futkosós masina :)
csak azt nem értem, hogy ha mindent bebiztosítasz - túlépítéssel, súlyod miatt - miért nem egy erõsebb vázra építetted fel?
itt vannak jó áron Kona vázak
http://www.bikemarke...=termek&obc=230

bár van egy-két érdekes párosítás, szívemre hallgatva tetszik a gép. :)
használd egészséggel és lakatold serényen a városban!

Thx! ;)

Jogos..egy jokis Kona Hoss vaz kene alam...ezt vettem mert akkor mikor elkezdtem epiteni csak az vezerelt hogy azert jo vaz legyen, min 20"-es legyen, es ne legyen draga.
Aztan vegulis ma mar ott vagyok hogy ez a vazam "erosebb" (legalabbis annak erzem, erezhetoen merevebb) mint a masik Merida vaza (az regi meg hidroforming mentes vaz)...igy ezt hasznalom tobbet erre koltottem legutoljara..de ahogy ismerem magam elobb utobb a masikat is felhozom erre a szintre...mert ez most mar lassan jobb lesz mint az! ;) pedig nem igy indult..ez amolyan megmaradt alkatreszekbol epult mindenidojarasi korulmenyes varosi kozlekekedo bajknak indult...de mivel ezt hasznaltam tobbet vegul igy alakult....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
épp akartam is írni, hogy csinos kis városi futkosós masina :)
csak azt nem értem, hogy ha mindent bebiztosítasz - túlépítéssel, súlyod miatt - miért nem egy erõsebb vázra építetted fel?
itt vannak jó áron Kona vázak
http://www.bikemarke...=termek&obc=230

bár van egy-két érdekes párosítás, szívemre hallgatva tetszik a gép. :)
használd egészséggel és lakatold serényen a városban!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

akkor mért nem veszel rá még 1 tányért?
cc-re az kell, nem?
vagy így is feszít elég jól?

Az az igazsag hogy ezt a FSA(RPM El Toro) hajtomuvet most vettem. Alapbol 2 tanyeros egy kissi, egy kozepes es a nagy helyen lancvedo/terelo/egyeb(kivant alahuzando) alulappal.(Letezik 3 tanyeros verzio is belole) A kicsit levettem egybol rola igy is terveztem. Elvileg ha szuksegem lenne ra tudnek ra tenni akar 3-at is. De itt az alfoldon nem sok "szukseghelyezet" fordul elo.
Ma is kint a tanyavilagban a folduton untig eleg volt a homokban is a hatso 7 fokozat...szal igen only 7 sebesseges a bajk ;) Varosban is eleg, es ott hasznalom a legtobbet.

Masik bringan egy 3x9 sebesseges redszer van de azt se hasznalom ki. elol kozeptanyeron, hatul a harom legkissebben hasznalom. Szal ilyen tapasztalatok alapjan epitgettem. Szo volt az SS epitesrol is de az elvetettem hatra azert a kenyelmes tekereshez par fokozat kell ugy dontottem ;) Egyebkent nagyon csabitott az SS.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Single Track igazából enduro felni, szal erdõben tekerõs gépekre van kitalálva, amolyan mindenes, nem ugrálós felni...teló dettó...persze marzó belepaszírozza a dirt kategóriába, de csak azért mert kell egy OEM villa amit tonnaszám lehet nyomni olcsó dirt bringákba.
És megmondom õszintén én is így építenék gépet ha lenne tekerõs masinám...inkább túlépítem és a light FR/enduro kategóriábol pakolgatok rá, így legalább nem kell minden szir-szar miatt félteni...ez mountainbike. Arra mész amerre akarsz, azt csinálsz amit akarsz...nem vagyok az agyonkönnyítés híve...:o

OFF
Mekkor flame-et fogok én kapni mert én is single tracket használok :D...amúgy már rég cserés, csak nem bírom rászánni magam, amíg forog...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
akkor mért nem veszel rá még 1 tányért?
cc-re az kell, nem?
vagy így is feszít elég jól?

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

most jól látom h ilyen cc-re épített bicóban dirtjumper teló van?:D
meg azok a felnik is inkább dh-fr cuccok
vmint elsõváltó, normális nyereg se ártana..
nekem fura h egy full cc vázra dh/fr dirt cuccok kerültek nagyrészt..

Hat megvan az oka: Tulmeretezes. Irtam nem vagyok egy pillesulyu egyen..normal hasznalat kozben is (nah jo azert nem nenikes tekergetes...de nem is ugrabugra)tort mar alattam telo el.
Haaat Single-track DH-ra?!...ezzel asszem sokan vitatkoznanak...Meg az FR-el is szoktak....halottam mar olyan velemenyt is roluk hogy varosban meg CC-re jo, de komolyabb igenybevetelre keves mar....
Persze ez mind1 is reszemrol..szolgaljon..es inkabb legyen "tul eros" brutal arra amire en hasznalom mintsem megmakkanjon....
Telo: Haat elvileg ez egy nagyon alap OEM dirt telo...olvastam mar olyat is (pl szaklapban) hogy azert ovatosan a dirtolesel vele...inkabb normalis hasznalatra valo....szal mint lathato elegge nyomon kovetheto ez a "tulmeretezes" mizeria nalam...en nem sulymanias vagyok hanem "birja ki" manias..jah meg azert ne hajladozzon mar alattam mint a pecabot valami...
Ez a telo meg eleg merev nekem, arrol nem is beszelve hogy egesz jo aron mertek CRC-n.* (Egyebkent masik bajkomon egy igazi 1.7 kilos CC telo van (Magura Asgard)...az is jo merev, a sulya ellenere...de ez egy masik tortenet ;))
Elsovalto?! Oszt hova valtanek vele?! Mert elol 1 tanyer van csak :D

*.:Voltam magyar boltban is...egybol ravagta jomagyar boltos hogy nala is ennyi..meg nala 2K val olcsobb ám..(höhö, jot mosolyogtam ezen az alap kereskedo fogason..evekig dolgoztam a kereskedelemben..olyan deja-vum volt :P)...de gyorsan hozza is tette hogy nincs raktaron..tud hozni..(ohm gondoltam...ez meg itt volt 4 nap alatt, ingyen szallitva...)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Azt írta, 100 kg felett van...második bicó...a nyeregrõl is leírta miért/hogy...neki így jó...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
most jól látom h ilyen cc-re épített bicóban dirtjumper teló van?:D
meg azok a felnik is inkább dh-fr cuccok
vmint elsõváltó, normális nyereg se ártana..
nekem fura h egy full cc vázra dh/fr dirt cuccok kerültek nagyrészt..