Az ott ügye nem egy Ritchey WCS alu nyeregcső ? Ha az, sürgősen cseréld le ! Az nem bír ki egy gyerekülést.
Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2015. május 10. - 01:22
Írta 2015. május 09. - 22:33
Eddig anya bringáján volt, de úgy nem annyira haladós a menés...
mgy módosította - 2015. május 09. - 22:34
Írta 2015. május 07. - 23:57
Eccer kéne már egy össztelós 29-es...
Tavaly októberben vettem egyet alig használtan kihagyhatatlan áron, azóta 2400km-t beletekertem. Ha kell XC, ha kell túra, vagy akár országúti, csak gumi kérdése. A leguniverzálisabb gépem ami eddig volt, a merevhátú 29-esemet el is adtam mert fájdalom volt ráülni ezután. A többletsúlyt sokszorosan kárpótolja a kényelme - igaz az ülésnek (Selle Italia X1) mennie kellett, most kapott egy Specialized Romin Evo-t.
Írta 2015. május 07. - 17:50
Eccer kéne már egy össztelós 29-es...
Gyorsabb vagyok felfelé, vízszintesen is, lefelé meg................ minél rosszabb a terep annál jobb.
Írta 2015. május 07. - 17:37
három-négy év termése:
váz: On-One Inbred 29er (16,5")
villa: Salsa CroMoto Grande
kormány: CrankBrothers Cobalt 2 XC egyenes, 600mm
stucni: Spank Oozy 45 mm
kormánycsapágy: Ritchey Pro V2
nyereg: Brooks Swift Aero
nyeregcső: BBB BSP-20 Skyscraper
hajtás: Truvativ Stylo 1.1G 32-es lánctányérral
pedál: BTS HC Elite
fékek: elöl Avid BB7 180-as tárcsával; hátul BB5 (egyelőre csak a féktest, a tárcsához kell egy adapter)
fékkarok: Avid FR 5
első agy: BTS HC Pro
hátsó: Shimano Nexus 7 (SG-7R45) 16-os lánckerékkel
küllők: Sapim Leader
felnik: Ryde Zac Pro trekking
gumik: Continental Contact
láncfeszítő: DMR STS
sztem nagyon jó, minimális karbantartást igénylő városi gép, bár BP-n az agyváltót gyakorlatilag két sebességgel használom. kicsit talán nehéz, de a BuBihoz képest pillekönnyű
100%-ban magam raktam össze, szeretek szerelni. a következő egy országúti vázra épített (vszeg) ss lesz. a váz már megvan, a többi pénz meg idő kérdése
dubitoergosum módosította - 2015. május 07. - 17:37
- Vejne és rothar kedveli ezt
Írta 2015. május 07. - 16:18
És milyen a Rose?
A 26-os Scott sparknál fényévekkel jobb. Gyorsabb vagyok felfelé, vízszintesen is, lefelé meg................ minél rosszabb a terep annál jobb.
Van a HHH egy köves fölfelé hiába ismertem mint a tenyeremet mindig nagyon kellett figyelni a nyomot hogy ne akadjak meg, ezzel meg minden gond nélkül feltekerek. +400 gr amit tekerés közben nem lehet észrevenni mondjuk ebben lényegesen könnyebb a kerekek vannak.
Érzésre kb úgy megy lefelé mint egy 26/140-es. Egyben rosszabb nem fordul úgy mint egy 26-os ennek viszont gyakorlati hátrányát még nem tapasztaltam.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2015. május 07. - 09:44
Amivel beszoptam:
-lánc
-sor
-bowdenszett.
Kicsit megvezetve érzem magam, meg kicsit "átdobva a palánkon"
ezeket használtan vetted, vagy mi? egyik sem tűnik olyan veszettül húzós tételnek, hogy érted hogy megszívattak?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2015. május 07. - 09:37
Írta 2015. május 07. - 09:30
Igen a karbon verzió, majd írok privit, nálam a kerék szett adott volt, és ilyen össz súlynál marad is.
Amit a kép nem ad vissza, a színe elefántcsont gyöngyház, meggy bordóak a feliratok.
Köszi.
nekem a kerékszett új, bolti, a fékváltókar-váltók-fékek újak, de nem boltból, a hajtókar új bolti, nyeregcső új, kormány-kormányszár-nyereg használtak, de szépek, a kormányom majdnem háhúszgramm
A váz-villa meg természetesen használt.
Amivel beszoptam:
-lánc
-sor
-bowdenszett.
Kicsit megvezetve érzem magam, meg kicsit "átdobva a palánkon"
Írta 2015. május 07. - 08:12
emeljem a tétet bb30-as hajtókarral?
A KORMÁNY valahonnan ismerős. Karbon verzió?
Nagyon tetszetős összkép! És megkockáztatom, olcsóbbra kijött, mint az enyém. (PM?)
Én ahol súlyt tudnék fogni:
-kormányból 100 gramm veszély nélkül
-nyeregcsőből 50 gramm veszély nélkül
-váltókból 50 gramm veszély nélkül
-fékszettből 40 gramm gond nélkül
-kerékszettből 100 grammot, de kib--ott drágán.
Azért írtam leghátra a kerekeket, mert kb. árban arra kéne a legtöbbet elcseszni. Kormány 13ezer körül lenne, nyeregcső 9ezer, váltók 30ezer körül, fékszett 20 körül, kerékszett meg legalább 80 lenne, ha fejleszti akarnám.
Igen a karbon verzió, majd írok privit, nálam a kerék szett adott volt, és ilyen össz súlynál marad is.
Amit a kép nem ad vissza, a színe elefántcsont gyöngyház, meggy bordóak a feliratok.
- Vejne kedveli ezt
Írta 2015. május 07. - 06:00
Nagyjából kész a Cannondalem, 2008-as Super Six, 58-as váz, Dura Ace 7800 szett, a hajtómű kivételével, az Sram Red, a BB 30-as középrész miatt, 7.5 kg.
emeljem a tétet bb30-as hajtókarral?
A KORMÁNY valahonnan ismerős. Karbon verzió?
Nagyon tetszetős összkép! És megkockáztatom, olcsóbbra kijött, mint az enyém. (PM?)
Én ahol súlyt tudnék fogni:
-kormányból 100 gramm veszély nélkül
-nyeregcsőből 50 gramm veszély nélkül
-váltókból 50 gramm veszély nélkül
-fékszettből 40 gramm gond nélkül
-kerékszettből 100 grammot, de kib--ott drágán.
Azért írtam leghátra a kerekeket, mert kb. árban arra kéne a legtöbbet elcseszni. Kormány 13ezer körül lenne, nyeregcső 9ezer, váltók 30ezer körül, fékszett 20 körül, kerékszett meg legalább 80 lenne, ha fejleszti akarnám.
Vejne módosította - 2015. május 07. - 06:04
Írta 2015. május 06. - 22:13
Nagyjából kész a Cannondalem, 2008-as Super Six, 58-as váz, Dura Ace 7800 szett, a hajtómű kivételével, az Sram Red, a BB 30-as középrész miatt, 7.5 kg.
https://picasaweb.go...487006064169506
- Vejne kedveli ezt
Írta 2015. május 02. - 07:07
Új szerzemény. Még nincs kész, de így is szeretem.
schramjanko módosította - 2015. május 02. - 07:13
Írta 2015. április 18. - 07:29
Majd. A nagytányér marad, kistányér helyére mehet 38-as vagy 36-os.
Ellenben a kormány "gyárilag" Deda Zero100 volt (mint a stucni-nyeregcső..) de elbaszott deda méretezésben.. Ez széles, cserébe kényelmes, és tényleg jó fogása van. Csak kőnehéz Bár nem fog a kezemben maradni.
A Basson a kormány nagyon jó, de sajna, ha megroppant (kizártnak tartom) akkor szipó. Ha csak a stucni roppant meg menetben valahol, az nem gond, de az is elkerülhető lett volna, ha nem egycsavaros, hanem 2-4.
Amúgy vicces, hogy nagypapisnak érzem a Kancsót, a fvk-nyeregorr távolság 3 cm-rel kisebb, mint a basson, és a kormány is 11 mm-el sekélyebb, illetve, a nagy kónikus top-cap miatt magasabban is van. Szóval, úgy érzem rajta magam, mint egy trekkingen. :$
ellenben a flite titanium ismét bebizonyította, hogy.. IMÁDOM.
- donciccio kedveli ezt
Írta 2015. április 18. - 06:39
Cannondale SuperSix 2009
FSA Energy BB30 kompakt 172.5 50-34 (38 folyamatban)
12-25 sor
Veloce EP11-VL power-shift fékváltókar
Veloce BR11-VL fékszett
Veloce RD9-VLBXS rövidkanalas 2009-es hátsó váltó, első váltó szintén FD9-VL mittoménmi
Vento kerékszett WH14-VECFRX1B
Vittoria Diamante Pro Radiale 24mm-es külsők
Syntace Racelite (haha) kormány
Deda Zero100 nyeregcső és stucni (120mm) (Deda zero100 kormány is volt, csak női méretben.. 4cm-rel keskenyebb volt a syntace-tól)
Selle Italia Flite KEvlar titánpálczás nyereg
Kéo Klasszik pedálok
Kínai bandázs-bowdenek.
Élite Ciussi köcsögketrecek
Azt hiszem. Az alkatrésztípusokat nem írtam pontosan, de tény: a campa ELNEVEZI és feltünteti az alkatrészeken a kódot-típust. Pl. hajtókarnál FC7-CE539 volt a wilieremen
Izé, vízszintes felsőcső 575 mm, fejcső top-cappel 175mm, amúgy baba.A Power-Shift fvk sokkal jobb, mint az UltraShift volt. TÉnyleg. Jobban vált, könnyebben, kényelmesebben. Ja, csak egyesével vált lefelé. De azon kívül JOBBThis is the beginning of a beautiful friendship. Súlyban van mit lefaragni, de így is 8 kg alatt van pedállal (Kéoval)Elsőre: jó, de! a kormány túl magasan van, az alsó fogás nem elég mély, a kistányért meg 38asra kell cserélni sürgősen.Más nem jut eszembe
és a mű elkészült. én a helyedben ilyen szép,áttört lánctányérokra cserélném ezeket az fsa tányérokat: http://www.stronglig..._Produit?id=445 52/36 ideális lenne. a nyereg jól jönne nekem is.
lor módosította - 2015. április 18. - 11:21
...
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2015. április 17. - 17:24
Cannondale SuperSix 2009
FSA Energy BB30 kompakt 172.5 50-34 (38 folyamatban)
12-25 sor
Veloce EP11-VL power-shift fékváltókar
Veloce BR11-VL fékszett
Veloce RD9-VLBXS rövidkanalas 2009-es hátsó váltó, első váltó szintén FD9-VL mittoménmi
Vento kerékszett WH14-VECFRX1B
Vittoria Diamante Pro Radiale 24mm-es külsők
Syntace Racelite (haha) kormány
Deda Zero100 nyeregcső és stucni (120mm) (Deda zero100 kormány is volt, csak női méretben.. 4cm-rel keskenyebb volt a syntace-tól)
Selle Italia Flite KEvlar titánpálczás nyereg
Kéo Klasszik pedálok
Kínai bandázs-bowdenek.
Élite Ciussi köcsögketrecek
Azt hiszem. Az alkatrésztípusokat nem írtam pontosan, de tény: a campa ELNEVEZI és feltünteti az alkatrészeken a kódot-típust. Pl. hajtókarnál FC7-CE539 volt a wilieremen
lor módosította - 2015. április 18. - 11:20
kérésre :-)
- Alexander the Great és donciccio kedveli ezt
Írta 2015. április 16. - 09:13
A nyeregmagasságot nem mértem, de így jó, nincs kinyújtva a lábam, mindig kicsit hajlított a térd, illetve, alsó fogásban szintén kicsit hajlítani lehet a könyökön. Amin meg vagoyk lepődve, mennyivel merevebb ez a Ritchard kormány, mint ami volt előtte (BHB-03). Szemre és érzésre is.
Na, de térjünk vissza a nyeregcsőhöz, a bontrager replikához! A fejkialaktása mennyire tesz lehetővé finom nyeregdőlésszög-beállítást? A korábbi BDW X-series (Chopsticks) nyeregcsövemnél pont az volt a probléma, hogy vagy égbe állt, vagy előre dőlt a nyreg, úgy jöttek a ritznik, hogy nem lehetett vízszintesre beállítani a nyerget.
Vennék megint, de nem 3k-ban, hanem UD-ben, az sokkal.. szexuálisabb.
Írta 2015. április 14. - 18:10
tudom. amikor versenyeztem,akkor én is vágtam az akkori stucnimból. most már nem számít. így marad.
vagdosni az ahead adapterből szoktak, hogy húsz tonna helyett csak 19 és fél legyen
Írta 2015. április 14. - 18:09
Lehet vágni a stucni aljából, saját tapasztalat.
tudom. amikor versenyeztem,akkor én is vágtam az akkori stucnimból. most már nem számít. így marad.
- Vejne kedveli ezt
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A